Prváčik od septembra 2012
Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂
Ahojte, my sme tie vynimky mali na diktate, museli sa naucit slova s "y" a potom výnimky. Diktat mala za 1, ale boli aj 3,4, 5 - deti si to mýlili.
Zatial nam to ide, ale pridu aj tazsie veci a uvidime, co bude.
aj my sme včera mali v zošite napísané tie výnimky a máme sa ich naučiť, musia vedieť, že po tvrdých spoluhláskach a sa píše y a v tých výnimkách i.
@martinka05 neviem prečo ich teraz mýlia výnimkami.... 🙄 aj tak sa nemajú šancu všetky naučiť....
...napr..puding,lentilky,kinder to vobec nie je medzi vynimkami ,ktoré mal v tabulke 😕
... 😕 😕 čo to potom je? 😖 kde si to ma potom to dieťa zaradiť? ..je tam tvrdá spoluhláska,medzi vynimkami to nie je,tak tam automaticky napíše Y 😖
.. ich triedna je prísna a niekedy mám dojem,že píšu také diktáty,kde si je učka vedomá.že to všetci dovrzajú-zámerne im diktuje zložité slová,vety 🙄
🙂 😉
@miskakyska Tak u nás sa tiež tie výnimky neučili,len tie čo sú v knihe po mäkkej spoluhláske l ako plyn,mlyn,plyš atď.
U nás je jedna dvojka zo sloviny,tiež mu to moc nejde,je strašne nepozorný a ešte aj otrasne píše,ale tak čo narobím.
U nás boli samé 1 ...🙂 ... ale aj tak sa mi zdá, že je toho dosť...na hodinách slovenčiny sa tiež učili nejaké výnimky...a tými doplietli hlavne mňa, lebo ja som si to pamätala inak 😉 ... dcérke neostávalo nič iné, len sa to "nadrviť" naspamäť a skúšali sme to stále dookola, aj písomne ... z matematiky sa mi zdá, že sú pozadu ... a tiež mi staršne lezú na nervy s tým znázornením desiatok a jednotiek - desiatky krúžkami a jednotky čiarkami ...
ahojte dievcata, kupujute vasim detom novu skolsku tasku?
Ahojte maminy. Mám na vás jednu otázku. Ako sú na tom vaši tretiaci s porozumením čítaného textu? Lebo vôbec netuším, ako by už mali porozumieť 😝 Len ma teda zarazilo, keď včera mali dopísať záver príbehu a ona napísala v podstate nový príbeh 😀 Akože malo to hlavu aj pätu, len to nemalo takmer nič spoločné s tým pôvodným textom 😝 😀 😀

ak dobre počítam,tak máme druhákov? poradíte nejakú báseň na HK? aspoň 4slohovú..vďaka