Prieskum šatníkov. Koľko oblečenia máte?
Čauky žienky,
Robím si poriadok v šatníku a začínam sa nad sebou hlboko zamýšľať, preto chcem urobiť prieskum koľko máte vecí. (Či som normálna). Počítajte také čo nosíte medzi ľudí, nie doma. A aj také, čo ste mali raz alebo ani raz ale ešte ste sa neodhodlali ich predať/darovať/vyhodiť.
Spočítajte:
Svetre+mikiny (Nie tenké tričká s dlhými rukávmi)
Nohavice (dlhé)
Šaty+sukne
Ďakujem za účasť 🙂
ja minimim - do 5 kusov z kazdeho- okrem pracovnych veci-tie menim kazdy den a periem az na konci tyzdna... mam radsej kvalitne veci a menej ako cinske lacne a vela...
ked nemam 150, tak ani jedno
@meca Aj ja.nekupujem skoro ziaden polyester.momentalne mam na zimu 3 svetre-bavlna,vlna,kasmir,moher.rovnako saty v lete som nosila 5 kusov vserko len prirodne materialy.tricka,bluzky cca 10 kusov,vzdy len bavlna,viskoza,lan.kabat vlneny na zimu a bunda perova.radsej menej a kvalitne ako byt navlecena v PVC.rovnako topanky,cca 2-3 pary kozenych na sezonu
@laduska79 ja sa pridam, presne, milujem pohodlne oblecenie, a neviem nic dopasovat, obdivujem zeny ktore su nastajlovane, ale raz ked mam nieco oblubene nosim len to, kym to neznicim a potom hladam nove pohodlne, prve botasky adidas mam asi 15 rokov, ale velmi ich sanujem, to boli prve drahe znackove botasky, ktore som si kupila za prve zarobene peniaze, a kvalita, fakt drzia, stale vyzeraju skvelo
@zuzinabila kde kupujes kasmir?
@mirage Na internete.nehovorim ze kupujem len kasmir,ale je viacero vyrobcov,hlavne britskych znaciek
4 svetre, 2 mikiny, 5 nohavíc ( z toho 2 rifle), 7 sukien (z toho 4 letné),6 šiat ( 3 letné) 6 blúzok, 6 tričiek. Ale: 2 goretexové bundy, 4 flisky, 3 windstopper (nie z lidla), 4 technických gatí. 3ks tenisiek, 1x čižmy, 3x lodičky, 2 veľké topánky to hôr,2ks sandale.
V podstate čas mimo práce trávim v športovom oblečení (ale nie v teplákoch)
@zuzinabila ja viem, pytam sa na konkretnu stranku. ja mam rolaky z Pure.
Som na tom biedne.. Nohavice ešte ok, ale asi 2 bluzky, tričká minimum svetre asi dva použiteľné.. Veľa vecí sim po darovala, lebo som sa v tom necítila dobre a keď si chcem niečo nové kúpiť a vidím tie ceny, radšej to vzdávam.. 😕 Nemôžem si to dobolit, aspoň nie teraz..
@rommie tak ja sa snazim o minimalizmus, moc toho nemam, napr len topanok komplet vratane slapiek do vody mam DO 20 PAROV, a prezijem. Siat takisto mam do 20 ks a to uplne so vsetkymi, aj s tymi ku vode, aj s tymi, na svadby a aj tak si myslim, ze je toho dost. Mne to tak staci. Prv nez si hocijaku vec kupim, mam o nej porozmyslane az mesiac dopredu. Ci ju potrebujem, a akej farby, material, strih a kolko kusov. Nakupovanie ze len tak, pridem a nahodne kupim, vobec nepraktizujem. Nemam nato ziaden cas. Investujem vlastne viac do casu ako do nakupovania.
@kassandra25 presne moj postup🙂rozoberiem z kazdej strany,pokombinujem v hlave s tyn,co uz mam doma a do obchodov idem s konkretnou predstavou,co chcem.ked to nenajdem,radsej nekupim nic ako blbost.
@mirage Charters club a este ewm sa to tusim vola,ale mam este zbalene zimne veci,tak neviem pozriet
@mirage Tak ano,to druhe je ewm.co.uk
Nepočítam, zabralo by mi to dosť času. Mám všetkého veľa, ale keby som to mala začala počítať, prišlo by mi zo seba zle na čo všetko som minula peniaze.
Svetrov a pulovrov asi 20, nohavic asi 10 siat asi 10 sukni asi 12... a to pravidelne darujem na charitu.. nakupujem dost aj v sekacoch..
@rommie ja mam asi 10 triciek,4 rifle dva svetre,jedno bolero,mikinu a som vybavena..robim v admine a dolezite je aby clovek chodil cisty a upraveny ..neznamena to ze na to nemam,ale proste to nepotrebujem..za to vsak na dcere sa vybujacim,ta ma satnik jak paris hilton...nejak som pri nej stratila zabrany 😃
Ja mam toho extremne vela, az sa hanbim za seba. Asi je to tym, ze ako mlada som si nemohla na seba nick upit, lebo meriam 190cm a teraz ked sa uz da v phoode zohnat aj obuv aj oblecenie na mna, tak som sa utrhla z retaze. Neviem, nechce sa mi to tiez vobec pocitat, ale tusim cez 50 sukni mam :D. A topanok mozno okolo 40 parov. Ale uz riedim a predavam lebo to nemam sancu vynosit
všetko spolu neni asi ani 20 ks - všetko, čo som nenosila pravidelne som predala alebo dala na charitu, nakupujem uz len po dokladnom zvazeni, ci mi to je treba...ale to asi prislo vekom 😀
12 svetrov/ mikin,
šaty sukne 18,
nohavice no to je trochu uchylka 28
a ešte ich mám farebne zoradené a najlepšie je že sú to hlavne odtiene sivej a hnedej 🤦♀️ ale už 8 mesiacov som nakúpila žiadne a ani nebudem kupovať, len vyradovat keď sa zničia🙂
Svetre+mikiny (Nie tenké tričká s dlhými rukávmi) : 5
Nohavice (dlhé) : 12
Šaty+sukne : 15
A to zakazdym nieco vyhodim prec lebo sa mi zda , ze mam toho vela :D ale ked tak pozeram nemam :D
@adrianebrooks ja mam malo veci a kazdy den ine obleccenie :D nezniesla by som chodit stale v tom istom .
@adrianebrooks tiež nad tým uvažujem či peru iba jedny gate a dvoje tričká... ?
Mam toho dost, pocitat radsej nebudem. Pracujem ako ucitelka, verte mi ziaci vedia byt riadna modna policia, preto musim velmi dbat na to, aby som vzdy dobre vyzerala a nenosila casto to iste. Co by som dala za jeden pracovny den v teplakoch. Nosim rozne typy oblecenia, sukne, saty (netreba kombinovat vrchny diel ako pri sukni), rifle, nohavice, kosele, tricka, mikiny. V skolstve uprednostnujem predlzene tuniky, puzdrove sukne po kolena, proste nieco co prekryje zadok a velmi neukaze nohy. Nosim uz velmi dlho S, som po dvoch detoch a sem tam uz siaham aj po velkosti M. Uz od vysky sa kilovo pohybujem od 50 do 58 kg aj po dvoch porodoch, co je vyhoda a satnik velmi nemenim, hlavne oblubene kusky by som nerada vyhadzovala. Moje najoblubenejie su azda leginy a nejaka tunika az pod zadok. Mam 9 rocnu neter a uz po nej nosim tricka aj topanky, ona uz zacina nosim S-M, obuv 38. 😁😁😁 Oblubujem aj nakup v sekaci, da sa tam kupit vela peknych kuskov. Nevadia mi nosene veci, lebo vzdy som nieco po niekom dostala, kedze som bola vzdy chudsia. Detom kupujem vacsinou z bazarika, myslim, ze je to celkom eko. Deti saty neznosia, skor z nich vyrastu. Aspon nieco dobre robim pre nasu planetu. U topanok je to ine. Skor sa znicia ako saty. Mam viac paroch na rozne obdobia aj prilezitosti, aspon sa tak skoro neznosia. Manzel je opak ma Dvoje tenisky a nosi sezonu ci dve do zodratia. Ja som zena preto mam aj viac typov obuvi, zboznujem lodicky, myslim, ze ich mam tak primerane cca 10 parov, hlavne je pre mna aj ich pododlie.... opatky max do 7cm. Ale mam rada aj svoje nohy a ked chcem pohodlie, volim balerinky, ci nizke cizmicky, slapky. Nakupujem velmi rada, kedze mam dobru konfekcu velkost aj na svoju postavu celkom lahko kupim co chcem, ale snazim sa to eliminovat, hlavne kvoli financiam ale aj pre pocit, ze ked mam tohouz vela, som z toho nervozna a robi to bordel. Je sranda, 😁 ze trochu s mensim bojom, ale este si obleciem aj saty zo stuzkovej, hoc by som v nich uz do spolocnosti nesla, nejaky ten tuk okolo pasu je uz evidentny. zistila som, ze mnohe saty, co nosim este od vysky sa mi uz ako matke 2 deti nehodia resp uz sa v nich necitim dobre hoc sa do nich este zmestim. Najvacsou chybou preco mam napr.vela vetroviek je, ze na kazdej sa mi pacil nejaky iny prvok. Kebo existovala jedn z vetrovka podla mojej poziadavky tak si kupim asi tu. Pocetnost prikladam aj kvoli tuzbe po farebnosti, vzdy sa mi zapacila ina farba. A ja som priznam sa v dopasovani niekedy az prilis prehnana a potom mam vela veci, lebo ked si kupim zlatu kabelku, potom zhanam zlate topanky. Obdivujem ludi ktori to neriesia a predsa to dobre skombinuju a vyzeraju super. Niekedy ma tato moja dokonalost zladenia obtazuje. Radsej mam menej kvalitnych veci ako vela handietrer v ktorych uz prestavam mat prehlad. Ale v zavere povedane viem, ze mam toho vela a chcem to zmenit.
ja som citala od jednej psychologicky ze zena ma mat v satniku 40 zakladnych kuskov , ja ich asi tolko nemam , ale ked vam mozem vsetkym poradit my sme doma zaviedli pravidlo :
1. ze najprv som si vycistila , fakt ze vycistila skrinu a nechala so si tam len kusky ktore sezonne nosi a milujem ich ,
2. a teraz NOVU VEC LEN VYMIENAM za staru ,a to vam pviem tak si uz clovek 3x rozmysli ze ci si ju kupi aleb nie, moja sestra niekedy totalna maniacka to urobila aj s detmi a je to SUPER ...maju to nadherne !!!!

7 šiat, 1 mikinu, 8 svetríkov,9 blúzok, 6 nohavíc, jesenú bundu, zimnú bundu, kabát a koženú bundu.....veci na doma nepočítam, už 10 rokov som nič nevyhodila, čiže tričiek, ktoré sú nositeľné akurát na nákup pod bundu mám 2 poličky.