Pribrali ľudia?
Dievčatá nezdá sa vám , že ľudia všeobecne veľmi pribrali? Ja neviem, či len ja vidím okolo seba dosť obéznych mladých žien, hlavne s malými deťmi. Nechcem aby sa to niekoho dotklo, nepíšem o nikom konkrétnom, ale zdá sa mi, že ako sa oteplilo a ľudia zhodili kabáty a bundy, že takmer každý druhý má problémy s nadváhou. Neviem, či je to pozostatok pandémie, alebo čo. Vy to ako vnímate? Nechcem sa nikoho dotknúť, ani nikoho uraziť, poprosím o slušnú diskusiu. dakujem
@mircalla dnes je to naopak poväčšine, 2 štíhle a 18 obéznych :(
U dospelých si to extra nevšímam, nech si tak žijú keď chcú... čo sa ale nedá nevšimnúť sú hrozne tučné deti 👀, my sme boli nedávno v Bešeňovej a normálne som nechápala aké sú deti tučné. Že dievča, rovesníčka s mojím 9 ročným synom pôjde oproti mne a vidím ako sa jej na bruchu rôsol trasie? 👀 to kde sme 👀 ako vôbec môže mať 9 ročne dieťa tuk na bruchu? vo veku, čo majú lietať po vonku, liezť po stromoch, atď...
A ak by mi niekto chcel kázať, že možno ide o zdravotné problémy, tak veru nebola jediná, a nechce sa mi veriť že sa na jednom mieste stretlo toľko chorých tučných detí... Ich rodičia v tomto jednoznačne zlyhali 😒
@simca06022011 u nás majú nového učiteľa TV pracoval vo fitku a cez koronu nastúpil do školstva.Jeden spolužiak si musel sadnúť na lavičku a priniesli mu vodu.Vobec neboli zvyknutí cvičiť.U nás tiež dievčatá hrávajú vyvíjaný chalani futbal či basketbal.A prišiel nový učiteľ a beh vonku na prvej hodine to sa už rodičia sťažovali, že bola vonku ešte zima🙂 a TV taký ako má byť.A polka triedy zrútena.
@panelacikova ja som pribrala 5 kg za 3/4 r dostala som hormonálne lieky a 12 r sa držím plus mínus 1,5 kg a teraz mam 76 kg som zhrozená.A ako sa snažím aj tak neviem dať dole nič.Nikdy som toľko tak rýchlo nepribrala.
Treba to ako sol, lebo tu nejde ani tak o ten vzhlad ako o zdravotnu stranku
Ty sa asi velmi nudis. Lebo ja toto nestiham ani vnimat ci ma niekto velku rit alebo mu trci brucho🙄
Ja to vnimam praveze opacne, ja jedina som pribrala (2 kila) a vsetci okolo mna su stihlejsi 😀 na porazenie
@panelacikova tak výchovy v školách sú zanedbávané podľa mňa aj preto že bud nie sú známkované alebo sa známkuje správanie. Proste je kult dieťaťa a dieťa musí mať jednotky aj ked je drevo z telesnej napríklad alebo kreslí ako batoľa. Keby sa známkoval na telesnej výkon, na výtvarnej kresba a tak mali by väčšiu vážnosť. Samozrejme nie 4/5, ale ak sa niekto snaží a nejde mu to tak 3 napríklad. Takto deti vedia že nie sú známkované/dostanú známku za dobré správanie tak načo aj na telesnej sa snažiť prekonať? Akože to nezvládnu a nič sa nedeje.
@luccija Heh, take ze 1500 m asi nehrozi, ze? Pritom to je nic vzdialenost, dnes beham 6 krat tolko. Neviem uz kedy sme to zacali behat, asi v 5. rocniku. Dnes by to asi vacsina deciek nezabehla. Musim povedat, ze moj syn by to tiez nezabehol, neni zvyknuty. Videla som ho v akcii:( Kedysi sme to dali vsetci mozno okrem 3-4 z triedy a to nas bolo skoro 40
Ano, aj ja si to vsimam. Strasne som pribrala a neviem sa toho zbavit. Vazim 95kg a velmi ma to obmedzuje. 20 kg som pribrala pocas korony. Kondicka ziadna. Vkuse sa zadychavam a stale nieco zobem. Tak podvedomo. Snazim sa nejest a pristihnem sa ze zas nieco zobem a som z toho na nervy. :(
v mojom okolí sa práveže chudlo, aj ja mám o viac ako 20 kg menej ako pred covidom
@nnikka so zobkaním mám aj ja občas problém, ale čím ďalej tým menej, keď sa pozabudnem, tak sú to tak 2 max. 3 dni do mesiaca, inak som sa zobkať odučila, treba sa nastaviť v hlave, že proste nie, takisto je to aj so sladkosťami
Keď ja mám okolo seba takých aj onakých, ale neriešim, pretože mnoho ľudí má dnes aj zdravotné problémy a často za svoje kilá či ich majú málo alebo veľa ani len nemôžu a kadečo s nimi môže porobiť istá "úprimnosť" v tomto smere.
Hrozna diskusia, hlavne na adresu mladých dievčat. Vidím, že niektoré sa nehanbíte rýpať do mladých dievčat (hlavne tie výrazy ako "ritiská a stehniská", ale s chlapcami nič zle nevidíte 😂 hlavne že terajší chlapci majú už 2 metre pomaly v 13, ale to vám čudné nepripadá však? Len dievčatá sú vyvinuté 🤦 ja som tiež bola zaoblená ako tínedžerka, lebo som sa jednoducho vyvíjala, bola som v puberte. A to som športovala a normálne sa stravovala. Ako som dospela tak sa mi aj postava zmenila. Problém je, keď je človek obézny alebo má výraznú nadváhu. Ale asi by ste boli niektoré radšej, keby každá druhá trpela anorexiou alebo inou formou ppp? Som zvedavá, čo by ich rodičia na takéto vaše vyjadrenia povedali 🤦 to že niektoré chcete byť na kosť vychudnuté už je vaša starosť. Ani jeden extrém nie je dobrý a ani druhý
Chvalabohu sme sa posunuli, že už len postava typu 10 cm medzera medzi stehnami nie je in.
@shinon258 prepac, ale nikto tu nehovori o extremnej stihlosti. ocividne si to beries osobne. nikto tu nehovori o extremoch, bohuzial tento trend priberania je fakt a mozeme sa tvarit, ze je to v poriadku, ale nie je.
@tncka sklamem ta, ale nenudim sa, len som vela vonku s detmi a chodim s otvorenymi ocami.
@shinon258 Hlavne prestaňme normalizovať nadváhu. Nie je normálne čo sa to deje. Ani jeden extrém nie je v poriadku, ale to neznamená, že sa budeme tváriť, že to neexistuje.. Obe extrémy sú problémy s ppp, kde je mimoriadne jedno koľko majú tie ženy aj tak môžu tým trpieť tak aj anorexiou môže trpieť aj žena s nadváhou.
Sama vidím ako viac útočia ženy s viac kg na tie, ktoré nevedia pribrať, ale nad tým sa nik nepozastavi, ale to, že niekto má morbídnu obezitu, tak o tom ani slovko... Lebo.
Problém nastáva, keď sa jedná o deti a zistíš, že rodičia to berú úplne v pohode, že ich decko ma nábeh na infarkt lebo ho k tomu sami vedú, namiesto normálnej stravy iba nezdravé polotovary atď. A titulky časopisov začínajú plniť morbidne ženy, ktoré v mhd si nemôžu nikam ani sadnúť... Už sa tu jedná o zdravie a nielen o nejakú pomyslenu medzeru medzi stehnami
@marsmykkok tu nejde o to snažiť sa prekonať. tu ide o zlyhanie učiteľov prvého stupňa, neviem, ako to mám ešte inak slovensky vysvetliť 🙂 čo sa týka samotného známkovania, nie som za to známkovať výchovy a to som vyštudovaná pre dve z nich... ale motivovať deti a vyžadovať isté ciele, to áno, to by mal učiteľ zachovať. ale neskoro je riešiť toto na II.stupni, ako som vysvetlila predtým. jednoducho, keď "vyfasuješ" 70-kilovú piatačku a ty sama máš 70 kíl (alebo aj menej), tak ťažko ju udržíš v stojke, do ktorej ani nevie, ako sa má dostať. aj keď si sama šikovná a ukážeš, alebo prehráš video s ukážkou, už je NESKORO... tieto veci sa majú deti učiť v útlom veku. sama to vidím na dcére, áno, je mierne drevo. dostala srdcové problémy ako 9-ročná a nasadili jej liečbu a dali ročnú pauzu od výkonov. takže áno, ostala "mierne" drievko. pritom ja v jej veku.... ani nejdem písať, čo všetko som dokázala. asi ako mnohí z nás... ale ona na toto mala dôvod. je množstvo detí v takomto veku, ktoré by mali byť v rámci TSV vedené naozaj v rámci všetkých zdatností (aj kruhy či skok do výšky). ale....zanedbáva sa to. a potom je už neskoro. ak nechceš ako učiteľ na II.stupni riešiť neprirodzené úrazy, nedajbože žalobu... tak robíš s tým, čo máš. bohužiaľ. a naozaj by som bola rada, keby sa rozoznávali seriózni učitelia, ktorí však s danou vecou už pohnúť nedokážu od tých čo deti pustia do nákupného centra či do obchodov v rámci hodín TSV. priznám sa, že toto počujem (čítam) po prvýkrát v živote, že v rámci TSV chodia do obchodov 🙂
@nnikka nič nekupuj. ja už mám prázdnu potravinovú skrinku (niečo ako komôrka) 🙂 jednoducho keď nič nie je, nie je čo zobať 😀 😀 snažím sa viac piť a zabaviť sa niečím, čo kradne čas. ak je pekne, hýbať sa. niežeby to zatiaľ bolo vidieť na váhe či postave, ale sama sa cítim lepšie, ako keď som stále hodila do seba nejaký kúsok čokolády či cukrík 🙂 chodím viac von, ale snažím sa naozaj pozvoľna, pomaly, kvôli zdr.problémom 🙂 pevne verím, že do konca tohto roka to dám aspoň na tých 66 kg 🙂

@mircalla práve som vravela aj sestre. Že v triede sme mali tak 1-2 dievčatá obeznejsie, skôr genetický. Ostatné sme boli ako prutiky. Problém s faldikami mám až po pôrodoch 😂