Riešenie nechtiac nesprávne odvážených produktov v obchode
Ahojtee mňa len asi žerie svedomie keďže ja som veľmi čestný clovek. Dnes som v obchode isla odvazit ovocie a v tom mi zavolala mama že mám pozrieť nejaký konkrétny druh jabĺk čo ona jedáva a ja som proste odvážila jablka nechtiac. Na samoobsluznej pokladni som rýchlo pipala som sa ponáhľala a teraz vybalujem nákup a pozerám že som odvážila niečo iné čo je asi aj lacnejšie a preto ma to serie. Ten obchod nemám najbližšie a na druhej strane zas nechcem aby si ma zapamätali keď tam prídem a poviem čo sa stalo.
Ako to riešiť? Myslite že na to prídu? Na samoobsluznej pokladni mi nevyhodilo chybu keďže váha sedela akurát v sacku bolo niečo iné ako malo byt.
Stava sa. Nic si z toho nerob.
Su aj taki, ktori to spravia z vychcanosti a este sa povazuju za hrdinov.
Nabudúce urob opačne, nalep nálepku z niečoho drahšieho a bude to vyrovnané.
Ale prosím ťa. Nepríde HAKA za tebou.... Tie veľké obchody ani nezacítia. Oni vyhadzujú ovocie vo veľkom
Presne tak ako ti radia vyššie - niektorí ľudia to tak robia bežne a ešte sú aj spokojní ako ušetrili a výhodne nakúpili. Ak ťa to tak strašne veľmi žerie, že s tým nevieš existovať, nabudúce si nablokuj niečo drahšie a budeš ok, aj keď si to nespravila naschvál a nemá ťa to prečo trápiť. Keď teraz prídeš k pani predavačke s týmto problémom a reklamáciou, zbytočne jej kvôli pár centom narobíš robotu a tej má dosť aj bez toho.
Presne tak ako ti radia vyššie - niektorí ľudia to tak robia bežne a ešte sú aj spokojní ako ušetrili a výhodne nakúpili. Ak ťa to tak strašne veľmi žerie, že s tým nevieš existovať, nabudúce si nablokuj niečo drahšie a budeš ok, aj keď si to nespravila naschvál a nemá ťa to prečo trápiť. Keď teraz prídeš k pani predavačke s týmto problémom a reklamáciou, zbytočne jej kvôli pár centom narobíš robotu a tej má dosť aj bez toho.
@danniiee8 už sme to ovocie aj načali.. takže reklamovať už nič.. a hlavne nechcem aby si ma pamätali to by som tam už nemohla ani chodiť 😂😂ja som veľmi zásadová. Skôr mi príde o to či na to náhodou neprídu a nezapamataju si ma tak či tak
To si o koľko e odrbala obchod? 🙈
To vazne su este ludia ako ty, ze ich toto trapi? Obdivujem teba a tvoje svedomie a naozaj to nemyslim v zlom
Niektori to robia cielene… a takych je vela. A ked si to nahodou vsimnem, tak sa robia blbi…
Tak kvôli tomuto by som si výčitky nerobila. Koľko si toho kupovala? Isto nie 50 kg. Pre pár centov sa netráp.....veľa ľuďom sa stáva, že zle pozru a odvážia drahšiu odrodu.
Ale prosím ťa. Nepríde HAKA za tebou.... Tie veľké obchody ani nezacítia. Oni vyhadzujú ovocie vo veľkom
@sisska96 vyhadzuju… ale pred tym si to odpiseme. Cize to pre nas nie je strata…
Takže najviac ťa trápi , skôr ti ide o to či ti na to prídu a chcela by si vedieť ako fungujú vnútorné kontroly?
Uplne ti rozumiem,mne dcera zjedla rozok a predavacka blokla len tie v sacku. Dcera plakala,tak ten zjedeny som zabudla spomenut. O dva dni som predavacke povedala nech blokne o jeden viac,bola v soku 😁 a nedavno som kupovala podlozky pod tortu. Rozne velkosti. Cca som vedela kolko budem platit. Zaplatila som a sla do auta a nesalo mi,zdalo sa mi,ze akosi menej platim. A ano,jedno podlozku mi neblokli,tak som sa vratila a doplatila. Tiez sa divili. V tvojom pripade by som ale neriesila. Obchody si to ani nevsimnu. A keby si sa aj vratila,tak za zlodejku isro nebudes
mne sa stalo, že som si raz pri vstupe do TESCA zobrala ten snímač a robila som si nákup. Nie veľký, pár položiek. Zobrala som si asi 4 jablká do sáčku a hľadala tú váhu na oddelení aby som si odvážila a zobrala lepku. Celé TESCO vtedy prerábali, nevedela som ju nájsť, tak som si povedala, že to vyriešim na pokladni. Samozrejme tiež mi do toho niekto zavolal, pri pokladni som zaplatila len to čo bolo zosnímané a išla som preč.
Utekal za mnou SBS-kar že či môže prekontrolovať nákup. Videli ma na kamerách že som si nezobrala tú lepku z váhy. Samozrejme vtedy mi to docvaklo. Som sa tam dorevala, vysvetľovala že som to neurobila naschváľ. Cítila som sa ako najväčší zlodej. Samozrejme oni povedali, že to je ok, že to sa stáva. Bola to hodnota asi 1,20 €
Ale už NIKDY som nenakupovala s tým snímačom ani keď bola akcia násobku bodov, dodatočná zľava. Už nikdy.
To som ja :D
mne sa stalo, že som si raz pri vstupe do TESCA zobrala ten snímač a robila som si nákup. Nie veľký, pár položiek. Zobrala som si asi 4 jablká do sáčku a hľadala tú váhu na oddelení aby som si odvážila a zobrala lepku. Celé TESCO vtedy prerábali, nevedela som ju nájsť, tak som si povedala, že to vyriešim na pokladni. Samozrejme tiež mi do toho niekto zavolal, pri pokladni som zaplatila len to čo bolo zosnímané a išla som preč.
Utekal za mnou SBS-kar že či môže prekontrolovať nákup. Videli ma na kamerách že som si nezobrala tú lepku z váhy. Samozrejme vtedy mi to docvaklo. Som sa tam dorevala, vysvetľovala že som to neurobila naschváľ. Cítila som sa ako najväčší zlodej. Samozrejme oni povedali, že to je ok, že to sa stáva. Bola to hodnota asi 1,20 €
Ale už NIKDY som nenakupovala s tým snímačom ani keď bola akcia násobku bodov, dodatočná zľava. Už nikdy.
To som ja :D
@arieska Tak toto je iné. Nám s mamou sa kedysi dávno stalo ešte v Hypernove že plný košík veľký a nejako jedna malá čokoládka zapadla do vozíka a nedali sme ju na pás. Ale SBS si to všimol a by som vtedy sa prepadla pod zem. Nepríjemné fakt a nebolo to zámerné. Ale tu hlavne v LIdli kto si má pamätať 20 druhov hrušiek a 30 druhov jablk a hlavne ked to neoznačuješ hned ako zoberieš, o polhodinu ked to blokuješ fakt ťažko vedieť že aké meno majú tie jablká alebo hrušky a s tým podľa mňa obchod musí počítať. Však ušetria na pokladníkoch, tak túto pár centov sú v strate.
@arieska Tak toto je iné. Nám s mamou sa kedysi dávno stalo ešte v Hypernove že plný košík veľký a nejako jedna malá čokoládka zapadla do vozíka a nedali sme ju na pás. Ale SBS si to všimol a by som vtedy sa prepadla pod zem. Nepríjemné fakt a nebolo to zámerné. Ale tu hlavne v LIdli kto si má pamätať 20 druhov hrušiek a 30 druhov jablk a hlavne ked to neoznačuješ hned ako zoberieš, o polhodinu ked to blokuješ fakt ťažko vedieť že aké meno majú tie jablká alebo hrušky a s tým podľa mňa obchod musí počítať. Však ušetria na pokladníkoch, tak túto pár centov sú v strate.
@marsmykkok mne sa už stal aj opačný prípad. Že som si zobrala do sáčku lacné jablká a keď som ťukala na váhu tak som ťukla drahšie. Alebo že som si zobrala zlacnený produkt kvôli končiacej záruke, ale zosnímala bežný nezľavnený kód. Tiež som to neriešila lebo kým by som sa dočkala niekoho kto príde to opraviť...
Ano,specialne na teba mali namierenu kameru,hlavne na cedulu s jablkami a hned po tvojom obchode si zobrali kamerovy zaznam a zacali aj s policiou presetrovat,co si si odvazila.A teraz o tebe vedia🫣🙈 Prosim ta,neprehanaj.
@marsmykkok mne sa už stal aj opačný prípad. Že som si zobrala do sáčku lacné jablká a keď som ťukala na váhu tak som ťukla drahšie. Alebo že som si zobrala zlacnený produkt kvôli končiacej záruke, ale zosnímala bežný nezľavnený kód. Tiež som to neriešila lebo kým by som sa dočkala niekoho kto príde to opraviť...
Cigani takto bezne vazia mrkvu namiesto masa. Zaujimave veci vedia vymysliet.
Nic sa ti nestane.
Ja som raz omylom nezaplatila jedny lasagne (bohvie preco ich vaha nezachytila) a druhy den som ich isla doplatit. Proste ma moralka nepustila to nezaplatit. Usmiali saz mozno si aj klepkali na celo... ale ja som bola v pohode.
@marsmykkok tie jablka maju na sebe kody, nic si pamatat nemusis
Takže najviac ťa trápi , skôr ti ide o to či ti na to prídu a chcela by si vedieť ako fungujú vnútorné kontroly?
@maranco no tsk reklamovať to už nejdem.. už to môžem ísť maximálne doplatit položiť im dám drobné a vysvetlit čo sa stalo alebo na to budem kašlať a budem sa modliť aby na to neprišli.
Cigani takto bezne vazia mrkvu namiesto masa. Zaujimave veci vedia vymysliet.
Nic sa ti nestane.
Ja som raz omylom nezaplatila jedny lasagne (bohvie preco ich vaha nezachytila) a druhy den som ich isla doplatit. Proste ma moralka nepustila to nezaplatit. Usmiali saz mozno si aj klepkali na celo... ale ja som bola v pohode.
@maialeo som rada že niesom jediná divná 😂 ako sa poznám ja to pôjdem doplatiť 😂😂
My sme si na samoobsluznej pokladni v Ikeii nenablokovali detsku kuchynku, lebo sme ju mali pod kosikom a platili sme veci cez 1000eur. Sme zo ZA, v Trnave na dialnici mi to docvaklo, otocili sme spat do BA a zaplatili ju. Tiez sa na nas divali ako na mimozemstanov, no neviem si predstavit , ze by sa s nou moje dieta hralo 🙂
My sme si na samoobsluznej pokladni v Ikeii nenablokovali detsku kuchynku, lebo sme ju mali pod kosikom a platili sme veci cez 1000eur. Sme zo ZA, v Trnave na dialnici mi to docvaklo, otocili sme spat do BA a zaplatili ju. Tiez sa na nas divali ako na mimozemstanov, no neviem si predstavit , ze by sa s nou moje dieta hralo 🙂
@rohypnol1 nechápem prečo sa pozerajú na cestných ľudí ako na šialených. Môžu byt radi
*čestných
Nechapes? No asi preto ze takych ludi nie je vela…
@lenkakravcova to robia bežne v Bille. Akcia a potom nablokuje bez akcie -_-
Niektori to robia cielene… a takych je vela. A ked si to nahodou vsimnem, tak sa robia blbi…
@klarissa25 Tak zase ja mám aj takú skúsenosť z Lidla, že raz som mala 2 tie šunkovo syrové taštičky, nahodila som ich správne a pokladňa zasvietila červeno, neviem možno nejaká chyba pokladne alebo boli urobené zle a mali inú gramáž. A prišla predavačka a s nepríjemným vyčítavým tonom že čo som tam naťukala ako keby ma obviňuje že zámerne niečo iné, pričom som dala správne.
Uz viac krat som predavacke nahlasil podobne "omyly". Vacinou este otocka z parkoviska, ale uz aj dodatocne (nemal som nablokovany tusim jogurt, tak som povedal, nech mi teraz jeden doblokuje navyse a podobne). Uz som dohlasoval rozky, tusim baleny syr, co ostal pod taskou a podobne. Ak ta to "hryzie", odlep si tu nalepku a nabuduce sa ich opytaj co s tym. Inac samozrejme nikto za tebou nepride.
V Tescu so samoobsluznym terminalom ma kontrolovali uz velakrat ... neviem podla coho im to hlasi. Vzdy bolo vsetko OK aj obsluha mala radost, tusim musel naskenovat nejaku sumu, kym bolo OK.
@klarissa25 Tak zase ja mám aj takú skúsenosť z Lidla, že raz som mala 2 tie šunkovo syrové taštičky, nahodila som ich správne a pokladňa zasvietila červeno, neviem možno nejaká chyba pokladne alebo boli urobené zle a mali inú gramáž. A prišla predavačka a s nepríjemným vyčítavým tonom že čo som tam naťukala ako keby ma obviňuje že zámerne niečo iné, pričom som dala správne.
@marsmykkok rozumiem. Tie pokladne niekedy blbnu, vlastne mam pocit ze blbnu stale. Ja osobne ich neznasam, tie nase lidlove 🤣

Áno, prídu ti domov zaklopať 😂