Prváčik od septembra 2012
Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂
@lamada181 Tak to nejak strašne moc,toľko úloh máva moja staršie dcéra,ale nie synator,Ti mali len dva riadky v písanke,jednu stranu čítať a s matiky,si ani nepamätám,kedy mali naposledy úlohu,ale naši toho majú celkovo strašne málo na doma,ale sú aj v porovnaní s Vami omnoho pozadu,tak neviem prečo,im dáva tak málo a ide tak pomalinky s nimi,na jednú stranu je to pre nich výhoda,ale,aby potom nemali problémy s doháňaním učiva.
no, super 😖 tak my "maródime"...a aby toho nebolo málo...tak obaja naraz...že vraj "vírus" ... 😝 ...
@slivka3 no ako keby si písala o nás. My sme ešte len teraz na L, čiže v polovici prvého šlabikára. V matematike ani neviem, lebo to vraj všetko stíhajú v škole, úlohy z nej nemáva. A aj z písania majú úlohu tak 2x do týždňa po 4 riadky. Neviete, či existuje na nete nejaký plán, kedy by v priebehu roka mali preberať ktoré učivo? Veľmi by ma to zaujímalo, lebo sa mi zdajú teda dosť pozadu.
@michalag aj naši tak začínali...opuchnutá sliznica v nošteku a teraz kašlú o závod... ale doktorka hovorila, že "dýchanie majú čisté"... a klasika, majú brať to, čo som im v sobotu naordinovala aj ja ... calcium+stoptusin a "na noštek" buď kvapky alebo sprej - klasika...do konca týždňa máme čo robiť...
@lamada181 Tak ich zbytočne naháňala a stresovala,to by sa mi veru nepáčilo.
My sme ešte rodičko nemali,tak neviem ako sme na tom,ale začiatkom októmbra vravela na celotriednom stretnutí,že idú podľa plánu,tak to nerieším,hlavne,že doma nemáme problémy s písaním,keďže toho nemajú toľko veľa a malý je v pohode a na nič sa nesťažuje.
Ale u dcéry to mám tiež opačne,majú toho strašne veľa,aj úloh,aj učenia a to tiež od začiatku,asi fakt záleží,akú učiteľku vyfasujú.
Aj mi sme už chorí,ale napriek tomu,že mu bolo zle,tak aj tak vydržal v škole a družine celý deň.Zatiaľ má len horúčku,dúfam,že to aj tak ostane,že nezačne zvracať a hnačkovať,lebo u nás je zas rozšírena akási víroza.A to sme mali mať zajtra pasovanie prvákov,ako mi to je ľúto,že nepôjde a tak sa tešil,ale tak,čo narobím musíme to vyležať.
náš prvák je zatiaľ zdravý,ak nerátam jeho alergiu...tiež ste nemali žiadne úlohy cez prázdninky? my nič,tak sme si aspoň do cvičného popísali,aby nezabudol 😉 chcem sa opýtať,čo teraz v tomto počasí obliekate chlapcom?stačí podkolienky a podšité menčestráky či radšej punčošky a rifle nepodšité...
@lamada181 No dúfam,že tiež len tak deň dva poležíme,že sa nám to nezhorší,ešteže je zajtra brat doma,lebo ja musím do práce.
@janinah Cez prazky mali len čítať a dva riadky v písanke.
Ja neobliekam nič,len ponožky a klasické nohavice,môj ma problém s pokožkou,tak pančuchy nehrozia,ale kúpila som mu spodky,ale to až keď bude aspoň -10,alebo mu budem dávať v silných mrazoch nejaké vyteplené šušťáky,ale teraz ešte nič ešte je teplo.
@janinah ahoj ja tak isto ako slivka3 len ponožky Keď ho budem teraz mantoliť čo mu budem obliekať keď bude mrznúť? 🙂 v škole sa im dosť kúri a má to 5 min. od domu tak ho nechcem zbytočne prehrievať.
čo sa týka učiva naši idú dosť pomaly čítajú a píšu " i " a matika píšu 4. Len pracovné zošity z matiky mávajú v škole tak som ho nevidela už 3 týždne až ma to štve. Vôbec im ani úlohy z mat. nedáva len písanie číslic. nemám páru čo berú.Cez prázdniny mali ten 4 riadky písania.Známky už dostávajú ale len pomenej lebo si ich vraj deti vyžiadali ale plánovala začať známkovať až po Vianociach. 🙂
Pasovanie dopadlo super,malému sa páčilo,tak oddnes sme už oficiálne prvákom aj s certifikátom. 🙂
no tak aj my sme chorí dostali sme ovčie kiahne a máme ich teda požehnane ☹

@frick ja som na tom presne rovnako, tiež kvôli mladšiemu ho posielam samého. Hlavne teraz, ked je už zima, alebo prší, tak je to kovbojka vychystať obidvoch. Naspäť už chodím po neho, lebo to by som sa doma asi zbláznila, keby meškal len 5 minút. A hlavne ráno ho posielam do školy až na poslednú chvíľu, takže vie, že sa musí ponáhľať a nikde nezastavovať. Neviem, váham, bojím sa, aby sa niečo nestalo (neviem teda čo) a aby som si to nevyčítala. A na druhej strane ho chcem vychovať k samostatnosti.
@lamada181 ja len pozerám, toľko úloh 😕 . My máme 2 strany písať v pracovnom zošite a dve strany v šlabikári prečítať. Sme si to spravili ešte v utorok a prázdninujeme 😀