icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

ivett1
31. jan 2012

@michalag ahoj, aj ja som volala do CPPPaP - priamo psychologičke, ktorá robila v našej MŠ "depistáž"- niečo ako "skúšobný test školskej zrelosti" a Viki sa nezúčastnila, lebo bola v tom čase chorá...chcela som vedieť, či je nejaký náhradný termín alebo máme prísť priamo do centra a dostala som odpoveď, že sa mám prihlásiť u nich v centre v čase, keď budú robiť už naozaj testy školskej zrelosti...trošku ma to zaskočilo...lebo, nemám v záujme požiadať o odklad, ani sa mi nezdá, žeby nejako zaostávala, len som skrátka chcela zistiť, či na "niečom" netreba trošku s ňou popracovať...no, ešte uvidím, či sa zúčastníme...podľa toho, ako dopadneme na zápise...

michalag
autor
31. jan 2012

@ivett1 ved nemusite tam ist len koli odkladu. jeden chlapček od nas z triedy tiez nebol koli chorobe a tiez mu kazali prist az na tieto testy, tam ti povedia co potrenovat ak nieco bude treba, resp. tam mozes konzultovat ak mas nejaky problem teda mala

jurinka1
31. jan 2012

my ideme vo stvrtok na zapis,uz po druhy krat,mali sme odklad.... 😉 🙂

ivett1
31. jan 2012

@michalag mne to už pripadalo ako "vyšší level" 🙂 ...ale asi máš pravdu, veď uvidíme...má to byť niekedy v marci...
(inak, tuším si to vystihla, že problém mám asi ja... 😀 ...lebo sa mi ani nechce veriť ako ten čas beží a "len nedávno narodené" moje maličké dievčatko už bude školáčka... 🙂 😵 )

michalag
autor
31. jan 2012

@jurinka1 a pomohol vam odklad?
@ivett1 presne a to nehovorim ze pri dvoch drobcoch ten cas leti este rychlejsie ☹

jurinka1
31. jan 2012

@michalag pomohol a velmi 🙂 ona je velmi rozumna,aj psychotest.presla min.rok vyborne,ale bola velmi zakriknuta,narodena je v auguste.a tie dievcata s jej triedy boli naozaj take uz ako pomaly pubertiacky,nemala ani taku rovnocennu kamaratku,no a tento rok,je taka odvaznejsia,neboji sa,ma vela kamaratok,jednoducho su jej mentalne blizsie ako tie minuly rok 🙂 ona sama povedala,ze je rada,ze este neni v skole..a teraz sa uz velmi tesi do skoly...

michalag
autor
31. jan 2012

Ja mam trochu strach z maleho, on sa necha hocikym mlatit a mysli si ze je to smiesne, ale ja sa popravde bojim aby to nezacali silnejsi vyuzivat ☹ Ja nechcem aby sa on bil, ale zase musi sa vediet naucit branit inak ....
Nemate niekto niečo podobne?

ivett1
31. jan 2012

@michalag ani, nehovor....

michalag
autor
31. jan 2012

@ivett1 mate to tiez?

ivett1
31. jan 2012

@michalag presne, len dievčatá sa až tak medzi sebou "nepodpichujú - nebijú" ako chalni ...ale tiež, keď sa začnú strkať a buchnátovať, tak sa jej to zdá smiešne a začne sa smiať...nie, aby sa ohradila, alebo to vrátila ....(ale, tak mi treba, lebo sme jej vždy hovorili, že sa nemá biť...a pod....)...teraz jej vždy dohováram, že sa nemá smiať, ale povedať, že si to neželá...v tomto je presne taká, ako bola dcérka @jurinka1...

anika
31. jan 2012

@michalag môj syn nie je bitkár, tiež som mala z toho už v škôlke obavy, ale vždy som mu hovorila, že vrátiť má 😠 neviem, či sa to naučil, ale teraz ako velkáč sa mi už nesťažuje, že by ho niekto strkal a podobne 😉
na začiatku roka na dorazil s tým, že už vie, čím bude veľký, vraj bude bitkárom 😀
dievčatá sú v sporoch medzi sebou rafinovanejšie, síce sa väčšinou nebijú, ale vedia "ublížiť" iným spôsobom 😒

kika29
1. feb 2012

ahojte. rada by som sa pridala k vám. aj ja mám budúcu prváčku doma tak isto budeme mať o čom písať 😉

kika29
1. feb 2012

@michalag ahoj tak som tu 😵

lamada181
1. feb 2012

ahojte tak mi sme sice po odklade ale uz ideme konecne teraz do skoly jupi

leteku
2. feb 2012

Ahojte dievčatá neviete o nejakej knižke ako bolo napr. Môj pamätníček zo škôlky čo by bolo pre školákov?

betkavlcekova
3. feb 2012

ahojte ja sa pridavam tiez do skupiny k buducim prvacikom, my ideme na zapis 11.2. uz druhykrat minuly rok sme dali odklad, tiez mame este problemy s vyslovnostou r , l, - logoped povedal, ze sa to do septembra doladi, dufam, ze hej. Marek sa zatial tesi to skor ja som ta co ma obavy ako to vsetko zvladneme ☹

frick
3. feb 2012

ahojte aj sa pridávame tiež na druhý pokus a minule sme sa rozhodli pre odklad. presviedčali nás aby sme ho dali do školy ale my sme o tom neboli presvedčený
a aj preto lebo sa nám v júli narodil druhý drobec a tak sme to aj preto posunuli.

@michalag s tou taškou som sa radila aj tu na MK a baby mi radili topgal tašky.nemajú síce moc detské prvky (mi fičíme na spidermanovi) ale nášmu Dominikovi sa páčila tak ju asi objednáme.Sú ľahké vystužený chrbát dajú sa vraj prať v práčke.Tak uvidíme

lamada181
3. feb 2012

mi mame tiez tasku s topgalu a som spokojna a vsetky baby co deti im chodia su velmi spokojne
mi sme dostali odklad lebo nasa paulinka odmietla spolupracu so psychologickou tazke veci porobila ale lahke pvedala ze robit nebude a som velmi zvedava co m ibueme robit v prvom rocniku vsetko mala vie ja sa zblaznim s nej
joj uz nech je september nech zarezava

kristinkal
3. feb 2012

ahoj, tak našla som to 🙂 dúfam že si tu navzájom poradíme aby sme to zvládli bez stresu a nervov :D

sisa163
3. feb 2012

ahojte, ja už mám prváčika , najskôr som mala obavy ale zdá sa zbytočné. Čo sa týka toho bitia tiež bol tak že sa nechal biť len tak bez dôvodu od každého no potom som mu povedala aby dotyčnému povedal že to nemá robiť a ked to nepomôže tak nech mu to vráti /niežeby som bola tomu rada ale ked si to situácia vyžaduje 🙂 / a pomohlo dotyčný bol prekvapený ked sa nenechal len tak otĺkať a nateraz je kľud. A mala som ešte jeden problém potom namiesto bitky mu nepekne hovorili /ty hlupák, deb...,./ tak zabralo to že mu má na to odpovedať otázkou: To o sebe hovoríš? a zabralo, zostali bez slov nezmohli sa na ďalšie. Teraz je pokoj / dokedy??? 🙂 / ale čo už aj taký je život len sa ho netreba báť. Všetkým mamičkám budúcich prváčikov držím palce a želám pevné nervy tie sa vždy zídu.

michalag
autor
4. feb 2012

a koľko meraju vaši drobci? Moj je oproti ostatným predskolakom v triede drobec ma 112,5cm/ 18-19kg

jolinka
4. feb 2012

@michalag moja sla do skoly ako 114 cm vysoka 😉 ...a to 7 rocna po odklade 🙄 ...vsimla som si ze je v triede viac deti s +- jej vyskou, aj chlapcov

ivett1
4. feb 2012

@michalag aj naša Viki je drobček ...má presne 5 rokov a 8 mesiacov a meria horko-ťažko 111,5 cm a vážiť sa ju neodvažujem...bola chorá a určite mi schudla, lebo jej trčia rebrá na všetky strany...a patrí k najmenším detičkám v ich triede v MŠ (sú traja tak rovnako vysokí ...)

anika
4. feb 2012

ahojte, náš má 116 cm a 19 kg, je taký tenký slíž, tiež mu trčia rebrá 😢 , dosť sa vytiahol, ale váži rovnako, je slabý jedák, to ma aj trápi,v škôlke mám istotu, že ich odkontrolujú a aj prinútia, aby niečo zjedli, v škole im bude jedno, či dieťa zjedlo desiatu, obed 😒

anika
4. feb 2012

a k školským taškám, ja som pozerala na tašky Hama, poznáte ich niektorá? aké sú? 😉 majú pekné chlapčenské motívy, kopec detailov, naživo som ich však ešte nevidela. 🙂

leteku
4. feb 2012

Tak moja bude patriť k tým väčším školáčkam máme 124cm a 24 kil 😀 . Tašku máme topgalku, dostali sme na 6 narodeniny.

janula_nz
5. feb 2012

pridavam sa do diskusie, tiez mam buducu prvacku. na zapise sme boli, takze oficialne sme uz buduci prvacikovia 🙂

cat
5. feb 2012

moj má 120 cm, 21,5 kg a tašku máme nachystanú Topgal, túto:
http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas...

michalag
autor
5. feb 2012

ja potrebujem pre našho S. tašku ktora je skor pre menšich, neviete o nejakych značkach?

Maly by chcel Cars (foto) ale aj ked mi Disney postavicky nejako extra nevadia, neviem si ho predstavit v 2-3 triede ak dovtedy ta taška vydrzi 😅 a zase kazdy rok kupovat novu by nebol lacny spas 😖

Ja tiez rozmyslam nad Topgal je vhodna od 1-4 rocnik http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas...

janula_nz
6. feb 2012

dobre ranko 🙂

ako to tu citam, vsetci buduci prvacikovia tu maju topgal tasky. ja som laure kupila z tesca princezne, ma to anatomicky tvarovany chrbat a je mensia, nakolko to moje dieta je chude ako palicka. nie a nie pribrat. a do skoly budem chodit pre nu, tak tasku jej budem nosit prvy rok ja. aspon taky je plan 😀 nas nevysla vela, nejakych 15eur. ale ja ratam, ze ked bude druhacka, kupim vacsiu a uz taku kvalitnejsiu. snad nam tato vydrzi ten jeden rok, ved uvidime