icon

Problémy so spolužiakom na výške

ivivaiveta
29. apr 2015

Baby, co mam robit?..ako vela zamestnaných mamin, chodim na vysoku skolu, mam pred statnicami, par dni, snazim sa, ucim sa.. spoluziak sa mi ponukol, ze mi okontroluje vypracovanu pracu(je to jeho odbor) a podujal sa, ze on ju aj odovzda spolu so svojou pracou skusajucemu a ten nam obom, ako aj ostatnym zapise kredity, nic vynimocne..nemam ziadnu kopiu toho, co som mu dala,aj podklady od prednasajuceho, aj moje vypracovane, bolo to narychlo....ked mi to neodovzda, nepripustia ma k statniciam...uz som sa ho stokrat pytala, kedy to tam da, on ma vzdy s úsmevom odbije, ze co stresujem a pred par dnami mi volal, ze uvidi, co s tym urobi, ze to zavisi odo mna!..ved viete, co chce...ja ho roztrhnem, ked mi to znemozni ist k staniciam..mam ist za prednasajucim a povedat mu, ze som podklady na vypracovanie stratila, alebo co?..ked som mu to povedala, ze to urobim, povedal, ze nevie, ako to bude vyzerat, ked to tam zaniesie a povie, ze som asi pomylena...uplne ma drzi v stichu, vlastne ma vydiera, mam dost nervov aj bez "tejto pomoci"...ide mi o kazdy den...stale dufam, ze nie je az taky hajzel, ze by mi to urobil, ale asi si len vyrabam dalsi problem a mala by som ist s pravdou von, kym nebude neskoro...
kedy prestanem byt idealista a verit na normalne vztahy... 😒

Strana
z2
ivivaiveta
autor
29. apr 2015

@esterba nie, to sa neda, kazdy mame iny text...docent si zapisoval, komu aky dal..to boli vlastne poprefocovane strany z knihy..

esterba
Autor odpoveď zmazal
ivivaiveta
autor
29. apr 2015

@esterba dakujem..ale ked to vybavim, tak ho nakopem....

dana_l
30. apr 2015

su programy, ktore ti vedia to rozmazane zaostrit. skus sa spytat nejakych pocitacovych "magorov" ze ci by sa ti na to nevedeli pozriet. tak by si zachranila cas a nemusela robit dalsi preklad

ivivaiveta
autor
30. apr 2015

@dana_l toto si urcite ulozim, to sa isto bude hodit...len skoda, ze mne to momentalne nepomoze..ja ked som si to v praci oskenovala, tak nie cez sklo, ale cez podavac...a druhu stranu si potiahol skoro, jednoducho cast prvej strany prekryva dalsiu stranu...kedze to boli prefotene otvorene dvojstrany knihy, skenujes to napriec, takze ti odreze text pozdlz, od hora dole...aj tak dakujem za ochotu..

mihula
30. apr 2015

tvoj manzel vie ako ta vydiera a je mu to jedno?Pre mna divne,ale ak uz nic ine tak podat staznost na policiu,ze ta obtazuje a vydiera.Sa mlady panko hned zbada o co ide

ivivaiveta
autor
30. apr 2015

@liebling98
@esterba
dievcence, tak som mu ani nevolala, rano som si pozrela, kto ma dnes aku skusku, zavolala som jednej spoluziacke, co tam bola, ze som stratila text, ze ci mi nemoze ist za doc.pre druhy a ospravedlnit ma..
kamen mi zo srdca spadol, doc. jej dal novy, s poznámkou, ze sme vacsi bordelari, ako dennaci a vec vybavena 😨...teraz mi ho poslala mailom, idem na tom makat...uplne mi odlahlo..najprv som chcela, ze mu zavolam, ze nech si ho strci, ale ani mu nezavolam, nic mu nepoviem, nech caka v lete Mikulasa a nech si tam kludne zanesie aj ten povodny..co poviem potom, neriesim, ale poucku mam dobru..skenovat a kontrolovat a vzdy ratat aj s tym, ze nie vsetci sme korektni...

sue
30. apr 2015

@ivivaiveta v prvom rade rieš vyučujúceho - povedala by som mu pravdu, bez uvedenia mena. Proste ste sa dohodli na spolužiackej službe a spolužiak zlyhal. Teba to mrzí, ale vypracuješ prácu odznova. Pri externom štúdiu ti na 99% vyučujúci pri výberovom predmete nebude robiť žiadny problém... V druhom rade, keď budeš mať kredity zapísané by som si dohodla kávu so spolužiakom a išla by som na ňu aj s manželom. Pekne ho požiadala, že si normálna žena a obťažujú ťa jeho vydierania a návrhy... no a v neposlednom rade by som s a z tohto poučila a v 21.storočí začala využívať pozitíva vedy a techniky vo svoj prospech 🙂

Btw čosi podobné sa mi stalo - vypracovala som záverečnú správu vyúčtovania projektu, vytlačila ju a potom pri ukladaní som zbrklo dala "neuložiť zmeny" ...ale neuvedomila som si to, takže keď soms a o tri týždne potrebovala k nej vrátiť, nebolo tam nič... nejednalo sa o malú sumu, ale o 5000 € a dosť mi stískalo riť, ale musela som sa priznať nemenovanej štátnej inštitúcii a vyžiadať si záverečnú správu späť. aby som ju mohla dorobiť...

A držím palce...

ivivaiveta
autor
30. apr 2015

@sue neboj, ja mu to vratim...na kazdeho pride...tak mne by inak ritku stahovalo, keby este aj o take prachy islo...

klincek
30. apr 2015

@ivivaiveta som rada, ze sa to vyriesilo, ja takychto zmrdov nemozem ani citit..spoluziakovi len napis, aby sa uz nenamahal, ze si to vyriesila. ale ze o jeho navrhu vie aj tvoj manzel a nasledky si ponesie-nech aj jemu stiska rit aspon tyzden! 😀

ivivaiveta
autor
30. apr 2015

@klincek ja som to doma povedala, ale bez mena, lebo moj chlap taketo veci riesi priam nenormalne, preto som mu povedala, ze nech to necha tak, ze skusim este nieco vymysliet..ved som predtým aj hovorila o tom, ako ma stale odklada, ze co stresujem, tak sa logicky pytal, ci mi to uz dal, tak som povedala, ze co si vymyslel po novom..
tak uvidim teraz... ked budem ticho, budem rada, ked bude ticho aj on...ale fakt, ak mi to znovu zahlasi, bez ohladu na to, ze ho uz nepotrebujem, co on este nevie, tak mu dam rovno nalozit...
inak dobry vyraz, zmrd..

klincek
30. apr 2015
ivett1
30. apr 2015

@ivivaiveta normálne som sa vystresovala, keď som to tu čítala ...ešte, že to nakoniec relatívne dobre dopadlo ... sakra, všetci robíme chyby, tak som rada, že aspoň niekedy sa to dá "napraviť"... budeš musieť trošku zamakať, ale len na preklade 😉 a nie tom "ujovi" ... držím palce
PS: keď si pomyslím, aká my sme boli na výške parta ... a ako sme si všetci svorne pomáhali, ani sa mi nechce veriť ... že spolužiak...

ivivaiveta
autor
30. apr 2015

@ivett1 tak, co ti poviem...a to som uz stara paka...mily, vzdy usmiaty, naporúdzi, ako aj ja ku kazdemu...co uz...skola zivota 😉 ..tak pre niekoho som tu bola uz pomaly retardovana, ale ak to mam brat za mernu mincu, tak potom kazdy druhy clovek je na hlavu, lebo si neskontroloval oskenovane papiere a veril, ze spoluziak je kamos...

Strana
z2