icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

atiatko
21. jún 2012

@frick ďakujeme za pochvalu .... 🙂 u nás to tiež zorganizovali len 2 maminy .... ale tak to asi väčšinou býva 😒 tak nech rozlúčka vyjde tak ako má, aby boli krásne spomienky 😉

ivett1
21. jún 2012

@atiatko ahoj, krásne ste to mali zorganizované...tie srdiečka sú nádherné 😵 super nápad...to ste si dali šiť? alebo ste už kúpili hotové..?
@frick naša dcérka mala rozlúčku so škôlkou včera...dvom našim učiteľkám sme dávali tiež orchidey (namiesto kytíc...), každá dostala pamätný list s podpismi detí a darčekovú poukážku...(ale to sme sa dohodli všetci rodičia a vyzbierali sme peniažky ...) a pani riaditeľka dostala tiež orchideu a dodatočne dostane - malý darček s venovaním (ešte sa presne nevie čo...😉...)...detičky dostali tiež malé tortičky so svojim menom-chlapci modré a dievčatá červené a ako darček knižku pre malých školákov...mali sme aj veľkú tortu - pre nás všetkých...a už sme nemuseli kupovať občerstvenie, bolo zabezpečené z triedneho fondu ...len ja som ešte dokúpila 2,5l mulivit.džús a dve minerálky, lebo bolo veľmi teplo...a dobre som urobila🙂...ak sa mi podarí, potom pridám aj fotky...len včera sme boli dlho vonku, tak som už ani pc nezapínala...

atiatko
21. jún 2012

@ivett1 ďakujeme za milé písmenká 🙂 tie srdiečka mi šila jedna kamarátka - dám Ti do IP kontakt ... veľmi šikovná žienka, ja som zaťažená na takéto maličkosti do bytu a tak som jej písla a ona ušila ... povieš si presne farbu a ako by mali vyzerať a aona vyrobí .... krásne do detailov prepracované a vidno, že sú robené s láskou 🙂 my sme si ich už len potom doma pobalili, vyrobili také menovky z farebného výkresu a vlnitého papiera a srdiečka sa všetkým učiteľkám a atetám v škôlke veľmi páčili 🙂

leteku
23. jún 2012

@frick - my sme mali rozlúčku vo štvrtok a moja Terezka dala každej učiteľke, kuchárke a upratovačke takýto darček vid foto. Zabalili sme to do minisáčku a Terezka napísala kartičky.

slivka3
29. jún 2012

Tak dnes sme boli posledný krát v škôlke,ešte si užijeme prázdniny a v septembri už budú len povinnosti,bože ako rýchlo to uletelo,veď len prednedávnom som synatora doniesla s pôrodnice a už o dva mesiace ho odvediem prvý krát do školy,aj mi dnes slzy vybehli,keď sme zo škôlky odchádzali,aj malému,to prišlo ľúto,už sa veru pomaličky končí detstvo a začína,nám ďalšia etapa života,dúfam,že bude len príjemna.

Baby prajem Vám príjemne prežite letných prázdnin a v septembri sa tu stretneme a budeme kecať o úspechov naších detvákov. 🙂 🙂 🙂

slivka3
9. júl 2012

Ako prázdninujete?My zatiaľ dobre,chodíme na kupko,bycikel......počasie nám zatiaľ praje.
Do školy už máte nakúpené?My sa zajtra chystáme na nákup tašky a príslušenstva,dúfam,že sa nám podarí kúpiť niečo čo sa bude synovi páčiť aj vyhovovať.

rozala111
10. júl 2012

Ahoj, my ešte chodíme do škôlky, posledný mesiac
tašku už máme aj peračník a zošity a tužky a farby a podobné veci sme zaplatili v škole, takže to dostane v septembri, len ešte neviem čo všetko budeme musieť nakúpiť, máme už tepláčiky, kúpili sme aj tenisky na telesnú, potrebujeme ešte určite prezuvky - ale to až v auguste budeme riešiť, ešte určite vrecúško na VV, aj TV, a asi aj prezúvky, potom asi aj nejakú zásterku - povedali, že stačí košeľa stará, ale to asi keď si pomaľuje napr. rukáv, tak to prejde aj na jej veci pod tým oblečené, neviem, či existuje niečo igelitové.
ja normálne neviem čo všetko treba
ak si niekto pospomína, napíše to sem?

lenja123
13. júl 2012

Peračník:

Ceruzky
Pastelky
Strúhadlo zatváracie
Guma
Plniace pero (odporúčané značky TORNÁDO alebo STABILO, prípadne na bombičku)

Slovenský jazyk:

SADU predpisových zošitov k Šlabikáru Lipka
2 ks zošity s pomocnou linajkou - tieto zakúpime z triedneho fondu

Matematika: 1 ks zošita č. 513

Zrkadielko: 1 ks slovníček č. 624

Výtvarná výchova:

1 ks vodové farby – nie okrúhle poschodové
Štetce – okrúhle č. 6, plochý č. 8
1 ks voskovky
1 ks plastelína
1 ks tyčinkové lepidlo
1 ks nožnice s tupými hrotmi – nie celé umelohmotné
1 ks pastelky
1 ks handrička na utieranie štetcov
1 ks škatuľa na pomôcky VV – tvrdší kartón
1 ks pracovné oblečenie – väčšia košeľa alebo tričko, prípadne zástera
1 ks igelit na lavicu
40 ks výkresov A4
10 ks výkresov A3
2 balenia farebných papierov
nádoba na vodu

Telesná výchova:

Cvičebný úbor – tepláky alebo legíny, biele tričko, biele ponožky
Cvičebná obuv – cvičky alebo tenisky s bielou podrážkou
1 ks označené textilné vrecko

Hygiena:

1 ks malý uterák označený menom s uškom na zavesenie
1 ks obrúsok pod desiatu
4 ks toaletný papier
1 ks tekuté mydlo alebo náplň do dávkovača
2 balenia vyťahovacích papierových vreckoviek

Ostatné:

O r t o p e d i c k é sandále so spevnenou pätou nie z gumy – označené
1 ks textilné vrecko na prezuvky – označené
Obaly na učebnice a zošity
Prefotený preukaz zdrav. poistenia

lenka386
24. júl 2012

Ahojte mamičky,
môžem sa pridať? Tiež máme doma budúceho prváčika. Ešte posledný týždeň chodia do škôlky, ale už narastá nervozita..
Aj Vám to tak pripadá, že len pred pár dňami začali chodiť do škôlky, a už sa z nich stávajú veľkí?

cestovatelkaandrea
24. júl 2012

@lenka386 ahoj, aj nas drobec nastupuje od 20.8. do prvej triedy. V Holandsku zacina skola troska skor ako na SR. V lete maju deti prazdniny iba 6 tyzdnov, tak preto. No a ten nas drobcek bude mat len 4 roky, lebo tu deti zacinaju v styroch rokoch. Preto mi to pripada presne ako pises. Vcera este len zacal chodit do skolky a zajtra uz do skoly. Aj sa tesi drobcek do skoly? Ten nas tam bol 5 dni na take nieco ako zvykanie si v skole, aby vedel co ho caka. No a odvtedy nechce chodit do skolky a len o skole rozprava.

cestovatelkaandrea
24. júl 2012

@lenja123 no tak to mate toho dost nakupit. my sice zijeme v Holandsku ale drobcovi musime kupit len tasku do skoly (velmi malu) a jedine co bude nosit do skoly v tej taske je desiata. Vsetko ostatne ma v skole, takze ani peracnik mu nemusim zatial kupovat. To vraj bude treba v neskor.

lenja123
24. júl 2012

@cestovatelkaandrea a to ešte nie je všetko, mám ešte druhý zoznam - porovnateľne dlhý 😀 , na ktorom sú veci, ktoré bude zakupovať priamo škola - platiť samozrejme rodič.

cestovatelkaandrea
24. júl 2012

@lenja123 tak to je normalne nakladne dat dieta do skoly. co by rodicia mali mat na vsetko nejaky prispevok, tak si musia vsetko platit 😖

bonaquaba
24. júl 2012

Ahojte
aj ja sa pridavam k vam, od septembra mi ide maly do skoly, az sa toho desim, hlavne toho,ze mu to bezstarostne detstvo konci a zacinaju povinnosti,takze posledne bezstarostne prazdniny a potom hurrrrrrrraaaa skola vola
inac ako prazdninujete s drobcami

slivka3
25. júl 2012

@bonaquaba
@lenka386
@cestovatelkaandrea Ahojte nové mamini a vítam Vás medzi nami.
My už do škôlky nechodíme,takže už skoro mesiac vegetia deti doma a užívajú si prázdniny.
Náš malý sa aj teší,aj neteší do školy,ako kedy.Horšie to je so mnou,bojím sa kvôli reči,ešte nevie pekne rozprávať a nie vždy sa mu chce učiť reč,takže toho bude mať dosť aj školu aj reč drilovať,ale hádam to zvládneme.

rozala111
25. júl 2012

Ahojte, aj my sa pomaly chystáme do školy, včera sme kupovali dosky na zošity, a postupne dopĺňame veci. Malá sa tiež teší aj neteší, skôr to vyzerá, že akceptuje to, že do školy pôjde, má obavy zo známok, či jej pôjde učenie a podobne - v škôlke patrila medzi najšikovnejších a považovali ju všetci za veľmi smelú a chúďatko moje, ona je strachoprdko, tak mi jej je až ľúto, že aká je vystrašená. Snažíme sa ju upokojiť, tak uvidíme.

lenka386
25. júl 2012

My tiez ešte chodíme do školky - posledné dni, takže Adamko už počíta dni, keď nebude musieť chodiť do školky. 😉 Veľmi sa teší, len ja sa obávam ako to tam zvládne. Ani nie tak učenie(keďže čítať, písať, počítať už vie), ale on je také motovidielko, kedykoľvek sa zamyslí, začíta do oznamov na stene, zahľadí do diaľky a nevníma svet okolo.. Takže sa obávam, ako bude stíhať príchody, odchody, autobusy atď.

lenka386
25. júl 2012

.. a tiež kde čo zabudne, stratí a pod. 😎

rozala111
25. júl 2012

@lenka386 to ste šikovní, keď viete čítať, písať, počítať. my čítame len po slabikách, počítať vie, ale len do 10 sčituje a odčituje, cez desiatku to nevie a píše len tlačeným, písané je des, to sa pokúša, ale no hrôza, to sa už teraz bojím tých úloh. teraz v sobotu ma nútila písať písané A, a skoro ma porazilo, slzičku robila doslova so spičkou, takže des. ☹

michalag
autor
25. júl 2012

Ahojte
tak my uz pomaly mesiac nechodime do školky a moje nervy si to odnasaju statocne 😝 . Miloval skolku a chodil tam rad.
Do školy sa teši, teda zatial, citat a ani pisat pisanym nevie a ani ho to nejako ucit nejdem, staci ze vie tlacenym, pocitat aj cez 20. Miluje cisla a pocitanie, celkovo matiku. tak snad nam pojde
Co sa tyka nakupov tak my nemame este nic 🤐 . Akurat vcera som chcela konecne objednat tasku + peračnik a uz ju nemaju, tak som pisala ci ju este naskladnia alebo mame vybrat inu ☹

bonaquaba
25. júl 2012

@slivka3 MY so synom to akosi ani neriesime, ze ide do skoly,vobec mu o tom nehovorim a on ani nevravi vobec o skole, tak som rada,ze aspon mne to nepripomina,ze uz je taky velky, akurat mu zhanam tasku,ale taka dobra co by som mu chcela kupit, tak stoji az 60 euro a to je prilis vela na to,ze to bude mat tak dva roky, takze este pockam na nejake zlavy a uvidim a vy uz mate tasku
a inac s tou recou u nas je to podobne trochu susle a logopedicka nam pisala,ze mame prist tak,ked prideme z dovci tak pojdeme k logopedke a uvidime ako dlho tam budeme musiet chodit,ale tiez to neberiem akosi vazne,lebo nauci sa rozpravat

bonaquaba
25. júl 2012

@michalag ja uz mam tiez doma deti vyse hlavy,ale neva este tenmesiac to zvladneme a potom skola 😝 , ja som nerada chodila do skoly,ale vlastne nepoznam,takeho co by miloval skolu, a teraz zaciname my
to je ta taska co si chcela kupit, vyzera dobre, ja mu tiez teraz zhanam,ale stoji 60 eur a to ma ide rozhodit z tej ceny,ale je uz fakt kvalitna,ale mozno ju este zlacnia tak pockam, ci nebude o dva tyzdne vo vypredaji a ak nie, tak ju asi zoberiem a kde zhanas tasku na nete

michalag
autor
25. júl 2012

@bonaquaba taska je od Topgalu a uz ju na stranke nemaju, iba inu kombinaciu ☹, tiez stoji 53€ ale tak dufam ze aj vydrzi Maju pisane ze je od 1-4 rocnik a ja mu ani nechcem kupovat obrazkove, mne sa to nepaci 😝 a zase kupovat tasku na 2 roky je moc velka palka, ale tak kto na to ma tak .... Zatial som na ich tasky pocula len chvalu

michalag
autor
25. júl 2012

@bonaquaba aj my este chodime k logopedicke, uz mu ide v podstate vsetko okrem toho blbeho "R" ale tak raz sa to nauci 🙂

slivka3
25. júl 2012

@bonaquaba
@michalag Tak my sme už tašku,peračník aj dosky pokúpili.Máme podobnú tej na obrázku,ale nie zančkovú,vyšla má 37 eur a kupovala som ju u nás v papiernictve a som spokojná,tiež som nechcela nejaký decky motív,ale kúpili sme tmavú,posiatu takými malinkými autami,strašne sa malému páčila,tiež ju určite nebude mať na 2 roky,ale dúfam,že na viac,lebo aj dcére som taký tip kúpila minulý rok a vôbec sa jej na nej nič nepoškodilo,takže pokračuje v nosení.

@michalag A ako sa učíte to R,lebo aj nám hlavne to nejde,ale tak v slove kde po R nasleduje I,už trošičku ho je počuť.Nám sa to kázala učiť cez to td alebo dd.
A gratulujem k babatku.... 🙂

michalag
autor
25. júl 2012

@slivka3 tak uz je naskladnena takze aj objednana a v piatok by mala byt doma aj s peracnikom
Ano aj my sa tak ucime "R" cez td a dd ale dolezite je vediet najskor povedat "L" ... ďakujem 🙂

slivka3
25. júl 2012

@michalag Tak L nám celkom ide,len u nás je problém rýchlosť,malý chce všetko rýchlo povedať a nestíha to správne vyslovovať,takže ho musím furt krotiť.A možno bolo aj to zlé,že som ho nechala v škôlke s deťmi o rok mladšími,takže ani nemal dôvod sa učiť správne vyslovovať,lebo teraz je už mesiac doma,medzi skoro dospelými a ten pokrok v reči je teda dosť viditeľný,tak dúfam,že v triede budú skoro všetci pekne rozprávať až ho v tomto potiahnu dopredu.

lenka386
26. júl 2012

My máme tiež tašku od Topgalu - u nás v rodine vždy školskú tašku "nosil" Ježiško u babky. Kamarátka mala obchod s taškami, takže túto sme mali za lacnejšie ako na webe. A tiež sa mi dosť páči, tak uvidíme. Drobca chytil futbal, tak sme kúpili takú s futbalovou loptou..
@rozala111, @michalag s tým čítaním-ja som ho to nikdy nejako systematicky neučila. Len on je od malička taký intelektuál - veľmi veľa sa pýtal na písmenká, čísla a pod.tak som mu rozprávala. A nejako si to v tej hlavičke spracoval, že v 4 rokoch začal sám plynule čítať. Ale druhá stránka toho je že také "normálne" veci - ako pocikávanie, obliekanie, jedenie sme si "odtrpeli" 😉
Do školky ideme posledné dva dni, tak rozmýšľam, že v piatok to budeme musieť nejako "osláviť", možno nejaká zmrzka alebo niečo..

rozala111
31. júl 2012

Ahojte, tak dnes išla Baška posledný krát do škôlky, normálne som si cestou z MŠ aj poplakala, ja to asi riadne prežívam, ale keď si uvedomím, že už všetko pekné a bezstarostné skončilo, že mi nebude denne nosiť za náruč výkresov a rozprávať ako sa hrala a čo sa naučila a ... proste je mi smutno. ☹

lubkaj
6. aug 2012

@lenka386 To mate asi tu istu tasku od Topgalu, ako my: tmavomodru, s futbalovou loptou a blikackou 🙂
My sme posledny den skolky nejako neriesili, ale zato vzdy oslavujeme prvy skolsky den (aby sa deti tesili do skoly 😉). Vzdy ideme na zakusok do restauracie, co inak nerobime. Vzdy uz tyzdne dopredu rozmyslaju, aky zakusok si vyberu a nevedia sa dockat, kedy uz bude 1. september 😀