icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

moniack
24. jún 2013

@jankazabka akú podložku? na výtvarnú? alebo takú klasickú na stôl 😉

moniack
24. jún 2013

- všetke žienky ste mi strašne pomohli, človek má hneď predstavu čo a ako 😉

michalag
autor
24. jún 2013

Baby učia sa ešte vaše deti? Lebo nas si ma zajtra doniesť Matiku a Šlabikar 😕 a ja som ho presviedčala ze uz hadam nie 😅

michalag
autor
24. jún 2013

@moniack dobre robis, je toho strasne vela co im treba pokupit --- telesnu, vytvarne pomocky, slabikar, matematika pracovne zosity. Ale ak ste davali uz teraz pri zapise 10€ tak to mozno na ucebnice a pracovne zosity. Hlavne mu pokup ceruzky HM na pisanie, farbicky, farby, plastelinu, nejaku nadobku na stetce, štetce, nožničky, voskovky, obaly (aspon my sme si vsetko toto kupovali a knihy uz kupila triedna)

anika
24. jún 2013

@michalag ahoj, naši sa už neučia, upratujú veci, triedia papiere, preberajú učebnice od druháhov a nacvičujú na Rozlúčku so šlabikárom 😉
tak rýchlo to ušlo, neuveriteľné......

michalag
autor
24. jún 2013

@anika vsak tiez sa nestacim cudovat. Moj mi povedal ze on nechce prazdniny, je tu este niekto taký? 😕 😀 podla mna ho to po 2 rocniku prejde 😀

anika
24. jún 2013

@michalag mám dojem, že ani môj sa na prázdniny vyslovene neteší 😎 veď v škole a na krúžkoch sa stále niečo deje, doma je predsa väčšia nuda 😀

cairka
24. jún 2013

@michalag , naši už od piatku sa neučia 😉 majú kadejaké programy, rôzne hry a súťaže... a ani u nás nie je žiadne nadšenie z prázdnin, teší sa, že nebudeme musieť vstávať, ale ináč by kľudne aj do školy chodila...aj úlohy robila 🙂

michalag
autor
24. jún 2013

@anika u nas je to teraz tazko zklbitelne predsa 7r. ,3r. a 4 mesacny synno snad prazdniny prezijeme bez ujmy 😝 😅
Ale od septembra bude zase zaberak rano, dcerka do skolky, syn do skoly a opat fofry, celkom sa tesim na to nenahlenie rano 🙂

anika
24. jún 2013

@michalag to verím, tri deti a takýto vekový rozdiel, každé úplne iné potreby......riadna fuška, ale krásna 🙂

boli ste aj v škole v prírode?mj teda nebol, ešte som si ho netrúfla ho dať, ale teraz boli na takom poznávaco-prírodnovednom výlet na tri dni, a to som sa už teda odvážila ho dať a bol nadšený 😉

anika
24. jún 2013

@cairka ja som mu slúbila, že čítať a písať diktáty určite budeme, aby nevyšiel z cviku 😀 , vieš si predstaviť to nadšenie

jankazabka
24. jún 2013

@moniack ano na vytvarnu, ja by som stetce nekupila nevies ake cislo bude treba.,alebo celu sadu u nas trebalo len 2 myslim. Ja som kupila aj taku krabicu v kike na veci na vytvarnu.Obaly na zosity urcite a menovky na zosity a knihy. Syn farbicky stale stracal tak toho nam trebalo dost.

moniack
25. jún 2013

@jankazabka
@michalag
- ja som kúpila sady z rôznymi číslami z plochých aj okrúhlych, voskovky, ceruzky, dosky 😉 len neviem či mám kúpiť výkresy , farebný papier, kružidlo 😉
- na obaly na zošity som zabudla 😉

anika
25. jún 2013

@moniack chcem len spomenut, ze ak planujes kupovat napr. pero stabilo, tak radsej pockaj do septembra, co vam na to povie p. uc., lebo ja som kupovala dopredu, chcela som pre drobca to najlepsie pero😉 a nam ho vobec p.uc. neodporucala a nakoniec cely rok pisal atramentovym bombickovym, aj ked je lavak a bolo to tak dobre, mala pravdu v tom, ze stabilo pise hrubsie a deti zo zaciatku viac tlacia, kym si rozpisu rucku

moniack
25. jún 2013

@anika ďakujem 😉
- ja som tu čítala, že ste niektoré mali perá Tornáda 😉 , tak uvažujem kúpiť klasické čínske pero a toto Tornádo 😉
- a ešte otázka čo majú deti na prezúvky?, som rozmýšľala sandale 😉

ivett1
25. jún 2013

@moniack ahoj, aj ja som našej minulý rok kúpila stabilo, ale nakoniec aj tak písala celý rok tornadom ... prezuvky mala klasické papuče, neskôr sandále a teraz asi cca tri mesiace má crocsy 🙂 akosi jej rýchlo rástla nôžka... pri kupovaní pomôcok som sa riadila zoznamom na stránke školy... a potom sme ešte niečo dopĺňali v septembri - po prvom triednom aktíve - rodičku😉

frick
25. jún 2013

@moniack my sme tiež dostali zoznam na začiatku roka až. v podstate sme využili všetko čo bolo na zozname. Také veci čo na 100% bude potrebovať môžeš nakúpiť aj dopredu ale so zošitmi by som čakala. pomôcky na výtvarnú kľudne môžeš nakúpiť okrem štetcov tie si učiteľky tiež samé radšej nadiktujú potom. napríklad pero naša vyžadovala klasické atramentové s pierkom a my sme nakúpili tornáda ale aj tie sme využili.farebné papire vodovky nožnice lepidlo výkresy peračník pastelky určite potrebovať budú takže to sú veci čo už teraz môžeš ale daj pozor na temperky aby neboli staré. ja som tak kúpila a na začiatku roka som kupovala ďalšie. 🙂

ivett1
25. jún 2013

Inak, veľmi rýchlo to ubehlo....len nedávno som s malou dušičkou sledovala témy, čo všetko by mali vedieť budúci prváčikovia, potom prváčikovia a ... už je koniec školského roka a vlastne, už máme "malú druháčku" ...
tento týždeň sa už vôbec neučia ... v pondelok boli v kine na príšerky 2- univerzita, dnes majú besedu so spisovateľom, zajtra by mali "nafasovať" učebnice, vo štvrtok ísť niekam na výlet do blízkeho lesíka a v piatok ...vysvedčenie😵 ...
ani sa mi nechce veriť... a potom Hurrááárá prázdniny...
naša dcérka sa teší, lebo ešte dva týždne bude chodiť do "letnej školy" - v ich ŠKD mali dobrý program - zaujímavé aktivity, tak sme ju prihlásili a okrem toho, celkom sa nám to hodí, lebo mladší synček chodí v júli do MŠ a až v auguste majú "prázdniny"- t.j. škôlka bude zatvorená...

moniack
25. jún 2013

@frick takže základ budú veci na výtvarnú a telesnú, samozrejme taška a peračník 😉 😉 😉 supeeeerrrr

frick
25. jún 2013

@moniack v podstate 🙂 keď ste platili tých 10 éčiek tie budú asi na pracovné zošity a písankové zošity šlabikáre.u nás napr. csocsy nesmú byť kvôli úrazom. Tiež sme mali klasické papuče alebo som videla aj také plátenky.každá škola má iné móresy. Inak papúč sme zničili 3 za rok. 🙂

frick
25. jún 2013

Naozaj to veľmi rýchlo ubehlo. len teraz sme ich viedli septembri do školy prváčikov malých a už je koniec roka. každý deň si viac uvedomujem ako rýchlo rastú.Ani sa nenazdám a bude mať 15 rokov bude ho trieskať puberta a nebudeme mu my "fotrovci" rozumieť. 😒 prepadla ma nostalgia 🙂

predpokladám že budete niesť aj ku koncu roka pani učiteľkám kvietok. Hodí sa aj niečo iné ako kvietok? napr. čokoláda či dezert?

anika
25. jún 2013

@moniack ja som na prezutie aj na telesnu kupila platenky prorelax od protetiky

slivka3
26. jún 2013

@moniack Ak si platila peniaze,tak určite zošity a pracáky dostanú,naši v tom majú aj výkresy a farebné papiere na vytvarku.
Stačí ak kúpiš len peračník,ceruzy,pastelky a veci na výtvarku čiže vodovky,u nás temperky až od 4 triedy,štetce,lepidla my musíme mať aj tekuté,aj tuhe,tuš k tomu to pero,pohár na vodu,nožnice,pastelinu,obrus,prípadne zásteru, telesnú a obaly na zošity malé,veľké a na slovníčky a jednu veľkú a jednu malú dosku,prípadne ešte jedno pravítko,ostatné pravítka a kružidlo bude používať až neskôr.Čo sa týka písmen naši dostali od učiteľky pexeso s písmenkami a na to im kúpila taký obal,kde si to potom dávali a aj úlohy na papierikoch.Pero by som tiež nekupovala,aj tak s ním začnú písať možno až od októmbra a to Vám učiteľka povie aké máte kúpiť.
U nás majú papuče tiež crosky.

slivka3
26. jún 2013

Ani naši sa už tento týždeň neučia.
V pondelok mali olympiádu,Mates vyhral bronzovú medailu za beh.
V utorok boli v kine.
Dnes majú dopravnú výchovu.
Zajtra čistia lavice
A v piatok hurá vysvedčenie a konečne vytúžené prázdniy,naši sa strašne tešia.

barcelona94901
26. jún 2013

@frick ja dám do taštičky darčekovej bonbonieru ,aj pre našu vychovávateľku ,

ešte sa učia 😀 mali výlet,divadlo,športový den ,ale nosia aj čítanku a matematiku,angličtinu opakuju

ked sa nášho prváka pýtaju či sa teší,že budu prázdniny ,on že áno lebo už bude druhák 😀

kupujeme do druhej triedy po 10 zošitov ,veľké výkresy to je všetko ,pretože z tohto roku im veľa toho ostalo,aj farbičky ,štetce ,pero používame,takže tam náplne a papuče ,telesnu vymeníme za vačšiu veľkosť 😀
papuč sme zničili 4

michalag
autor
27. jún 2013

a zajtra nam konci prvy rocnik 😕
Ja normalne nechapem ako to ubehlo, ci to je tym ze nam to islo v celku dobre a neboli nejake problemy alebo ... 😕 . Stihla som kuknut knihy z druheho rocnika a to uz bdue ina zabava 😅
Takze zajtra okolo 10:00-10:15 nam zacinaju prazdniny tak vam a vasim drobcom prajem aby ste si poriadne oddychli, uzili si ich aby nabrali kopec sil 🙂

cairka
28. jún 2013

Tak, a je to za nami, prebehol ten rok riadne rýchlo 😕 Prajeme všetkým krásne prázdniny 🙂

anika
28. jún 2013

vsetkym krasne prazdniny 🙂

frick
28. jún 2013

Ahojte. U nás som bola príjemne prekvapená. mladý doniesol samé jednotky. A ja som sa strachovala že aby trojky neboli. Strašne sme sa tešili. Prajem pekné prázdniny. 🙂

slivka3
29. jún 2013

Ahojte,tak nám ta slovenčina nevišla,ušla sa nám dvojka,ale tak čo už,aj to je dobrá známka,budeme musieť na tom písme riadne cez prazky popracovať.
A tiež prajem deťúrencom pekné prázdniny,hlavne veľa slniečka,až si to voľno riadne užijú. 🙂