Prehnané rodinné návštevy a strata súkromia
Ahoj baby, neviem ci som naozaj len ja taka podrazdena z vecnych navstev, ci sme tu viacere....Byvame samy 7 mesiacov, nas maly ma 3 mesiace, a za celych 7 mesiacov sme nemali viac ako dva dni bez navstev ☹ uz ma to takto nebavi...byvame v inom meste nez cela moja rodina, ale maju to k nam blizko. Babicka do nasho mesta kazde rano ide busom aj s mojou malou sestrou do skolky, nosi ju rano o 7:00 potom je u nas az do 16:00 kym sa jej skolka neskonci, ze aby neminala zbytocne peniaze na cestu...takto je to 5 dni v tyzdni, musim vstavat rano o 7:00 len aby k nam mohla prist, teraz som mala skusky v skole, kazdy den sme mali hrozne vela navstev som uplne znicena a unavena, chcem si pospat a hned rano mam budicka babicka dovtedy vola a dovtedy vyzvana kym jej neotvorim, 15-rocna sestra chodi dva razy tyzdenne na anglicky kurz, a tiez u nas caka kym jej zacne a potom pride a caka kym jej nejde domov bus, je tu od 15:00 - 16:00 a od 18:00- 18:40, kazdy piatok k nam chodi bratranec s frajerkou...lebo sa nemaju kde stretavat...okrem toho nas navstevuje moja mamina a moja krstna, chodia sem aj moje kamosky, ale tie uz nastastie vedia, ze kolko tu mavam navstev a tak chodia naozaj len obcas - raz - dva krat do mesiaca. Ja uz takto nevladzem priatel ma ranne a poobedne na striedacku, je rad ked sme spolu aspon par hodin denne, ale aj to tu mame navstevy a teda nie sme samy nikdy, dokonca si sem tam beriem 5-rocnu sestru k nam spat a rano ju nosi priatel do skolky, aby tu babicka nebola zasa cely den, ale ja sama mam 3 mesacneho synceka a nemozem sa jej venovat a ona sa chce stale hrat.
Ked rodine pekne poviem, nech si riesi taketo veci inak, lebo nas byt nie je kaviaren aby sa mi tu stale dakto motal a vykeckaval...tak sa na mna neskutocne urazaju a doslova na mna vybehnu: ze ved aj oni si chcu uzit maleho a ze ked potrebuju pomoc vobec im nepomaham...
Dennodenna pritomnost mojej babicky sa uz neda zvladat, maleho stale budi, lebo ho furt chodi obzerat, lebo jej sa vraj vzdy zazda ze place, ideme ho kuknut a spinka, idem do obyvacky a babicka za mnou pride s nim na rukach: ze vraj za tu sekundu vstal, furt mu cmuka, piska a robi hocijake tie pazvuky, ktore mi uz idu hore krkom, okrem toho sa mi zda, ze nas doslova vyhana z vlastneho bytu, mame psa, rano sme ho boli vyvencit, vykonal potreby a prisli sme domov, babicka hned po hodinke, ze ona vidi ako sa mu este da, a ze mame ist, ze ona bude s malym, furt nas odtial vyhana, a pri tom je to nas byt a nas syn...poradte 😒
Milujem svoju rodinu, ale uz nevladzem
@ela2710 tak mame zavolaj a povedz jej ze neotvoris a hotovo a musis byt svina, ved oni ta tak zneuzivaju ze som strasne nasrata a to ta nepoznam ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Prosim Ta uz sa nenechaj zneuzivat. Nech ide babka k svojej sestre.
@ela2710 byt tebou,nereagujem na telefon,manzelovi by povedala to iste,alebo povedz ze ides na tyzden ku kamaratke,a ak to nepochopia tak by sa asi s nimi rozhadala,co je dost,je dost,to sa neda stale mat plny dom ludi,nechapem ze niekto dokaze byt tak otravny a nevie pochopit uz len zo spravania,ved urcite sa neusmievas,nie kazdy den ma clovek naladu vidiet inych,ja ked potrebujem vypnut,vezmem sa bez tel a vypadnem z domu,ale tvoje dietatko je este malinke,aby si ho mala cely den vonku,ja sa jednoducho idem prejst,odidem z domu skor,ked nemam chut sa s niekym stretnut.
@ela2710 ked tu tak citam co baby radia s tym mobilom,,, trosku nadlahcim 😉 skus ano, vypinat mobil, oni sa ti nedovolaju, ty povies ze sa ti kazi ..(este ti aj mobil novy kupi babka 😉 )
ale niee... no ak by to rozhovorom neslo ani podobrotky ani pozlotky, tak fakt skusit radikalne vypnut mobil, zvoncek ...
tak aj za cenu, ze sa povadis s mamou, si trvat na svojom...maminu to casom prejde.. a predsa mas svoju rodinu, prezivate najkrajsie obdobie ked je tomasko malicky, tak treba robit vsetko preto,aby ste mali klud
...ešte jeden vážny rozhovor. Normálne by som spravila cez víkend alebo v ten deň keď je ich u vás najviac takú väčšiu oslavu, kde by boli naozaj všetci čo vás rušia a nechápu a všetkým otvorene to povedala - vypočítala, že vlastne ste ako rodina vy traja sami spolu od ôsmej večera do siedmej rána čo je šialene málo...a je to každý deň. Nie ste čakáreň ani cukráreň ani detské centrum či čajovňa.
Povedzte im to všetkým narovinu. pravdepodobne sa naštvú. ale momentálne ste dôležitejší vy traja...
Držím palce-...
tak keď bude volať priateľovi, nech jej povie, že nie si doma, lebo si išla s malým niekam preč
@tatiana1985 a ozaj kednam priatel vypol zvoncek zazvonila kamoska k susede a vyklopkavali na dvere, potom bola kamoska nhnevana, ze svietime a videla tomasa v kuchyni pri okne, aj ja som bola minule rano malemu robit BEBU a babicka videla, ze svietim a uz zas to iste
síce ráno o siedmej neviem kam by si chodila 😅
Ahoj, mas to dost tazke. mna v prvom momente napadlo, ze by som sa snad odstahovala. potom ma ale napadlo. skus sa s nimi strasne pohadat, byt trosku drza a uvidis, ze ich tak skoro neuvidis. jedna hadka pre nic za nic a je to
och to je situacia,Taka male miminko a u vas sa produciruju ludia ako v obchodnom dome.Parada.Este ako pises ze babina vystupi s preplneho busu okuckana od ludi co mali sediet doma na PN.Ja by som sa na tvojom mieste zblaznila a urcite to radikalne riesila aj keby malo byt zle nedobre.Takto sa predsa zit neda
@sue ani tolko nie, praietel robi do desiatej ked ma poobednu, a o 18:00 dochadza len babicka o 18:40 odchadza sestra, potom sa dotrepe bratranec s frajerkou...a takto dokolecka, ked ma priatel pobednu od 13:00 - 22:00 sme spolu len cez noc, ked ma priatel rannu od 5:00-11:00 sme spolu zas malo, lebo on je unaveny z prace,lebo on ma hned po poobednej rannu a ked konecne vsetky navstevy vypadnu, zaspi..uz ani nepamatam, kedy sme spolu kukali daky film
tu asi naozaj nie je iná možnosť, len sa s nimi dobre pohádať, nech to už pochopia. Veď urazení nemôžu byť naveky a ty budeš mať aspoň na ten čas pokoj.
ako ja by som jednala na rovinu... prosto povedala ze ak chcu prist na nastevu tak nech sa dopredu ohlasia a ze nastevny den je u vas dajme tomu sobota od 14 .00 do 18.00 a hotovo...
ako ti pises ako sa to neda a preco ale ver mi ze sa to da dupnut si a trvat si na svojom... ja o tom cosi viem... /mam resp. mala som uz vyse 4 roky nie sme v kontakte/ rodinu z muzovej strany.. oni boli schopni sa s kuframi dovalit a chceli byvat pritom mna aj nasu dceru nenavideli a aj otvorene to hovorili...
prosto treba si dupnut... a povedat si svoje.. inak prides o nervy a pravdupovediac je to asi aj dost nakladne .... stale zivit tolko ludi navyse...
@ela2710 inak co babka prepapka ked je cely den doma u vas? Nie je to aj jedno zo setriacich systemov babky?
Inak nie je mozne, ze to mamke nedopne, ked jej to povies tak ako tu nam, musi jej to dopnut, podla mna budes mat 100 prispevkov a ani jedna baba Ti nenapise, ze preco ich nemas rada.
@ela2710 napodobne.Ja som mala v starom byte moznost vypnut zvoncek a casto som to robila lebo kamosky boli neuprosne.Sa zoberte s priatelom a vypadnite dakde na tyzden na dovolenku.Bez toho aby ste niekomu nieco oznamovali.Sak nemas doma denny stacionar pre babinu a vecerny pre zbytok rodiny
@maznacik007 ano a pritom radsej by som tie peniaze setrila malemu, ako im minat na navstevy, ani ja sa nebavim s priatelovymi rodicmi, jeho mama ma neznasa, a jeho otec sa jej boji odporovat, su alkoholici a dokonca priatelovi tvrdili, ked som bola tehu, ze to dieta isto nie je jeho, ale teraz vsetci vravie, ze cely otec a ze na mna vobec 🙂 no a teraz sa furt vypytuju mamy, lebo robi na poste, ze ako sa ma ich vnuk...neznasam ich a aj priatel s nimi nekomunikuje, maleho nikdy nevideli
@ela2710 ved iné ti ani neostáva iba im vynadať zatajovať sa vo vlastnom byte je blbosť a nech sa pekne babička odvezie domov a potom príde pre malu ved už by som jej aj ten autobus zaplatila len aby som ju nevidela neviem či viac nedáš za pohostenie kávu a malinovku či sirup a toho bratranca by som tiež zrušila si moc povolná ludia ťa potom zneužívajú odnauč sa to a dakujem za gratulaciu 🙂
@ela2710 a ked ides von s malym tak oni ostanu v byte ci ako to je? no ja by som to nezniesla...
suhlasim so vsetkymi..., tu pomoze rozhovor na rovinu a zakaz navstev.. Otvorene sa porozpravat s babkou, aby navstevovala svoje siroke pribuzenstvo a teba raz za cas, bratranca treba zrusit s okamzitou platnostou. Nech chodi s frajerkou k jednym alebo k druhym rodicom.... Asi to inak nepojde, ako za cenu hadky a docasneho nerozpravania sa..
@daniela1974 moja mama sa teraz sprava ako pubertacka randi s novym priatelom a do telefonu pouziva slova ako 15-rocna teenegerka, ze ved neva, ze vydrz to, a podobne

@ela2710 veď ja ťa chápem, no nechápem tvoju rodinu 😒