icon

Prehnané rodinné návštevy a strata súkromia

ela2710
19. jan 2011

Ahoj baby, neviem ci som naozaj len ja taka podrazdena z vecnych navstev, ci sme tu viacere....Byvame samy 7 mesiacov, nas maly ma 3 mesiace, a za celych 7 mesiacov sme nemali viac ako dva dni bez navstev ☹ uz ma to takto nebavi...byvame v inom meste nez cela moja rodina, ale maju to k nam blizko. Babicka do nasho mesta kazde rano ide busom aj s mojou malou sestrou do skolky, nosi ju rano o 7:00 potom je u nas az do 16:00 kym sa jej skolka neskonci, ze aby neminala zbytocne peniaze na cestu...takto je to 5 dni v tyzdni, musim vstavat rano o 7:00 len aby k nam mohla prist, teraz som mala skusky v skole, kazdy den sme mali hrozne vela navstev som uplne znicena a unavena, chcem si pospat a hned rano mam budicka babicka dovtedy vola a dovtedy vyzvana kym jej neotvorim, 15-rocna sestra chodi dva razy tyzdenne na anglicky kurz, a tiez u nas caka kym jej zacne a potom pride a caka kym jej nejde domov bus, je tu od 15:00 - 16:00 a od 18:00- 18:40, kazdy piatok k nam chodi bratranec s frajerkou...lebo sa nemaju kde stretavat...okrem toho nas navstevuje moja mamina a moja krstna, chodia sem aj moje kamosky, ale tie uz nastastie vedia, ze kolko tu mavam navstev a tak chodia naozaj len obcas - raz - dva krat do mesiaca. Ja uz takto nevladzem priatel ma ranne a poobedne na striedacku, je rad ked sme spolu aspon par hodin denne, ale aj to tu mame navstevy a teda nie sme samy nikdy, dokonca si sem tam beriem 5-rocnu sestru k nam spat a rano ju nosi priatel do skolky, aby tu babicka nebola zasa cely den, ale ja sama mam 3 mesacneho synceka a nemozem sa jej venovat a ona sa chce stale hrat.

Ked rodine pekne poviem, nech si riesi taketo veci inak, lebo nas byt nie je kaviaren aby sa mi tu stale dakto motal a vykeckaval...tak sa na mna neskutocne urazaju a doslova na mna vybehnu: ze ved aj oni si chcu uzit maleho a ze ked potrebuju pomoc vobec im nepomaham...

Dennodenna pritomnost mojej babicky sa uz neda zvladat, maleho stale budi, lebo ho furt chodi obzerat, lebo jej sa vraj vzdy zazda ze place, ideme ho kuknut a spinka, idem do obyvacky a babicka za mnou pride s nim na rukach: ze vraj za tu sekundu vstal, furt mu cmuka, piska a robi hocijake tie pazvuky, ktore mi uz idu hore krkom, okrem toho sa mi zda, ze nas doslova vyhana z vlastneho bytu, mame psa, rano sme ho boli vyvencit, vykonal potreby a prisli sme domov, babicka hned po hodinke, ze ona vidi ako sa mu este da, a ze mame ist, ze ona bude s malym, furt nas odtial vyhana, a pri tom je to nas byt a nas syn...poradte 😒

Milujem svoju rodinu, ale uz nevladzem

ela2710
autor
19. jan 2011

@jabadaba dakujem, uz mi ide priatel, uz pocujem kluce strngat, konecne 🙂 dakujem vam a dobru nocku

nadja11
19. jan 2011

myslite ze je to realne? pisat v kuse 2 hodiny pri 3 mesacnom babätku? a vecer od siedmej? a 17 skusok je na akej skole za mesiac? ja neviem.........ale napady ste mali vsetky super, ja by som snad este vyvesila napojovy a jedalny listok s cenami 😀

malekacatko
19. jan 2011

@ela2710 No skoda ze nie sme z jedneho mesta... aj mne by sa hodila kamoska na kocikovanie..... Ale zase vies ja by som kocikovat nechodila s tebou kebyze ide s tebou aj polka rodiny 😝 😝 😝 Nieeeeeeeeeeeee bolo len tak na rozptylenie... Tak hod pokec s priatelom ci manzelom a zajtra budes statocna neboj....A mozno sa vasi budu hnevat ale predstav si ten pokoj co ti to prinesie....

zuzanockamt
19. jan 2011

@nadja11 ja si myslim, ze to realne nie je, nuz ale clovek nikdy nevie 😀 😀 😀 😀 😀

xlucia
19. jan 2011

@nadja11 aj ja tak nad tym rozmyslam...
ziadne casove prerusenie ked to tu tak citam, ani nekojila...
no ale ak je pravda co pise, potom su doslova hlupi obaja, ved je domaca pani, tak nech platia jej pravidla...
co si nevie spravit poriadok? u nas sa tiez oduvali, ale trvala som na svojom. jednoducho navsteva sa dopredu ohlasuje, a PYTA SA CI MOZE PRIST, nie ako si to mnohi predstavovali ze mi to oznamia ako fakt
a po siedmej, ak niekto u nas je, ide kazdy pekne domov, aby som mohla v klude kupat a ulozit deti KLUDNE spat
a ze babka je doterna? no velmi rychlo by som jej vysvetlila ze od zajtra u nas v priebahu dna byt nemoze a stala by som si za svojim. ze daj mi kluce.... nehrozilo by. toto na mna skusala moja svokra a zatrhla som to velmi rychlo. ako sa uzazila, tak ju to aj preslo. rovnako aj moju mamu

miamia
19. jan 2011

ela2710 tohle je uz hodne spatny u vas, ja mam s timhle bohaty zkusenosti jak s tim v cem jsem vyrustala tak i s manzelovou rodinou a moje matka to nervove nevydrzela, musis s tim neco delat zavcasu jinak to dojde tak daleko ze ti rupnou nervy, nejlepsi by bylo se odstehovat, pod nejakou vymluvou ze lepsi prace nebo byt, pokud to nejde tak se proste vykaslat na to ze se urazi, jenom at se urazi, vsak oni se zase odrazi, podobny citovy vydirani zkousela jak moje babicka na moje rodice tak moje svagrova na me, nezajem, zkousela i citove vydirat me tim ze to resila pred lidma a doufala ze se budu stydet a povolim ale proste jsem neustoupila, privadelo ji to k silenstvi ale uz se uklidnuje, u nas se to nastesti vyresilo prestehovanim, nesmis jim ustupovat za zadnou cenu, jestli vis v kolik babicka ma prijet tak odejdi z bytu, jdi s malym na prochazku nebo treba ke kamaradce, to si pak muze zvonit jak chce a kdyz zavola manzelovi do prace tak proste nejsi doma a hotovo, casem je to prejde, budou zvonit a vyvolavat parkrat a potom to vzdaji, dobry by bylo zacit s malym chodit ne najky cviceni s miminkama nebo plavani, proste pres den nebyt moc doma, o vikendech muzete jezdit na vylety, za dva mesice je to prejde protoze si reknou ze stejne vecne nejste doma, babicka si zvykne jezdit domu pres den a kdyz budou chtit prijit tak radsi zavolaji protoze budu vedet ze taky muzou jet zbytecne a to jim holt reknes ze nebudes doma a at prijdou az se ti to bude hodit

miamia
19. jan 2011

jeste me napadla jedna vec jak se moje teta zbavila stejne otravne neustale pritomnosti me babicky kdyz mela malyho, jak se tam babi dovalila tak se hrnula k tv ale to ji prave teta nedovolila a hned ji zaukolovala, je hele babi, pohlidje mi malyho ja musim neco vyridit a zmizla na pul dne, na sporaku rozvarenej gulas ( muzes to prosimte dovarit?) muzes mi prosimte todle vyzehlit? ( a pri tom uz mela na sobe kabat a jednou nohou byla venku, po nejake dobe kdy tam babi nemela cas koukat na tv a jenom drela jak soumar prestala jezdit a nikdo ji tam nemohle dostat ani heverem 😀

pepsyna
19. jan 2011

@nadja11 mna t tiez napadlo, no na druhej strane ela nekoji-dava BEBU, takze maly asi casto nepapa a mozno maly uz o 7 spal-moja mala ked je uz velmi unavena niekedy zaspi aj pred siedmou...a este k tym skuskam-pokial viem, chodi na strednu, takze je mozne ze ma individualne studium a teda pred koncom polroka skusku z kazdeho predmetu-ja som na strednej mala tiez pribl. 16 predmetov 😕

xlucia
19. jan 2011

@miamia a ty by si nechala maleho na pol dna s niekym takym? neverim ze by sa postaral dostatocne o tak male dieta a babka uz vobec nie
a na plavanie nemoze chodit o siedmej rano, ani ku kamaratke...

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
miamia
19. jan 2011

xlucia jenom jsem popsala jak to delala teta, muze si to upravit, tak treba rekne ze jde s malym ven a at ji to dovari nebo vyzehli, jakkoliv si to prizpusobi situaci, a jasne ze rano v sedm tam bude ale ten den tam bych ji dost zneprijemnila aby tam nechtela chodit, at se sbali dopoledne a ze jede ke kamaradce treba a da ji nejakej ukol, to vis no, jasne ze se ji tam libi kdyz celej den kouka na bednu a mazli se s malym, bych ji to tam osladila pekne a bratranci taky, jak by si dovedl slecnu tak by se vsude valely spinavy pliny, furt bych je otravovala, kydala bych jim do vseho, nenechala bych je chvilku v klidu, za chvily by se chodily muckat jinam 😉

miamia
19. jan 2011

jinak tuhle druhou radu co jsem uvadela samozrejme jako nouzovku kdyby se obevili i pres to ze rekne ze nemaji chodit, nejlepsi je samozrejme rict to rovnou a trvat na tom ale vim z vlastni zkusenosti ze nektreri lidi sou jak lepidlo a neda se jich jinak zbavit

havi
19. jan 2011

@dominika1988 mas skvely nazor,fakt super 😀

daniela1974
19. jan 2011

@dominika1988 pekne si to napisala

cicimotinka
19. jan 2011

Mať rád rodinu je jedna vec a nechať sa terorizovať je vec druhá... V osemnástich človek "vydrží" všeličo, nakoľko je vyplašený z dospeláckeho života. Ja by som bola asi taká ako Ty. Potichu sa trápila. V 18-tich.... Ale dnes v 34-roch by som si všetkých pozvala na návštevu a oznámila im vopred pripravené pravidlá našej domácnosti. A kto nie je ochotný dodržiavať, tomu bude odopretý prístup... a basta... inak, keď to neurobíš teraz, počká Ťa to na potom... príde to o rok, dva, päť... s tým rozdielom, že potom to bude mať už nezmazateľné stopy v rôznej podobe napr. rozpadu Tvojej malej rodinky, Tvojich psychických problémoch, synčekových traumách z neustálych komfliktov... Odvahu!!!

ela2710
autor
19. jan 2011

@xlucia ahoj, nehnevaj sa ale dojal ma tvoj prispevok, ja NEKOJIM, maly je na UM -beba pro 1

ela2710
autor
19. jan 2011

@miamia ahojky, dakujem za radu, s malickym idem na plavanie ale u nas je to az od 4.mesiaca 🙂

ela2710
autor
19. jan 2011

@pepsyna ahoj ano spravne, pisala som, ze mam individualne studium, chodim na skusky raz za pol roka, kazdy den mam po 2-3 skusky, teraz som mala tyzden v decembri a 2 tyzdne v ajuari, ale uz je po nich a vsetky som spravila, je to asi cudne, ale maly stale spinka, babicka ho dnes mala hore od 11:00 - 16:00 a od stvrtej spinka az doteraz, bol velmi ustaty, som zvedava kolko zasa spapka, a ako budeme celu noc natriasat, len ma trosku stvu niektore reakcie, ja som len chcela radu, ale tu mi ocividne nikto neveri, ze je to tak...to, ze si tu neporducirujem dieta vo fotoalbumoch asi niektore stve, ale vela kamoskam tu uz foto pokradli, ja musim babu velmi dobre poznat aby som ukazala foto maleho, a aj tak mam ho len na pokeci aj to na zlozite heslo

jabadaba
19. jan 2011

@nadja11 a preco by to nebolo realne? Ak dieta spi, co trojmesacne o siedmej uz davno spi tak v pohode presedis pri PC. A 17 skusok? Asi myslela za semester, neviem, nepostrehla som ale realnych je aj 21. Na prave napriklad. Ja som mavala na svojej skole standardne 12 skusok za semester, ak si nieco presunies z predosleho semestra tak sa ti to riadne nakopi. To tusim len na Ekonomickej byvaju 4 skusky...ja som take zuzo nezazila. 😀

A co to tu zacina byt za prazvlastnu paranoju s pochybovanim ci je dotaz realny? Uz som si vsimla aj v teme o zmiznutej mame co teda mi prislo riadne prastene.

ela2710
autor
19. jan 2011

@cicimotinka dakujem, rano neotvaram, nemam na nich cas 🙂 no nechapem naco mi tu reaguju baby, ktore mojmu problemu neveria, myslia si, ze si vymyslam, jasne, ze je maly cez den hore, prebalime, spravime bebu a hrame sa hodinku - dve ale babicka ho dnes mala hore 5 hodin vkuse a teraz spi uz 6 hodin, dnes som s nim ani poriadne nebola, lebo som poobede robila posledne dve skusky a ked som prisla uz spal....ja tu nepotrebujem klamat, ale ak ti mam pravdu povedat, keby som vedela, ake budu reakcie niektorych bab, ani sem nepisem, teraz som este viac znechutena ako som bola

pepsyna
19. jan 2011

@ela2710 nesmies si to brat osobne-nie kazda mamicka ma cas tak dlho sediet za pocitacom, preto to niektorym prislo divne-ja sa sem dostanem tiez jedine ked mala spi-teda cez den max na polhodku a teraz vecer...no a kedze tu vela ludi klame, tak tu uz kazdy kazdeho podozrieva 😒 co je smutne, pretoze namiesto rad pre mamicky je to tu ako na vysluchu....

jabadaba
19. jan 2011

@dominika1988 presne tak, si to dobre napisala.

ela2710
autor
19. jan 2011

@jabadaba tu temu som si vsimla aj ja, a uplne tej babe verim, musi to byt hrozne...ale tu ide o ine, maly bol dnes hore 5 hodin vkuse a spinka uz od 16:00 chodime ho kontrolovat ale on len spokojne fucka 🙂 a ja robim strednu skolu - kedze mam 18 r. tak len strednu 🙂 v Banskej Stiavnici odbor obchod a podnikanie a naozaj mame 17 predmetov: matika, informatika v podnikani, aplikovana informatika, propagacia a reklama, technika obchodu, ekonomika, uctovnictvo, obcianska nauka, pravna nauka, slovensky jazyk a literatura, administrativa a korespodencia, nemecky jazyk, anglicky jazyk, cvicna firma, cvicenia z tovaroznalectva, cestovny ruch a dejepis

jabadaba
19. jan 2011

@ela2710 ela, z paranoidnych dojmov niekoho ineho si nic nerob. To je ich vlastny problem, s tym sa musia popasovat dotycne damy. Aj s tym, ze ony nestihaju byt dve hodiny na nete. No kto si ako zariadi, snad sa tu nebude zavadzat institut spovedania sa ako si kto co moze dovolit a na ako dlho. A to kde sme? Kazda nech sa stara o seba. Nestiha? Tak nestiha, ak niekto stiha jeho vec, asi ma na to podmienky. Howk!

ela2710
autor
19. jan 2011

@pepsyna presne tak, ved tato stranka je uz o ... ved clovek chce len radu a tu este aj pochybuju, ze ci mam dieta, take baby ja nemusim, este nie som v takom psychickom rozpolozeni, aby som si taketo veci vymyslala, no ale na kazdeho uvazeni, mam syna, krasneho syna a nemsuim to ziadnej dokazovat 😉

ela2710
autor
19. jan 2011

@jabadaba no ja mam vynikajuce podmienky na volny cas 🙂 priatel sa snazi, ked je doma a nahodou nespi 😉 tak sa stara o malinkeho, raz kupe on, raz ja, cez noc mu dava papat on, aby som sa aspon na chvilu vyspala, samu ma prekvapuje aky je dnes maly ustaty, ale za chvilu ak nevstane, tak ho musime zobudit, aby nemal precikanu plienku, on ma totiz 3 mesiace a uz skoro 8 kg, ale ma 65 cm zasa, no a suncicky riadne a ak je dlho v jednej plienke ma medzi zahybmi na stehienkach zapareniny, takze este mu davam 15 minut 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
jabadaba
19. jan 2011

@ela2710 ach tak, ja ze uz vysoku. Ale neuvedomila som si tvoj vek a vlastne mas rodinku tak dobiehas. Tak nech sa dari, to zmaknes. A malinky je unaveny to je jasne, ostatne taketo detulky spia takmer stale, okrem chvilky bdenia a potom papania. Moj spaval v totmo veku tri krat cez den uplne do pohody. Vzdy tak hodinu a pol a to som mala pre seba., svoje zaujmy, keby som vtedy objavila net a fora tak asi by som bola na nich.

Pozri, je dobre, si si sa tu vyrozpravala, mas aj ine pohlady na tvoj problem a mozes s tym nieco spravit. Obcas to clovek potrebuje, taky ventil, ine nazory alebo len take vyzalovanie sa.

ela2710
autor
19. jan 2011

@dominika1988
@jabadaba

Baby ja viem, len ma serie ze to tu niekto spochybnuje, no mne je zo vsetkeho na prd, s priatelom som sa uz rozpravala, ze je s tym koniec, a uz sme na nich dvaja 🙂 vy nie ste na pokeci?

miamia
19. jan 2011

ela2710 z toho ze ti nekdo neveri si nic nedelej, ignoruj to, pokud se u ditete neda byt dve hodiny na netu tak jak to ze existuje Modry konik a je tu tak narvano? 😉
soustred se na svuj problem to je ted dulezity, musis byt silna, se vsema kamaradkama co jsem si neco podobnyho zazily ( a to jsi snad nejhorsi pripad) jsme se shodli ze v tvym veku jsme si toho nechaly zbytecne moc libit a ted by jsme to resily uplne jinak, nekompromisne, tak zbytecne necekej, nakonec ti stejne rupnou nervy a vyhodis je ale mezi tim uz se budete doma hadat, maly bude vecne nemocny a bude mit trauma z okolnich hadek a muzes i rupnout u zkousek a nervy budes mit v haji, tvuj domov, tvoje kralovstvi a basta 😉
ja treba neohlasenym navsteva zasadne neotviram, delam ze nejsem doma a hotovo