icon

Riešenie nechtiac nesprávne odvážených produktov v obchode

30. máj 2025

Ahojtee mňa len asi žerie svedomie keďže ja som veľmi čestný clovek. Dnes som v obchode isla odvazit ovocie a v tom mi zavolala mama že mám pozrieť nejaký konkrétny druh jabĺk čo ona jedáva a ja som proste odvážila jablka nechtiac. Na samoobsluznej pokladni som rýchlo pipala som sa ponáhľala a teraz vybalujem nákup a pozerám že som odvážila niečo iné čo je asi aj lacnejšie a preto ma to serie. Ten obchod nemám najbližšie a na druhej strane zas nechcem aby si ma zapamätali keď tam prídem a poviem čo sa stalo.
Ako to riešiť? Myslite že na to prídu? Na samoobsluznej pokladni mi nevyhodilo chybu keďže váha sedela akurát v sacku bolo niečo iné ako malo byt.

Strana
z2
slovakboy
30. máj 2025

Ja tiež som bol vrátiť tovar, ale stalo sa mi nedávno, ze som nevedel nablokovat na ten mobilný svadbe jeden tovar a hovorím si: musím to na samoobsluznej pokladni nahlásiť inak keď ma vezmú na námatkovo kontrolu bude hanba na 100 rokov. Samozrejme som zabudol a doma keď som bol už som to nešiel vrátiť. S takými malými stratami veľký reťazec počíta. Ale keď sa mi niečo podobné stalo v našom obchode, že som niečo nenechal zablokovať alebo už ani neviem ako sa to stalo, tak som to bol vrátiť a ospravedlniť sa. Nerob si z toho ťažkú hlavu. Je pekne že sa snažíš byt dobrá a cestná, ale zakladať si na poctivosti svojej môže byt aj negatívna vlastnosť. Pocit separovania sa od tých naničhodníkov. Niekedy je dobré si priznať svoju nedokonalosť. Priznať si že aj ja som členom tohto skorumpovaného a komunisticko-gardistického národa. Aj tak ho mám rad. A niekedy sa aj vo mne prejavia vlastnosti tých, ktorých odsudzujem.

lenkakravcova
30. máj 2025
@sisska96

@lenkakravcova to robia bežne v Bille. Akcia a potom nablokuje bez akcie -_-

@sisska96 mne sa to stalo v Tescu.
Ale blbé keď to takto robia..

danica2711
30. máj 2025

neboj, nikto na to nepríde, navyše ide asi o pár centov. Ale je mi sympatické, že ťa to trápi 👍

marsmykkok
30. máj 2025
@klarissa25

@marsmykkok rozumiem. Tie pokladne niekedy blbnu, vlastne mam pocit ze blbnu stale. Ja osobne ich neznasam, tie nase lidlove 🤣

@klarissa25 áno majú najväčšiu chybovosť tie Lidl samoobslužné pokladne, stalo sa mi tam už všeličo, či už nechcelo zobrať časopis s darčekom, ochutené vody čo nebývajú bežne v ponuke ani cez kod na obale 6 kusovom ani na fľaši, problém býva aj balené mäso, proste všetko. Napríklad v Kauflande sa mi to stalo len raz a to že limetku mi nezobralo, ale preto že fakt bola raz taká veľká ako 2-3 normálne, v Kauflande asi sú tie samoobslužné najlepšie. A Tesco niekde uprostred medzi LIdl a Kauflandom, nemá až takú chybovosť ako LIdl, ale tiež sa stáva.

sisska96
30. máj 2025

Ja tiež niekedy zlé zadávam pečivo v samoobslužnom, čo už stáva sa . Minule som zadávala o 1 euro lacnejšiu pizzu. Nejak ma to netrápilo

maialeo
30. máj 2025

mne islo o moj vlastny pocit... mam rada cistu karmu... doplatila som a fajn...

anjelok
30. máj 2025

Ja som dnes darovala kauflandu 3 eura. Mojou chybou. Takze pokoj, niekedy par centov hore, inokedy dole, riziko podnikania 🙂

lenka.25
30. máj 2025

Ja som raz tak z Kauflandu odišla bez zaplatenia dvoch kartónov kofoly . Mala som ich dolu pod vozíkom , dcéra mi začala vyvádzať . Úplne som na ne zabudla , nedala som ich na pas , pokladníčka nablokovala čo som mala na páse , zaplatila som . Ešte ani keď som to nakladala do auta mi to neprišlo , až večer sedím , pozerám telku a ani neviem prečo ma to napadlo , že to som asi neplatila . Ráno som sa išla s dcérou prejsť a som to doplatila . Pozerali na mna ako keby som spadla z Marsu , ale tak stava sa . Tak isto mi v Lild tiež viac krát neblokovali zlým kódom veci , čo som ani nemala a všimla som si to až doma . Tiež mi to určite neurobili naschval . Sme ľudia a každý z nás sa pomýli / zabudne .

maminkadeticiek
30. máj 2025

Nebkbni preboha 🤭

sszuzu8
30. máj 2025

Ja som tiež poctivá v tomto. Raz som išla na nákup nevzala som košík bageta v sáčku zavesená na ruke zvyšné veci v rukách tie som si nablokovala zaplatila spokojná si idem na zastávku autobusu. Už keď som bola tam uvedomila som si ze bagetu som nezaplatila. Išla som naspäť a povedala som predavačke aká je vec ze si ju chcem doblokovat 😃 smiala sa aj s kolegyňou, ale ten pocit ze som čistá je na nezaplatenie

nikiki29
30. máj 2025

Mne z tvojich príspevkov príde, že ťa najviac trápi to, či ťa odhalia, či si ťa niekto všimol/zapamätá a nie nejaká akože čestnosť či svedomie… 😑
Ak ťa žerie svedomie, môžeš peniaze, o ktoré si obrala obchod darovať nejakému chudobnému. Alebo choď nakúpiť a nablokuj si teraz tovar opačne.
Ak ťa trápi len to, či ťa niekto videl, tak kašli na to, nikoho nezaujímaš… ani keby sa vrátiš, že chceš tovar stornovať a nahodiť správny, nikto to riešiť nebude. Spravia a dovi. Čudnejšie veci ľudia v obchode robia…

basullinka
30. máj 2025

Mňa by to tiež štvalo, ale ja by som to spravila tak, že by som si kúpila tie lacnejšie jablká a pipla tie drahšie, tým pádom sa to vyrovná 😅 proste naopak ako dnes.... Ja som sa tiež už vracala kvôli zle vyratanej kaiserke lebo som bola dlžná 9 centov 😂

karolinakr_ba
31. máj 2025
@juliacenc

To vazne su este ludia ako ty, ze ich toto trapi? Obdivujem teba a tvoje svedomie a naozaj to nemyslim v zlom

@juliacenc aj mna by to trapilo 😁

tramtada31
31. máj 2025

Bože, mne sa stalo niečo podobne, keď som “ukradla vanilkovy cukor. V obchode nemali male košíky, tak som brala len par veci do ruky, tiež som volala s mamou a pod telefónom som drzala 5 balenie vanilkového cukru, ešte sa platilo kartou, nie mobilom. Prišla som na to, až keď som s nou dovolala a išla dat mobil do kabelky, to už som bola pri dome, už som sa nevratila😀 ale inak vzdy, keď mi niekto zle vydá, minule o 10 eur, ale aj mensie čiastky, vzdy na to upozornim, dokonca som raz tankovala, po 20 km som prišla na to (podľa upozornenia z banky), že pán miesto 68 eur zadal do systemu 6,8 eur, tak som sa 20 km vracala, v tom čase robil uzavierku a nevedel prist na to, prečo mu nesedi kasa, ale tu má prekvapila reakcia, len to chladne zadal do terminálu a vôbec mi nepodakoval, že som kvôli jeho chybe zabila hodinu a presla 40 km, sle svedomie som mala ciste. Ale už sa mi stalo opacne, ze som mala na bloku niečo z predchádzajúceho nakupu zakaznika, všimla som si to neskôr, ale už som sa nevracala.

1sally12
1. jún 2025

Prečo sa na čestných ľudí dívajú ako na bláznov? :/ asi preto že je viac tých nečestných...smutné. Ako ja čo v práci sa snažím mať všetko hotové a tým čo to flákajú som na smiech.

bielykral
1. jún 2025

Toto riesis?

autor
1. jún 2025
@1sally12

Prečo sa na čestných ľudí dívajú ako na bláznov? :/ asi preto že je viac tých nečestných...smutné. Ako ja čo v práci sa snažím mať všetko hotové a tým čo to flákajú som na smiech.

@1sally12 aj ja to tak mám v práci a tiež sa na mňa pozerajú či mi nešibe.

aalt
1. jún 2025

Dnes sa mi podarilo "ukradnut" jednu zemlu. Zistil som to az doma.

princezna_bosorka
3. jún 2025

ked ta nechali zaplatit a odist, uz to nemaju ako zistit.

btw - raz mi v restike omylom nenablokovali celkom drahy kolac, je to uz par rokov a boli to minimalne 3eura za ten jeden kus. Pisala som im este v ten den, co sa stalo s tym, nech mi poslu cislo uctu, ze to doplatim alebo navod, ako to inak riesit (chodila som tam casto a rada, nechcela som im sposobit skodu a to ani v pripade, ze by si ma nepamatali, ze som to bola ja). Dostala som odpoved, ze ak ma nechali odist a nenablokovali mi to, tak to mam gratis a nemam to dalej riesit... a ze sa budu tesit, ked pridem znova.

irusa
4. jún 2025

Otázka ??? Koľkokrát teba odrbal obchod ??? Mňa veľakrát.....tak si nerobí ťažkú hlavu z toho....

Strana
z2