icon

Prehnané rodinné návštevy a strata súkromia

ela2710
19. jan 2011

Ahoj baby, neviem ci som naozaj len ja taka podrazdena z vecnych navstev, ci sme tu viacere....Byvame samy 7 mesiacov, nas maly ma 3 mesiace, a za celych 7 mesiacov sme nemali viac ako dva dni bez navstev ☹ uz ma to takto nebavi...byvame v inom meste nez cela moja rodina, ale maju to k nam blizko. Babicka do nasho mesta kazde rano ide busom aj s mojou malou sestrou do skolky, nosi ju rano o 7:00 potom je u nas az do 16:00 kym sa jej skolka neskonci, ze aby neminala zbytocne peniaze na cestu...takto je to 5 dni v tyzdni, musim vstavat rano o 7:00 len aby k nam mohla prist, teraz som mala skusky v skole, kazdy den sme mali hrozne vela navstev som uplne znicena a unavena, chcem si pospat a hned rano mam budicka babicka dovtedy vola a dovtedy vyzvana kym jej neotvorim, 15-rocna sestra chodi dva razy tyzdenne na anglicky kurz, a tiez u nas caka kym jej zacne a potom pride a caka kym jej nejde domov bus, je tu od 15:00 - 16:00 a od 18:00- 18:40, kazdy piatok k nam chodi bratranec s frajerkou...lebo sa nemaju kde stretavat...okrem toho nas navstevuje moja mamina a moja krstna, chodia sem aj moje kamosky, ale tie uz nastastie vedia, ze kolko tu mavam navstev a tak chodia naozaj len obcas - raz - dva krat do mesiaca. Ja uz takto nevladzem priatel ma ranne a poobedne na striedacku, je rad ked sme spolu aspon par hodin denne, ale aj to tu mame navstevy a teda nie sme samy nikdy, dokonca si sem tam beriem 5-rocnu sestru k nam spat a rano ju nosi priatel do skolky, aby tu babicka nebola zasa cely den, ale ja sama mam 3 mesacneho synceka a nemozem sa jej venovat a ona sa chce stale hrat.

Ked rodine pekne poviem, nech si riesi taketo veci inak, lebo nas byt nie je kaviaren aby sa mi tu stale dakto motal a vykeckaval...tak sa na mna neskutocne urazaju a doslova na mna vybehnu: ze ved aj oni si chcu uzit maleho a ze ked potrebuju pomoc vobec im nepomaham...

Dennodenna pritomnost mojej babicky sa uz neda zvladat, maleho stale budi, lebo ho furt chodi obzerat, lebo jej sa vraj vzdy zazda ze place, ideme ho kuknut a spinka, idem do obyvacky a babicka za mnou pride s nim na rukach: ze vraj za tu sekundu vstal, furt mu cmuka, piska a robi hocijake tie pazvuky, ktore mi uz idu hore krkom, okrem toho sa mi zda, ze nas doslova vyhana z vlastneho bytu, mame psa, rano sme ho boli vyvencit, vykonal potreby a prisli sme domov, babicka hned po hodinke, ze ona vidi ako sa mu este da, a ze mame ist, ze ona bude s malym, furt nas odtial vyhana, a pri tom je to nas byt a nas syn...poradte 😒

Milujem svoju rodinu, ale uz nevladzem

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
ela2710
autor
19. jan 2011

@miamia a ty mas babo? ano vyskusam vsetky rady, a uz sa nedame veru presvedcit

ela2710
autor
19. jan 2011

@dominika1988 na FB som ale iba na pokeci mam foto, aky mas nick?

ela2710
autor
19. jan 2011

@zuzanockamt realne nerealne je to tak a ked neverite naco sem pisete? ja som chcela radu a nie aby ste tu na mna kydali...a pri tom s tebou som si uz pisala o psikovi, preto ma dost prekvapuje tvoje spravanie ale v pohode

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
ela2710
autor
19. jan 2011

@dominika1988 mam 🙂

miamia
19. jan 2011

dominika1988 to je pravda, musi byt, ja si tohle zazila s mym manzelem a jeho rodinou, teda ne tak hrozny jako ela, ta to ma extrem ale mela jsem problemy s jeho sestrou a to hodne ale protoze sem na to byla sama a on byl spis na jejich strane tak to bylo ze zacatku peklo, ani uz nevim jak sem to vsechno rozdychala, casem jsme se s tchanovci dali tak dohromady ze je mam jako vlastni rodice a jeho sestra, no to se vyresilo tim prestehovanim, ted uz to vidi sam ze jsem mela pravdu
ela2710 babo nemam ale protoze si tim co ty prosla moje matka i muj otec a ja v tom vyrustala a protoze jsem si tim castecne prosla sama tak me to dycky strasne zvedne ze zidle kdyz nekdo takhle tyranizuje mladou holcinu a neudrzim se abych neco nerekla 😉

jabadaba
19. jan 2011

@ela2710 nie nie, na pokec nechodim. Ela, to zacni brat na lahko taketo pripomienky. Si zvyknes aj na horsie. 😀 Clovek na takych forach zazije kadeco a nakoniec sa stanes tak otrlou, ze Ti take reci pojdu mimo vnimanie. Kopec bab Ti tu fajn poradilo, tak nech Ta nerozhodi zopar pochybovacnych prispevkov. OK? 🙂 😉

Uf, idem ja spat lebo zajtra budem ako troska.

ela2710
autor
19. jan 2011

@jabadaba ok pospi si, kym mozes 🙂 sice nam maly zvykne spat vzdy od 19:30 - 1:00 2:00-7:00 alebo od pol osmej do rana, ale to asi preto, ze je na UM, tak dlhsie vydrzi, ale ked som kojila hroza 🙂 kazde dve hodinky poctivo hore, len dnes mam maly naruseny rezim, dufam, ze mi bude hajat 🙂 a nie do rana vystrajat inak skoda, ze nie si na pokeci dominike som aj ukazal maleho tucka 😉 dobru nocku

nadja11
19. jan 2011

nehnevaj sa na mna, mne to pripada skutocne ako mexicka telenovela 😀, 300 dielov, stale to iste dookola a rozuzlenie v nedohladne.......
ty si z toho na nervy, maly je z toho/ alebo este len bude/ na nervy, muz hra mrtveho chrobaka, ale tiez uz mozno na nervy, vztah mozno este drzi, ale ako dlho? ale hlavne ze vsetci ostatni si s teba spravili blazna a za taku ta potom aj beru. sorry, kazdy z rodiny setri ( babka na autobuse, mladi na hoteli, matka na au- pairke), kolko si usetrila ty svojej mladej rodinke? na druhej strane chapem, ak studujes, si viazana na pomoc z vonku, ale za tie peniaze by si tiez urcite zohnala tretiu osobu, ktora pride, postara sa a odchadza........ 😎
a este sa ospravedlnujem, ak som sa ta nechtiac dotkla

ela2710
autor
19. jan 2011

@nadja11 nedotkla si sa ma 🙂 presne tak to vidim aj ja, len som potrebovala dodat energiu, aby som ich uz konecne uspesne zvladla odkraglovat 🙂

nadja11
19. jan 2011

to som rada 🙂 vsetci vieme ako nato, len si potrebujeme pohladat dovody preco takto 😎 dobru noc vam prajem a zajtra spravne slova 😉

ela2710
autor
19. jan 2011

@nadja11 dakujem, aj tebe dobru noc, no nas uz spi skoro 9 hodin, dufam, ze uz vstane, uz mi chyba 🙂 no babicka ho riadne vystavila

jahodka11
20. jan 2011

ela, preboha, je krasne, ze milujes svoju rodinu, ale ste dospeli a odstahovali ste sa a mate svoj zivot, teda, chceli by ste mat.....to sa naozaj neda zvladat...viem si predstavit tie urazky, ked povies, co chces.....ale bohuzial, musis im to zopakovat! a ked to nepomoze, tak razne a hotovo, ze je koniec takychto dennych navstev, chces byt sama doma, co je na tom cudne? a ked chcu vidiet vasho synceka, nech sa vopred ohlasia a dohodnete sa kedy a ci vobec vam to vyhuvuje..bude to pre teba neprijemne, ale ved takto sa zit neda?:(

siss_sz
20. jan 2011

a hlavne presvedcit aj priatela, ze musi stat za tebou a byt drsny aj on..ja mam tiez takeho manzela, co si to nechce pokazit a tak nikdy nepritaka... hlavne sa neozve prvy... a mozno od neho by to aj zobrali...
tie "navstevne hodiny" je vyborny napad - moj brat to tak provozuje, vsetci mu to toleruju... to je od pristupu, ked si stojis tvrdo za tym, nikdy nepovolis vynimku, potom ani oni nebudu moct povedat - ale minule si nas pustila... A ma soklo, ze maju aj inu rodinu tam, kde byvas... tak to neni o com!!!
ja mam inak podobny problem s mojimi rodicmi, ale zatial chodia tak dva razy do tyzdna... tiez neviem, ako s nimi, takze aj pre mna je toto vhodna debata..najhorsie je, ze oni sa vyhovaraju, ze "kolko oni mne pomahaju a pomahali a ja ich ani na kavu nezavolam"... no ale ked sa narodi maly a bude to horsie, tiez budem musiet zakrocit razne - urazka, neurazka...
drzim palce!!!

zuzka1.
20. jan 2011

Vyhodit, bez pardonu!!! 🙄
ked sa urazia, budu sa veidet aj odrazit. 🙄

ja som chytila nervy hadam aj za teba 😠 😠 😠 😠

frisbee
20. jan 2011

@ela2710 ...mám pocit,že ťa tvoja rodina neberie ako dospelú ženu a matku a je čas,aby si to uvedomili.Ty stále premýšľaš,ako sa niekoho nedotknúť a neuraziť a oni s tebou manipulujú...ľudia si k tebe dovolia toľko,kam im dovolíš zájsť.
Manipulátorom nestačia nejaké slušné náznaky a rozhovory,pretože oni toto nevnímajú,ako sa hovorí,na hrubé vrece hrubá záplata,tu pomože rázny a jednoznačný čin,pokiaľ nechceš,aby si sa zosypala ty,veď nemáte žiadne súkromie,takto sa nedá fungovať.
Viem to.lebo som mala u seba 16 rokov svokru a poznamenalo ma to na zdraví,nehovorím o tej atmosfére,aká u nás vládla.
Nenechaj si zničiť svoj rodinný život,po 16.rokoch slušného chovania k staršej osobe som zistila,že to nefunguje,oni toho fakt zneužívajú,že sa nebrániš.
Ty nepremýšľaj,kto sa urazí,to je iba ich problém v ich hlavách,toto je jedno buranstvo nevychované,keď nevedia pochopiť,čo robia.
Teraz si doma,až bude dieťa väčšie a budete chodiť na výlety a dovolenky,to si budú od vás pýtať kľúče?
Alebo budete sexovať a babička bude sedieť v kuchyni? 😠 Neskutočné chovanie a keď to nechápe ani tvoja mama,neostáva ti nič iné,iba rázne konať,pretože pravdu máš ty.
Nediskutuj s nimi a nevysvetľuj.Povedz bez emócií,že potrebujete súkromie a o svojom živote máte iné predstavy a otvárať nebudete,aj keď ste doma,slušná návšteva nechodí bez pozvania.A musite to aspoň 14 dní vydržať,než si to uvedomia.
V momente,ak povolíš,tak s tebou budú manipulovať do konca života a ten máš iba jeden a duševné zdravie máš tiež iba jedno.
Nediskutuj a nepovoľ,držím palce.

kaktusik007
20. jan 2011

@frisbee asi by som to ani nenapisala lepsie.... @ela2710 presne ako frisbee hovori... kasli na to, ze sa urazia, to neries... nemozes to riesit, resp. mozes - ale tu su dve roviny problemu:
- prva, ze si ty a tvoj priatel a vase dietatko
- druha - to je zvysok tvojej rodiny

co ti je prednejsie??? ak sa rozhodnes pre druhu moznost, ktora ta iba zneuziva, manipuluje tebou a ano, aj vdaka tomu, ze mas len 18 to robia.... tak oni to budu robit stale... ak ti je prednejsia prva moznost, tak razne ukonci navstevy tvojej rodiny, pretoze to je cena, o ktoru by si mohla neskor prist - si podrazdena, nesvoja, je len otazka casu, kedy sa s priatelom zacnete hadat... aj pre totalne hluposti... pretoze vam berie energiu nieco, co v partnerskom vztahu nema byt 😠

a ze sa urazia??? prepac, ale to fakt neries!!!! ty mas novu rodinu, tej treba veci podriadit, a nie tomu, ze babicka caka u vas kym malej skonci skolka - proste neotvor, ak bude zvonit priatelovi, tak nech mu zvnoni, nech povie razne ze toto si musi vydebadovat babicka s tebou (ak do toho on nechce vstupovat) a basta.... a to ze si pride pre kluce??? na to nech babicka zabudne, proste nech povie ze jej tie kluce neda.... bude moc nastojit???? podvoli sa a da jej ich??? ?v poriadku, tak vstan o siedmej rano, strc kluc do zamku a pootoc, aj ked babicka bude mat priatelove kluce, do bytu sa proste nedostane.... stis si zvonenie (aby sisi selektovala kto ti vola a koho chces zdvihnut) a kludne ostan v posteli aj do diesatej....

ela, inak to nepojde - len tak, ze sa s rodinou rozhadas... pretoze podla toho, co pises, im to nedochadza - lenze to, ze budu na teba urazeni, ti moze byt fakt ze jedno

teda..... za predpokladu, ze babicka s tvojou mamou ti nedali peniaze na ten byt a teraz sa preto spravaju, ze su tam doma 😉 ale aj ked by to tak bolo, aj tak by som ich poslala kade lahsie....

atinka22
20. jan 2011

ela - no dalo mi to zabrať, ale prečítala som celú diskusiu. A nemám slov! ☹ To, čo sa u Vás deje, to je na psychiatra. Dúfam, že Ťa neurazím, ale pri Tvojom mene mi napadla taká rozprávka. Volala sa Poslušná ELA. V nej bola jedna dievčina "zakliata" a to tak, že musela robiť všetko, čo jej povedali - musela poslúchať. Keď jej povedali - skáč na jednej nohe, skákala na nej. Ty si tiež tak trocha ako ona. Tvoja rodina to však veľmi zneužíva. Neuraz sa, ale napáči sa mi hlavne postoj Tvojej mamy. Starú babku už asi neprerobíš. Ale Tvoja mama by sa mala naozaj "uvedomiť"! Starostlivosť o JEJ dcéru dala na plecia iných. Prečo nechodí do škôlky s malou ona? Alebo nech ju aspoň zo škôlky vyberá! To má 12 -hodinový pracovný čas? 😠 Je to v prvom rade jej dieťa! A tak by si bola oslobodená aspoň od babky. S bratrancom by som spravila krátky proces. Tu fakt ostáva rozum stáť!
Dúfam, že sa Vám s priateľom podarí s tým skoncovať, určite sa ozvi, ako to dopadlo, inak hrozí, že sa oberiete o najkrajšie okamihy Vášho života.

bleble
20. jan 2011

neprecitala som uplne vsetko, tak neviem ci ti to uz neradili, ale z toho co pises mi vychadza, ze tvoja rodina ta vobec nerespektuje a preto by to mal zobrat do ruk tvoj manzel ako chlap..myslim ze pred nim by mohli mat viac respektu..ci sa mu to paci alebo nie, mal by im on raznejsie povedat ako sa veci maju a ze on si to nezela a ze vidi aka si z toho vycerpana a tak..ved predsa ty mu musis byt prednejsia ako tvoja rodina, tak co sa boji ze si to u nich pokasle..pokial to bude vediet nadhodit normalnym sposobom na urovni, tak sa nema kto na neho preco hnevat a ked sa aj urazia, zas sa odrazia..jemu by malo ist predovsetkym o tvoju a synovu pohodu a ked tvoje reci nezaberaju, tak musi on urobit bububu..ved je to aj jeho domacnost a to uz musia respektovat

ela2710
autor
20. jan 2011

@siss_sz aj ja ti drzim palce, mna aspon cez tehu neotravovali tak casto, no u teba to vyzera, ze to bude rovnako ako u mna....jej cakas chlapceka? ja som sa dlho dlho nemohla rozhodnut medzi Danielom a Tomasom ale nakoniec som dala po priatelovi Tomas 😉

ela2710
autor
20. jan 2011

@zuzka1. dakujem a drzim palceky v snazeni, hadam vam tento rok vyjde babatko 🙂

ela2710
autor
20. jan 2011

@risbee
@kaktusik007 ahoj, my sme v najme a ten si platime samy 🙂 na zaciatku nam pomahali s vybavou, mamina furt nakupovala vecicky, atd...

A dnes rano som s mamou volala, pyta sa ma babicka ide k tebe? a ja ze nie, ze nech si riesia svoje problemy s cestovanim samy, a mama, ze ok, nezdala sa mi urazena, ale babicka aj tak volala, no nezdvihla som, takze dnes mam klud 🙂 ale sestra ide dnes k nam spat, lebo ma za 6 dni 5 rokov, a chcem s nou ist kupit darcek, nech si vyberie sama 🙂

ela2710
autor
20. jan 2011

@atinka22 ahoj, no mamina ju nemoze nosit do skolky, mamine praca zacina 6:30 robi v jeje obci veducu posty, konci okolo 15:00 - 17:00 kazdy den inak a malej konci skolka o 15:45 a mamina aj ked konci o 15:00 pre verejnost kym si uzavrie je 15:30 a posleny bus k nam do mesta, aby stihla skolku ide 15:15 a ten bohuzial nestiha ani keby chcela

kaktusik007
20. jan 2011

@ela2710 sorry, ale tiez neviem ci je to dobre riesenie s tym spanim - neda sa po nakupoch sestricku posadit na autobus??? teda nie ju samotnu, niekoho s nou.... ale asi nie... no nic, uz len to, ze babicka u teba nie je, je maly uspech.... - to s tym spanim mam na mysli zaspavanie malej a jej hodinovy vystup za mamickou, ako si spominala skor 😉 ze aby ste aj od toho boli usetreni 🙂

ela2710
autor
20. jan 2011

@kaktusik007 mame tu teraz to steniatko, a Laurinka je zo zvieratok doslova vycikana, len sa bojim, ze ho bude chciet aj do postele 😉

ivett1
20. jan 2011

@ela2710 ahoj...no nic moc, v case kedy by si mala mat klud a pokoj...riesis taketo problemy....skus sa este za ucelom "odstranenia babky" z vasho bytu porozpravat s mamou a velmi farebne jej vykresli, ako uz nevladzes, aka si unavena (a ved je to aj pravda...len to poriadne nafukni, poplac si...), je to tvoja mama a mala by ti s tym pomoct.... mozno by si mohla len tak spomenut, ze aj pani doktorka na poradni si vsimla, aky je maly unaveny a doporucila obmedzit navstevy vsetkych...a ked sa to nebude dat takto po dobrom, tak naozaj rodina nerodina, musis byt razna...lebo, ked to takto budes v sebe dusit, mozes vybuchnut, pohadate sa a naco je to dobre...potom ta to zasa bude trapit...🙂 ...inak tazko sa davaju rady, ked ide o rodinne zalezitosti druhych ludi...drzim palce 😉

pia22
20. jan 2011

@ela2710 tak to je fakt sila. Ako sa hovori "mudremu napovedz, hlupeho drgni". Kedze nepomaha vysvetlovanie, zostava jedine oboznamit rodinu, ked budu vsetci zainteresovani pritomni, ze vam to obom prekaza natolko, ze to nie ste schopni dalej tolerovat, ze to narusa vas chod domacnosti a vase sukromie a vypichni konkretne situcie (navstevy starkej...) a spolocne najdite ine riesenie. Musi sa vyriesit naraz vsetko a od dalsieho dna ziadne pustanie, nic. Nic ine nepomoze. Viem, ze ste si to takto nepredstavovali a bude to tazke a neprijemne, ale ak vas maju radi, tak to skor ci neskor pochopia a zacnu akceptovat. Drzim palce.

dj788
20. jan 2011

tak to je sila ja by som nalepila na dvere velky papier koniec navstevnych hodin ZATVORENE nech buchaju,alebo by som vtedy ked ma prist babka isla pre zmenu na navstevu ja je to hnusne no ak to nejde po dobrotky,vecer by som zavolala domou ,ze ak nebudu mat triezvy pristup nebudes im uz zdvihat ani telefon. 😝

redangel32
20. jan 2011

Neprecitala som celu diskusiu.ale neda mi reagovat. V prvom rade ste si na vine sami,ze ste to vsetko dovolili. Potom nechapem tvoju mamu. Nakolko ona prva by mala byt tvojou oporou. No,ale ked preziva pubertu tak asi tazko s tym pohnut...ale urcite by som jej povedala ci si vie predstavit,zeby mala cely den niekoho v dome? Asi by s tym priatelom nemala ziadne sukromie a na 100% by sa jej to nepacilo..alebo by chodila niekam?
Na tvojom mieste pekne poviem babke ako sa veci maju. Ze je to na teba vela. Inak ak je u teba od rana tak treba aj nieco navarit a zjest.....pomoze? Je smutne ak si dospelia ludia neuvedomuju,ze narusaju niecie sukromie. A je to jedno ci je to mama,babka alebo znama. Proste tvoj DOM je tvoja ulita kam sa schovas,kde prebyvas.
Povedat STACILO, a nech sa zariadia. Ked ste tam nebyvali tak ako to fungovalo?!
Mladi ludia maju byt jednoznacne sami a mat svoje sukromie!!! To,ze si taka mladucka neznamena,ze ta budu najblizsi vyuzivat. Drzim palce v boji s vlastnou rodinou.