Prváčik od septembra 2012
Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂
@lenja123 zatiaľ nie
Baby dajte tip, ako naučiť dieťa učit sa slovíčka z angličtiny. Minulý rok sa ešte učili len tak akože , čo si pamätali z hodiny pár slovíčok vždy nových mali na zopakovanie. Teraz už majú klasický zoznam slovíčok k lekcii, a ja neviem, či sa toho bojí, či čo, ale absolútne jej to nejde do hlavy. Na to začne hysterčiť a na to začnem hysterčiť ja 😅 😅 😅 a je po učení...pritom problém s angličtinou nemá, z hodiny si zapamätá básničky, pesničky, úplne v pohode... keď píše test, že to vidí a píše, tak tiež v pohode....ale príde reč na slovíčka a koniec.
To tu už nikto nechodí? Ako sa darí vaším druháčikom? Môj sa sťažuje, že je učiteľka veľmi prísna - ale myslím, že sa k nim už začína správať ako k veľkým školákom, doteraz to bolo ešte také "detskejšie", minulý rok vôbec nedostávali známky, len pečiatky. Tento rok už síce dávala známky, ale často ak by mala dať nejakú zlú, tak nedávala radšej nič, alebo namiesto 5 dala 3. A veľa detí zisťuje, že sa už naozaj musí poctivo pripravovať a učiť.
@cairka nám učiteľka dala zoznam anglických slovíčok, ktoré majú vedieť a opakujeme to dookola. Zo začiatku to bola hrôza, sme sa 5 slovíčok učili celý víkend. Vkuse sme to len opakovali dookola, pri raňajkách, pri prechadzke, pri hre, stále som sa ho pýtala, kým sa nenaučil. Zdá sa, že teraz mu to už ide ľahšie, možno aj tým, že ho učiteľka za tie slovíčka pochválila a dostal 1, lebo niektoré deti sa to nenaučili vôbec. A hlavne vidím, že čím viac slovíčok vie, tým si je istejší a aj lepšie pracuje na hodine, pretože viac rozumie. Zo začiatku keď sme sa učili prvé slová, tak tvrdil, že také vôbec nebrali, že to počuje prvý krát. Teraz, keď mu čítam nové frázy, ktoré sa majú naučiť, tak mi ich často sám dopredu povie, lebo si to už pamätá z vyučovania.
@cairka
@lenja123 My máme tu anglinu tento rok len skôr ako oddychovú hodinu,občas im dá nejaké to slovíčko,ale len hovoriť to majú vedieť,písať ešte nie,tak sa to učíme takou hravou formou,číslice napríklad hrou bingo,alebo pexesom.U nás začne anglina ako naozajstný predmet až od tretieho ročníka.
A dcérina učiteľka hovorila,že anglinu sa majú tak učiť,že povedať slovíčko a na papier ho napísať.
Aj my už píšeme písomky z angličtiny. Zo začiatku to bolo riadne tvrdé, kedže moja malá mala minulý rok iného učiteľa a s tým sa toho veľa nenaučila. Takže teraz sa učíme aj rozprávať aj písať. Ale tak z prvej sme dostali dvojku (to sa ešte nezapisovalo) a potom sme už mali jednotku. Ja som celkovo spokojná ako sa Terezka uchytila, leto teda v prvom ročníku to bol veľký boj. Teraz sa už často učí aj sama, aj domáce robí sama, ja to len skontrolujem. A známky sú fajn tak som rada.
@slivka3 , u nás sa hodnotí na percentá a podľa toho známka. Ale veru diktát neviem ako 😕 malá nosieva jednotky, tak som nezisťovala. 1 chybu občas povie, že mala, ale ako je to s 2 neviem. A tiež zapisuje aj zlé známky, našťastie sa ešte nepodarilo, tiež nosí väčšinou 1, občas nejaká tá 2 😎 🙂
@leteku , no u nás sa to po tom októbri zastabilizovala celková situácia, malá mala veľký problém aj v triede, menila školu na začiatku roku, teraz to nie je úplne ružové, ale je to podstatne lepšie, takže o škole doma už poriadne ani neviem, len číta doma. Ináč úlohy si píše v klube to kontrolujem) a učiť ako učenie sa zatiaľ nezačla.
A minulý týždeň kreslili obrázky do nejakej súťaže čo vyhlásilo mesto, tak v pondelok ide na vyhodnotenie na mestský úrad, tak sa teší 🙂 Ona už istý čas o sebe vyhlasuje, že keď vyrastie, chce byť maliarkou, čo kreslí obrazy, tak prvý akademický úspech v obore 😎 😀
Moj druhak uz musi vediet aj napisat tie slova z Aj ktore pozna. Mali pisomku od 1do10 aj napisat dostal nastastie 1 🙂 ,celkovo sa mi ale nepozdava ze to musia vediet napisat. Hlavne nech to ovladaju.my sa ucime nobe slovicka len opakovanim a tak ako pisala @lenja123 vonku,v aute atd. Syn s tym nema problem,vela pochytil v skolke takze kopec slovicok pozna zo skolky.
Diktaty pisu kazdy tyzden a 2chyby je este 1, jedna chyba sa mi zda prisne hodnotenie. Syn dostal vcera prvu 2 z prirodovedy z pisomky pomylil si ovocie a zeleninu. Inac dava vsetky znamky ale dieta ked napise na 5 da mu opravny a z toho priemeruje.
My mame skor problem ze co nema syn napisane v zosite na ulohy tak si nepamata,ja musim obvolavat rodicov a zistovat. Inak uz sa treba ucit a pripravovat,skoro na kazdy predmet,ale zvladame. teraz uz nacicuju program na vianoce,ale syna taketo veci velmi nebavia. Vlastivedu mame celu o projektoch vzdy nieco treba krrslit,strihat atd. taka oddychovka. Povinne citanie uz ste dostali?
.
My našťastie nepíšeme v angličtine, až od budúceho roku. V diktátoch je za dve chyby ešte jedna, píšu každý týždeň, ale len cvičné, známky im nezapisuje - a v podstate ani neznámkuje, len napíše počet chýb. Normálne so známkou do žiackej knižky písali od začiatku roku len dva.
@jankazabka povinné čítanie? To majú už druháci? U nás ešte nič nespomínala učiteľka. Ale naši ešte nerobia ani žiadne projekty, doma sa v podstate nič neučia, úloh na písanie majú tiež minimum - možno 2x do týždňa.
@lenja123 ani my zatial nemame,ale v druhom polroku uz budu mat. Vo vedlajsej triede uz maju povinne citanie teraz. U nas su domace kazdy den a projekt tak raz za dva tyzdne. Keby syn nemal domace on by nemienil nic robit,lebo by povedal,ze nic netreba,takto musi.
@jankazabka my už máme prečítanú Danku a Janku na povinné čítanie a dokonca sme museli urobiť aj čitateľský denník 🙂
@martinka05 aj nas to caka,som zvedava ake knihy vyberie ucitelka. Dufam ze nieco pekne
O povinnom čítaní som ešte od syna zatiaľ nič nepočula.
Ani projekty sme ešte nerobili,len teraz dostali z prírodovedy robiť na domácu pokusy,že zamiešať do vody najprv cukor potom soľ,kriedu a ešte niečo a pozorovať a zapisovať,že či sa zmení chuť,vôňa a farba.
Tento týždeň máme rodičko,tak som zvedavá,čo povie učiteľka a má sa riešiť aj správanie,lebo sú dosť živý a nezdarený.
Ahojte maminky ... idem Vás poprosiť o tipy na nejakú dobrú knižku pre nášho 7-ročného synčeka .... niečo čo Vaši drobčekovia už majú prečítané, čo sa im páčilo .... niečo čo neskončí ako len darček pod stromčekom a mohlo by sa mu to páčiť a prečítal by si to 🙂 ĎAKUJEM 🙂 🙂 🙂
@atiatko , to máš ťažko, keď nepíšeš, aké knihy ho zaujmú 😉 Moja má rada príbehy o deťoch, Astrid Lingrenová zatiaľ nesklamala, doslova žrala každé písmenko od Pipi dlhej pančuchy (tú si teraz už číta sama 🙂 ) , cez Lotku z nezbernej uličky, Deti z Bullerbynu, Grétku...až po Emila z Lonnenbergu. Od iných autorov sa jej páčilo napríklad Hľadám lepšiu mamu , Klára a mátohy, Prváčik...
Dievcata, ako sa Vase deticky ucia anglictinu - nove slovicka. Nas maly dostal 12 novych slovicok sa naucit z hodiny na hodinu a zda sa mi to dost. Aj Vy take mavate?
@c15211b8 na začiatku tejto strany sme o tom písali. My sa momentálne učíme tiež z hodiny na hodinu 6 fráz (každá ma 2-3 slová). Ale nie je to tak na každej hodine, najprv tie frázy preberú v škole - púšťa im CD a až potom to majú za úlohu sa naučiť doma. Ide to teda ťažko 😝 , ale som milo prekvapená, že ak sa to už raz naučí, tak si to pamätá. Práve dnes som ho skúšala z fráz, ktoré brali ešte v septembri a odvtedy sme ich neopakovali. Vedel všetky 😉 .
ahojte,tak ako pred polrokom,my dnes mame rodicko tak som zvedava. Inac vsetko dobre detickom aj rodicom v novom roku nech sa Vam dari a detickam same jednotky. Budu vasi pisat nejake piskomky,testy pred polrocnym vysvedcenim?
Ahojte, Ako sa mate? Ako zvladaju vasi druhaci 2 triedu?
My sme dnes mali rodicko a musim povedat ze pysnejsia som oddyst nemohla 🙂 Na pol roku same 1, vraj sikovny, samostnatny a mozem byt s nim spokojna 🙂 🙂 🙂 . Jedine co ma mrzi ze nebude moct ist do školy v prirode, no zdravotne nepustia ☹
Ale vraj budu mat niektore deti aj 3 na vysvedceni
...čaute maminy ♥♥♥
...učia sa Vaše deťurence už výnimky(cudzie slova)?
...staršia dcéra sa to učila v 4 - 5 ročníku až po vybranych slovách...teraz majú v tom žiačikovia totálny chaos...testík napísali celá trieda na 5-ku 😖
@michalag malý šikula..gratulujem 😉
@miskakyska ja ani neviem ale myslim ze sa to este neucili, ale nechcem klamat fakt neviem 😅 No tak ak mali 5 tak asi to nepochopili a ucitelka by im to mala este raz vysvetlit
@michalag učili sa tvrdé,mäkké,obojaké spoluhlásky a do toho im zamiešala tie výnimky sú z toho všetci vedľa 🙄 😕 😉
..dceru som mala takú,že som ani nevedela,čo sa učia 🙂 samostatná od prvej triedy doteraz...jednotkárka a synovi to do tej kocky človek nenatlačí,ani keby čo bolo...číta,píše pekne...aaaale tá slovina...človek nevie či sa ma smiať,či plakať niekedy 🙂
@miskakyska tak nie kazdemu ide vsetko 😉
@miskakyska , neučili...To akože po nich chce, aby vedeli, že sa nepíše Kyno, ale Kino? veď to sa najprv musia naučiť vybrané slová 🙄
@michalag , ja som si myslela, že aj malá bude mať samé a asi bude mať 2 z matiky, lebo za posledný týždeň mala 2 dvojky , pritom priemer je o dosť bližšie k 1. A z Vlastivedy má 1a 2 a dnes asi písali test, ale malá je chorá, tak nebola v škole, tak som zvedavá, čo z toho bude 😝 ale máme neštandartné vzťahy s učiteľkou, asi si chce urobiť dobre 🙄 😅 Po pravde to beriem tak, že ja viem, že malá tie veci vie a toto len prežiť a dúfať, že do tretej triedy bude iná učiteľka 😅
@cairka áno,presne tak 😅 😕 majú normálne vytlačené tie vynimky po D T G K H CH N L a musia to ovládať
...sa mi to zdá,že to je na hlavu 🙄
@miskakyska , nooooooo, aj mne 😕 😅

@cairka naši budú zajtra písať vstupnú previerku z matematiky 🙂 a to som sa tiež dozvedela od dcéry len tak medzi rečou 😉