icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

leteku
29. jún 2013

Ahojky, tak nám sa nakoniec podarilo vybojovať samé jednotky, Terezka bola riadne hrdá na seba. Ale tiež nemôžeme zaspať a aj cez prázdniny trošičku opakovať, lebo v septembri by sme mohli začať odznovu 😉. Krásne prázdniny všetkým.

betkavlcekova
29. jún 2013

Tak ja sa musím tiež pochváliť, Marek mal na vysvedceni tiež samé jednotky. Všetkým detičkám prajem krásne prázdniny nech si poriadne oddýchnu a naberú nové sily do druhého ročníka 🙂 Tak isto aj nám rodičom 😉

michalag
autor
31. aug 2013

Ahojte, tak po 2 mesacnych prazdninach to tu trochu ozivim 🙂
Ako sa mate? Tesia sa drobci do skoly?
My ani nevieme ako to ubehlo a to som sa bala ako zvladneme prazdniny a uz je koniec

slivka3
2. sep 2013

@michalag Tak môj sa už veru tešil. 🙂
Hoci ich spojili,takže ich je teraz v triede 25,ale som zas spokojná s novou pani učiteľkou,takže dúfam,že to zvládneme,lebo sa nejak ku knihám nechce dokopať a cez prazky sme nestíhali učebnice ani otvoriť.

michalag
autor
2. sep 2013

@slivka3 aj nas sa tesil, teraz sme ho prihlasili na futbal lebo sniva o tom uz dlho, tak chodil len v skole vranci kruzku a aj sme sa bali ako to zvladne. Tak som si trochu zavarila 😀 ale uz mu bolo doma dlho

cairka
2. sep 2013

Mojej sa nechcelo do školy kvôli rannému vstávaniu, ale dnes je úplne plná eufórie a nadšenia skoro ako v prvej triede 😀 Ona si cez prázdniny tak nejak sama opakovala, sama si vymýšľala úlohy, tak čítať a písať vie, ale čo všetko zabudla zistíme až behom pár dní 😅
My sme menili školu a tiež ešte aj spájali triedy, tak ich je až 27, ale na pani učiteľku som tiež počula len dobré, tak hádam to zvládne s takou bandou 🙂

slivka3
2. sep 2013

@michalag No náš tiež sníva o futbale,ale neviem,či ho dám už na klasický,alebo v škole tiež vrámci krúžku,keďže som zamestnaná nejak ho nemá kto vodiť a s Adelkou sa ho ešte bojím pustiť,lebo to je cez frekventovanú cestu a Mates je dosť prchký,takže ak by aj šiel,tal len s niekym, koho mama je doma a bola by ich ochotná na ihrisko vodiť.

leteku
8. sep 2013

Baby, tak mi už zase nerváčime, Cez víkend sme trošku viacej opakovali aby sme sa nachystali na vstupné testy a teda už chcem aby bol pondelok a išla som do práce. Tvrdohlavosť nás neprešla ani cez prázdniny ☹

anika
8. sep 2013

ahojte, aj my vás zdravíme a všetkým druhákom želáme veľa školských aj mimoškolských úspechov 🙂

cairka
9. sep 2013

@leteku , aj my sme dnes mali rošambo. A to všetko len preto, že sa jej zdal dlhý text v čítanke... už od začiatku sa sekla a ináč to skončiť nemohlo 😒 Pritom z knihy prečíta aj väčší text, neviem, prečo sa jej to tak nepozdávalo...ale celá bola nejaká unavená, dúfam, že zajtra to bude lepšie 😅

ivett1
13. sep 2013

no, hurááá...prvá jednotka je "na svete" ...v utorok dostali úlohu - naučiť sa naspamäť básničku do dnes a Viki sa včera prihlásila, že ju už vie... aj ju odrecitovala a dostala 1 do žiackej ... ale... inak sa jej vôbec nechce čítať a písanie (citujem) "je najhoršia vec na tejto zemi..." 😖 😝 ... bude to boj...

cairka
13. sep 2013

@ivett1 , šikulka. 🙂 My sme si už spravili prázdniny, dúfam, že v pondelok pôjde do školy 😝 Dnes, keď už nemala takú horúčku si vybrala aj učenie dokonca. Len sa jej asi zavaril mozog pri tom, lebo keď skončila mala teplotu o stupeň vyššiu ako keď začínala 😝

Ale otázka mimo, aj vaši nosia denne toľko kníh? To kto vymýšľal, že na SJ, Mat, aj čítanie je aj učebnica aj pracovný zošit? ...ešte keď má k tomu v rozvrhu angličtinu, to sú zas 2 knihy...

slivka3
14. sep 2013

@ivett1 No mi zas máme dvojku z čítania.

@cairka Aj naši to majú tak a ešte k tomu prírodoveda,vlastiveda,ale nech si zvykajú,čím starší,tím viacej kníh.

Aj vaším dávajú toľko veľa prepisovania?naša im dáva z čítanky prepisovať skoro každý deň asi 20 riadkov,čo je veru dosť,sú to skoro tri strany zapísané a k tomu ešte úlohy.

martinka05
17. sep 2013

@cairka no my máme učebnicu pracovný zošit a ešte malý zošit k tomu aj na SJL, CIT a MAT. Je toho dosť, moja má len 19 kg takže tú ťažkú tašku jej do školy nosím ja 😠

cairka
17. sep 2013

@slivka3 , naši neprepisujú veru. Úlohy aj tak trvajú o dosť dlhšie ako v prvej triede a ešte k tomu toto...
Koľkokrát nechávate deti čítať? Ja som ju v prvej triede nechávala aj 2-3 razy, kým to nebolo ozaj plynulo, ale teraz neviem, keď tie texty sú o toľko dlhšie... Potom ešte spraviť úlohy pod textom... Včera som ju nechala len raz čítať, ale či bude p. uč. spokojná veru neviem 😝 ona teda už číta celkom plynulo, ale úplne ignoruje bodky, čiarky, otázniky atď 😝

slivka3
17. sep 2013

@cairka Mi čítame,len raz s čítanky a potom ak víjde čas,tak aj večer nejakú rozprávkovú knížku.

A už sa pani učiteľka trošku umúdrila,už im tento týždeň také dlhé texty nedávala prepisovať,zatiaľ.

lenja123
18. sep 2013

Minulý rok trvala učiteľka na tom, aby sme to doma čítali minimálne 5x. Čo bolo dobré akurát na to, že syn vedel všetky texty naspamäť 🙂 . Teraz čítame raz, maximálne dva krát. Ale nikdy nie 2x po sebe, to ho nebaví a už sa aj viac mýli. Kníh a zošitov majú veru dosť, minulý rok si niečo nechávali aj v škole, teraz všetko každý deň vláči domov. Nepáči sa mi to, budúci týždeň budú mať rodičovské, tak sa ozvem.

ivett1
1. okt 2013

Kočky, naša nová pani učiteľka akosi zmiernila tempo ... radikálne ... normálne sa mi zdá, že zastavili ... nechápem, lebo boli ako prváci veľmi šikovní ... vlani mali už aspoň 10 známok (v zošite aj v žiackej) možno aj kvôli motivácii a tento rok maximálne 3 a píšu do písanky vety, že ..."Po zazvonení všetci sedíme ticho na svojom mieste." 😅 Do pondelka (včera) nemali pevný rozvrh, písali si ho do zrkadielka (a niekedy aj nepísali...ako kto stihol🙂...) dúfam len, že učivo, ktoré majú prebrať v druhom ročníku aj preberú a nebudú nič dobiehať napr. pred koncom prvého polroka alebo školského roka... 😝

lenja123
1. okt 2013

@ivett1 naši ešte len tento týždeň začali brať nové učivo, doteraz len opakovali z prvého ročníka. Zatiaľ nám to ide, známky má 4 zatiaľ. Ale vravel, že učiteľka ešte nedáva zlé známky, radšej nezapíše nič, do žiackej dáva len 1 a 2. Minulý rok neznámkovala vôbec. Od druhého týždňa idú podľa rozvrhu, ale stalo sa, že nemali napríklad telesnú, lebo vraj meškali s matematikou, tak sa ostali v triede učiť 😖 .

ivett1
1. okt 2013

@lenja123 s tou telesnou-tiež ešte nemali hodinu ...lebo idú von, alebo si kreslia?...alebo... tiež si opakujú napr. slvovenčinu, matematiku...

slivka3
2. okt 2013

@ivett1 Tak naši sa učia poctivo,aj píšu často písomky,čítajú na známky,aj rozvrh už máme druhý týždeň pevný.
A telesnú máme vždy,lebo to ich učí iná pani učiteľka.

lenja123
2. okt 2013

Písali vaše deti nejaké vstupné testy? Kámoška, ktorej deti chodia do inej školy má tiež druháka a vraj písali so slovenčiky aj matematiky vstupnú písomku. My sme nepísali nič, tak neviem, či sa mám obávať 😉 , alebo to nepíšu všade.

cairka
2. okt 2013

Aj naši mávajú telesnú kadejako 😝
@lenja123 , písali vstupné testy, ale vôbec na to p. uč, neupozornila dopredu, ani to nejak nerozmazávala s deťmi, len v žiackej mala napísané, že vstupná previerka.

slivka3
2. okt 2013

@lenja123 Naši tiež zatiaľ nepísali.
Ale často píšu krátke previerky.

miskakyska
2. okt 2013

@lenja123 písali...aj z matiky,aj sloviny 😉 tiež im to capla bez upozornenia 😠

miskakyska
2. okt 2013

....................a basničku sa nenaučíme za ten svet 😀 😀

lenja123
2. okt 2013

Ja som sa dnes syna pýtala a nepísali nič, ani učiteľka im nespomínala. Tak neviem, či to nepíšu na všetkých školách, alebo ešte možno budú. Minulý rok písali štvrťročné, polročné, trištvrťročné a koncoročné písomky. Vstupnú v prvom ročníku ešte samozrejme nie 😉 . Ale už je október, tak majú najvyšší čas.

lenja123
2. okt 2013

@miskakyska veru, s básničkami máme aj mi problém, našťastie im ich nedáva často. Ale dostávajú sa naučiť poučky zo slovenčiny - kedy tykáme a vykáme, čo je to nápis atď. A to je ešte horšie, neviem na čo je to dobré sa to učiť naspamäť. 😠

miskakyska
2. okt 2013

@lenja123 my sme tykali a vykali minuly tyžden...........teraz sa učia čo je to hláska a čo písmeno 🙂

lenja123
2. okt 2013

@miskakyska tiež naspamäť poučky?