icon

Pribrali ľudia?

17. máj 2022

Dievčatá nezdá sa vám , že ľudia všeobecne veľmi pribrali? Ja neviem, či len ja vidím okolo seba dosť obéznych mladých žien, hlavne s malými deťmi. Nechcem aby sa to niekoho dotklo, nepíšem o nikom konkrétnom, ale zdá sa mi, že ako sa oteplilo a ľudia zhodili kabáty a bundy, že takmer každý druhý má problémy s nadváhou. Neviem, či je to pozostatok pandémie, alebo čo. Vy to ako vnímate? Nechcem sa nikoho dotknúť, ani nikoho uraziť, poprosím o slušnú diskusiu. dakujem

Strana
z5
panelacikova
17. máj 2022

@shinon258 ale ja mám pocit, že diskutujúce, ktoré kritizujú obézne dievčatá, majú na mysli naozaj dievčatá OBÉZNE. aj moja dcéra očividne pribrala po tom, čo jej diagnostikovali ochorenie a na istý čas (rok) zakázali nadmernú pohybovú aktivitu... ale potom pomaly začala a šla. plus vyrástla. a dnes je pod priemer BMI 🙂 a pritom zje ako dvaja chlapci 😀 čiže tu nejde o to, že si nejaká "bacuľka" vo vývine, povedzme do tých cca 13-14 rokov, ale o dievčatá, ktoré majú 16-18 a sú naozaj tlsté. a tých je teda v poslednom čase fakt nadbytok :( a sebavedomia majú na rozdávanie (napríklad čo sa týka toho, ako chodia poobliekané, ako si "nesú" tie svoje faldy a pneumatiky) 😀 mám sa od nich čo učiť 😉

brigelka
17. máj 2022

Ahoj, áno. Aj ja som si to v poslednom čase všimla. Asi preto, že som bola na mieste,kde bolo okolo mňa veľa tučných ľudí a hlavne žien. Tiež cítim na sebe, že pomaly priberám, tak nenápadne 🙂, preto sa snažím viac hýbať, športovať a jesť menej.

mircalla
17. máj 2022

@panelacikova Hehe presne to robim ja. Momentalne som uz 3. tyzden PN s ocami a pomerne mam dost casu....Je to v hlave, snazim sa daco robit, aby som nemyslela na jedlo. O, je to tazke.....Kvoli ociam teraz nemozem behat, takze o to tazsie

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
17. máj 2022

@mircalla ja milujem skladať puzzle. zabiješ pri tom kopu času, ani si neuvedomíš. takže počas tých nepríjemných zimných či jarných dní som veľa, veľa skladala 😀 občas aj jedla, ale za tým dávam príchodom mája hrubú čiaru 😀

mimka1402
17. máj 2022

Táto slečna / Sugar Denny/ mala viac kg aktuálne schudla trošku.
No pre ňu je každá chudá žena "skinny btch".
Veľa dievčat si z nej berie príklad, že toto je Ok.
Druhá slečna? Tam maximálne zlyhali rodičia. Nedávam to na ňu pozerať, lebo je mi jej úprimne ľúto.
Posielam link, tiež znamejsia na sociálnych sieťach https://vm.tiktok.com/ZML3Qor35/?k=1

mimka1402
17. máj 2022

Ale ona prvá tvrdí, že je to OK. Sorry som hnusná ale toto už dávno presiahlo hranicu...

shinon258
17. máj 2022

@mimka1402 obezita je epidémiou dnešnej doby, to je fakt. Aj v zdravotníctve sa stretávam s tým, že obézny človek má xy hendikepov, že niekedy nemôžeš ani pacientovi spraviť CT alebo MRI kvôli jeho obezite.
Nič menej sa som skôr reagovala na reakcie niektorých komentujúcich na adresu dievčat, kde sa až pejoratívne o nich vyjadrujú. To mi nepríde, že niekomu pomôže. Inak aj to, že má niekto väčší zadok alebo stehná neznamená, že má automaticky nadváhu 🤷

mimka1402
17. máj 2022

@shinon258 Ja ti neviem, ja mam väčší zadok a stehná, ale ruky chudé a nestretla som sa aby to bol problém a nemyslím si, že toto niekto mal na mysli. Vyššie som len priložila jednu Influencerku, neviem, alw takéto postavy ako má vyššie slečna vidím v Ba minimálne každý deň a pre mňa to v poriadku už nie je...

aafrika
17. máj 2022

Myslim si,ze ano ludstvo viacej konzumuje,pribera,malo sa hýbe a mam pocit,ze to ma dosah aj na psychiku a odolnost😕

shinon258
17. máj 2022

@mimka1402 však to je jeden z vplyvov západu, sociálne siete a americké "fat positivity" influencerky tlačia už aj mladým ľuďom do hlavy kaleráby. Ja som toho názoru, že ako by mali blokovať pro-anorexia stránky, tak ak pro-obesity stránky. O hentej pani som nepočula a som aj rada 😅

simca06022011
17. máj 2022

@aafrika no na psychiku určite, veľa tuku, hormony rozhadzane, slaba vydrz, vykonnost. Nic pozitívne na tom 🤷🏻‍♀️

nyusika
18. máj 2022

@shinon258 ritisko a stehniska je presne také isté, ako keď 90 percent žien používa zdrobneniny v bežnej komunikácii s dospelými osobami.
Naozaj nevidím dôvod na pohorsovanie sa.

Reagovali by ste takto aj na vetu
"Wau, to je postavička ako lusk, taký zadoček by som raz chcela mať...a tie štíhle stehienka, klobúk dole"

markus1
Odpoveď bola odstránená
sisaka
18. máj 2022

@panelacikova Ja si nemyslím, že ide o zlyhanie učiteľov na 1. stupni. Tiež môžu povedať, že robia len s tým, čo majú, deti sú tak pohybovo nezdatné, že sa s nimi nedá nič robiť. V súčasnej dobe sú deti oveľa ťažšie než boli kedykoľvek v minulosti a tiež oveľa menej obratné a zdatné. Rodičia upriamili pozornosť na rozvoj intelektu dieťaťa, ale úplne zabúdajú na fyzickú zdatnosť. Deti sú lemravé, nevedia hádzať loptu, nevedia bežné veci ako kotúle, skákanie na švihadle, majú slabé ruky, nohy, žiadnu vydrž, je to katastrofa. Hlavne že chodia na angličtinu od 3. Mesiacov a čítajú v 3 rokoch. Ak športujú, tak len organizovaný šport, minium deti sa len tak hrá na ulici. Som zhrozená, čo tu viaceré píšu, ako prebieha, resp. neprebieha telesná výchova na školách. Žijem mimo SK, u nas majú deti telesnú každý deň, robia rôzne kolektívne aj individuálne športy, stále sa aj znamkuje. na desiatovu a obednú prestávku sú von, ale aj tak je väčšina deti lemravych, lenivých a s nadváhou. Deti sa potrebuju hýbať, menej vysedávať, menej jesť a nejaká hodina telesnej denne to žiaľ nezachráni…

zoetrop
5. jún 2022

Veď prídite pozrieť na ulicu oláskych cigánov. Tam menej ako 120kg nemá nikto a ešte aj deti minimálne 90! Oni hodujú tak že aj 500€ nechajú pri jednom posedení.

Strana
z5