Prvé spoločne bývanie - zaspomíname si 🥰
Ahojte, v akom veku ste sa odsťahovali od rodičov? K priateľovi? A po akom dlhom vzťahu? Neľutovali ste? 🙃
Mna to práve čaká, neviem čo mám čakať, aké to bude...🙈
@katlak ja som mala 26 a moj muz 29, to sme boli spolu uz 3 roky, ale zvyknuti na seba, lebo sme od zaciatku boli bud ja u jeho rodicov alebo on u mojich, kedze sme z inych miest. a prestahovali sme sa spolu az ked som si ja nasla pracu po skole, cize sme sa na to velmi tesili byt konecne vo svojom. ja som si ho bohuzial naucila na full service, ako niekedy mi pomoze, ale varit napriklad vobec nevie a caka na mna vyhladovany ked je sam doma alebo si objedna pizzu 😂 ale zasa pre mna robi kopu inych veci, aj je celkom cistotny. jediny boj bol, ze ja vyhadzujem veci ktore sa dlhsiu dobu nepouzivaju a vsetko v chladnicke balim do folie a vsetko sa musi blyskat. ale to som si ho naucila 🙂 za mna je to uplne super, ale my mame od zaciatku super vztah s muzom a nikdy som pochybnosti nemala 🙂
@lula313 tak asi nebude až taká katolička 🤔 partneri sa dokážu spoznať aj bez toho aby spolu bývali, len to sa musia partneri veľa rozprávať a spoznávať sa v rôznych situáciách (väčšinou vyhrotene situácie sú pekným ukazovateľom povahy, napríklad keď sa ľudia stratia na nejakom neznámom mieste) a všímať si rodičov, lebo väčšinou sa na nich začnú vždy podobať (aj keď pár rozdielov tak bude)
@michaela329 tak ale to už je problem dotyčných dam, že si ich nevedia upratať. Predstav si, že my sme sa brali 10 rokov po spoločnom bývaní a nie preto, že som bola vecná čakateľka(prsteň som mala možno už 8 rokov?), ale preto, že som nechcela mat len svadbu o dvoch svedkoch, ale so všetkým, čo k tomu patri a finančná priorita bol pre nás dom, aby mal každý z nás auto, aby sme pocestovali.. svadba bola pre nás dôležitá až vtedy, keď sme sa rozhodli mat dieťa a chceli sme mat všetci spolocne priezvisko, nie kazdemu na sobáši záleží..
@777januska777 no len na to spoznávanie nie je toľko casu, keď je chlap motivovaný sexom, ktorý mu je dopriaty prvýkrát až po svadbe..
@777januska777 najlepsie sa spoznaju dvaja ked spolu byvaju. To je bez debaty
@lula313 no tak veď sa var nebudú brať po mesiaci, tomu treba dať roky (min. 2, kým prejde zaľúbenosť) a chlap čo nedokáže vydržať 2 roky bez sexu nie je pripravený do manželstva, lebo v manželstve sa vyskytnú tiež obdobia, keď nebude mať sex a tak (zdravotné problémy, iné komplikacie) a podľa mňa práve tá abstinencia najlepšie ukáže charakter toho chlapa, ak sa chlap nevie udržať, tak potom čo mu má zabrániť podvádzať?
@sapetka no práveže podľa mňa to ide horšie, hlavne pre ženu, lebo chlap má pravidelný sex a nemá potrebu natom niečo meniť (manželstvo ho viac zaväzuje) a keď už sme pri tom prečo sa takéto páry štatisticky oveľa viac rozvádzajú ako páry, ktoré pred svadbou spolu nežili? Veď takéto páry by sa už mali poznať a mali by žiť šťastne až do smrti.
@lula313 aaaale ver,ze je motivovany. Normalny muz si berie zenu...na zivot. Nie iba na sex.
My sme tiez spolu pred svadbou nebyvali,no a uz sme 9r.spolu,bez problemov.
Ale podla mna,ani spolunazivanie pred svadbou,ani po svadbe,ani sex pred,ci sex po.svadbe nezarucuje super manzelstvo.
Skor by som povedala,ze je to o zrelosti tych dvoch...a ta zrelost sa nemusi.spajat s vysokym vekom.
Chodenie je dolezita cast....da sa clovek.spoznat,ked ho spoznat chceme a ked sa spoznat chce dat.
Nepretvaruje sa...
A ked pocas chodenia nesedi clovek len v kine,ci sa nebozkava niekde pod ceresnou.
Ale...nakoniec,filozofovat je lahke.
Az zivot ukaze.
@katlak Ja som mala 25 a on 28 (stalo sa tak pred polrokom), uz pred tym sme cca 2 roky byvali spolu u mojich rodicov aj ked sem tam chodil prespat aj domov.
Ja som zo zaciatku bola smutna - s mamou mam nadpriemerne dobry vztah a prve dva mesiace boli take zvykavacie 😀 ale dali sme to a teraz je to super ! ❤️
@777januska777 spolocne byvanie nema nic spolocne s tym ci sa dvaja rozvedu alebo ci sa vobec vezmu.. urcite je lepsie zit s niekym pred svadbou a mat aj sex pred svadbou. A nech si kazdy robi tak ako im vyhovuje.
@sapetka ja len vravím, že štatisticky majú takéto páry oveľa väčšiu pravdepodobnosť rozvodu ako páry, ktoré spolu nežijú, takže tvrdiť, že to je dobré riešenie (bývať a mať sex pred svadbou) vôbec nie je pravda.
@katlak my sme začali spolu žiť po 2 mesiacoch. Na dnes sme spolu už 6ty rok a mame aj dcérku 🙂
@777januska777 ake statistiky si pozerala? Poslj mi odkaz chcem si to pozriet
@777januska777 a este za mna, ja by som “macku vo vreci nekupovala” vziat si niekoho koho dokonale nepoznas a ani nevies ci si v intimnom zivote sadnete
@sapetka https://sk.desertanglican.org/Divorce-Statistic... (toto je preložená stránka, nájdi si ju v originálne v angličtine)
@sapetka tak....kazda sme ina.
Ja napr.by som sa skusat nikomu nedala.
A aj intimna stranka nie je tabu,pokial sa o nej vedia ludia bavit,bez skusania.
Bud si ma ten clovek vazi.....a ja jeho,alebo.....pride dalsi.
@sapetka no tak podľa mňa v intímnej oblasti si vždy musíte sadnúť, veď sa len stačí spolu rozprávať o tom čo sa komu páči, takže to brať ako smerodajné je zlé 🙂 a spoznať sa dvaja vždy musia, teda ak sa chcú ako povedala terezka1947, do manželstva netreba ísť s ružovými okuliarmi, ale treba tam ísť s veľkou dávkou tolerancie a trpezlivosti, veď manželia sa majú navzájom učiť a spolu rásť a nemáme sa predsa snažiť dostať dokonalého partnera, ale máme k tej dokonalosti spolu ísť.
@terezka1947
@777januska777 baby tak ako vam to vyhovuje tak to robte😁ked az po svadbe tak az po svadbe. Keby som si zobrala mojho ex asi by som sa do roka rozviedla🤣a to som s nim nezila! Ale cas ukazal aky je. S mojim manzelom som zila 3r pred svadbou a vyhovovalo to obom tak sme posunuli nas vztah.
@sapetka no vidíš nežila si s ním a predsa si videla aký je 🙂
@777januska777 hej ale az po 5r! Som to zistila. Pretoze sme sa len stretavali na par hodin denne, nezili sme spolu nezdielalu sme kazdodenne veci ktore byvajuci par spolu riesi asi tam
@sapetka kazdy uz nech.si zije ako chce...
@777januska777 ja som to myslela aj tak,ze casto pred manzelstvom.su ruzove okuliare...nechceme vidiet,co.je zjavne uz pocas chodenia,na co nas ini upozornia...
Ja som s mojim mm chodila 5 rokov, bývať sme začali spolu až po svadbe, bývali sme na vysokoškolskom internáte a tak sme sa presťahovali do svojho bytíku a mesiac na to sa nam narodilo babo, už sme spolu 12 rokov 🙂 plus 5 rokov chodenia ani sa mi veriť nechce ako ten čas letí 🙂
Od rodicov v 19tich. K priatelovi v 24r. po tyzdni od zoznamenia sa. Rodicov vzalo viac, ze sa stahujem k priatelovi ako od nich prec, i ked oni sa to dozvedeli az po roku. A nelutujem - sme uz dobru dvojdekadu stastne spolu...
@terezka1947 skor by som povedala ze to zalezi od ludi, bez ohladu na to ci spolu ziju pred svadbou alebo nie, vela zien vie akeho ma chlapa (ci alkoholik, tyran) a aj tak sa rozhodnu s nim ostan.a to co cital tu na mk kolko zien je submisivnych a nechavaju si dobrovolne ublizivat😮.. takymto zenam ani spolocne predsvadbove byvanie by nepomohlo
Po polročnom vzťahu som sa prestahovala k priateľovi do iného mesta, keď som mala 22 tuším :D veľa mi to dalo, lebo som aj po rozchode zostala v tom meste, keďže som tam uz mala super prácu. A byť preč od rodicov, nebolo nič lepsie 🙂 hoci bolo to veľmi ťažké, keď som zostala sama v inom meste, musela som sa postaviť na vlastné nohy. Nikdy nevieš, čo ti to prinesie 🙂
My po roku vzťahu, mala som 25, odišla som s ním na opačný koniec republiky, kvôli jeho práci, nakoľko sa aj mne hneď podarilo si tam nájsť prácu. A hneď o dva dni odišiel na týždeň pracovne preč😂. Zlaďovanie nebolo ťažké, obaja sme mali zhodnú predstavu o spoločnej domácnosti, ako sme si urobili, tak sme mali. Dodnes sa spoliehame len jeden na druhého. Proste sme museli spolu vychádzať ak sme chceli byť spolu.
Ja som sa stahovala k priatelovi v 19tich po 2 rokoch vztahu a nelutovala som ani na chvilku 🙂 podotykam, ze som vtedy vedela uvarit akurat tak prazenicu, takze servis robil zo zaciatku on mne 😆 rozhodne som sa nestala nijakou sluzkou, on bol nauceny starat sa sam o seba, este aj pracku ma ucil obsluhovat 😅 byvali sme v garzonke a pre dvoch to bolo uplne super, keby nemame dcerku, ani by sme do vacsieho nesli.

@katlak Splatený😁😁😁