icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

lubkaj
23. apr 2012

Dnes ma nas velky chlapec 6 rokov 🙂. Dostal skolsku tasku a bol nadseny. Zapisnicek, ktory bol ako bonus k taske, si dokonca zobral so sebou do skolky...

sofia17
10. máj 2012

@lubkaj
No zatial som sa ešte na 100% nerozhodla či ju tam dam, nakoľko ju prijali aj na Jazykovku (tam idú ešte ďaľšie 2 deti z jej triedy v škôlke).
Kam ho davate integrovať? Ja keď som sa pytala na integráciu, tak to bolo stále len štýlom viac práce a učiva - no o tom integrácia nie je.
V aprogene ked sme boli pozrieť aj na vyučovaní sa nám páčilo, aj keď mám predsa len trochu obavy. No poznám viacerých rodičov, ktorým tam chodia deti síce už do vyšších ročníkov, no oni si veľmi chvália (a to predtým chodili aj do normálnej školy...)
Tak uvidíme, bude to ťažké rozhodovanie.....

ivett1
13. máj 2012

ahoj, tak máme za sebou test školskej zrelosti v CPPP a podľa psychologičky je dcérka pripravená až-až...na 93,75% 😨 (jednu úlohu- poslednú-nedoriešila...dôvod ... "mami, už sa mi nechcelo nad tým sedieť ...bolo tam "vedro"...")...takže netreba s ňou nič trénovať, čo ma celkom potešilo 😵
od septembra začíname...

lubkaj
23. máj 2012

@sofia17 Tak dnes som prave odniesla specialnej pedagogicke papier od doc. Dockala, v ktorom odporuca zaradit ho do výchovno-vzdelávacieho programu pre žiakov s intelektovým nadaním. Tak som zvedava, ako to od septembra zvladneme...

sofia17
27. máj 2012

@lubkaj
Aj ja som velmi zvedava ako to zvladneme. Po dlhom rozhodovani sme aj tak s manzelom nedospeli k rovnakemu rozhodnutiu. On bol za Aprogen a ja za Jazykovku. Boli sme sa v Aprogene (ZŠ Ďumbierska) pozrieť aj s dcerou, no a ona to potom vyriesila, ze predsa sa jedna o jej dalsie vzdelavanie, takze ona si predsa ma pravo sama vybrat, co chce - no a vybrala si Aprogen (vraj tam aspon budu "rovnake" deti ako ona, kedze v skolke jej niekedy nerozumeju, kedze sa chova uz ako dospela a poníma svet a fungovanie vztahov... uplne inak ako oni). Dozvedeli sme sa ze tam prijali aj jedno dievcatko s ktorým sa pozname a mala bola z toho nadsena, tak tam bude mat hned aspon kamosku. Bola som prekvapena ze uz je trieda plna 12 detí (oproti ostatným rokom).
Tak dufam to nasi vekí-malí budúci prváci zvládnu....

monni
28. máj 2012

ahojte maminky, aj my mame doma buduceho prvacika 🙂
Chceli by sme kupit tasku, mame vybratu od Topgal ale nevieme sa rozhodnut medzi dvoma. Jedna je dvojkomorova a druha trojkomorova. Vahovo su rovnake, rozdiel iba 16 g. Viete mi povedat na co ste sa zamerali pri vybere, ktora je lepsia pre prvacikov? Podla mna aj tak nahadzu vsetko do jedneho kym sa naucia co kam zadelit.
Nevieme sa rozhodnut medzi tymito dvoma:
http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas...
Co poradite?

rajana
28. máj 2012

ahoj monni, my mame topgal-3komorvu /ako ta druha len iny desing/ - ale uprimne nevyberali sme podla poctu komor, ale ktora sa synovi najviac pacila - myslim obrazok, ma celu zelenu s dinosaurom, sme s nou spokojni a verim, ze ju bude nosit aj na rok ako druhak / co sa tyka rozlozeni veci v najvacsej zadnej komore nosi dosky s knikami-slabikar, matika, pracovny zosit + male dosky so zositmi a peracnik, v strednej komore nosi teplaky na prezlecenie do druziny, aby mohol hrat v pohode futbal, pretoze inak som musela kazdy den prat nohavice-zelene kolena....no a v prvej komore nosi rozne veci co sa mu napr.nemestia do peracnika-noznicky, fixi...., desiatu ma v malych prednych komorkach - podla mna by si to mala nechat na syna nech si vyberie, ktora sa mu paci a postupne si najdete vlastny system ako ulozit veci aby v tom mal prehlad hlavne on.../

lubkaj
28. máj 2012

@monni Ahoj, my mame tiez od Topgalu, tuto:
My sme chceli trojkomorovu, lebo aj dcerka, teraz tretiacka, ma od Topgalu trojkomorovu, dievcensku verziu tejto. A mame to rozdelene: do najvacsej casti, ktora je pri chbte (volame ju "skolsky priecinok") davame zosity, ucebnice, peracnik, "stredny priecinok" je urceny na mimoriadne veci typu veci na prezlecenie (v tomto pocasi chodi rano v nohaviciach a poobede, ked sa otepli, si da suknu), maly batoztek na vylet (priblizne kazdy druhy piatok chodia z kruzku poobede na vylet), druha flasa pitia a pod., a tretiu cast volame "skolskoklubovy priecinok" a tam davame veci, ktore su urcene na zabavu v SKD - hracky, knihy,... V jednom bocnom vrecku nosi obedar s desiatou a v druhom flasu s pitim. A v prednom priecinku nosi penazenku so stravnymi listkami. Rozdelili sme to takto hned na zaciatku prvej triedy a osvedcilo sa nam to.

michalag
autor
28. máj 2012

@monni ja mam predbezne vybratu od Topgalu tuto http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas... , je vhodna az po 5 triedu co je super, teda ak vydrzi 😅 a paci sa mi ze tam nema ziadne obrazky.

monni
28. máj 2012

@rajana
@lubkaj ja som tiez viacej rozmyslala nad tou 3-komorovou kvoli tym prednym vackom, kedze mali ma specialnu dietu a bude musiet chodit kazdy den do skoly s obedom. Len kazdy ma odradza ze to aj tak nevyuzije lebo deti si vsetko aj tak nahadzu do jedneho vacku. Ale myslim si ze ked najdeme s malym system nauci sa aj delit si veci do priecinkov.

@rajana vyber som nechala na maleho, vsak on to bude nosit, len sa mu pacia tiez obidve. Jedine co som nechcela aby mal tasku s motivom cars a podobne filmove postavicky, lebo si myslim ze to by ich po par mesiacoch omrzelo a kupovat dalsiu tasku nemienim, vsak su poriadne drahe 😉

rajana
28. máj 2012

monni, tiez som povodne mala vybranu taku neutralnu, bez obrazkov, ale jemu sa zapacila tato, inu nechcel, tak som ju nakoniec kupila a zistila som, ze ostatne deti to vobec neriesia, aku ma kto tasku a aky obrazok na nej, aspon u nas v triede to tak je, chalani maju aj s motivmi cars, aj bob stavitel, ostatnym detom je to uplne jedno a z rozpravania s ostatnymi rodicmi viem, ze planuju tu istu tasku aj na dalsi rok, minimalne, pretoze naozaj nie je sanca znicit ju /pokial je s nou normalne zaobchadzane, dokonca sa da aj pekne oprat/, hlavne aby bol maly spokojny:}

frick
28. máj 2012

ahojte my sme tiež vsadili na Topgal. http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas... vyberali sme medzi viacerými porovnávali rozmery hmotnosť komory ale nakoniec zvíťazila táto.malý zabojoval 🙂 nechcela som tiež detský motív lebo ak tie tašky majú životnosť ako sa o nich píše tak asi by v 2 alebo 3.triede chcel inú.I keď silno pochybujem že vydrží. 🙂 prišli nám k nej aj rôzne odznaky a prívesky no uvidíme 🙂

monni
28. máj 2012

@rajana tak som teraz objednala tu trojkomorovu s bagrom, maly si definitivne vybral 🙂
dufam ze budeme spokojni 🙂

michalag
autor
30. máj 2012

baby a neviete kedy byva zoznam prvacikov, kto pojde do akej triedy?
Ci to bude az tesne pred zaciatkom skolskeho roka?

lubkaj
30. máj 2012

@monni Ako som pisala, my tie tri priecinky vyuzivame. A u nas zabodovala velmi blikacka 🙂. Sice ju dcerka nepotrebovala nikdy pouzit, kedze ju aj tak do skoly a zo skoly vozime, ale obcas si ju pre zabavu zapne, tak aj maly chcel tasku s blikackou... A futbalova lopta nie je az taky detsky motiv, takze ratam, ze taska nam vydrzi aspon tie tri roky ako pri dcerke.

@michalag U nas byva zoznam prvacikov az ku koncu prazdnin, vyveseny na dverach skoly.

Inak, ak niekto este nema skolsku tasku a chcel by od Topgalu, prave mi prisiel mail so zlavovym kuponom na 20%. Da sa pouzit viackrat a vraj ho mozeme preposlat aj znamym, tak tu je: 60MDD2012 Plati do pondelka 4.6.2012 23:59. No nemohli taku zlavu mat, ked sme kupovali tasku my?

kvojtanikova
30. máj 2012

Ahojte s velkou radostou sa aj ja k Vam pridavam, budeme mat prvacika. Je dost chuducky a maly, 6 rokov dovrsi az 2.9, poradte aku tasku vybrat? Co som pozerala Topgaly, tak mu to bolo skoro po kolena 😠 Nasli sme jednu peknu znacky Bagmaster - mate s tym niekto skusenost? Dakujem.

slivka3
30. máj 2012

@kvojtanikova Ahoj aj my budeme mať 6 rokov až 25.8 a ideme do školy,ale náš je zas dosť veľký,má už 125 cm.Tašku sme ešte tiež nekupovali,ale ja zoberiem malého do obchodu a nech si sám vyberie aj vyskúša,nenakupujem cez net.

kvojtanikova
30. máj 2012

@slivka3 no nas Matej ma ledva 115 cm a vazi 18 kg aj s topankami 🙂 Ved preto chcem aj ja vyskusat v obchode tasku, a tuto Bagmaster sme skusili, ale sa mi nezda ze tie priecinky su dost male a su len dva, a navrchu je to zaklopene ako aktovka, neda sa to zapnut zipsom, tak reku ci s tym nema niekto skusenost, ci by mu nahodou veci odtial nevypadavali alebo nezmokli v dazdi. Lebo inak je lahucka aj mu pekne sedi na chrbatiku.

kvojtanikova
30. máj 2012

@daducha ahojky citam ze aj vy budete mat prvaka - ide na Krosniansku do tej Aprogen triedy? ci idete inde? Nas Matej je prijaty tam, a to teda nevie citat ani pisat ako tvoj chlapcek. Ktovie ci sa medzi tymi intelektovo nadanymi detmi vobec uchyti, psychologicka povedala ze urcite ano, ano ale ked citam co vedia ine deti, som v miernom strese🙂

daducha
30. máj 2012

@kvojtanikova ahoj, ja ho nakoniec davam na Krosniansku 2,do beznej triedy a uvidi sa.Mame vybavenu super ucitelku,narocnu na deti na druhej strane ju deti zboznuju tak hadam bude vediet ako s nim pracovat aby sa nenudil.Najnovsie zacina z hlavy scitavat dvojciferne cisla,ja som fakt zvedava co vsetko este bude do septembra vediet 😀

lubkaj
31. máj 2012

@daducha To ako by som o nasom citala o tom scitavani cisel. Minule ma dostal, lebo som mu vysvetlovala pocitanie oveciek pri zaspavani a jemu sa to tak zapacilo, ze odvtedy kazdy vecer pocita ovecky. Ale nie po jednej, ale zacal s tym, ze po siedmich oveckach, porom po deviatich a vcera povedal, ze dnes bude ratat ovecky po strnastich 😀

lubkaj
31. máj 2012

@kvojtanikova Ahoj. My sme tasku Bagmaster kupili teraz nasej tretiacke, ale este nosi tu staru, od Topgalu., takze ju este nemame vyskusanu. Ale co som zatial videla, vsetci si aj Bagmaster chvalili.

rozala111
19. jún 2012

ahojte, viem, že je skoro, ale predsa ma len zaujíma prvý školský deň - budú mať deti už školskú tašku?
my sme sa v škole skladali na zošity a pomôcky - tie by mali dostať v prvý deň.

renab
19. jún 2012

@rozala111 u nás deti tašky mali a hlavne z toho dôvodu, že dostali pomôcky a aj šlabikár a pracovné zošity. ale našli sa asi dve deti bez tašky, tak im to potom rodičia zobrali.

lubkaj
20. jún 2012

@rozala111 My tasku urcite berieme. Uz si nepamatam, ci ju aj treba, ale kazdy prvacik sa predsa uz velmi tesi, ze pojde s taskou 😉

rozala111
20. jún 2012

jasné, aj ja som si myslela, že malá bude chcieť mať tašku
no už pomaly, ale isto začnem mať stres ako to všetko zvládneme, predsa len je to zásah do bezstarostnosti
a hlavne to, že doteraz sme kedykoľvek chceli, išli sme na vyšetrenia, potom aj na výlety a teraz už nie, asi to horšie budeme niesť my rodičia, a hlavne to učenie a trpezlivosť

slivka3
20. jún 2012

@lubkaj
@rozala111 No u nás sa tašky nebrávajú,aspoň pri dcére pred troma rokmi to tak bolo,ale teraz neviem,uvidíme,či čo bude na škole vyvesené,alebo či niekto niečo bude o tom vedieť.A celkovo u nás prváci majú nástup až okolo 9 alebo 10, neskôr ako ostatný žiaci,ty chodia na ôsmu.

frick
21. jún 2012

Ahojte. chcem sa spýtať čo kupujete učiteľkám v škôlke na rozlúčku? 26 máme rozlúčkovú besiedku dajte nejaké typy. 🙂

atiatko
21. jún 2012

@frick tak my sme už mali rozlúčku so škôlkou .... za všetky deti sa spoločne kupovali orchidejky v kvetináčoch, na stuhy sa deti podpísali - to sa dávalo p. učiteľkám, a odstatným tetám - hospodárka, upratovačky, kuchárka sa dávali kytice ..... deti dostávali od škôlky darčeky, marcipánových motýlikov 🙂 🙂 🙂 ..... no a dali sme pre všetkých upiecť marcipánovú tortu, jeden otecko - majiteľ pizzérky doniesol maxi pizzu, jedna starká upiekla koláč, deti mali šampanské + džús a slané občerstvenie k tomu ... my sme za nášho synčeka dávali každej p. učiteľke aj ostatným tetám v škôlke ušité srdiečka s venovaním od Peťulka ... kuk môj album, tam je to všetko zachytené ... 🙂

frick
21. jún 2012

@atiatko no krásne ste to mali urobené 🙂 peknučká tortička ten nápad s orchideami a ušité srdiečka sa mi veľmi páči.Myslím že upečiem aj ja nejaké koláčiky.U nás sa asi rodičia nedohodnú na nejakej spoločnej veci asi bude riešiť každý sám za seba.ďakujem