icon

Prosim Vás o radu ako prežit z výplaty

niejetolahke
29. júl 2018

Ahojte všetci strašne rada by som bola keby ste mi niekto pomohli.. hladame s partnerom nejake byvanie no problem je ten že nemame dostatok financii aspon čo si myslim ja... chceli by sme sa osamostatnit no najom bytu stoji 350eur minimalne + strava 200eur čo som počitala + platby za mobil, auto a neviem čo iné. Prosim baby pomôžte mi čo mam robit ? ako sa to da zvladnut ? ja som na vyške občas zarobim cez leto nejake peniaze a môj partner zarobi 600eur mesačne

kratulka
29. júl 2018

Stačí jedna návšteva zubára a 30 eur fuc a tyzden o chlebe...vždy su nečakane vydaje...keď si spomeniem že som mala na tyzden 300 korún z toho 120 cesta ma stala...inak ako brigády sa nedalo...
Možno treba počkať s osamostatnením...je sice strasne moderné bývať spolu bez všetkého atd...žiadne záväzky ale sranda zadarmo to nie je ..dobre si to zvaz...držím.palce

brona235
29. júl 2018

@eliska13 musim varit kazdy den lebo manzel si brava obedy z domu.
Ja neviem ako sa nam to dari ale mozno je to preto lebo nemame viac penazi a dajak sme sa na to nastavili. Ale da sa to. Niekedy aj ja mam pocit ze tyzden pred vyplatou budu jest len deti a my nie 😅ale ide to...

juditka_d
29. júl 2018

@martinka150 no presne aj ja by som rada vedela ako vyzit s 200 e na mesiac... ja viem kto musi ten musi ale sak to by som nemohla kupovat ani zeleninu,syry,jogurty... toboz nie nieco sladke...
mozno ak vari same privarky a perkelty a take klasicke jedla na dva az tri dni tak da to da...

slimstar
29. júl 2018

@juditka_d mne sa zdá, že sa to v poslednej dobe ešte zdvihlo. Nič nekúpim a miniem aj 20 euro.

brona235
29. júl 2018

@juditka_d no a to je ten rozdiel medzi jednotlivcami. Ja robim taky nakup ako ty maximalne 2 krat do mesiaca a nie kazdy cca 5 den. A mladsieho mam tiez na plienkach. A o mesiac rodim takze budem plienky kupovat dvojmo.
Ako som uz pisala vyssie mozno ja to tym ako sa clovek nastavi a ako si zvykne.

obsadenemeno
29. júl 2018

@niejetolahke a coho sa tak strasne, ale strasne bojis? No ak to nevyjde, vratis sa na internat a ten tvoj nazad k rodicom. Budes mat skusenost a to je dobre do buducnosti. nic sa neboj, nikto ti z nosa neodhryzne..... a mozno strach zo zlyhania ta namotivuje, aby si si nasla nejaku brigadu alebo hladala cesty a sposoby, ako sa to da namiesto vyhovoriek, preco sa to neda.

ukulela
29. júl 2018

@niejetolahke izbu v KE zozenies uz za 150 ... a uz nepojdete uplne na tesno, ale mozete setrit rezervu.

radkaaa12
29. júl 2018

@brona235 asi do tých 200 eur nerátaš aj drogériu oblečko pre deti to len čisto na stravu?

eliska13
29. júl 2018

@brona235 máš niečo aj od rodičov?mäso, zeleninu...

mircalla
29. júl 2018

@niejetolahke Osobne nechapem, ako niekto vyzije z 200 eur mesacne na stravu.
@brona235 ziadne krevety a kaviar, akurat nevarim mucne jedlo, ktore potom jeme 4 dni a este som na to hrda ako niektore tu (volajme to uskromnit sa). Maso, mliecne vyrobky, ovocie a zelenina daco stoja. Za 200 eur sa podla mna da vyzit na maximalne nezdravej a zlej strave
Slovenska klasika - cim menej viem minut na stravu, tym som lepsiea. Opak je pravdou. Neverim, ze za tie peniaze je kvalitna strava. Takze niet sa cim chvalit

brona235
29. júl 2018

@radkaaa12 oblecenie nekupujem lebo mam dvoch synov takze mam po prvom. To len v krajnych pripadoch. A drogeriu nekupujem kazdy mesiac. Napriklad co sa tyka samponu kupujem litrovy za cca 3 € takze to vydrzi dlho.

martinka150
29. júl 2018

@juditka_d ja varim na dva dni (neznasam varenie), ale furt clovek nieco potrebuje z obchodu a ja sa teda snazim v akcii kupovat (v danom obchode - neobehavam vsetky, to uz by bolo na mna moc 😄), ale ako som pisala, idem len na mensi nakup a bum 30 e v haji a chladnicka prazdna. Preto ja obdivujem tych ludi co to dokazu a to myslim uprimne a doslova

brona235
29. júl 2018

@eliska13 sem tam zelninu ale maso nie.

radkaaa12
29. júl 2018

@brona235 hej ale aj tak ale dobre že tak dokážeš hospodáriť s peniazmi u nás sa všetko rýchlo míňa a to sme traja o 2 mesiace piati tak som zvedavá ale tiež nemame peniaze na rozhadzovanie ja rodičák a manžel zarobí okolo 600 eur a tiež máme aj hypo aj auto poistku atď

ukulela
29. júl 2018

@radkaaa12 alebo chlap obeduje v robote za gastrace .... ja si neviem predstavit, ze by sme sa traja najedli za 7 € denne konfortne. moj je masovy a jedava doma. nie je tucny, no ma energeticky vydaj cez den a potrebuje sa najest ... ked buchty na pare, tak 9 🙂 priloha chlapovi k masu cca pol sacku cestovin 🙂 pol kilovy flak masa nam na dva dni obed pomaly nevydrzi. skor sme blizsie k tomu, ze padne za jeden den, resp zje ho on a maly a ja si dam len prilohu a omacku 🙂 ale tak ja masova velmi nie som a ani maly. kvoli dietatu kupujem lepsie maso. detto vajcia, zelenina, snazim sa kupovat slovenske, resp od domacich, ... ked sunku, tak uz lepsiu. take, ze na ranajky 2-3 rozky by moj uz bol o dve hodiny obeseny niekde od hladu ... a ako pisem, nie je tucny, len potrebuje jest, lebo ma fyzicky vydaj. varim j lacnejsie jedla, privarky (ale minimalne s parkami - tiez lepsimi, masovymi), granadir, halusky, ale teda musim to prekladat masom. navyse malemu zeleninu/ovocie - a ups, 400 mesacne len "prezereme". ved len lepsi jogurt stoji 40 centov ... (ale to z uctov teda neoddelujem drogeriu a ostatne veci zo supermarketov, teda granule pre psa a konzervy pre macku - to je do 30 eciek napr)

dadulala
29. júl 2018

Tak ja som z Kosic, studovala som 2 vysoke naraz a mala 2 brigady.Nechapem ako nestihas brigady..snad na medicine, to je makacka ale popri ostatnych to ide.Ono kde je vola tam je cesta.Spiste si realne naklady na co a kolko minate terax a skuste vyskrtat co z toho nepotrebujete.Ja neviem, ale pokial priatel pracuje v KE existuje MHD a hned usetris na prevadzke auta.Ak ti tak velmi zalezi na tom aby ste boli spolu tak aj z mini garzonky by som bola happy.100x lepsie ako intrak.Inak vydavky ako zubar, lieky a pod.mi platili rodicia kym som studovala.To ze priatel prispieva rodicom je uplne v poriadku, aj ja som to robila ked som uz pracovala.Zo 700 eur nebudete vyskakovat, nebudu pravidelne restiky ( si rozmyslite ci date za 2 burgre a pitie 15 eur ) kino a pod. ale myslim ze sa to zvladnut da.Aspon si vyskusate o com je zivot 😊

brona235
29. júl 2018

@mircalla nikdy nevarim na viac dni. Kazdy den varim cerstve jedlo. A ano aj mucne niekedy. Neviem co je na tom zle. Ved my sme na tom tiez vyrastli a nic nam nieje.
Ale kazdy ma iny zivotny standard. Nam taky prijem staci a dokazeme z toho vyzit. A jogurty aj zeleninu a ovocia mame tiez skoro stale.

evittam
29. júl 2018

@mircalla Uplne súhlasím. Ja kúpim len trochu zeleniny a ovocia od slovenských domácich pestovateľov a 15Eur v cudu-minimalne....

dopepalacinka
29. júl 2018

@niejetolahke ahoj vies ja to vidim vo vasej situlacii momentalne neriešiteľné...je blbost sa teraz osamostatnit byt je draha zalezitost...a navyse ty studujes a skola si vyzaduje hlavne psychycky klud..a nie behat zo skoly po brigádach..neponahlaj to zbytocne ....dokonci skolu bud spokojna so smradlavou perinou...uskromnite sa s priatelom a ver nic nejde len tak z dna na den na vsetko treba cas....

mircalla
29. júl 2018

@brona235 Ja tu obcas citam diskusie na tuto temu, ako vyzit z 200 eur na stravu atd. Potom tu daju tipy, co varia a normalne nechapem - ze langos, spagety s kecupom a podobne "lahodky"...Potom mi to je uz jasnejsie. Ja teda len cez vikend miniem asi 40-50 eur a to sakra nic specialne nejeme.

brona235
29. júl 2018

@radkaaa12 no my sme natom podobne. Vsetko sa da ked sa chce a hlavne ked clovek nema na vyber... 😉

andy241
29. júl 2018

Cely tento prispevok je odrazom neschopbosti autorky..ako sorry...ja som chodila na dve vysoke skoly, na jednu externe druhu denne..mala som ich rok po sebe takze som styri roky po sebe statnicovala (jedna skola medzinarodne vztahy a druha pravnicka) a popritom brigadovala!!! S priatelom sme zili v prenajatom byte ktory stal 450€ mesacne a isli sme pol na pol...byvali sme v SC a ja som robila v Ba takze som kazdy den dochadzala..o osmej vecer som koncil v robote, dosla na byt do sc a isla sa ucit..niekedy tri monstre za noc ale ucila som sa do druhej do rana, chvilu spanok a zas skola a robota..takze nech mi tu nikto nehovori ze s nejakou jednou skolou si nedokaze najst job...slovac je leniva..a potom vsetci sikovni su v zahranici...dievcata ktore su sikovne a citaju tento prispevok, posledna veta s vas samozrejme netyka... 🙂

niejetolahke
autor
29. júl 2018

@ukulela kde si videla ubytovanie v Košiciach za 150eur ? garzonky maš za 250eur minimalne a to niekde ešte aj energie pytaju

bubulili
29. júl 2018

@niejetolahke na začiatku to nikto nemá ľahké. Hlavne sa porozprávaj s priateľom, či je ochotný za teba platiť, lebo teraz síce platí rodičom 200 eur (čo vôbec nie je veľa, to je tak na stravu), ale keď bude bývať s tebou, z platu mu ubudne minimálne 500 eur. V byte sa určite neprestravuješ za 100eur, na stravu rátaj minimálne 200 eur pre dvoch a to ešte budeš riadne šetriť. Optimum na stravu pre 2 je 300-350 eur. Neviem koľko platí priateľ za auto, ale podľa mňa z tvojej strany ty by si mala do rozpočtu prispievať minimálne 150 eur, to sa dá jedine z brigády. Holt, budeš sa musieť uskromniť a začať brigádovať, alebo ostaneš na intraku a vydržíš tam. Mimochodom, na Intrak som si doniesla aj vlastný matrac a paplony 😀 ostatné si už zvykneš, ja som tak bývalá 4 roky, boli sme 4 na izbe a to boli WC a sprchy spolocné s chalanmi na chodbe. 😀

dopepalacinka
29. júl 2018

@mircalla presne presne....cez vikend bezne ide na stravu aj u nas 50e a to este neratam ked niekde vybehneme s detmi...kupalisko atd.Rodina je sakra draha vec😄😄😄

andy241
29. júl 2018

@dadulala konecne niekto normalny!!!! Suhlas velky...len zial lenivym ludom tazko pomoct...ach jaj

prevenar
29. júl 2018

@niejetolahke neda sa to prezit nijako, musite zvysit financny prijem. to je vlastne jedine riesenie.

niejetolahke
autor
29. júl 2018

ano ale nie je to trošku blbe a chore začat SPOLOCNY život so svojim priatelom alebo manželom nebodaj v 25rokoch ? mne to pride trošku čudne že až v takom veku sa ludia osamostatnia od rodičov. Spoločný život som si predstavovala s ním najneskôr v 21rokoch ale nie 23 alebo 25.

elizita
29. júl 2018

Teraz on dava 200e takze ten naklad nebude az tak velka zmena, na stravu vam dvom musi stacit 150e, ty sa stravuj v skole za par sup... v lete makaj a pocas studia skus aspon nieco prilezitostne... euro k euru...

brona235
29. júl 2018

@mircalla langose nerobim. A spagety s mletym maskom a zeleninou. 😉