Prosim Vás o radu ako prežit z výplaty
Ahojte všetci strašne rada by som bola keby ste mi niekto pomohli.. hladame s partnerom nejake byvanie no problem je ten že nemame dostatok financii aspon čo si myslim ja... chceli by sme sa osamostatnit no najom bytu stoji 350eur minimalne + strava 200eur čo som počitala + platby za mobil, auto a neviem čo iné. Prosim baby pomôžte mi čo mam robit ? ako sa to da zvladnut ? ja som na vyške občas zarobim cez leto nejake peniaze a môj partner zarobi 600eur mesačne
@guiseppinka na to ti presne neodpoviem 🤗 Danove priznanie si totiz nerobim sama. V zamestnani mi strhavaju dane a ked som zacala prenajimat, danove si nechavam urobit a doplatok mavam potom vzdy tak za cca 2 mes. zisku z prenajmu.
@guiseppinka teraz googlim, ze dan z prijmu je 19%.
@tinaa64 jasne, takze z toho co si pisala vyplyva, ze hypo vam nedaju, lebo muz ma oficialne maly prijem a ty si na materskej. Ja len tolko, ze z kratkodobeho hladiska je to.super, ale ked sa mu nieco stane po tych 30 hodinach nespanku, tak potom bude, ze tolko robi a ani pnku nema?
@simsalabim Ano, dan z príjmu pre fyzické osoby je 19% z ciastkoveho zakladu dane.
@tinaa64 ok, bohuzial nemala z coho a tym padom ja jej mam darovat 2000 Eur? Myslis, ze mne padli z neba? Nie zarobila som si ich a to je aj ta rada, ktoru pytas a hladas riesenie, kde maju rodiny s detmi byvat..maju si zarobit peniaze a poriesit hypoteku, pripadne ak hypoteku z nejakeho dovodu nedostanu, tak nasetrit na aspon dvojmesacny depozit pre majitela vopred, aby mal istotu, ze prijem mate a neboj sa, ze s takou ponukou by uz nikto ani slobodnu mamicku neotocil..bohuzial, akokolvek neprijemne to je, ina moznost ako praca nie je..pre mna, pre teba, pre nasich manzelov, tisice mamiciek na materskej a rodicaku..
@tanapeta a dalsia vec..v minulom podnajme...sme skoro vsetko majitelke prerobili a zadarmo..vstavanu skrinu sme jej tam nechali novu bateriu chladnicku..led teta s tamad odide ostane je lavoca v kuchyni gauc postel a par skrin..jedine co si odtial vezmeme bide nasa pracka a a obuvacia stena..led sme tam prisli byt bol v katastrofalnom stave..stenny posprejovane s tamvym sprejom..vsetkp sme museli malovat niekolko krat.strae plesnive skrine kt sme vyhodili s jej suhlasom..kuchynsku linku sme ako tak dali dokopy..a ani cent nam nepreplatila..a led sme od nej nieco surne potrebovali tal ano nedvihla telefon..ja som j nimdy nevidela a boli sme tam 4 roky
@lucilaines pusala som nieco o darovani?dohodnut sa nasplatkacg
@tinaa64 ze ste boli blbi, investovali do cudzieho a nechali to tam, to je vasa sprostost. kto ti kazal to tam nechat? preco ste sli do takeho chlieva bez predchadzajucej dohody o nakladoch na opravu? ked ocakavas sama nejaku mieru stedrosti, tak co sa stazujes, ze si tetke nechala costy byt prerobeny so skrinou? ved si si ju mohla vziat ....
a ako som ti posala - nech sa paci, mesta a obce stavaju aj najomne byty pre mlade rodiny. ak splnite podmienky, mozete sa o byvanie uchadzat. nepises, odkial si, tak ti neviem dohladat, kde v tvojom okoli sa take byty stavaju.
Hentoho sa bojim tamtoho sa bojim .. a vyjde nam na stravu a bla bla bla... bozeee ja som mala tiez 20 rokov ked sme si s priatelom nasli byvanie GARZONKU a co??? A platili sme 350 e v ba a museli sme chodit robit na brigady kade tade len aby sme zarobili a tiez tonam nebolo ruzove a co som tu.. vo vsetkom mas vyhovorku... Ked nevies co ako a obavas sa tak naco sa chces stahivat?? A to nemas este deti co potom? Ja mam dve deti byvame v prenajne kedze si svoj byt este nemozme dovolit a platime 350e plus strava minimalne 300-400 e a to priatel zaraba 600-700e a ja na materskej.A da sa vyzit sice je to tazsie ale da sa.A nefrflem som rada ze to co mam a vazim si. To.. A tych 200 euro co priatel plati nie je vela pretoze x mojich znamych co byvaju s rodicmi musia prispievat rodicon cca 150e mesacne
@tinaa64 aj mi je ta trochu luto, ze sme sa tu vsetky tak do teba pustili a ty len pri tom vidis veci zo svojho pohladu a uprimne, uplne mimo reality..mozno to vyznie hnusne, ale chcem ti len poradit, lebo s takymto pristupom, este aj na dochodku budes len plakat a cakat na spasenie a lepsi zivot, ktory nebude prchadzat..realita je taka, ze nikto nic neda, nevyjde v ustrety a nepomoze, pokial nezacnes triezvejsie uvazovat a nepomozes si sama..co mozes spravit, aby si si poriesila lepsie bytovu otazku je nasledovne:
- zacni pracovat popri rodicovskej ak sa ti da..staci aj na par hodin denne, brigada v supermarkete alebo v nejakej restauracii, teraz je toho plno..takmer v kazdej skolke alebo jaslach mozes nechat dieta na 4 hodiny..otvor si stavebne sporenie a extra prijem tam ukadaj
- ak sa neda, stavebne sporenie si aj tak otvor a odkladaj tam cast prijmu tvojho muza..aj ked nema vsetko na papieri a mal by problem s hypotekou nateraz, ulozene peniaze na stavebnom sporeni budu velke plus o par rokov ak to budete riesit..aj keby islo len o 30 eur mesacne
- pokial zijes v prenajme neinvestuj do neho ziadne svoje peniaze
- ak budes nahodou menit prenajom a podpisovat novu zmluvu, daj si ju pred tym skontrolovat niekomu, kto sa v tom vyzna..ak nemas komu, pre mna za mna ju posli aj mne, ja ti v ramci pomoci rada poradim ako ju nastavit, aby si sa nedostala do problemov
- po skonceni rodicaku pouzit nasporene peniaze zo stavebneho sporenia a co najskor ako to bude mozne brat hypoteku
@tinaa64 asi som normalna na rozdiel od tvojho rozmyslania... predstav si ze nie kazdy zavidi ciganom - nastastie ja ani nikto v mojom okoli napr. Ja som vdacna ze som sa narodila v obycajnej bielej priemernej rodine kde mi dali rodicia zaklady a podporovali ma vo vzdelavani sa - to zial 99% tych tvojich degesov nezazilo - a jasne ze to co oni musia prekonat aby sa dostali na obycajnu uroven robotnika je o niecom uplne inom ako to co musi prekonat biely z normalnej rodiny - to je jasne kazdemu normalne rozmyslajucemu cloveku .
A o rodinach tu netrep - to vy ste hned boli rodina? Ty si s muzom nikdy nechodila? Nikdy pred detmi ste sa nebavili o tom kde budete byvat? Z coho zit? Ja som tiez byvala v podnajmoch ako cerstvy absolvent - nikdy s tym problem nebol - a predstav si ze sme podnajom na prechodne obdobie hladali aj ako rodina - opat ziaden problem - neviem co vypisujes ze je problem s najmom pre rodiny - vysku najmu a velkost nehnutelnosti ci jej polohu prisposobujem svojim financnym moznostiam... ja by som tiez chcela byvat vo vile pod slavinom a ti sviniari mi to nechcu prenajat za 1000 euro - ach jaj- zli ludia😕
@lucilaines ja sa na to pozeram realne ale z tej druhej strany...ja osobne nepotrebujem ziadnu pomoc..mne je luto napr.tych slobodnych mamicieka nie neviem pracovat popri rodicaku..bohuzial..uz davno by som vola v rovote..ale neda sa
@tinaa64 no vidis a najdu sa aj take vychcane slobodne mamicky ako tu bola jedna spominana
@dai ja nepotrebujem zit vo vile...ale normalne ano chodili sme spu alenic ro na tom nemeni ze sme sa museli osamostatnitlebo zit v troj izbovom dome s dedom babkou tetoujej synom plus ja s mm a babätkom bolo nerealne..a .a bez uveru lebo nam ho nedali a ani nedaju..co bude o par rokov neviem..mozno ja budem zit v tej spominanje vilee a ty prosikat o podnajom..mozno budeme obe zit vo vile alebo obe prosit o podnajom.

@lucilaines ok..bohuzial nemala z coho...a teraz uz mi konecne napiste niektora z vas mudry ch kde maju byvat toe rodiny..