icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

atiatko
8. aug 2012

Ahojte babenky .... potešte ma, že aj vy už máte aspoň trošku nervozitu z toho, že v spetembri máme doma prváčikov 😒 🙂 ja som si prečítala len toto https://www.iedu.sk/zivotne_situacie/mame_doma_... a som trošku znervóznela 😒

lenja123
8. aug 2012

@atiatko blahoželám k pevným nervom, ak si trošku znervóznela až teraz . Ja som v strese už odkedy sme sa vrátili zo zápisu. Podľa mňa je syn šikovný, múdry 😀 , do školy sa síce veľmi neteší - ale to je skôr tým, že nevie čo presne ho čaká. A ja mám čím ďalej väčšie obavy - pritom ani sama neviem z čoho 😅
.

atiatko
8. aug 2012

@lenja123 xixi to sme my maminy .... náš drobec je tiež šikulko - a snáď nie som príliš subjektívna 😉 na školu sa teší, stále sa na niečo vypytuje 🙂 včera sme rozkresľovali jeho písací stôl do detskej, budúci týždeň ho dáme vyrezať a zmontujeme 🙂 budem si musieť s ocinkom urobiť zoznam, čo všetko treba kúpiť a pôjdeme prevetrať peňaženku ☹ drobec má o niekoľko dní narodeninky, tak mu aj prakticky darujeme vecičky do školy ... no čo už aj to je realita prváka 😉 🙂

darinkazv
8. aug 2012

@atiatko juj ati, nás to čaká o rok a už teraz som z toho dosť na prášky. slzy sa mi tlačia do očí, že o mesiac už máme 6 rôčkov. a hlavne teraz, keď mám luci, tak sa tak pozerám na julku, že bože, kde je to bábätko, ktoré som len nedávno držala v náručí. fuh, ale teda peňaženky zaplačú. my ideme tašku kupovať ako darček od ježiška, ale nemám ani predstavu, čo všetko taký prváčik bude potrebovať. uf uf 🙂 držím palce a nech peňaženka veľmi nereve 😀

atiatko
8. aug 2012

@darinkazv no my sme nejaký zoznam dostali už aj v škole pri zápise, balík zošitov sme zaplatili rovno tam, tašku dostal aj náš Peťulko od "Ježiška" na posledné Vianoce, a nejaké naozaj, že drobnosti sme už kúpili, ale to ešte nie je ani zďalekaaaaaa všetko 😒 no čo už .... budeme mať prváčika, a to čo potrebuje budeme musieť kúpiť 😒 😉

darinkazv
8. aug 2012

@atiatko uf, tak požič zoznam, nech už začnem pomaly nakupovať 😀

atiatko
8. aug 2012

@darinkazv OK spravím zoznam a pošlem 😉 🙂

darinkazv
8. aug 2012

@atiatko jej ďakujem 🙂 🙂 🙂

elen2
8. aug 2012

Sice moja mala uz ide do druheho rocnika ale aj tak vam musim popriat pevne nervy pretoze ja som tym presla.Aj slzicky my vysli ked som ju za ruku niesla prvy den do skoly a pozerala sa okolo seba kolko prvacikou a rodicou su tam prislo mi to strasne take dojemne ze aj moja mala velka slecna je skolacka.A mate pravdu tych koooooopu veci co sme musely nakupit,ale chvala bohu ucila sa na jednicky teda aspon zatial.Mam z nej velku radost.Takze zienky len sa drzte a ako vravim pevne nervy,a hlavne plne penazenky. 🙂

frick
9. aug 2012

@atiatko
@lenja123 juj aj ja som nervná každý deň viac a viac. Najviac sa bojím akú bude mať Domčo pani učiteľku lebo aj od toho veľa závisí a či vydrží obsedieť v lavici a nebude stále rozprávať lebo on rozpráva v jednom kuse od rána do večera a aj ked spí normálne sa bojím ako to bude zvládať ... a nakupovať ideme tento víkend to tesca majú vraj zľavy na školské potreby

erikaflenderov
9. aug 2012

@frick aj moja slečna ide v septembri do školy a tiež sa stresujem, ani neviem ako to budem všetko stíhať, ešte mám aj 5 mesačného krásavca🙂 a už teraz mi plače že nechce ísť do školy☹, tiež mi neobsedí, vkuse rozpráva a taktiež aj zo sna.

michalag
autor
10. aug 2012

Ahojte
pozeram ze mame asi vsetky maminky rovnake pocity 😅
Ja sa zacinam obavat tych zaciatkov a hlavne ako bude maly chodit ogabany, nasim chlapcom zo skolky to bolo jedno, ci tricko trcalo len z predu a zadok si zakasali ... a to nehovorim o tom kde polovicu veci pozabuda 🙄
Co sa tyka veci, u nas si pytala svokra zoznam a vraj uz ma nejake veci pokupene a vyskrtane co mu pokupili a ako ju poznam vela nam toho nepoostavalo 🙂
Baby ake topanky na telesnu idete kupovat?

@darinkazv zoznam ma kazda skola svoj, niekde si kupujes vsetko a niekde das peniaze a ucitelky hromadne nakupia, alebo kazda ucitelka vyzaduje nieco ine, takze tym sa neda moc riadit, takze dopredu urcite nekupuj okrem tasky, peracnika nic 😉 . Viac sa dozvies na zapise v januari ako to v skole prebieha

darinkazv
10. aug 2012

@michalag a tak sa popýtam švagrinej. malý začal chodiť tu na západe 🙂

darinkazv
10. aug 2012

@atiatko
@michalag tak som volala so švagrinou. platili len 5 či 7eur na zápise a v tom bolo všetko. takže do školy kupovali len tašku, peračník a vrecúško na prezúvky. no a jasné, že aj prezúvky 🙂 tak som sa trochu skľudnila, že nemusím už teraz začať šetriť alebo kupovať 🙂

michalag
autor
10. aug 2012

@darinkazv to mali v tom uz vsetko? farbicky, fixy, plastelinu, ceruzky na pisanie, pero, zasteru na vytvarnu, zosity, slabikar, vykresy, to sa mi nezda 😝 😅 😝

michalag
autor
10. aug 2012

my mame takyto zoznam a to tam nie su zosity, slabikar a neviem co este
http://www.6zs-zvolen.sk/files/pomocky_pre_1.html

darinkazv
10. aug 2012

@michalag jediné, čo dokupovali, boli vodové farby 😉 je to dobrá škola 🙂 takisto, ako sa mnohí čudujú, že mi raz ročne zaplatíme v škôlke 40eur a nič viac už neplatíme. v sestrinej škôlke platia 30eur ročne, plus raz za polroka musia nosiť čistiace prostriedky + wc papier + hyg. vreckovky a plus platia každý výlet a divadlo a všetky takéto aktivity. 😝

michalag
autor
10. aug 2012

@darinkazv zalezi od ucitelky ako si to zariadi, kamoska mi pisala ze dali ucitelke 10€ a este na zaciatku investovali do vytvarnej/ telesnej ... okrem tasky a peracnika 60€ a to zacala chodit minuly rok do 1.roc. na IX. ZS

darinkazv
10. aug 2012

@michalag uvidíme, ako chytíme my. synovec ide teraz do 3 triedy. ale kamoška čo preboha všetko kupovala, že 60eur okrem tašky a peračníka? však ja aj teraz júlii kupovala farby a štetce a vyslo ma to na 2,5e. to je príklad, viem, že tam treba viac vecí, ale... záleží aj kde kupuješ. zas do školy zásadne drahé a značkové veci by som nekupovala. do tašky investujem, tú máme vyhliadnutú cez topgal, ale zvyšok... keby sme trafili na učiteľku s takým systémom, ako má synovec, tak by bolo super 🙂

atiatko
12. aug 2012

No tak babenky ja som si spísala zoznam pre prváčika, tak ako nám ho dala ZŠ ale aj niečo čo mi napadlo:
Peračník: pero,3x stredne tvrdé nelámavé ceruzky (trojhranné), pastelky , mäkká guma (biela), strúhadlo so zásobníkom, krátke pravítko, nožnice so zaobleným hrotom, viacfarebná ceruzka + pero
Obaly na zošity + šlabikár
Boxy na zošity + knihy (malý, veľký)
Vrecko na výtvarnú: vodové farby, štetce - plochý malý a veľký, voskové farbičky, lepidlo (tyčinka, dipsperzné), plastelína, mištička, handrička,igelitový obrus, zástera alebo stará košeľa
Vrecko na teslesnú: tepláky, bunda, tričko s krátkym/dlhým rukávom, ponožky, tenisky (nie cvičky)
Hygienické vrecko: WC papier, papierové vreckovky, mydlo, uterák s uškom na zavesenie
Vrecúška by mali byť:
-na výtvarnú - umývateľné, uzatvárateľné
-na telesnú - vzdušnú, uzatvárateľné + 1x vrecúška na tenisky
Prezúvky
boxy na desiatu + termofľaša
peňaženka
šnúrka na čipovú kartu na obedy
Všetko označiť menom dieťatka !
My sme už pri zápise zapaltili za balíček zošitov, výkresov, farebných papierov, myslím, že 2ceruzky, biela guma 15 € - našla som doklad o zaplatení, a to dostaneme v spetmebri .

No tak neviem, či aj tých 60 € bude stačiť Miši 😉 @michalag - nechceš dať tento náš zoznam svojej svokričke, keď už Samko má skoro všetko kúpené ? 😉 🙂

michalag
autor
12. aug 2012

@atiatko aj ked sa to nezda je toho vela, co treba este pokupit

atiatko
12. aug 2012

@michalag zoznam by bol, tak už len prepadnúť obchody 😒 😉 a ešte dokúpiť aj nejaké oblečko ... 🙂

michalag
autor
12. aug 2012

@atiatko podobne, najviac si to odskace penazenka 😒

atiatko
12. aug 2012

@michalag tak tak ... na ale ... čo už 😒 😉

michalag
autor
12. aug 2012

@atiatko ed je to pre našich drobcov 🙂

Baby a neviete ako to funguje s ulohami, ja pochybujem ze prvacik si to vsetko na zaciatku zapamata co vsetko ma na domacu ulohu

iviatko
12. aug 2012

@michalag nam zo zaciatku davala peciatky do slabikara,co maju citat a tiez do zositov,potom si to uz znacili oni.

michalag
autor
12. aug 2012

@iviatko ďakujem 🙂

mirkakab
12. aug 2012

ahojte, včera sme boli na nákupy pre našu "prváčku". 70e len tak zmizlo + 60e taška do školy +20e sme platili za predlohové zošity

lenka386
12. aug 2012

@rozala111 neboj, nie si sama...Ja som si "odslzila" aj zápis mladšieho do škôlky, aj zápis staršieho do školy. Posledný deň v škôlke bol pre nich tatino, ale tiez mi nebolo veselo...

elen2
12. aug 2012

@michalag Pani ucitelka oznacila trebars takymi kruzkom alebo u nas to fungovalo tak ze sme komunikovali s Triednou Pani ucitelkou cez internet.Vytvorila taku stranku kde pisala ake domace ulohy maju kazdy den,potom kedy je rodicko,co si maju deti trebars doniest do skoly a tak.Proste vsetko vsetucko nam tam pisala.A je to super vec. 🙂