Prosim Vás o radu ako prežit z výplaty
Ahojte všetci strašne rada by som bola keby ste mi niekto pomohli.. hladame s partnerom nejake byvanie no problem je ten že nemame dostatok financii aspon čo si myslim ja... chceli by sme sa osamostatnit no najom bytu stoji 350eur minimalne + strava 200eur čo som počitala + platby za mobil, auto a neviem čo iné. Prosim baby pomôžte mi čo mam robit ? ako sa to da zvladnut ? ja som na vyške občas zarobim cez leto nejake peniaze a môj partner zarobi 600eur mesačne
@martinka150 ake vydrziavanie? Ved to by obaja mali brat ako samozrejmost,zena ma len rodicovsky,muz sa snazi zarobit. Myslim,ze tu je financna nerovnocennost pochopitelna. Ja z rodicovskej vyplacam inkaso,neostava mi na nejake moje srandy,aj vypredajove kosiky v eshopoch pre deti mi zapadli prachom,ozelela som,ze to nemozem kupit,ano,stalo sa mi uz,ze som sa preratala a v obchode musela vratit cast tovaru,hanba. Aj si porevem,ze to nie je mozne tak fungovat a cakat na peniaze. Ale snad sa raz zamestnam. 😊
600 e? to zarobí ako strašne málo...Brat keď mal rodinu a býval v paneláku - kde nemal čo robiť, tak mal dlhé roky 2 roboty -samozrejme potom aj dva príjmy...Ak deti ešte nemáte tak vlastne partner môže chodiť aj na brigády...
Ja keď som mala 18 bývala s frajerom. V garzonke pri slimaku ktorá mala 17m2 celkovo, varila som na dvojplatničke na zemi v obyvacke/spalni/pracovni, riady umyvala v mini vani lebo umývadlo bolo maličké ako vo vlaku... Keď sme prali a rozložili susiak tak sme len sedeli na posteli lebo izba bola už plná 😂😂 a bolo nám sveta žiť 😉 a pracovali sme obaja a bolo to o hudbu jasne... Ale fakt nám nič nechýbalo.
A aj so spolubývajúcimi, keď sme sa dostali do ťažsej situácie. Náhodou to je skvelé žiť mladé roky takto... Koľko som nasmiala práve vďaka týmto skúsenostiam... Až mi niekedy je ľúto, že som už vyrástla.
@deti95060810 no jasné ešte chlapca zdrat z kože, aby mal 2 roboty.To už nemá zmysel spoločne bývanie, keď by chodil domov len spat
@evittam ale normálne je že maju dve firmy chodi tri krát do roka na dovolenku a od syna si pytaju peniaze keby že nemaju nepoviem ale piše tam že majú aký veľkomožny ved pracuje keby nepracoval v poriadku nemaju ho čo živiť ale rodiča sa majú ako prasce v žite a synove 200 eura im chybaju no nechápem ubohé a čo by mu nekupili bývanie ked na to majú daju to len svojmu synovi nie cudziemu z ulice ale vlastnej krvi
@alice.jant aj my sme tak začinali v maličkom a bolo super sice pomahala nam priateľova mama ale tiež sme bývali v maličkom bytiku teraz už žiaľ v bezbarierovom dome kôli ťažko postihnutej ležiacej dcérke ale ked sme začinali to nám bolo super ako pišeš zažitky ako s tabora o to si vedel človek viac vážiť každu korunu predtým.
@niejetolahke a partner vie o tom, ze sa mu ma minut cela vyplata a bude o suchom chlebe a vode? Spravanie jeho rodicov kvitujem, aj ked na jeho peniaze evidentne nie su odkazani, ucia ho zodpovednosti, hospodareniu a vediet si vazit veci. Praca v zahrade by mu tiez nemusela uskodit.. Takze on je porieseny a je na tom dobre, skor je zarazajuci Tvoj pristup a poziadavky, mat vsetko hned a teraz, ale bez ziadnej namahy a usilia..
Autorka vobec neodpoveda, len na to co chce. Mozno partner o tom ani nevie 😂
@niejetolahke tomuto nerozumiem ... prečo by mali rodičia finančne podporovať dospelého a pracujúceho človeka ??? Ja mám tri deti ... to znamená, že ich budem živiť donekonečna ??? Že už keď budú dospelé a pracujúce aj tak ich budem stále živiť ??? To ako nebudem mat ani potom nárok na nič ??? Mladá slečna, skús trosku zmierniť zo svojich nárokov, nemáš nič a chceš toho strašne veľa. O jeho rodičov sa nezaujímaj, peniaze majú ale sami si ich zarobili, tak si ich aj sami užívajú !!! Majú na to nárok !!!
@niejetolahke mala vyplata je 600 eur a koľko by mal zarobiť na mesiac niekto toto zarobi za dva mesiace si asi veľmi náročna čo mu nepomôžu rodičia ked pišeš že koľko toho majú
@bodkolienka81 a to ešte možno nevie, že ona už má plán, že v 21 r sa osamostatniť a v 24 r dieťa😆
@niejetolahke za prvé, je veľmi, veľmi dobre, že rodičia od priateľa požadujú financie.Poznám pár ľudí ktorí mali povolanie syn/dcéra, nikdy nemuseli/ani sami nechceli robiť nič, vieš ako dopadli?Niektorý sú v base a niektorý z nich už nežijú...drogy, alkohol atď.adť....a totálna nezodpovednosť, veď načo by im ju bolo treba...
Ja som brigádovala od 15 rokov, hoci som nemusela, ale bola som pyšná na vlastné financie.
Keď som mala 19 zarábala som 32000 sk a bývala u rodičov + priateľ (už manžel) chodil k našim po práci-mali sme svoju izbu.
Rodičia odo mňa nikdy nepýtali nič, ale bolo by mi VRCHOLNE sprosté, neurobiť veľký nákup každý mesiac za cca vtedy 2500-3000 plus niečo mamine len tak pre radosť ☺+ priateľ každý druhý deň priniesol večeru...
Takže to, že ho podľa teba zneužívajú je celkom vtipné keďže on im dá 200e a má kde bývať, stravu, opraté...a ty si kladieš otázku či vyžijete zo 700 e dvaja, lebo 200e za full servis je veľa.
A že má robiť v záhrade?No a čo, že má robiť?Vieš keď má žena raz syna, ktorého vychovala tak je to úplne iné ako keď má dcéru.
Odo mňa by tiež rodičia nechceli pomoc pri šalovaní terasy (napr. hoci som pomáhala), ten syn má vždy inú "zodpovednosť" za rodičov resp. rodičia požadujú (poprosia) o inú pomoc ako od dcéry.
Aj keď sa môj svokor raz pominie, čo myslíš komu svokra zavolá, keď bude príklad treba opraviť kúrenie, svojej dcére? Jasné, že zavolá synovi.To je proste tak, synovia vždy budú "zaťažený" tými chlapskými robotami zo strany rodičov.A je to aj pochopiteľné.Čím skôr to pochopíš tým lepšie. Ja napr. chápem, že svokor už nevládze a keď treba niečo pomôcť tak ide manžel. Veď ho vychovali on ľúbi ich a oni jeho.Aj keď aj ja ako správna nevesta si občas pofrflem, ale chápem to ☺
Viem , že tvoju situáciu so spoločným spolunažívaním som nevyriešila, ale mala som potrebu ti to napísať ☺
Váž si jeho rodičov, za to, že ho tak vedú, poznám chlapa ktorí mal takúto a ešte oveľa " tvrdšiu" výchovu zo strany otca, proste nič nedostal, nič zadarmo. Tento môj priateľ to dotiahol v živote veľmi ďaleko.Má v jednej nemenovanej firme, vrcholovú pozíciu, krásny plat, cestuje po celom svete.Nechcem paušalizovať, ale je to raz tak, "bez práce niesú koláče"
@dilino ja si myslim, ze bolo povedane A ale nebolo povedané B. Nevieme aky je chalanisko ani dovod rodicov. Mozno pytaju lebo ho chcu naucit vazit si peniaze, byt zodpovedny. Mozno im to navrhol sam lebo je charakter. 😁 Určite maju dovod preco to tak maju nastavene Mozno je to splatka za auto, čokoľvek. Kazdopadne im to kvitujem, ved sa teda moze osamostatnit s priatelkou na dennom studiu bez prijmu a nemusi
prijat ich podmienky. 😁
@niejetolahke hravo lenže podľa toho na čo si zvyknuta chceš hned všetko bez práce niesu koláče moja koľko ti treba 1000 eur na mesiac ešte asi aj to by bolo málo
@eliska13 😂😂😂
@eliska13 😂😂😂
@brona235 to by som chcela vediet co jedavate?? Pretoze mi sme 3 a 400 eur mam len tak tak.to nie je zivot jest len lokse a fazulu na 3 dni.ako prepac ale z 200 eur neviem aky jedalnicek ovocie a proste vsetko pre decka.moja svokra zije princip ze brutal setri na srave ale ani maslo v chladnicke no serem taky zivot radsej usetrim na sebe na handrach a tak.....aby moje decko nic nemalo.
@eliska13 prestaň ma uražať upozornim admina takže je to diskusne forum kebyže si nato neprišla to je moja vec aký mám nick hovno ťa je potom nikomu som tu nenadava nikoho som neuražala vulgarizmami tak ani ty neuražaj mňa nepoznaš ma ked zažiješ to čo ja potom o tom dačo piš neurobila som ti nič nepoznáš ma diskusne forum je voľne takže mi daj pokoj
@lolita555 ja by som zas chcela vediet co jedavate vy ked dokazes na stravu pre 3 minut 400€.
Uz som to pisala viac krat. Je to vsetko o zivotnom standarde. Jedavame napriklad pecene stehna s ryzou, fasirky, maso na prirodno alebo na hriboch alebo tak. Rezne, ryzovy nakyp a podobne.

Mam pocit, ze autorka cakala uplne ine reakcie...typu, ano, chuderka, nema kedy zarobit na brigade a zli, zli buduci svokrovci, maju sa ako prasce a oni ani na najom nemaju...dievca len jednu radu....zniz zo svojich narokov, lebo budes velmi nestastna v zivote, ako uz kocky pisali...prikryvaj sa takou perinou, na aku mas...