Prváčik od septembra 2012
Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂
@slivka3 veď aj ja som už začala, ale to by ich mali snáď učiť v škole. A zvládate to s prstami, alebo už spamäti? Lebo syn stále používa prsty, pri sčítaní a malých číslach mu to ide aj spamäti, ale odčítanie už nie. Pri odčítaní začal v poslednom čase rátať odzadu, napríklad ak je príklad 9-3, tak on počíta 9,8,7,6. Ja teda neviem, či je to správne 😝 Ako ho to mám naučiť?
naši rátajú len také príklady že 10+3,alebo10+8, ale klasický prechod napr. 8+5 to ešte nie a tiež už musia spamäti
Ahojte. Rátajú vaši aj také niečo ako 10 je viac ako 7 o koľko? Nášmu ide matika super ale toto mu nedokážem vysvetliť. Nevie to pochopiť čo vlastne od neho chcem. Dneska dostal z toho 3. 😒
Baby, ako sú vaši hodnotení, keď si zabudnú poznačiť úlohu? Moja si zabudla poznačiť v piatok, že sa má naučiť básničku naspamäť a včera dostala do žiackej prasa. Pritom musela učiteľka vidieť, že úlohy robila, pretože tú básničku na úlohu prepisovali do zošita a to mala. Ale OK, nevedela - zaslúži si, to by som neriešila, ale trocha som teda sklamaná, že dnes nedostala možnosť si to opraviť 😒
deti si znacia ulohy same, ked je niekto chory resp. maju toho viac na domace ulohy tak to pani ucitelka napise na web
ale aj tak krpata dostala zvoncek do slovnicka za to ze zabudla na ulohu 😖 , aspon sa poucila
u nás napíše červený výkričník k tomu čo malo byť a nieje. Inak z toho nerobí až takú vedu. Stane sa že niekto na niečo zabudne.Aj na rodičku povedala že to nemáme brať ako poznámku iba niečo čo si treba všimnúť.
u nás sa naostro známkuje, žiadne včielky či prasiatka, úlohy si značia sami a veru už aj nás sa stalo že zabudol, tak bola poznámka v žiackej.
Baby, vo štvrtok je deň učiteľov a zároveň začínajú prázdniny, budete niečo dávať deťom do školy už v stredu? (myslím čokoládu alebo kvietok pre uč.)
@martinka05 , no popravde som to až do teraz netušila 😅 😀 Uvidím, koľko bude mať úloh a jej poviem, nech niečo pripraví pre p. uč. , ak chce... 😕 Moja rada robí darčeky vlastnoručne, tak sa poteší, že má zábavku 😀 kupovať nebudem nič.
Ahojte! My sme v stredu pred prazdninami brali pani ucitelke kyticu ku Dnu ucitelov. Boli sme jedini, ale pani ucitelka sa potesila 🙂.
Domace ulohy si nasi znacia sami, ale kedze zrejme vela deti zabudalo, zaviedla kazdemu ucitelka taky slovnicek na domace ulohy. Ona na tabulu napise, co v ten den dostali na ulohu (zoznam uloh zo vsetkych predmetov) a oni si to z tabule opisu do toho slovnicka. Takze nemusim prezerat vsetky zosity, ze kde ma co zaznacene, ale si to precitam na jednom mieste. Som s tymto systemom velmi spokojna...
Ahojte. Babyyyyyyyyyy, máme problém s domácou úlohou 😅 😅 😅 Z matematiky strana 40 "vajíčková" úloha. Zadanie je "Ozdob vajíčko otvorenými krivými čiarami" a následná úloha "Ozdob vajíčko uzavretými krivými čiarami". Prosím vás, aké to sú otvorené a uzavreté krivé čiary? 😅 😅 😅 Ja fakt vôbec netuším, asi som vtedy chýbala v škole 😅
Ahojte maminky,tak ako už majú vaše deti všetky písmenká prebraté?
U nás už áno,teraz len stále píšeme,lebo sa nám pletú písmenka a nacvičujeme písmo,lebo je dosť škaredé.
Tak my sme s porovnaním s vami nejak pozadu. My sme sa ešte neučili ä, x, q. V matematike tiez do 20 sčitavanie odčitavanie a prsty by už nemali používať
ahojte,náš Daniel ešte používa pršteky,ked som sa pýtala učiteľky,ako ho to mám odnaučiť,tak mi povedala,že to budú riešiť v druhom ročníku,tak to neriešim 😀 . Počítame do 20,matika mu ide. Včera začali v SJ preberať dž.
Naši môžu na prstoch, ale čo som si všimla, už ich používa stále menej. V Sj tiež preberajú Dž.
A ako vaši čítajú? Malá číta dobre - texty v šlabikári, v knihách s väčšími písmenami. Ale neveľmi jej ide prečítať bežné písmo (napríklad v časopise, v knihách), ona tvrdí, že na to zle vidí 😕 Majú aj vaši problémy s tým, alebo ozaj máme zbehnúť na očné? Do diaľky vidí jak jastrab, a celkovo som si nevšimla, že by mala mať problém zo zrakom - pri kreslení, písaní, alebo tak 😒
@cairka no ja by som šla na očné,my sme išli len na bežnú kontrolu so starším synom,Daniela si len tak prezrela,ked už som tam bola s ním a zistila mu tupozrakosť a absolútne sa nikdy nesťažoval,že nevidí,alebo niečo podobné. ☹
Číta v pohode,celkom dobre mu to ide,minule povedal,že on už do školy nemusí chodiť,lebo čítať,písať a do 20 počítať už vie 😀

@barka29 náš píše len klasické sčítavanie,aj dokladanie, ale všetko bez prechodu cez 10 😢