Prváčik od septembra 2012
Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂
Všetkým prváčikom želám zajtra krásny, veselý a nezabudnuteľný prvý deň v škole ! A nám rodičom pevné nervy 🙂 🙂 🙂
Ahojte..
Tak ako ste to zvládli? No, my nad očakávanie dobre, ráno sme sa expresne rýchlo vychystali aj do školky, aj do školy..Tak som si povedala, keby to tak bolo vždy, tak je super (ale nerobím si veľké ilúzie.. 😉 )
V škole super, majú novú p.učiteľku, vyzerá veľmi milá, ale zároveň aj "tvrdá", že by mohla mať celkom dobrý rešpekt u detí(len v dobrom), tak uvidíme..
Ahojte,aj my sme už doma,zatiaľ dobre,už mali aj prvú úlohu v triede,museli si vyfarbiť menovku.Pani učiteľka vypadá tiež milá,uvidíme neskôr aká bude.Sedieť budu v spojených laviciach po 4 a je nás len 13,dvaja žiaci nenastúpili.Dostávali sme aj také čítanky a zajtra budú mať tri hodiny,máme si doniesť tašku a peračník s ceruzkami a pastelkami. 🙂
Ahojte
My sme doma od nejakej 10:00. Myslim že synovi sa pacilo, odchadzal z tade nadšeny 🙂. Na obed všetko zjedol
Zajtra si uz maju doniest tašku, peracnik s farbickami, telesnu a vytvarnu (ostava im v skole). A potom po 3 hodinach obed a uz bude aj druzina
Pani ucitelka vyzera byt mila a trpezliva, ale tak to sa ukaze az casom
Vo stvrtok mame rodicko a mame doniest aj 15€ na pomocky + 10€ TF
Ahojte. Tak aj my sme to zvládli. Síce keď mal príhovor p. riaditeľ a učiteľky tak mi vraví že poďme domov ja sa nudím 🙂 ale v triede to už bolo ok. ja som si tiež zaspomínala na staré školské časy keď som sa tam vrátila 🙂 Pani učiteľku máme celkom milú uvidíme ako to pôjde ďalej. Zatiaľ od nás pýtajú 30 ečiek na anglinu na poistné a na Adamka.
Dnes bol nas Sami prvy hore uz na budik o 6:00 (co bol pre nas), hned sa bez frflania, naranajkoval, umyl zuby a potom obliekol a jasne ze sa do 7:30 nudil 😅 , strasne sa nevedel dockat
@michalag
@frick My sme si za zošity a knihy platili na zápise 15 eur,neviem či ešte niečo budeme platiť.
TF má byť 10 eur a naši zas majú mať časopis zvonček za 6 eur,ostatné poplatky ešte neviem koľko budú.
@michalag Aj môj už ide zajtra do družiny,som zvedavá ako to tam zvládne,ale ja mám dobre,že má triedu kúsok od dcérinej,takže mi bude na neho dohliadať a možno budú aj v družine spolu,to ešte neviem,ale aj keby neboli,bude mi na neho dávať pozor.
Nám kázali doniesť úbor a telesnú až do konca týždňa,čo je dobré,lebo mi ešte niečo chýba.
hojte babenky ... podávam hlásenie z nášho prvého školského dňa .... príjemné ráno, spoločné raňajky a odchod do školy .... všetky tie prváčence len tak pobehovali, tešili sa, usmievali, my rodičia klebetili .... najskôr smer školský dvor, a potom si nás pani učiteľky prváčikov zobrali spolu s deťmi do tried .... krásne vyzdobená trieda, pripravené lavice - šlabikár, boxy na desiatu, cukríky, lízatká, ceruzky, uvítací list ..... veľmi pekné .... ja pani učiteľky tejto ZŠ vôbec nepoznám, ale vraj máme veľmi dobrú pani učiteľku .... vraj môžme byť spokojní .... inak mali sme ju aj pri zápise vo februári a bola my sympatická .... no a po info aj pre rodičov od p. učiteľky aj od p. vychovávateľky nás rodičov poslali vonku z triedy a detičky zostali s nimi samé .... asi tak cez pol hodinky ... potom im ukázali, kde majú skrinky na chodbe, WC a išlo sa na obed - nič moc - akási polievka a špagety s čímsi .... klasika školská strava ..... tak sme drobcov počkali kým sa napapajú a okolo 10-tej sme išli domov ..... keďže sme ešte museli ísť do mesta, tak sme si dali kafé a ako akční rodičia, sme ešte vyrobili Peťulkovi takú včielku s jeho menom a triedou na označenie všetkých tých vecí čo bude mať zo sebou v škole ..... vytlačili to na samolepiaci papier a samolepky s Peťulkovým menom boli na svete už dostali aj prvú úlohu - napísať si do šlabikára meno ak vedia, a nalepiť si svoju fotku alebo sa sám nakresliť ..... takže sme už všetko pooznačovali, ešte idem vyšiť Peťulkovi meno na uteráčik a taška, výtvarná a prezúvky sú už pripravené ..... Náš Peťulko dnes išiel skôr spinkať, lebo sa vraj veľmi teší do školy a doma sa nudí .... MILUJEM HOOOOOO !!!!! Na záver dňa sme si "buchli" ešte detský šampusík, vraj preto, aby sa Peťulkovi v škole darilo 😀 A ešte infoška ..... maminka bola statočná a vôbec neplakala .... ani slzičku .... ale pocit to bol teda dojímavý 🙂 A naša pani učiteľka teda u nás o.i. zabodovala aj stránkou http://vcelickyzv.webnode.sk/ kde si budeme nechávať vzájomne infošky k učeniu našich včeličiek 🙂 tlieskááááááám pani učiteľke 🙂
ahojte, náš prváčik už hodinu spí, čo je rekord, zmorilo ho kopec zážitkov 🙂
aj u nás všetko prebehlo nad moje očakávanie, trieda plná kamarátov zo škôlky, iné deti zase pozná z ihriska, v škole zvládol príhovor, pri ktorom sa riadne krútil, potom si našich prváčikov odviedla pani učiteľka do krásne pripravenej triedy, my rodičia sme ešte dostali nejaké pokyny a potom išli za deťmi do tried 😉
takže , aj napriek tomu, že ešte včera lamentoval, že prečo práve jeho 😎 také niečo postretlo, že musí ísť do školy, dnes už chcel písať úlohy 😀
dostal prváčikovský kornút, poobede pizzu........
už sa teším jeho daľšie dojmy
a chodíme do 1.B 😉
u nás to prebehlo uplne super Malej sa velmi páčilo 🙂 len bola sklamaná že sa už včera neučili ... dnes ráno som len povedala že vstávame a vyskočila ako rybka všetko si nabalila do tašky a stála nastupená pri dverách no dufam že to ostane takto stále 🙂 🙂 🙂
za hodinku už cupitám pre mojho prváčika🙂 som velmi zvedavá 🙂
Tak nam sa dnes vstavat nechcelo, ale v celku rychlo sa naranajkoval a poobliekal a 7:10 uz cakal kedy pojdeme, tak som mu este zapla v telerane rozpravku inak by tych 10 minut dupkal pred dverami
My mame dnes uz aj druzinu tak si idem pre maleho az o 15:00.
u nás tiež teleráno,rozprávka,šupol do seba jogurt a až potom sa išiel dávať dokopy,taká so m zvedavá,len pozerám dnes na hodiny,ešte som nič nespravila 😀 a to som si hovorila,kolko toho postíham 😀
@barcelona94901 tak ja som zamestnana dcerkou a varenim, ale na chvilku mam klud, pekne sa hra 🙂 ale je to ine ako v skolke, vtedy som na maleho myslela non-stop
My máme už tiež družinu, takže naostro.. Ale tiež som si tak práve spomenula, čo tak asi robia...
@barcelona94901 ja som bola v lete 2 týždne bez detí (teda aspoň cez víkend boli doma), mala som neskutočne veeeľa plánov, urobila som asi tretinu..
Ahojte, hlasim uspesny zaciatok skolskeho roka 🙂
Na slavnostnom otvoreni nakoniec nebol nikto z mestskeho uradu, takze prihovor mala iba riaditelka (nikto sa nestazoval, ze by mu este nejaky prihovor chybal 😉), predstavila nam pani ucitelky, spievali, hrali a recitovali starsi ziaci a potom sa uz islo do tried. Tam ich na lavici cakal slabikar. Pani ucitelka si ich po mene volala a kazdemu dala taky obal, kde mali uvitaci list ziaka, knizku "Kniholienka" a cervenu maslicku so svojim menom a triedou. Maslicku sme detom pripli, maju ju zatial kazdy den nosit do skoly. Rovnaku maju na triede aj skrinkach. Takto si lahko najdu triedu a aj pani ucitelka hned vie, kto je z jej triedy. No a potom nas pani ucitelka poslala na 15-20 minut prejst sa, ze ona sa zatial s detmi trosku zoznami. Ked sme sa vratili, pochvalila ich, ze su vsetci velmi sikovni a ze sa za tu chvilku stihli naucit basnicku. A naozaj nam zarecitovali basnicku a celkom im sla, bolo to velmi mile.
Potom uz deti mohli ist domov, ale kedze boli na obed makove rezance, maly chcel ostat. Ako jediny z triedy teda isiel do SKD, okrem neho este jedno dievcatko z 1.A. Isli rovno do zbernej triedy, kde bolo este dalsich par deti. Po obede mi Adrianka zavolala, ze su uz najedeni (mohlo byt asi 12:00), tak sme po nich hned isli. Malemu sa velmi pacilo, ale nechcel mi povedat, co v SKD robil... Najviac ma potesilo, ked dnes pri ranajkach povedal "Mami, uz sa tesim, co sa dnes nove naucim." 🙂
my sme už doma 🙂 teší sa aj na zajtrajšok ,tak som rada 🙂
lubkaj : tvoje deti chodia na ZŠ Nevadzova ? Videla som, že tam deti mali stužky a tuším mali makové rezance malá my tam chodí ale už do druhej
ahojte, tak ako vás tu čítam tak každá máte len pozitívne skúsenosti. Trochu vám v dobrom závidím, my sme dnes aj včera išli do školy s plačom ☹ Uvidíme čo bude zajtra.
@anika Aj my sme 1.B.
@michalag Aj môj je už oddnes v družine do tretej,tiež rozmýšľam ako to tam všetko zvládol,lebo sa ráno furt pýtal,kto ho odvedie do družiny ,na obed,bál sa až nepozabúda veci pred triedou,lebo si ešte museli dnes topánky a ostatné veci brať do tried,keďže ešte nie sú v družine podelení,tak mal zo všetkého ešte taký strach,ale som ho upokojila,že ak by aj zabudol,tak mu to dcéra zoberie,lebo má triedu na tej istej chodbe,kúsok od neho.
@martinka05 Neboj zvykne,si a časom sa bude aj tešiť,hlavne ak si nájde dobré kamošky.....
ahojte tak my už dneska aj prvá domáca úloha učili sme sa básničku naspamäť 🙂 na prvej strane v šlabikári 🙂 taký bol žhavý do učenia som zvedavá do kedy to vydrží 🙂
@martinka05 neboj aj v našej triede boli detičky ktoré plakali to prejde
Ahojte babule
pridavam sa do klubu, u nas zacal maly chodit do skoly a velmi ho to bavi zatial 🙂 , vravi,ze sa mu v skole viac paci ako v skolke, tak nech mu to vydrzi na celych 12 rokov 😀 , uz sme sa ucili nejaku basnicku a vykreslit mali obrazok,
kedy sa ucievate s detmi, ja ked pride zo skoly tak sa naobeduje a potom hned porobime ulohy, aj ked teraz toho nie je vela a potom uz mame veget, a ako je to s kruzkami na ake idete dat deti
@martinka05 neboj, to prejde. Ja som si spomenula na synovca, ktorý v svoj uplne prvý deň v školke zbil nejakého chlapca, lebo ubližoval jeho sestre.A prvý deň v škole tiež plakal..
Čo sa týka úloh, my sme zatiaľ nemali. Je ich len 12 v triede a učiteľka povedala, že stíhajú veľa, tak že zatiaľ im nedá a od budúceho týždňa im začne dávať úplne minimum, aby si zvykli na prácu doma.
A krúžky majú začať až od oktobra, ešte vraj dostaneme kompletný zoznam, tak uvidíme..
Ahoje babenky, čítam tu Vaše krásne písmenká a mám taký dobrý pocit, že sme sa my maminky v tejto téme tak zhodli na tom, že školu naše detičky prijali s radosťou a zatiaľ s natešením. My sme v prvý deň sedeli v prvej lavici pri pani učiteľke, ale včera ich trochu popresádzala, lebo majú integrované deti v triede, a majú chlapčeka, ktorý nemá jednu nôžku, má protézku, tak aby ho mala blízko pri sebe a aj on, aby mal blízko k tabuli. Náš Peťulko aj s Kubkom sedia spolu, a vraj ich posadila ku dverám do prvej lavice preto, že sú šikovní a nevyžadujú si takú pozornosť ako ten postihnutí chlapček. Inak dnes im do triedy pribudol ďalší malý čierny spoluobčan .... takže ich majú v triede spolu 4-och. My ostatní rodičia nie sme z toho nadšení, lebo ich je takto 24 čo je na prvákov dosť ☹ Dostali sme už aj mini úlohy - naučiť sa básničku zo šlabikára, dnes drobec na domácu kreslil čiary v písaní a dofarboval kvietky. No a dnes sme dostali svoje prvé dve včielky - jednu do šlabikára a druhú z písania ..... šikuliatko naše.
@bonaquaba keďže máme zatiaľ len mini úlohy, robíme si ich po príchode zo školy - drobec sa osprškuje, prezlečie, nejakých 15-20 min. si oddýchne na svojej posteli a potom si robíme úlohy .... no a máme vegetík .... a čo sa týka krúžkov, asi nám začnú až v októbri, lebo p. učteľka povedala, že na rodičovskom v polovici septembra nám povie toho viac. Ale zatiaľ čo vieme, že funguje a drobec by tam chcel ísť je anglický jazyk a počítačový krúžok, a možno aj tanečná - to ešte nevieme.
ahojte, my sme zatiaľ bez úloh, ale aj tak si doma listujeme šlabikár a ostatné pracovné zošity,ukazuje mi, čo robili,
inak, od môjho drobca ťahám infošky zo školy, ako z chlpatej deky, najviac mi však povie pred spaním 🙂
každý deň sa neviem dočkať na jeho zážitky a dojmy 😎
budeme mať dva krúžky, tanečný a výtvarku, to pokračuje tie, ktoré začal ako predškolák, uvidíme, ako to budeme zvládať 😉
ahojte, tak u nás už maju riadne ulohy a maju možnosť si vybrať asii z 8 krúžkov a navyše maju aj nemecký jazyk ako dobrovolný (pokračovanie zo škôlky) takže od prveho ročníka dva cudzi jazyky. Dosť sa toho obávam, aj ked dcerka je šikovná.... Ako ste na tom vy v cudzími jazykmi?

ahojte, tak zajtra sa nám to začína, želám všetkým prváčikom veľa včeličiek 🙂 a nám veľa trpezlivosti 🙂 🙂 😉