Prváčik od septembra 2012
Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂
@anika My sme už mali včera prvú úlohu na kreslenie,ale robil to s ním manžel,lebo som bola v práci,tak ani neviem ako mu to šlo.
Aj môj moc nerozpráva,ako je v škole,tiež všetko s neho musím ťahať.
Ja som včera tiež kula krúžky,ale nič moc nemajú,tak neviem či ho na nejaký dáme,chcela by som nejaký pohybový,ale neviem,či niečo s toho vyberieme,lebo ho dám iba vrámci školi,do centra ho nemám ako vodiť.Od budúceho roka pôjde určite na futbal,ale teraz ešte nie,je malý.
@mirkakab U nás je jazyk až od tretej a to povinná anglina,teraz môžu chodiť na jazyk len ako krúžok,ale nejdem ho dávať,lebo sa musíme ešte najprv naučiť poriadne výslovnosť slovenského až potom cudzieho.
Ahojte
tak maly sa vzdy tesi do školy a zatial nie je problem 🙂. Sice poobede vcera uz moc nadseny nebol ze musel dokoncit, ale dal si keksik, napil sa a sam prisiel s tym ze si to ide urobit aby sme mohli ist von 🙂
Zatial to ako ulohu neberiem ale mal dokoncit v slabikari co videl po ceste do skoly a chybal mu len psik a školu ktora sa najviac podoba na tu ich a to bolo vsetko. Vcera dostali uz aj matematiku tak tiez robili "hore a dole". P. učitelka vravela ze tak poriadne sa uz zacnu ucit od pondelka, aby si zvykli, tak ich este tento tyzden nezatazuje uplne
My mame dnes tiez rodicko najskor pre vsetkych prvakov spolocne v jedalni a potom vo svojich triedach, tak som zvedava na nove info 🙂
Aj vasi drobci chodia so skoly unavený? Na malom to vecer uplne vidiet ze je unavený a ze uz potrebuje spat
@michalag čo sa týka únavy, tak naša pani učiteľka vravela, že sú unavení už po druhej hodine 🙂 . Ale berie na to ohľad, je veľmi milá, mali si podonášať do školy vankúšiky a hračky. Keď na nich vidí že sa už nesústredia, tak prejdu všetci na koberec, sadnú (alebo ľahnú) si na vankúše a rozprávajú sa. Zatiaľ sme ešte nemali žiadnu úlohu, v škole píšu do pracovných zošitov, ale nenosia ich domov, tak ani netuším ako mu to ide. Takže do školy si nosí len peračník a desiatu 😀 . Ale od budúceho týždňa už pôjdu podľa rozvrhu, budú aj úlohy na doma, tak uvidíme 😝
Ahojte tak čo sa týka únavy u nás je to naopak. Domčo chodí úplne extrémne neunavený.Je strašné rozbesnený a má kopec energie vôbec sa nedokáže ukludniť už neviem ako by som ho zamestnala nepomáha ani ihrisko či kolobežka aby sa trocha skľudnil. Krúžky budú u nás až od októbra. Chceme ho dať na plávanie dúfam že tam vybije energiu.Ale do vtedy to asi budeme musieť vydržať Od pondelka tiež už rozvrh tak uvidíme.
babule idem saaaa vass opytat ako robite ulohy, totiz dns robili prvu stranu v Pisaani a tam su sromy domy mali to dokreslovat,ale ked som to zacala s malym robit, tak sa najprv rozplakal,ze on to nevie, tak som ho ukudnovla,ze skola je na to,aby sa tam naucil a ked bude sa ucit tak sa to nauci,al potom ked to robil,tak to vyzeralo katastrofalne, tak sa chcem spytat,ci trenujete nejake tie vlnky ciarky najprv na papier a az potom robite u lohu do zosita,alebo hned robite do zosita
@bonaquaba zalezi od vas ako si to zariadite. Poznam rodicov ktorý najskor s detvakmi trenovali 1-2 riadky do cvicnych zositov ale tiez rodicov ktory isli rovno na ostro do prac. zosita, lebo cim viac predtym trenovali tym to bolo horsie 😅
Este hodku a idem pre nasho synatora. Som zvedava co maju dnes opat nove 🙂 Ale dnes bude musiet ak bude ulohu urobit do 16:00 aby sme stihli rodicko na 16:30
Ahojte,
tak nas prvak uz mal domacu ulohu z pisania aj matematiky 😉 .Unava nehrozi,vybehnu s kamosmi zo skoly a pyta sa kedy ideme von 😀 .Vecer ale uz kratko po ôsmej spi .A chodi na plavanie,len tento tyzden nema,tak myslim, ze unava dorazi aj s narastom domacich uloh .Po prvom dni prehlasil,ze nevie ci tam este pôjde,lebo sa nudi a nebavi ho tolko pocuvat ucitelku 😀 😀 .Rozvrh este nemame,dnes je rodicovske tak som zvedava co sa este dozvieme .
@bonaquaba ja som malemu este v pripravke kupila napr. Velka kniha predskolaka a pod. a tam si to trosku cvicil aj pisanie.Vela toho v skole zatial nepisal, no robil to rovno do pracovneho zosita,take kruhy a celkom to islo,teda na prvaka 😀
Ahojte, tak my sme včera mali úlohu - tiež také velikánske kruhy a elipsu ako čiapočku - najprv som to chcela vidieť na papieri - no a keď som to videla, tak sme radšej cvičili na papieri, pretože sa to podobalo na krumpeľ a ostatné zeleniny, a elipsa bola tiež nejaká podivuhodná. Išlo to dosť pomaly a malej sa nechcelo, robili sme to až 40 min. ale to som zahlásila, že ak chce ísť na futbal, má už len 10 minút a zrazu bol kruh pekný a elipsa tiež celkom ušla. Tak sme to nejako zvládli. už sa teším na dnešnú úlohu, keď si uvedomím, že Baška je šikovnejšia ako náš malý tinko, tak mám obavy ako zvládneme 1. ročník so synom o 2 roky neskôr.
Dnes sme boli bez úloh,že nič moc nerobili,viac sa hrali ako učili.
A dostala som odkaz zo školy,že mu máme robiť väčšie svačiny,že bol boráčik v družine hladný.Akú veľkú svačinu dávate deťom ak sú do tretej v družine?Môj sa ráno naraňajkuje,vždy niečo,čo je k mlieku,lebo bez mlieka by nevydržal,potom mu dávame chlieb alebo rožok s niečím,kus zeleniny a aj keks plus chodí na obedy,kde si môžu dať koľko chce polievky a dajú aj dupľu.
No môj dostal úlohu hned v utorok, a teda každý den má niečo. Vo vedlajšej triede nemali zatial žiadne úlohy na doma, len naši. Dnes už robili vodorobné čiary.
ahojte, takže my sme začali "zostra" už mali dva-krát domácu úlohu🙂...ale, inak je to v pohode a naša dcérka sa zatiaľ do školy teší...len dosť špekuluje, lebo tam má kamošku z nášho paneláka a už mi navrhla, že či by nemohla chodiť s ňou ráno do školy😀...(aj s jej maminou a segrou...)...
aj my sme mali včera rodičko a prišlo aj na to, že či si deti majú robiť domáce úlohy v "ŠKD" (družine ), trochu ma to prekvapilo, lebo ja som to brala automaticky- veď ako by som zistila, čo vie, ako to vie, či jej to ide a tiež treba trošku motivovať 🙂 ...ale, asi to bolo potrebné, lebo niektorí rodičia chceli, aby si ich deti robili úlohy v ŠKD...tak sme sa dohodli, že nie, budeme ich robiť s deťmi doma a podpisovať...
tiež sa budú známkovať...myslím, že doteraz to nebolo, alebo bolo?...a nemajú žiacku knižku - klasickú, ale taký malý zošit "zrkadielko"...a tam im bude písať pani učiteľka známky a oznamy...
inak v prvý deň, dostávali kartičky s menami a označením "maskota" triedy-majú lienku a tak naša "veľká" školáčka bola dokonale zladená hneď v prvý deň, lebo si vybrala lienkové šaty a lienky do vlasov😀...
a tu je naša "veľká" prváčka - žiačka 1.A...normálne mám obavy, že ju ten ruksak preváži😀...
tak náš dneska dostal žiacku knižku.Chlapci dostávali s autom a dievčatá s plameniakom. Úlohy majú hneď o utorka každý deň ale len také drobnosti vyfarbovačky...
Ahojte naša malá má zo školy riadnu radosť ulohy už mávaju a dokonca dostala jednotku do žiackej knižky no taká bola z toho štastná ako nikdy :O) u nás je len jeden cudzí jazyk ... kružky ešte nevieme aké budú to nám povedia an na rodičovskom v polovici septembra 😉
tak moj ma sice ziacku knizku ale inu ako v dalsich triedach, takze vobec netusim co sa tam bude davat. Maly ma v slabikari poriaadne vyskereneho smajlika za domacu ulohu, ale je pravda ze este sa poriadne nerozbehli. Zacne to uz od zajtra a ked dostanu ostatne knizky a zosity pre prvakov
Ako je to u vas s obedami? Tiež maju na vyber z dvoch jedal?
pridavam sa,moj dominic zacal tiez 1.rocnik...no zatial este nerozumie co znamenaju povinnosti v skole...dufam ze sa to casom zlepsi a nebude mysliet len na hracky 😉
@michalag Aj dcéra,keď bola prváčka mala inú žiacku a namiesto známok mali len tlačítka,som zvedavá či aj Matejko takú dostane,lebo ešte nemajú žiadnu.
Nie u nás je len jedno jedlo na obed,ale to,že si môžete vybrať je veru dobré,to by sa aj mne páčilo,lebo nie vždy sa každému dá vyhovieť s obedom.
Ahojky, takže po víkende sme zase išli s plačom do školy (mamka zostaň tu so mnou ...), dúfam, že sa to časom zlepší.
Inak dnes máme rodičovské, žiacku knižku nemáme, len taký zošit do ktorého si píšeme odkazy s p. učiteľkou a namiesto známok máme smajlíkov.
Ahojte,
dneska sa nám už vstávalo trošku ťažšie, včera Adamko nemohol večer zaspať, tak aj ráno to bolo horšie. Dnes majú 5 hodín, tak predpokladám, že príde domov "mrtvy". Dúfam, že nebudú mať veľa úloh.
Známky zatiaľ nedostávajú, len kvetinky, hviezdičky a pod. Žiacku dostali už v júni a teraz druhú,takže si mohli vybrať.. 😉
Ahojte tak som sa teraz mojím Domčom rozprávala. Sťažoval sa mi že keď ráno prišiel do triedy sedel na jeho mieste vedľa jeho kamaráta iný chlapec.Vraj ho pani učiteľka nepresadila že on ho odtiaľ sám vysáčkoval. Zhodou okolnosti je to chlapec zo škôlky ktorý robil dosť problémy Dominovi aj v škôlke.Nechcem aby sa tam hneď s niekym škriepil alebo snáď pobil.Ale zase nechcem aby si sním mohol každý robiť čo chce. Tak som mu povedala že zajtra pôjde skorej do školy a sadne si na svoje miesto a ak sa to zopakuje má ísť za pani učiteľkou. Čo by ste robili vy?
@michalag to on je aj ma štvalo že idú spolu do triedy tak som poučila Domča že si ho nemá všímať a on sa asi podľa toho zariadil a radšej ho nechal no veď uvidím zajtra ako bude potom pôjdem za učiteľkou keď bude znova problém ale nechcem zas aby to vyzeralo že každú maličkosť riešim s ňou.

@mirkakab u nás povinne len angličtina 😉