Prváčik od septembra 2012
Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂
Ako pokračujú Vaši prváci?Nám to celkom ide.Píšeme teraz J,čítame O a z matiky preberajú 5.
@slivka3 vy ste nejako popredu, my berieme u aj v písaní aj v čítaní a z matematiky včera brali 6 🙂
ahojte, my tiež píšeme veľké o a dnes začínajú J. Píšeme diktáty ten včerajší nedopadol veľmi slávne, ale nevadí. V pondelok to bude lepšie. Ináč čo čítate s detmi, mne ten šlabikár nestačí, však to dieťa prečita 2x a už to vie naspamäť, vytiahla som svoj starý šlabikár, ale tam zase je iné poradie písmen, čo nevadí, keďže Terezka písmená pozná, ale je to o tom istom. Ak máte niečo dobré tak poraďte.
Ahojte. Ja by som sa vás chcela popýtať, že kde máte vy tú hranicu, kedy už dieťa necháte doma a kedy ešte ide do školy? V prípade teploty a tak je to jasné, ale moja má už druhýkrát taký stav, že nemá nádchu, nemá teplotu, ale dusivo kašle. Často, niekoľkokrát do hodiny. Ona je astmatička, takže si myslím, že to bude ASI záležitosť astmy. Dnes som ju už nechala doma, nech jednak neruší iné deti, ale aj že aj jej by sa zle sústredilo pri kašli. Ale keď ju vidím, že sa správa viacmenej normálne, len teda do toho kašle, tak si nie som istá, či som sa neunáhlila. 😅
@slivka3 , naši idú podľa šlabikára aj zošitov od Virgovičovej a akurát dnes majú začať V aj v šlabikári, aj v zošite. V matematike čo viem naposledy robili 7, ale od víkendu nemala zošit doma. 🙂
@leteku , my čítame normálne knihy, čo nás bavia. Aktuálne Deti z Bullerbynu. Ja odstavec, malá vetu 😀 občas chce aj viac viet, s ťažšími slovami jej pomáham, ona už ale začala čítať cez letné prázdniny sama, takže už ide len o nacvičenie rýchlosti čítania. Treba knihy, kde sú väčšie písmenka, úplne tie malé aj moja nerada číta. No a z časopisov.
@martinka05 U nás sú v šlabikári v porovnaní s písaním popredu o dve písmenka.
@leteku Naši ešte O nepísali,ale J už začali.
U nás učiteľka dáva aj prefotené texty na čítanie,buď písmenka,slabiky a aj vety,tak z toho čítavame.
Aj u nás už diktatujú,ide mu to ako kedy.Ale celkovo v škole píše horšie ako doma.
@cairka Aj ja mám astmatika a nikdy som ho nenechala kvôli kašľu doma,ani keď chodil do škôlky.
Učiteľku som na to hneď na začiatku roka upozornila,že je astmatik a že sa môže stať,že bude pokašliavať,ale určite ho nebudem kvôli tomu nechávať doma,sama už viem odhadnúť,či to v škole zvládne,či nie.Aj ohľadom telesnej sme dohodnutí,že v prípade zhoršeného stavu,jej budem volať,aby malého moc nepreťažovala,ale zatiaľ máme stav pokoja,len jeden deň bol doma,keď mal večer horúčku,ale na druhý deň už bol v pohode,ale pre istotu som ho nechala deň vyležať.
@slivka3 , no veď to som si aj ja myslela, že kým nie je teplota, tak ide do školy 😝 Len ako píšem, už včera im tam kašľala celý čas a dnes by to nebolo o moc lepšie, tak mám aj výčitky voči iným deťom. Dnes je rodičko, skúsim hodiť reč s učiteľkou, čo ona na to. Že má astmu vie, ale keď včera videla, čo to znamená v reáli, tak nech povie ona, či môže, abo nie 😕 zas nerada by som sa dostala do situácie, kedy niekto donesie do školy virózu , a všetci budú ukazovať na malú, lebo ona kašle.. Na druhú stranu uznávam, že toto sa môže opakovať aj niekoľkokrát mesačne a nemôže byť furt doma 😝
No tak baby my sme mali vcera rodicko, pisanie, matematiak ok, citanie nam moc nejde, mame viacej trenovat, v pondelok uz budu pisat prvy diktat na slabiky- doteraz pisali len diktaty na pismenka a potom im uz zacne davat diktat na slova, tak som zvedava potom na tie znamky, zatial mame z tych pismenkovych 2x ze pekna praca, takze dvojky
@cairka Tak určite sa povyprávaj s učiteľkou,čo na to,ako to ide malej,keď pokašliava a ták.Ja som to riešila už hneď na začiatku roka,aby neostala prekvapená.
A čo sa týka,že rodičia frflú na to keď dávaš dieťa do školy,škôlky kašľajúce,už neriešim,kto nemá astmatika nepochopí,takže reči a pohľady ignorujem.
@betkavlcekova Naši už píšu aj slabiky,slová a aj vety.
@betkavlcekova - ale tento diktát čo písali bol už aj na slabiky, preto dopadol tak ako dopadol, bolo to pol na pol, pozerala som si ten zošit 😉
@leteku vsak hej ved povedala vcera, ze este napisu v pondelok jeden na slabiky a potom uz pojdu pisat slova
Dievčatá, malý doniesol dnes domov diktát, písali už aj slová. A je to hrôza 😖 . Kým písali len písmenká, bolo to bez chyby, ale tie slová - on nemal ani jedno jediné napísané správne. Pri väčšine som ani nepochopila, čo im vlastne diktovala, všetko si to opravoval, dával do zátvoriek (škrtať majú zakázané), no chaos. Budeme to musieť doma potrénovať 😉 . A z písmenok sme ešte len na V, ja len pozerám, kde sú už vaše deti, som zvedavá, kedy to chce pani učiteľka stihnúť. Najmä ak budú naozaj aj štrajkovať od toho 26. novembra 😠 .
baby u nás píšu diktáty na slová už dlho, chce to len tréning a bude to lepšie a lepšie... z písmeniek majú prebraté a, e, i, o, u, m, l, v a teraz sa učia s. odkedy písali m, odvtedy majú diktáty aj na slová, niekedy aj vety...
a píšu už aj 5 minútovky z matematiky...
aj u nás už píšeme diktáty dávno ... a sú v štýle písmená, slabiky, slová a veta🙂 a z matematiky tiež píšu 5 minútovky... aj z anglického jazyka mali "písomku" na farby ...dopadla výborne 🙂 ... zatiaľ sa dcérke darí, čo ma veľmi teší a tento týždeň už začala písať perom ... u nich tuším už polovica triedy (z 24 žiačikov) píše perom a druhá má ešte ceruzku... a všetci, ktorí prešli na pero, si pochvaľujú, ako sa tým "perom ľahko píše"😀 ... akurát, že keď sa pomýlia, nedá sa "gumovať" ... (zmizíky majú zakázané) ...
baby ja som taka vytesena este z piatka, marek priniesol tri jednotky - jedna z diktatu, dve z citania a jednu dvojku
inak ... nadviažem na to pero...normálne sme museli vymeniť "drahšie" stabilo za "lacnejšie" tornádo ... stabilo nie a nie správne chytiť a potom "vynechávalo"... mali sme rodičko a tam nám ich pani učiteľka dala tip😀... a fakt... teraz si dcérka naozaj pochvaľuje a píše všade, kde sa dá (aj nedá...lebo už popísala aj svoje teplákové nohavice, lebo sa jej zdali "málo ozdobené"...pokreslila tam srdiečka🙂... som zvedavá ako to vyperiem 😖 )
@betkavlcekova jééééééééžiš Betuška servus 😀 kde sa mi nestretneme 🙂 ja mám tiež prváčika..dneska maju akurát imatrikulácie 😅
@slivka3 u nás to nebolo pre rodičov 😠 😠 😠
My máme akurát v stredu prvé rodičko,tak som zvedavá,čo povie pani učiteľka.
U nás už píšu perom od októmbra.My máme klasické,obyčajné pero a píše pekne,nevynecháva nám a ani nerobí machule.
Aj u nás už píšu slová a aj vety.Ešte sa nám niekedy stane,že vynechá písmenko,ale vcelku mu to ide,aj to písanie,je už pekné.
...my sme už mali dve rodička 😅 strašne máme prísnu učku,až moc prísnu
@slivka3 my píšeme s tornádom..dcéra skoro do deviny s ním písala 😀 😀 píšeme celkom pekne,nooo čítanie ..pracujeme na tom..logopédka stále strašila s dyslexiou,pevne dúfam,že sa nepotvrdí 😒 učili sa zatiaľ len A E I O U M L V...vaši už berú J ?..akosi sú už daleko?! 😅 ...v matike sú pri šestke....no a hláskovanie babyyyyy,to je náš kríííííííž 😠 majte sa babky,idem sa dobíjať na tie imatrikuly 🙂 🙂
@slivka3 my máme tiež už rodičko zajtra, tak som zvedavá, aj keď zatiaľ nám všetko ide vcelku dobre 😉
@ivett1 ahoj, my máme od začiatku tornádo a sme s ním spokojní - nám ho odporučila učiteľka hneď ako začali písať perom
@miskakyska Naši berú tie písmenka trošku ináč.V šlabikári majú prebrané A,M,E,L,J,O,S.V písaní sú o dve pozadu,teda písali J.V matike tiež prebrali 6.
Nas prvak skoncil pismenko V,zajtra by mali ist na S a uz maju z matiky prebratu 7-ku.V stredu rodicko,ale obavy ziadne,ani neviem ze chodi do skoly 😀 ,vsetko bezi zatial hladko,dufam zeto tak aj ostane.Diktaty uz pisali, ale iba slabiky,z matiky 5 minutovku este nemali.Vo stvrtok pasovacka prvakov,tesime sa, uz to mali raz presunute,zuria im tam kiahne.Este dobre ze mi sme ich uz mali 😝 .
baby dneska dalsia jednotka z diktatu, nato ze sme nie celkom dobre zacinali, tak sa fesak dobre zlepsil, tiez ho idem este zajtra objednat logopedovi este nam nejde celkom l a r ale bojujeme tak dufam, ze vsetko bude dobre
ahojte, aj my sme dnes dostali jednotku z diktátu tak sa teším. Cez víkend sme trochu trénovali a už docela bez problémov píšeme aj slová. Akurát nám robia problémy dlžne, vôbec nevie kam ich má dať aj keď ich pri diktovaní zdôrazním, Dúfam, že to časom pochopí
@slivka3
@leteku
@ivett1
@daducha
@betkavlcekova poradte mi ako ho mám naučiť hláskovať 😠 😠 😠 😠 slabiky mu problém nerobia,ani prve a posledné pismeno,ale z toho hláskovania robí učka takú vedu,ako keby išlo o život 🙄 ja chápem,že je to doležité..no ale ho nezabijem kvoli tomu 😖

@moholka Skoro sa uzdravte!