icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

michalag
autor
23. mar 2012

@mimikyky jasne, vitaj 😉 🙂

@slivka3 náš ma tiež este vsetky zuby 🙂 a myslim ze sa mu ani nehybu, ale už vacsina deti v triede ma aspon 1 vypadnuty

slivka3
23. mar 2012

@michalag A tak mne to nevadí,že má ešte všetky,má ešte aj tak čas,teraz aj tak riešime vypadávanie u staršej sestri.U Matejka už tiež jednému vypadol zub,ale iba jednému, keďže sú to skoro všetko deti čo budú až od septembra predškoláci.

michalag
autor
23. mar 2012

@slivka3 ved ani mne nevadi ze ma este vsetky mliečne 🙂

atiatko
23. mar 2012

@slivka3 aj my máme všetky zúbky 🙂 minulý týždeň sme boli na preventívke, pani Dr. skontrolovala, vraj sa ešta ani jeden nekýve, len na dvoch máme také porušenie skloviny .... vraj sa s tým nič nerobí, má to síce na jednom prednom zúbku ale nejako sa nestresujeme 😉 čím dlhšie mu mliečne zúbky vydržia tým lepšie 😉

atiatko
23. mar 2012

@mimikyky vitaj 😉 s kreslením sme na tom podobne - my tiež nekreslíme nejaké veľké postavičky ako to vidím u niektorých detičiek na nástenke kresbičiek v škôlke .... vyfarbovanie je v poriadku, no na kresbičkách sa objavujú aj také kliky haky, že rozmýšľame čo to je ... ako prekážka na ceste pre auto atď. 😀 no čo už detská predstavivosť je našťastie iná ako naša dospelácka 🙂

mayap
23. mar 2012

ahojte,
tak kreslenie vôbec neriešim. ani môjmu postavy bohvieako nejdú... ja mám 34 rokov a dodnes neviem nejak extra kresliť a školu som zvládla... 😅 😝 😀 😀 😀 .
nás síce ešte v máji čaká druhé kolo testov šk. zrelosti. v prvom kole psychologička usúdila, že malý má zlú grafomotoriku, nakoľko nezvládol opísať písané "cy" ... je ľavák a má to predsa len ťažšie než praváci, ktorí vidia čo píšu... a ešte je vraj neposedný... no to je, ale to ten ďalší rok v škôlke určite nezmení, podľa mňa sa to len zhorší, nakoľko sa bude nudiť... ale učiteľky v škôlke hovoria, že malý je šikovný a mal by ísť do prvej triedy. že v škôlke by sa ďalší rok nudil. a aj naša psychologička (chodíme k nej už dlhšie a malého pozná lepšie, než tá cica v poradni 😝 ), hovorí, že škôlka už pre neho nebude to pravé orechové... 😅 . takže uvidíme ako dopadnú tie nové testy...

tekvicka10
23. mar 2012

Ahojte kočky, môj starší syn ostal o rok dlhšie v škôlke a bolo to zbytočné, lebo nám to nič nedalo, zistili sme, že má problém s pamäťou a ľutujem, že som ho nedala do prípravného ročníka. 😒 😠
Moja dcéra tiež pôjde do prvého ročníka, teraz sme chodili do prípravného ročníka v špeciálnej škole, kvôli reči, skoro vôbec nerozprávala, mala svoj vlastný slovník a skracovala si slová (napr: učiteľka bola u nás elka, a babka bola apa) to je len perlička. 😀 😎
V prípravnom ročníku mali logopedické cvičenia a aj špeciálnu prípravu pre deti, ktoré mali problém nie len s rečou, ale aj s motorikou a neposednosťou, ktorá trápi aj nás. Nevydrží sedieť chvíľku v kľude pokiaľ nemá čo robiť. 😵
Všetko je to len o cviku a jednoznačne odporúčam mamičkám, ktoré majú neposedné deti, alebo nejaký problém s motorikou či rečou dieťaťa, neváhajte a dajte dieťa do prípravných ročníkov. Ale zistite si všetky možnosti v školách ktoré toto ponúkajú, hlavne sa zamerajte na pedagógov, ktorý učia tieto deti.

slivka3
24. mar 2012

@tekvicka10 Ahoj,tak nám tu prípravku zas psychologička neodporučila.A ja som teraz na pochybách,že či vlastne tu školu od septembra zvládneme,ale dúfam,že hej,lebo malý sa dosť zlepšuje,či už v reči,motorike aj v sústredenosti a do septembra ešte ďaleko... 🙂 Ale stojí ma to veľa nervov,ale čo by človek neurobil pre vlastné dieťa? 😀

daducha
25. mar 2012

Ahojte,
tak aj my mame od septembra prvaka 😵 .Len co tam bude robit,neviem neviem.Cita mladsiemu rozpravky na dobru noc ,do 10 pocitanie bez problemov, pise si sam vety,nechava nam odkazy 😀 ,su tam sice gramaticke chyby ze "ie "napise "je",ale je to uplne zrozumitelne.Pozna hodiny,grafomotorika tiez OK ... Nikdy ho to nikto neucil,akurat na Vianoce dostal knihu pre predskolakov, tam ma pripravu na pisanie,hlavolamy a pod.Tak teraz dufam, ze dostane sikovnu ucitelku ktora mu bude davat ulohy tak, aby sa nenudil 😝 ,inak budem kazdu chvilku na koberci za vyrusovanie 😀 .

vralen
25. mar 2012

Caute, my mame tiez asi buduceho prvaka, ale rozmyslame o odklade. Narodený je v marci, ale v dvoch rokoch ochorel (leukemia) a dvs roky sa liecil a bol odkloneny od realneho sveta. deti sa ucia najviac v tychto rokoch. No keby ho niekto videl teraz, nikto by nepovedal ze bol chory. Chvalabohu sa z toho dostal. Do skolky chodi len tento rok- teda predskolska. Neviem co mame najlepsie urobit. Ma vela kamaratov v skolke, ktori nastupuju do prveho rocnika. Stale o tom hovoria, znamí sa pytaju nasho, ze uz pojde do skoly, ci sa tesi. Bojim sa ze to nebude zvladat. Je mi ho luto. Jeho detstvo bolo asi rok a pol. Od dvoch do styroch rokov po nemocniciach. Ked ho dam do skoly uz sa bude iba ucit. Mozno by som mu chcela este predlzit detstvo o ktore prisiel. Neviem neviem. Nemate nikto takuto skusenost? poradte

lubkaj
26. mar 2012

@vralen Ahoj. Tak to som rada, ze to s tou chorobou dobre dopadlo. My s takym niecim sice skusenost nemame, len som chcela, ze vstupom do skoly detstvo nekonci - doobeda sa sice ucia, ale poobeda predsa mozu byt v skolskom klube, kde sa hraju s kamaratmi... Samozrejme, nie je to uz ako skolka, aspon u nas vychovavatelky posobia skor ako dozor, nejake spolocne hry nehrozia. Samozrejme, dost to zavisi aj na malom, aky ma z toho pocit on.

slivka3
26. mar 2012

@vralen Ahoj tiež Vám prajem až sa Vám už všetko zlé nikdy nevráti až ste už len zdravučký.Ja som teda tiež uvažovala o odklade,teda bola som pevne rozhodnutá,že dáme odklad,ale bola som v pedagogicko-psychologickej poradny na testy zrelosti a tam mi ta psychologička povedala,že nevidí dôvod pre odklad,tak som sa teda rozhodla poslúchnuť jej radu a syna dáme do školy.Ja na tvojom mieste tiež zájdem do toho centra hádam Ti tam dobre poradia.A taktiež rozhovor s jeho učiteľkami v škôlke by Ti mohol napomôcť v rozhodovaní a aj podľa malého želania by som sa tiež riadila.Prajem Ti správne rozhodnutie,je to veru ťažké,prešla som si tým, a aj tak ešte nie som si celkom istá, či som urobila správne,ale to uvidíme až po nástupe do školy,už to nejdem meniť.

matisd
27. mar 2012

@mimikyky ahoj naši si asi môžu ruky podať, to isté v duete.... 😝 , aj my sa doma učíme R, a tiež v škole hovorili že to musí vedieť aby nemal problémy....
doma to "učenie" za veľa nestojí, čo sme pokúpili predškolské knižky, aj čo dostali zo škôlky zošity, no niekedy ako tak , nasilu, ale väčšinou nie a nie....a aj v škole učiteľka hovorila, že veľa krát sa mu nechce..... on je môj prvý, tak sa tak veľmi bojím, že čo bude robiť v tej škole 😕 😕 😝

lubkaj
2. apr 2012

Ahojte, tak sme si dnes boli po rozhodnutie o prijati...
Uz teda oficialne budeme mat od septembra prvacika 🙂

michalag
autor
2. apr 2012

Ahojte
vitam nove maminky a ich prvačikov 🙂

Nam dnes volali z CPPaP, boli sme tam na testoch predskolskej zrelosti. Pred 2 tyzdnami mi volal ujo psycholog ze este by ho chcel vidieť, ale bohuzial nemohla som koli chorej malej a dnes som myslela ze vola ohladom toho kedy prideme, ale prekvapil ma a povedal ze uz nemusime chodit, ze sa rozpraval aj s inymi psychologmi.
Povedal mi ze je nadpriemerne inteligentny hlavne v matematike a že ma vynikajucu pamat, vtedy som bola snad najpysnejsia mamina na svete 😵 , ale to asi poznate vsetky ... vraj by sa odkladom o rok unudil v skole, takze nam doporucuje 1. ročnik 😵

lubkaj
2. apr 2012

@michalag Ahoj, nebudete maleho davat integrovat ako nadpriemerne nadaneho?

michalag
autor
2. apr 2012

@lubkaj davame ho do obycajnej triedy, uz teraz je v skole toho vela a idu strasne rychlo tak uvidime casom. Je pravda ze miluje cisla, spocitava pri človeče nehnevaj sa jedna radost aj do 40 a uz aj na mna pozeral ze ked neviem hned kolko to je 😅 ,pozna celu abecedu, velmi rad maluje a chcel by chodit na vytvarnu ...
Ja si myslim ze je este skoro

lubkaj
2. apr 2012

@michalag Integrovat znamena, ze bude chodit do obycajnej triedy v obycajnej skole, ale bude mat individualny studijny plan. Na jeho zaklade potom moze z tych predmetov, ktore mu idu lepsie, robit tazsie veci (to uz zavisi od skoly, ake ma s tym skusenosti, niekde deti chodia na "tie svoje" predmety do vyssich rocnikov).

ilona3
5. apr 2012

@michalag
@daducha
prepac nic ma do toho nie je ale myslim si ze ked je taky sikovny bude sa v obycajnej triede v skole nudit.
ja nie som ani zastancom integracie nadanych deti v obycajnej triede, pretoze podla mna to vacsina uciteliek popri ostanych detoch nema sancu zvladnut tak ako by mala. nechcem tym povedat ze ucitelky su neschopne len ze to proste pri najlepsej voli casto nestihaju. podla mna tieto deti patria do specialnych tried kde maju vacsiu moznost rozvoja.
neviem ake mate u vas moznosti ale zvaz to 🙂

moholka
9. apr 2012

Ahojte aj my budeme mat od septembra prvacku len sa stale obavam ako to zvladne ona je augustova ale ucitelka v skolke my povedala aby som ju dala do skoly ze je sikovna a aj ona sama sa strasne tesi 🙂
Rozhodnutie nam uz prislo a zobrali ju do skoly 🙂

luka21
9. apr 2012

Aj mojich štuplov to čaká,starší ide do školy už nás aj zobrali a mladčší ide do škôlky tiež je prijatý a mne to už začína tiež od septembra po dlhom odychovaní,čo Vám poviem nechce sa mi ☹

slivka3
10. apr 2012

@moholka Ahoj aj môj syn je augustový a ešte k tomu skôr narodený /mal byť septembrový/a tiež nám ho v centre odporučili dať do školy,tiež mám strach ako to všetko zvládne,lebo ani reč ešte nemá úplne dobrú,ale hádam to všetko dobre dopadne,treba len dúfať....

moholka
10. apr 2012

@slivka3 no my sme neboli v centre sa poradiť nakolko učitelka v škôlke my vravela že to máme ešte čas že mám s nou ísť až koncom mája začiatkom juna a tak som čakala a teraz nám riaditelka oznámila že do 14.apríla treba doniesť papier či ide do školy alebo nie a to už nestíham u nás sa čaká v psychologickej poradni aj vyše mesiaca 😒
Tak to risknem a dám ju do školy 😉

slivka3
10. apr 2012

@moholka Tak mi sme zas boli,lebo ja som bola rozhodnutá pre odklad,tak na žiadosť o odklad bolo treba to potvrdenie s centra,ale tam ma presvedčila,že nevidí dôvod na odklad,tak nakoniec dávame aj my do školy.

lubkaj
11. apr 2012

Ahojte, ja som sa vcera dozvedela, ze maleho najlepsi kamarat nakoniec nejde do skoly - rozhodli sa pre odklad. Ako jediny sa hlasil na tu istu skolu ako my, takze nakoniec tam maly nebude mat nikoho znameho zo skolky ☹. Maly sice pocul, ako sa rozpravam s jeho mamickou, ale neviem, ci si uvedomoval, co to znamena. A teraz neviem, ci mu mam uz teraz povedat, ze Filipko s nim do skoly nejde (velmi sa na to tesil, ze budu chodit spolu do triedy, chodia spolu uz od jasliciek) alebo pockat, az na to v septembri pride sam...

slivka3
11. apr 2012

@lubkaj My sme na tom podobne,tiež v škole Matejko nebude mať žiadneho spolužiaka zo škôlky.My sme mu to už povedali,ale neviem,či to presne pochopil,čo to znamená,ale hneď som mu to zahovorila aj tým,že by mal mať v triede dve spolužiačky/čo tiež nie je isté,ale poprosila som o to riaditeľku tak uvidíme,ako nakoniec rozdelí deti,lebo bude viac tried/a,že jeho naj kamarát ak pôjde do prípravky,tak,že sa budú stretávať v družine,tak hádam si zvykne a nájde si tam nových kamarátov.

lubkaj
12. apr 2012

@slivka3 Pri veceri som zistila, ze maly predsa len pocuval, lebo len tak medzi recou prehodil, ze Filipko pojde do skoly az o rok. Vyzeral uplne v pohode. Ale ked som mu povedala, ze ved on si rychlo najde novych kamaratov v skole, uz mu zacalo krivit usta, ze on chce svojich kamaratov zo skolky... Tak dufam, ze to bude v poriadku...
A ak si poprosila riaditelku, aby dala tie dve dievcata k Matejkovi, podla mna ti vyhovie. Aj my sme prosili, aby bol Filipko v triede s malym a som presvedcena, ze keby do skoly isiel, boli by spolu. Pri zapise mala kopa rodicov nejake prosby, vacsinou typu "Chceli by sme byt v triede pani ucitelky XY." Oni si to vsetko zapisovali, takze si myslim, ze na to budu prihliadat, ked budu delit do tried.

matisd
12. apr 2012

@luka21 no tak to si presne tak ako ja, so školou aj so škôlkou a ja tiež po 6 rokoch končím v októbri MD....

sofia17
15. apr 2012

ahojte babenky
ja mam tiez prvacku od septembra, ktora dostala doporucenie z pedagogicko-psychologickej poradne do triedy pre nadane deti. Chcem sa opytat ci sa tu najde nejaka mamina, ktorej dieta tiez nastupi do ZŠ Ďumbierska program Aprogen v Banskej Bystrici?

lubkaj
17. apr 2012

@sofia17 My maleho davame integrovat do normalnej triedy. Rozmyslali sme aj nad skolou pre nadane deti, ale nakoniec sme sa rozhodli, ze bude lepsie, ked bude chodit do tej istej skoly ako starsia dcerka. Potom urcite napis, ako ste so skolou spokojni...