icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

Strana
z31
janinah
20. jan 2014

ak dobre počítam,tak máme druhákov? poradíte nejakú báseň na HK? aspoň 4slohovú..vďaka

rozala111
21. jan 2014

Ahojte, my sme tie vynimky mali na diktate, museli sa naucit slova s "y" a potom výnimky. Diktat mala za 1, ale boli aj 3,4, 5 - deti si to mýlili.
Zatial nam to ide, ale pridu aj tazsie veci a uvidime, co bude.

martinka05
22. jan 2014

aj my sme včera mali v zošite napísané tie výnimky a máme sa ich naučiť, musia vedieť, že po tvrdých spoluhláskach a sa píše y a v tých výnimkách i.

miskakyska
24. jan 2014

@martinka05 neviem prečo ich teraz mýlia výnimkami.... 🙄 aj tak sa nemajú šancu všetky naučiť....
...napr..puding,lentilky,kinder to vobec nie je medzi vynimkami ,ktoré mal v tabulke 😕
... 😕 😕 čo to potom je? 😖 kde si to ma potom to dieťa zaradiť? ..je tam tvrdá spoluhláska,medzi vynimkami to nie je,tak tam automaticky napíše Y 😖
.. ich triedna je prísna a niekedy mám dojem,že píšu také diktáty,kde si je učka vedomá.že to všetci dovrzajú-zámerne im diktuje zložité slová,vety 🙄
🙂 😉

slivka3
1. feb 2014

@miskakyska Tak u nás sa tiež tie výnimky neučili,len tie čo sú v knihe po mäkkej spoluhláske l ako plyn,mlyn,plyš atď.

slivka3
1. feb 2014

U nás je jedna dvojka zo sloviny,tiež mu to moc nejde,je strašne nepozorný a ešte aj otrasne píše,ale tak čo narobím.

ivett1
6. feb 2014

U nás boli samé 1 ...🙂 ... ale aj tak sa mi zdá, že je toho dosť...na hodinách slovenčiny sa tiež učili nejaké výnimky...a tými doplietli hlavne mňa, lebo ja som si to pamätala inak 😉 ... dcérke neostávalo nič iné, len sa to "nadrviť" naspamäť a skúšali sme to stále dookola, aj písomne ... z matematiky sa mi zdá, že sú pozadu ... a tiež mi staršne lezú na nervy s tým znázornením desiatok a jednotiek - desiatky krúžkami a jednotky čiarkami ...

c15211b8
2. júl 2014

ahojte dievcata, kupujute vasim detom novu skolsku tasku?

ivett1
2. júl 2014

@c15211b8 ahoj, my určite nie... stále je vo výbornom stave🙂 ... meníme akurát peračník, lebo ten si vždy "domaľuje" perom a tento rok aj fixami, podľa seba😀 ... že ...skrášľuje si ho ... 😵 ...a tiež nevydržia tie gumičky vnútri na perá a ceruzky ...

cairka
19. nov 2014

Ahojte maminy. Mám na vás jednu otázku. Ako sú na tom vaši tretiaci s porozumením čítaného textu? Lebo vôbec netuším, ako by už mali porozumieť 😝 Len ma teda zarazilo, keď včera mali dopísať záver príbehu a ona napísala v podstate nový príbeh 😀 Akože malo to hlavu aj pätu, len to nemalo takmer nič spoločné s tým pôvodným textom 😝 😀 😀

ivett1
19. nov 2014

@cairka naša detto ... mali napísať 5 vetami, o čom čítali a prvé dve vety boli k veci a ďalšie 3 boli úplne mimo ... ale fantáziu má výbornú🙂 ...

cairka
20. nov 2014

@ivett1 , presne, fantáziu jej nikto upierať nemôže 🙂 Tak dobre, tak hádam to porozumenie časom naskočí poriadnejšie 🙂

Strana
z31