icon

Pýtali ste si polovičnú porciu v reštaurácii?

23. aug 2024

Ahojte, máte niekto skúsenosť, že ste si pýtali polovičnú porciu v reštaurácii ? Či budú pozerať po mne ako na blbca ? 😅

biba_18
23. aug 2024

@markusrasford lebo nie si dieťa. proste nerobia malé porcie z rôznych dôvodov a porcie pre deti sú ústretový krok pre rodičov detí ...

biba_18
23. aug 2024

záleží od reštaurácie. a do tvojej dózy celkom neverím že by ti dali, ale natrafiť môžeš na všeličo ...

autor
23. aug 2024

@biba_18 myslela som tak, že si to potom sama dám do svojej dozy, ale asi budú ľudia po mne pozerať ako na debila 🫣. Len mi je ľúto tých plastových obalov a keď to nezjem, to tiež vyhodia. Denne menu väčšinou ešte som schopná zjesť, ale mimo menu mi bývajú tie porcie fakt veľké 😅

markusrasford
23. aug 2024

@biba_18 ja som sa ešte nestretol stým asi navštevujem zle reštaurácie.

markusrasford
23. aug 2024

@biba_18 my na západe to mame lepšie vyriešené.

mondolina
23. aug 2024

so svojou dózou môžeš ísť akurát tak do nejakej vývarovne.
vážne.

markusrasford
23. aug 2024

@autor keď som robil v reštaurácii a prišiel ci už dôchodca alebo mladá mamina to bolo jedno kto a poprosil ze chce do vlastnej dozi nebol problém. Záleží to len na ochote obsluhujeceho personálu.

hopsas
23. aug 2024

Pýtala dali ale za.plnu sumu

anavixy
23. aug 2024

Mne neurobili minule ani len kuracie nugetky, ci vlastne len hodia do fritezy menej kusov 😃 predpokladam, ze by to nevedeli nablokovat, alebo teda nevidim iny dovod…

katulienkax
23. aug 2024

kludne si daj do svojej dozy (ty sama, nie personal restiky) a nech sa pozera kto chce co chce, kasli na ludi, ja som to par krat urobila a nech si vravi kto chce co chce. Inac mam jednu zlu skusenost, ked som si dala zabalit jedlo v restike, tak mi zabalili do tej ich plastovej a potom som neskor zistila, ze zabalili cudzie jedlo 😖😨

katulienkax
23. aug 2024

@biba_18 ako pisem, sama si to da do svojej dozy

sense
23. aug 2024

Veľa reštike ti dá polovičnú porciu, ale necekaj polovičnú cenu. Vždy máš tak zľavu 1-2eura proti cene bežnej porcie

simca06022011
23. aug 2024

daju ti polovicnu za rovnaku cenu alebo 70% (mavaju to aj v listku niektore restiky napisane)
Kludne si zober svoju dozu a das si zabalit. Usetria a este budete ekologicki... :D a tym to mozes aj vyhovorit, ze viete co, ja tu dozu mam, mozete mi to zabalit? :D

biba_18
23. aug 2024

@markusrasford definuj my na západe

simca06022011
23. aug 2024

@markusrasford ale neboj aj u nas v klude daju, zabalia do hocicoho, ci zvysok alebo rovno cele jedlo... neivem kam chodia zeny, co pisu, ze nie.. ale v ziadnej restike sa mi nestalo, ze by bol problem. A to nechodim do vyvarovni ani nahodou :DDDD

markusrasford
23. aug 2024

@simca06022011 ja sa nebojím ja stebou úplne súhlasím. Možno tie ktoré to vidia negatívne sú tie čašníčky ktoré by to nezabalili. Je to len a len o ochote personálu. Keď mi to v jednej restike nechcú zabaliť tak pôjdem do ďalšej. V našom meste je ich dosť. Negatívna reklama v tomto fachu nikomu nepomáha.

tenerifka
23. aug 2024

nemame na jedalnom listku detske jedla ani polovicne porcie. Vacsinou to rodinky riesia tak, ze vypyatju napr.dve jedla, a najedia sa traja, alebo bezne dvaja dospeli bez deti si daju dve predjedla a jedno hlavne jedlo a podelia sa. Uplne v pohode, toto robia hlavne Spanieli, zeny jedia malo, tu pichnu, tam ochutnaju....a dokopy nic nezjedia, preto su take chude.
Ak si chce niekto zobrat so sebou zvysky, balime do hlinikovych (alobalovych) jednorazovych tacok s papierovym vrchnakom. Ak by si niekto priniesol svoj box, normalne mu pomozeme to tam naskladat, nemame paranoju, ze ma za to pride zdr...at niekto z hygieny a dat mi pokutu, skor si myslim, ze by nas este pochvalili za ekologiu.
Klud a nohy v teple, su horsie veci, ako vlastn y box z domu😎

vevesh
23. aug 2024

@huxy tak restauracia ti neda polovicnu cenu za polovicne jedlo. Zvacsa zaplatis plnu sumu ako za normalne jedlo az po 70% plnej porcie. Nikdy, nikdy sme neplatili za polovicnu porciu aj alikvotne polovicnu cenu- logiku nehladaj, tak to je zauzivane vo vacsine restauracii...

yosi
23. aug 2024

@zuzanockamt Presne tak. V jedálnom lístku jasne napísané: ,,Polovičná porcia za 80% ceny plnej". No nekúp to...

huxy
24. aug 2024

@vevesh však si ešte raz prečítaj po sebe, čo si napísala. Za polovičnú porciu vraj zaplatíš plnú sumu. A za 3/4 porciu 90% z plnej sumy.
Mne je úplne jasné, že za polovičnú porciu neplatíš polovičnú sumu. Pracovala som v reštaurácii, takže mne to vysvetľovať vôbec nemusís.

candii
24. aug 2024

Pracovala som v reštike .. samozrejme že sa dá dať ale za 70% z ceny.

vevesh
24. aug 2024

@huxy nie vsade mas polovicnu porciu, niekde ti ponuknu 3/4 za 90% ceny. Co je na tom nezrozumitelne?🤔

muchotrafka298
24. aug 2024

Mne kamaratka pracujuca v gastre vysvetlila, ze personal nemoze nakladat do prinesenych nadob od ludi kvoli hygiene. Ked si to niekto z taniera nahrnie do krabicky, neriesia to.

gab1sol
24. aug 2024

A čo tak sa opýtať priamo na mieste? Zbytočne ti tu jedna napíše “nedá sa”, druhá “dá sa”, tretia “daj si detské menu”, štvrtá neviem, čo, keď toto si každá reštaurácia nastavuje podľa seba…
Ja osobne som ešte nikdy nemala problém s polovičnou porciou, keď som slušne poprosila. Obvykle som dostala aj slušnú odpoveď o zľave, ktorú mi dajú. A už som si párkrát vypýtala aj detské menu a nebol problém. Ale ako píšem, záleží na konktrétnej reštaurácii.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
tenerifka
24. aug 2024

@prasiatko30 my teraz v auguste mame vela Spanielov z pevniny, a fakt to je taky fenomen, ze zeny jedia velmi malicko. Nemci (par) si daju 2 predjedla a 2 hlavne jedla, Spanieli 1 predjedlo pre dvoch a 1 hlavne jedlo pre dvoch. Toto som u inych narodov nevidela, a to mame naozaj pestru zmesku. Ale ak pridu dvaja muzi, tak kazdy z nich riadne porcie. Ale teda ani zeny este nikdy nepytali polovicnu porciu, riesia to takto elegantne

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
tenerifka
24. aug 2024

@prasiatko30 ano, to mas pravdu, ked ide vela ludi spolu, tak je to iny koncept. Nasu restiku navstevuju v 90% pary, ktore su na dovolenke (skupiny nad 4 osoby len velmi vynimocne), a je to o jedle, flasi vina a klude. Teraz v lete sa obcas objavia aj rodiny s detmi (kedze nemame pizzu, hranolky ani cestoviny, tak naozaj vynimocne). Ale ziadne behanie, deti su rodicmi usmernene. Kuchyña zatvara o 22,00 (horario de guiris😂)

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
mclissa
24. aug 2024

@biba_18 ustrerovy krok? Vsade v zahranici to funguje a dokonca si tie deti aj vazia. Daju im pekne menu, pastelky, omalovanky a nerobia ziadne ustrerove kroky 🤦🏻‍♀️ je to normalne.
Len na Slovensku maju problem so vsetkym. Pytam kopcek zmrzliny pre syna a odpoved som dostala, ze oni davaju len tri 🙈 tam sa bojim opytat aj sol aby mi ju nahodou nezauctovali 😂