icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

atiatko
12. aug 2012

@elen2 fúha .... super systém pani učiteľky .... keby ich bolo viac takých "pokrokových" ... ďakujem za info .... dobrý tip pre budúcu pani učiteľku nášho synčeka 🙂
@iviatko aj ja ďakujem za info 🙂

iviatko
12. aug 2012

drzim palceky 🙂 My uz nastupujeme do druhej, tak som zvedava 🙂

lenka386
13. aug 2012

My by sme to mali mať tiež vždy na webovej stránke - čo sa preberalo, čo je na úlohu, aby deti veľa nezameškali, keď sú napr. chorí.. Tak uvidím, ako to bude fungovať.

iviatko
13. aug 2012

@lenka386 to sme riesili s maminami spoluziakov 🙂 ked bol synator chory.

evabb35
13. aug 2012

@mirkakab veru tak. do prvého ročníka som kupovala priebežne už asi rok pred začiatkom školského roku a veru neľutujem. Vedela som aj bez nejakého zoznamu, že dieťa bude potrebovať do prvého ročníka školskú tašku, vrecko na prezuvky, vrecko na telesnú, tričko biele a tepláky na telesnú, ponožky biele, tenisky na telesnú s bielou podrážkou, prezuvky s nie čiernou podrážkou, uteráčik, vešiak na kabát, švihadlo, peračník s príslušenstvom, pastelky, voskovky, nožnice, plastelínu, gumu, plniace pero, zošity s pomocnými linajkami, veľké zošity čisté, malý slovníček, skicár, obrus na stôl, zásterku na výtvarnú, farebné papiere,štetce ploché a okrúhle, tuž, dáždnik, pršiplášť,temperové a vodové farby, pohárik na vodu, paletu, počítadlo,obaly na zošity a pracovné zošity, dosky na zošity, oblečenie do školy...nechcela som, aby som to kupovala všetko v septembri, predsa len je to dosť peňazí v jednom mesiaci, tak som si to rozdelila do viacerých mesiacov. Samozrejme, že pár drobností som dokúpila ešte aj v septembri. A samozrejme také tie pomôcky na učenie hodín, pracovné zošity pre prváčikov na cvičenie písanie a počítanie matematiky, pracovný zošit s diktátikmi pre prváčikov som mala nakúpené tiež dopredu a veru neľutujem a zišlo sa mi to hlavne pri vysvetľovaní učiva doma, keď som zistila, že v škole niečo dieťa z preberanej látky nezachytilo a najmä pri opakovaní veľmi. Neľutujem. A doporučujem stravné lístky kúpiť už v posledný augustový týždeň. Ušetríte si času.

evabb35
14. aug 2012

Samozrejme nezabudnúť na obyčajné ceruzky č. 1 a 2 a peňaženku. Vybaviť preukaz školský na MHD, pokiaľ budete cestovať MHD, čitateľský preukaz do najbližšej knižnice.

lubkaj
20. aug 2012

Ahojte, dievcata! Mate uz kupene vrecko na telesnu? Kde ste kupili? Ja kde pozeram, vsade maju len vrecka na prezuvky a tie sa mi zdaju male... Poradite?

elen2
20. aug 2012

@lubkaj V papiernictve...

lubkaj
21. aug 2012

@elen2 V nejakom malom? Alebo v SEVTe? Lebo ja som pozerala v retazcoch ako Tesco a Carrefour a potom v galanterii. A vsade mali len vrecka na obuv...

elen2
21. aug 2012

@lubkaj nie nie v malom vo velkom a papiernictvo sa vola ze TITO...

atiatko
21. aug 2012

@lubkaj Ahojki ... odpovedám asi neskoro, možne ste už vrecko na telesnú zohnali ... my sme kupovali v Hypernove a je akurát ... vpredu má aj vrecko na zips na tenisky 🙂

atiatko
21. aug 2012

@lubkaj posielam aj foto ... mali viac druhov pre chlapcov aj pre dievčatká ... farbu si vyberal synček .... je také kvalitnejšie, pevnejšie, stálo asi cca 3,60 - 3,90 € ... bolo na ňom napísané, že je to batoh, ale tiež sme nevedeli zohnať nejaké originál vrecko na telesnú, tak sme takto improvizovali 😉

lubkaj
22. aug 2012

@atiatko Dakujem za tip. Vrecko este stale nemame. V Tescu mali podobne ako to vase, ale bolo deklarovane ako "vrecko na obuv" a bolo mensie, take stvorcove. Stalo tiez tusim 3,90. Na tom vasom sa mi velmi paci to vrecko na tenisky zvlast, ked pojdeme okolo Hypernovy, urcite sa pozrieme.

michalag
autor
26. aug 2012

@atiatko nebola som na PC, tak dodatočne prajeme Peťkovi všetko nahlepšie k narodeninám 😵

atiatko
26. aug 2012

@michalag Miška ... ĎAKUJEME !!! 🙂 🙂 🙂

lubkaj
27. aug 2012

@atiatko Pridavam sa ku gratulacii 🙂

lubkaj
27. aug 2012

Tak o tyzden o takomto case uz budeme v skole... 😉

lenka386
27. aug 2012

Ahojte,

len mi tak včera napadlo - aj ste dostali nejakú pozvánku na prvý deň v škole - na koľkú treba prísť, čo priniesť a pod.? 😝 🙂

gabika7706
27. aug 2012

@lenka386 my sme mali cas prichodu v prvy den napisany na rozhodnuti o prijati, ale co si v prvy den treba priniest a ako to cca prebieha, to este stale neviem 🙂

lubkaj
27. aug 2012

@lenka386 @gabika7706 Na stranke nasej skoly prave dnes pribudol oznam, ze "Slávnostné otvorenie školského roka 2012/2013 bude 3. septembra 2012: 1. ročník o 9.00 h v školskej jedálni, 2. až 9. ročník o 8.30 h v triedach."
No a berieme si samozrejme skolsku tasku (aj ked potrebovat ju asi nebudeme, ale bez toho to predsa nejde 😉), kvety pre ucitelku a vychovavatelku a nejaky papier a pero na poznamky.
Podla mojich spomienok spred troch rokov to prebiehalo takto (aspon u nas):
Najprv slavnostne otvorenie v jedalni (rozne prihovory - riaditelka, starosta; predstavenie triednych uciteliek, kratke vystupenie starsich ziakov). Potom sa prvacikovia + rodicia presunuli s ucitelkou do triedy, kde si detitcky lubovolne posadali, pani ucitelka sa im predstavila a predstavila im aj vychovavatelku. Potom sa predstavili jednotlive deticky. Na laviciach mali nachystane slabikare a par pomocok a tusim aj nejaku drobnu sladkost. To si potom vsetko pobalili do tasiek a isli s pani vychovavatelkou do SKD. Mohli sme ich hned nechat na obed a v SKD (3.9. bude fungovat 7:00 - 17:00), ale pamatam sa, ze sme prvy den malu este nenechavali. Potom mali rodicia prve rodicovske zdruzenie, kde sa zvolil zastupca triedy v rade rodicov, zapisovatel, dohodlo sa na vyske prispevku do triedneho fondu, a potom nam ucitelka povedala zakladne informacie typu na ako dlho moze rodic dieta ospravedlnit a kedy uz potrebuje papier od lekara, do kedy treba odhlasovat z obeda, a podobne. Po rodicovskom sme isli svoju velku prvacku vyzdvihnut zo SKD a islo sa domov 🙂.

frick
27. aug 2012

Ahojte chcem sa vás spýtať aké topánky ste pokúpili deťom na telesnú.My to ideme riešiť až teraz. Stále sa ale neviem rozhodnúť či obyčajné cvičky ( pre chlapca ) neviem bojím sa aby sa mu neposmievali kvôli cvičkám vraj to nosia len dievčatá teraz. Alebo číny na zaväzovanie či nejaké lepačky? viem že s bielou podrážkou.

mmaatt
27. aug 2012

@frick ja by som počkala, čo vám povie pani učiteľka. Tí naši ani nechodili do telocvične (lebo im to nejak nevychádzalo), chodili iba na dvor a to im stačili obyčajné tenisky. Učiteľka upresní, čo treba nosiť (sú aj také plátené tenisky a to môže mať ako cvičky), ale odporúčam počkať. Dnes je všade všetkého a učiteľky v prvej triede ešte nerobia vedu, ak dieťa nemá všetko hneď na prvý krát. Budete mať rodičovské a tam vám všetko upresnia.

frick
27. aug 2012

@mmaatt to asi bude najlepšie len mám stresy aby som potom nachytro nezháňala 🙂

lubkaj
27. aug 2012

@frick Presne tak, aj my cakame, co nam povie pani ucitelka...

michalag
autor
27. aug 2012

Ahojte
tak tak uz o tyzden o takomto case budem mat prvacikov a my rodicia (aspon u nas) aj prve rodičko a prvy obed drobcov za sebou.
U nas vraj netreba nic nosit, len ucitelke nejaku cokoladu ci kvietok na zaciatok a to je vsetko. Normalne zacinam mat motyle v bruchu ako to zvladneme

tieto farbicky http://eshop.koh-i-noor.sk/x5458-s120/pastelove... kupila svokra synovi do prvej triedy mate ich tiez niekto ci mam kupit trojhranne ktore som povodne chcela http://www.koh-i-noor.cz/produkty/pastelove-tuz... . Maly je zvyknuty na kreslenie a vela kresli a drzi ich spravne tak myslim ze ruku by unavenu nemal mat

mmaatt
27. aug 2012

@michalag podľa mňa sa netreba trápiť s farbičkami, lebo deti si aj tak budú zamieňať. Môj syn skončil na konci roka s takou zmesou farbičiek (každá z inej sady), cez rok som dokladala zo starých farbičiek, keď sme kontrolovali peračník a nejaké nám chýbali, lebo ich zabudol v škole, alebo v družine).

michalag
autor
28. aug 2012

Tak moj syn je maximalne spokojny 🙂 , dnes dali na net zoznam ziakov 1. rocnika a z MS z ich tiredy bude chodit zo 6 chlapcami a 1 dievcatkom. Ale lutujem pani ucitelku 😅 😀

lubkaj
28. aug 2012

No z nasej skolky nesiel do tejto skoly nikto (jediny chlapcek, ktory tam mal ist, pojde nakoniec az o rok), takze sme vedeli, ze ziadni kamarati zo skolky nebudu... Ale aj tak sme spokojni, lebo maly je v 1.B, co si velmi prial 🙂

slivka3
28. aug 2012

Ahojte baby,tak aj u nás už nervozita narastá,ale tak čo narobíme,raz do tej prvej nastúpiť musia. 🙂
My už máme skoro všetko pokúpene,len nejaké drobnosti ešte chýbajú,ale to postupne dokúpim.
U nás to je tiež tak,že prváčikovia pôjdu neskôr na začiatok roka asi o deviatej,ešte neviem presne,vo štvrtok pôjdem kuknúť na koľkú máme prísť,tiež máme príhovor primátora a potom ideme do triedy,kde sa zoznámia s pani učiteľkou,ktorá nám povie,čo si majú priniesť na druhý deň a pár vecí ohľadom poriadku a tak.
Ani my si neberiem tašku v prvý deň,len kvety.

michalag
autor
29. aug 2012

a ake flasky ste im kupili?