Problémy so službami a otváracími hodinami pošty
Prepáčte, ale už strácam nervy. Služby z roka na rok drahšie... A u nás katastrofálne. Kedykoľvek idem na poštu - zavreté. Otvorené majú krátko, a aj to si prispôsobujú. Dnes idem o 15,00-vraj je niektorá chorá a mam sa sťažovať v TT. Asi budem. Nie je to prvý, druhý ani tretíkrát. Už ani nerátam. Ale pracujúci človek nemá absolútnu šancu. Ale tie služby, poštovné nehorázne a???? Už mi nervy hrajú....
@1fifinka1 ako nič v zlom.... Ale chápeme realitu rovnako?
@simona20201309 ja sa nemôžem a nechcem vyjadrovať kompetentne. Zamestnanci vedia určite svoje 😔. Zamestnanci robia, to, čo "musia". Ako asi všade. Problém je inde.
Ale sedí, pozri sa na to lepšie je tam napísané že dnes je otvorená do 15:00 a zajtra tiež bude do 15:00.
Áno majú to tak divne ten čas za balíčkom 16:00 je dokedy odošlú zásielky v ten deň ale to sa týka bežných otváracích hodín.
@lenkakravcova odkedy som sa vrátil od zavretej pošty keď mali "dovolenkový režim" už si to sledujem na ich stránke, ale fakt poštu využijem možno raz za polrok
Rozumiem. Pravidlá také, onaké. Za všetko môže vedenie. Nič to nemení na mojej nespokojnosti. Pracovníkov nevinim. Zlé vedenie, prístup, nastavenie.... Si myslia že ľudia sú hlúpi? Možno
Vždy za všetko vinia tých "najnižších". Ale chyba je v základe
A presne tam sa ich budem pýtať
Mám toho akurát tak dosť. Každý sa sťažuje na každého. Nikto za nič nemôže. Kriste....
U nas to iste, posta otvorena len pre dochodcov a nepracujucich. Nieco vyzdvihnut, nemozne. Podavam uz inde, priamo vo velkom meste, ale obcas mi treba nieco prevziat na miestnej poste- doporucenku, no, neda sa. Idem z roboty skor, aby som stihla a hold, div dvere nevytrhnem, lebo zatvorene z technickych pricin, dovolenka a este neviem, co si povymyslaju. A to tam nie je jedna, zastupit by sa mohli, ale nieeeee, naco😬stazovali sme sa a odpoved: budte radi, ze mate postu🙄 mozeme ju aj zrusit 😵💫a ved zruste, aspon sa neprebehneme nadarmo 🤣
Vieš, na pošte sa teraz dejú rôzne veľké zmeny. Niekoľko rokov som na takej poste robila. Odišla som pred pol rokom pretože sa mi to už prestavalo páčiť. Veľa veci sa zamestnancom nepáči, ale sú tiež len ľudia. U nás keď sme ochoreli a nemali tam koho dat, zavreli sme. Ja som šla roznasat na rajón postu. Taka chorá, že som plakala mužovi do telefónu. Ale kto by robil? A ľudia nadávali a my sme to museli počúvať. A chápem to. Ale vieš, po čase to už proste prestaneš riešiť. Lebo ty si malý pan. A zdravie máš tiež len jedno, máš rodinu a deti. A tak zavrieš. Ľudia musia ísť inam alebo si to inak zariadiť je to tak bohužiaľ.
@1fifinka1 ja ťa chápem. Tiež som odišla z prace, lebo.... Ale toto je ciel? Nas..ť ľudí? Preboha ❤️Ja ti verím, vedenie je problém. Zaměstnanec sa môže roztrhnúť. Ser....ma to😞Zle mi je z tohto sveta
Lenže, ja som robila,čo som robila.... A ozvala som sa
Ešte aj to roznášanie pošty nechápem. Úplne zbytočné, však ľudia sú v tej dobe v práci a tak všetko čo si dám poslať končí žltým lístkom že nezastihnutý. Keby roznášali niekedy večer, napríklad o siedmej. Našťastie to je len pár krát do roka zo sveta keď túto službu vyberie odosielateľ.
@autorka pošta sa snaží prejsť na čo najviac veci robených elektronický. Teraz prebiehajú školenia, kde tlačia zamestnancom do hlavy poistky, účty, simky, z toho pošta bude a chce žiť. Nie z listov. A ze bude dlhá rada, keď bude baba trepať o úcte a odíde 5 ľudí, lebo nevydržia čakať, je vedeniu jedno. Ze bude zavreté je im tam hore jedno. Keď nevyjdu pobočke čísla, zrušia ju. Riaditeľ vidí len tabuľky, čísla, plány, a ci je pobočka v pluse alebo mínuse. Ostatné ho moc nezaujíma. Ak bude zavreté, pošta ako pobočka ide automaticky do mínusu. Verte mi, tie baby si dobre rozmyslia, ci zavrú alebo nie.
A bude to ešte horšie...stale sa znižuju stavy a zatvaraju pobočky. Sťažovať Ti asi veľmi nepomože. Praca na pošte je jedna velka tragedia a ľudí čo tam robia naozaj nechápem.
@panonia tu je zoznam naposledy rušených pôšt
1.10.2024 zrušenie Poštového strediska Červenica
1.10.2024 zrušenie Poštového strediska Kurov
1.10.2024 zrušenie Poštového strediska Stebník
1.10.2024 zrušenie Poštového strediska Zlaté
1.10.2024 zrušenie Pošty Partner Bratislava 219
1.10.2024 zrušenie Pošty Partner Malacky 4
1.11.2024 zrušenie Pošty Košice 20
1.11.2024 zrušenie Pošty Poľný Kesov
1.11.2024 zrušenie Pošty Ružomberok 4
Teraz som bol pozrieť schránku po pár mesiacoch a boli tam OBI listy a vyúčtovanie bytu a žltý lístok s číslom na to vyúčtovanie. Tak tomu nechápem... Dve poštárky? Jedna list druhá lístok?
Keby som vám napísala otváracie hodiny na našej pošte,tak sa nezdržíte smiechu... stránkové hodiny cca10h/týždenne a ešte z toho 1/2 zatvorená pre "technické"problémy...
@hiro žltý lístok si už mal dávno vymeniť za email a SMS, tak by si ráno vedel že ti niečo príde, a ak si nebol doma že ostalo uložené na pošte
https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/
@maranco Kašlem na nich. Aj tak keď mi ide niečo z Japonska/USA tak si to musím sledovať sám, ani žltý nedávajú, len to sušia na pobočke neviem prečo. Keby sa neozvem tak to aj pošlú naspäť. Takže vidím že to už majú 2 týždne a idem im nadiktovať sledovacie číslo nech to hľadajú v sklade.
DHL mi to doručí do 48h a nie za 7-8 týždňov ešte aj namiesto bydliska do práce keď volajú. Nechce sa mi meniť adresu v eBay.
Inak som trošku na pochybách že im ten email a SMS funguje. Colníci/DHL/UPS pošlú všetko na mail pošta nič.
@maranco trochu ta poopravím. Robí to systém, keď ona nahradzuje. A ci email, sms alebo oboje záleží od aktívacie služby, co si uviedol, že preferujes. Je pravda, že nie každému to elektronické oznamovanie sparuje sam system, ale väčšine adries áno. Hlavne ak je zásielka podaná cez EPH. Keď nesparuje, treba ručne. A na to sa zabúda.
*nahadzuje listy
@1fifinka1 mne to tak vysvetlila že ona to musí ručne párovať a má v zošite napísané kto chce zasielať elektronicky, keď som sa ju pýtal prečo prišiel žltý lístok namiesto mailu, tak že ju vtedy zastupovali a nevedeli komu zasielať
možno sa už za tie roky zmenilo že to vie aj sám program párovať, čo mala byť logická vec od začiatku
@1fifinka1 ak v EPH nieje vyplnený kontakt len meno a adresa tak to spáruje automaticky podľa mena/adresy?
ak sa podáva doporučený list bez EPH, máte v systéme uložené meno/adresu (či už pri podaji nahodí do PC alebo na triediacej linke rozozná cez OCR), alebo sa eviduje len podacie číslo a až na konci dodávacia pošta spáruje zásielku ak adresát má elektronické oznamovanie?
Nova napln SP😅
Niektoré pobočky Slovenskej pošty spustili pilotný projekt, v rámci ktorého si môžete zakúpiť cestovné lístky na vlak priamo na pošte. Na sociálnej sieti o tom informovalo jedno z miest zapojených do projektu.
@ahhola môžu rovno začať robiť asistenčnú službu, príde tam človek a mu na nete vyhľadajú, kúpia čo potrebuje
ale fakt v dnešnej dobe sa to človek naučí, alebo sa s tým obráti o pomoc na rodinu/blízkych
už aj dôchodcovia sa naučili/majú na to niekoho kupovať lístky online aby mali zadarmo cestu

Hej zažila som na dedine. Nechápala som ako môžu zatvoriť o pol hodiny skôr. Čoskoro prídu o prácu a môžu si za to samé. . . U nás je posta na vysokej úrovni, pani za okienkom sú top (až na jednu s nonstop telefónom na uchu). Ale tie male pobočky určite budú pomaly končiť.