icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

lubkaj
29. aug 2012

@michalag Nekupovali sme specialnu flasku, bude nosit obycajnu, z pollitroveho Spritu. Aspon mi nebude luto, ked ju strati...

rozala111
29. aug 2012

Ani my sme neriešili inú fľašku, len z nejakého nápoja, pretože, potrebujeme úzku, aby sa zmestila dobre do tašky.

mayap
29. aug 2012

ahojte,
ako čítam, tak už majú naši prváčikovia takmer všetko pokúpené, do školy sa tešia...
fľašu som neriešila ani pri staršom, môjbude mať tiež len nejakú pollitrovku z minerálky. Aj staršiemu tak dávam, ale teda on nosí 0,75 l. Predsa je len starší a viac potrebuje vypiť.

U nás začína škola o 8.00 na školskom dvore. Nejaké príhovory budú a potom dávajú deviataci prváčikom kvety. To na privítanie... 🙂

atiatko
29. aug 2012

@michalag Jéj Miška tak Samulko je 1.A .... no my by sme mali mať zoznam na dverách školy vyvesený zajtra ... uvidíme s kým bude Peťulo v triede .... dali sme pri zápise riaditeľke aj takú žiadosť, ak by v rámci možností mohli byť aspoň niektoré deti, ktoré si medzi sebou dobre rozumeli v škôlke aj v jednej triede v škole. Uvidíme, či z toho niečo bude ... pôvodne mali byť 4 triedy, ale 20 detí má odklad, tak budú triedy len 3. A čo sa týka fľaše .... my sme kupovali takú 0,5l v papiernictve ... je taká pevnejšia a zmestí sa na bok našej Topgal-ky 😉 No a na zimu mu plánujeme vybrať niečo z http://www.termoflase.sk/termoflase/eshop/6-1-P... ... preda len nech má aspoň letný čaj do školy a nie v plaste vychladnutú vodu či čaj 😒 🙂 Inak aj v Planeu v Europe tu vo ZV majú dobrý výber termo fliaš ...

michalag
autor
29. aug 2012

@atiatko Adi, my sme pri zapise mohli napisat do prihlasky s kym by (ne)chcel byt v triede, popripade ktoru ucitelku by sme chceli (ale tie som nepoznala) . Nakoniec su 3 triedy a je zo skolky s 8 detmi co je parada, ale je ich dokopy 22 co sa mi zda dost vela na prvacikov 😒

atiatko
29. aug 2012

@michalag no my sme takúto žiadnu možnosť nemali tak sme rodičia 5 detí napísali spoločnú žiadosť riaditeľke ... no nevidím to ružovo, že nám vyhovie 😒 a o učiteľkách nemám absolútne prehľad 😒 len z počutia tá je taká tá taká ... len to je subjektívne .... no aj u nás by malo byť cca toľko detí v triede .... tiež sa mi to zdá dosť ☹

lubkaj
29. aug 2012

@michalag @atiatko U nas sme tiez mohli do prihlasky pisat, s kym (ne)chce byt v triede, ktoru pani ucitelku chce a tak. My sme pisali, ze chceme byt v 1.B 🙂. Vraveli, ze sa v ramci moznosti budu snazit vsetkym vyhoviet.
V triede ich je 19, co som rada, bala som sa, ze bude viac. Druhakov a tretiakov spajali z troch tried do dvoch, lebo nejake deti sa odstahovali, a tam su teraz az po 26...

rozala111
29. aug 2012

Ahoj, aj my sme písali na zápise s kým chceme, aby Baška bola, išlo ich z MŠ 9, a do 1.B - ich ide spolu 7. Tak celkom fajn, je ich tam 19, uvidíme ako sa nám bude páčiť, dúfam, že bude🙂. Zatiaľ to vôbec dcérka nerieši, berie to ako samozrejmosť, že do školy sa nastupuje, keď má dieťatko 6, a tak tam aj ide.

slivka3
30. aug 2012

Ahojte,aj my sme si na prihlášku písali,ak sme chceli,či s niekým chce ísť do triedy,ale keďže Matejko bol v zmiešanej triede,kde bolo len 8 predškolákov,tak do triedy s ním neviem či niekto pôjde a ak hej tak len dievčence,keďže iba jeden chlapec s jeho triedy nastúpi do triedy prvej triedy,ale do inej školy.
Aj mi budeme dávať na pitie,len obyčajnú pollitrovú fľašu a na zimu som kúpila malú termosku,tá nám vyhovuje najviac.

atiatko
30. aug 2012

@lubkaj a @lubkaj a @rozala111 tak babenky už máme rozpis detí do tried ... som happy, lebo p. riaditeľka vyhovela našej písomnej žiadosti a všetkých detí je spolu v triede .... ešte je tam jeden chlapec z ich škôlky, s ktorým sme mali problémy, lebo je o rok starší a bol do triedy integrovaný, takže s tým bolo celé jeho správanie spojené ... dokonca až tak, že bil deti a niektorých ako aj nášho Peťula viackrát strčil na zem tak, že padol hlavou a chrbtom na zem ... no už sme to prešli aj s jeho mamou, no keďže je taká aká je, tak k tomu nezaujala žiadne stanovisko. No dúúúúfam, že v ZŠ už s tým chlapcom nebudú problémy, lebo už to budem riešiť ráznejšie 😠 A inak náš synček bude chodiť do 1.B ... 🙂

atiatko
30. aug 2012

vypadlo mi tam číslo - 5 detí bude spolu v triede 😉 🙂

lenka386
31. aug 2012

My máme len jednu triedu v ročníku, takže všetci zo škôlky sú spolu. Ale bude to veselé - v triede je ich 15 a z toho 6 z našej škôlky. Už na prvom stretnutí bola pekná divočina, takže p.učiteľka sa má na čo tešiť.
Inak, ja sa stále neviem rozhodnúť s tými kvetmi - mne to pripadá také divné, prvý deň, ešte sa nikto s nikým nepozná, myslím, že aj bude pekný chaos... tak neviem. Včera sme sa s kamarátkou bavili, že kvety brať nebudeme, a potom nás jej manžel zrušil, že to sa má..
Ozaj a ako oteckovia, idú s Vami a drobcami prvý deň do školy? Náš tatino pôvodne neplánoval, len včera sme ho trošku naladili, tak sa snáď pripojí... 😉

michalag
autor
31. aug 2012

Tak už sa nam to krati 😅 . K nam do triedy este preradili jedneho chlapca z druhej triedy, resp ho vymenili, aby bol s nasimi chalanmi v triede takze bude 7 chalanov zo skolky co je pre nich mozno parada, ale ucitelka sa ma na co tesit 😝 😀
Ja prave rozmyslam ci mam naplnit peracnik alebo este netreba
Ake papucky ste kupili, ja stale vaham 😒

zuzkagu
31. aug 2012

tak aj mi už vieme že Ninka bude 1.B maju v tirede 10 dievčat a 4 chalanov všetci sa poznaju zo škôlky a mame pridelenu uplne novu p. učitelku takže vobec neviem kto je to. Inak Ninka sa vôbec zatial neteší, som zvedava ako nabehneme na učenie to bude pre nas boj o kto z koho 🙂))
@atiatko tiež mame v tirede takeho chlapca dokonca jedneho takeho čo stale robi zle a dospelemu dokaže povedat chod do P... a toho druheho no čo vam budem hovorit presne ako spominaš
@michalag ja stale kupujem len papuče od Befado

atiatko
31. aug 2012

@zuzkagu no tak si tu budeme vymieňať infošky, čo tí "zlí" chalani budú robiť .... OK ja som za integráciu, ale ak je tam agresia, je to divná integrácia .... to by mali mať také deti možno nejakých asistentov, ktorí by dávali aj pozor, aby neubližovali iným deťom ... no uvidíme, čo sa z toho všetkého vyvrbí ... nejdem sa stresovať vopred, no ak pôjde do tuhého budem ráznejšia ako som bola v škôlke ☹
@lenka386 samo ... náš ocinko ide s nami do školy ... nielen v prvý deň 😉 dokonca si ocinko vzal dovču, aby sme si tie prvé dni spoločne vychutnali .... 😉 🙂 a súhlasím s Tvojim manželom .... čo sme sa bavili maminy prváčikov, tak je síce pravda, že p. učiteľku nebudeme poznať, ale akosi ten kvietok k začiatku šk. roka patrí 🙂 žiadne preháňanie .... jedna ružička dozdobená kokosovým vláknom a hotovo 😉
@michalag Miška, my sme kúpili také papučky s bielou podrážkou v Deichmane - stáli nejakých 8 eur .... no budeme asi kupovať také sandálky vpredu nie úplne uzatvorená špička, a v zadu na zapínanie na suchý zips ... tieto sa nám osvedčili aj v škôlke len sme ich teraz nevedeli zohnať, a dnes sme boli v meste tak u toho číňana "Andrea" oproti DM v centrume majú aj našu veľkosť a vo viacerých farbách ... a stoja nejakých 14-15 eur .... a papučky nám zostanú do školy na zimu 😉

michalag
autor
31. aug 2012

@atiatko myslis nieco taketo
Ktory ten cinan co ma cvhod hned vedla DM?

atiatko
31. aug 2012

@michalag áno Miška tie ako sú tie prvé 😉 nie vchod vedľa DM ale ten číňan oproti DM cez cestu .... majú taký výklad aj po pravej aj po ľavej strane pri vchodových dverách ... na jednej strane majú vždy vo výklade topánky a na ruhej figuríny z nohavicami, bundami a tak podľa sezóny ... snáď som to dobre popísala 😒

michalag
autor
31. aug 2012

@atiatko hej jasne uz viem a nevies ci maju aj v.28, 29,30 Zasla by som sa pozriet, lebo tiez som chcela take ale v Deichmane uz nasu velkost nemali ☹

atiatko
31. aug 2012

@michalag Miška ja som pozerala veľkosť 30-31 a tie mali aj vo viacerých farbách. No presne ani našu veľkosť v Deichmane nemali, a vraj už im sandále ani nedodajú, že len dopredávajú .... a dnes som ich objavila u toho číňana ... 😉 moja a nie že nakúpiš veľa párov .... jedny tam nechajte aj pre nás 😉 😀 😀 😀

michalag
autor
31. aug 2012

@atiatko neboj, Sami potrebuje tak 28-29, to by museli byt velmi male aby sme kupili vacsie

atiatko
31. aug 2012

@michalag 🙂 tak držím palce, aby ste ich kúpili 🙂

michalag
autor
31. aug 2012

@atiatko počuj a nevadi že budu mať čiernu podražku?

atiatko
31. aug 2012

@michalag no tie čo som kuk ja mali šedú podrážku ... tiež som to sledovala aby ani prezúvky ani topky na telesnú nemali čiernu podrážku. Hoci ani neviem, či Peťulo bude chodiť na telesnú ... kvôli srdiečku .... no ale myslím, že to bude teraz len taká light telesná takže asi áno ...

michalag
autor
31. aug 2012

@atiatko na telesnu sme mu kupili normalne botasky s bielou podrazkou 😅

frick
31. aug 2012

Ahojte. My sme 1.C Ja už som z toho dosť na prášky . Náš Domčo si našiel dvoch chlapcov v triede ktorý mu robili zle aj v škôlke.Mám z toho strach Ale aspoň pani učiteľku majú vraj dobrú.

moholka
1. sep 2012

ahojte naša tiež nastupuje do školy bude 1.B ona sa velmi teší ale aj tak sa bojím ako to zvládne 😉

michalag
autor
1. sep 2012

a už ste kupovali aj pera, či počkate čo povie ucitelka?

lenja123
1. sep 2012

@michalag pero zatiaľ neriešim, zo začiatku - prvé mesiace - píšu aj tak všetci ceruzkou, takže máš čas. Každá učiteľka vyžaduje niečo iné, tak nemienim kupovať zbytočne 😉

moholka
1. sep 2012

aj my sme nakupili zatial len ceruzky a uvidíme ako povedia dalej 😉

slivka3
1. sep 2012

Ahojte,my sme ešte neboli kuknúť na zoznam bola som dlho v práci,ale zajtra chem tiež kuknúť do akej triedy sme zaradený a na koľkú máme ísť.Aj u Vás to je tak.že prváčikovia chodia neskôr ako ostaní žiaci?My určite budeme dávať kvet,bez toho si to neviem predstaviť,ale len taký jednoduchý...

@michalag My sme zatiaľ nekupovali,dostal v škôlke jedno pekné na rozlúčku a potom ešte dokúpime,ak bude treba.