Riešite v obchode rozdiel v dekoch salámy?
Dnes som sa zamýšľala, keď mi dala predavačka namiesto 15 deka salámy 17. Riešite to?
Neriesim sk chcem oresne 15deka tak si kupim zabalenu
Deko či dva? Ja osobne by som sa hanbila nad týmto aj zamýšľať. 🤔
A ty riešiš?
Ten kto chce riešiť pár dkg by sa mal skúsiť zamestnat ako predavačka aby vedel aký je to pocit. Fakt by ma ani vo sne nenapadlo riešiť koliesko salamy hore-dole
@majusqwa trafila by si sa neboj..ked s tym robis mas odhad uz .robila som v tescu rok. To sa ti dostane do ruky do oka.
Keďže som blizinec niesom detailista 🙈 takže je mi to jedno pokiaľ mi nedá o 3nasobok OK 🤣
Ako kedy. Keď chcem 10 dkg a predavačka mi nabalí 12 dkg, neriešim. Keď chcem 10 dkg a ona mi bohorovne zabalí 25 dkg ani sa nespýta, či môže byť, vtedy jej to nechám odobrať a ani mi nevadí, že sa zdúva, až takmer poletuje pod stropom...
Dnes taka stala predo mnou a riešila dve kolečka odobrať začala som sa rehotat v záchvate lebo kedysi som v mäsiarstve robila,, škoda ze som si ju neodfotila keď sa ku mne otočila s poznamkou a ja spätne hneď odpovedala až sa zacítila trápne 🤣🤣🤣
@lucia13022023 existuje a veľa blbcov, aj keď namiesto 300 g dáš 304 g mletého mäsa dá ti odobrať tie dve,, gulicky,, psychopati
@stanulienkat Pamätám, hneď som si na to spomenula! 😂
Vobec neriesim. Ked vidim,ze predavacka presne vazi a ubera alebo pridava kolieska vzdy jej poviem,ze nevadi,ak bude viac alebo menej .
nie, ani ma to nikdy nenapadlo.
@zuzulka558 extrém
A vy viete kolko presne potrebujete,ze zjete tych 20 dkg,mozno raz si povieye preco som zobral tak malo,inokedy,zostala som sama 2 dni kto to zje.ja nikdy presne neviem ci mi budu stacit tie deka co pytam,preto to ani neriesim ci mi da menej ci viac.nedavam to presne do receptu ze 1 drozdie a druhe urcite nepotrebujem.
neriesim, aj ked posledne som si pytala 20, a bolo to skoro 30... ale tak kaslat na to. Ale tiez sa vzdy usmejem a pomyslim si, ze... co ak by som povedala, ze nie nemoze... ako zjedla by to tam alebo co? :DDD hlavne ked nechodim tam kde to uz maju predkrajane, ale kraja to vyslovene kazdemu zakaznikovi cerstve.. si to neviem predstavit.
Ale chapem otazku, uz som sa nad tym xkrat zamyslala :DDD a nie preto, ze by mi to nejak extra vadilo,a le tak .. zo zvedavosti.
Ja ak uz nieco kupujem, poviem zamerne menej, napriklad chcem 20 dkg poviem 15 a aj ked da viacej, tak je to OK. Urcite nepoviem ze moze nechat, ak chcem 20 dkg a dam mi tam 40 a este povie "Ved moze ostat nie?" na to poviem, nie nemoze, prosila som si 20 dkg, nie 40. Velmi malo ale kupujem vazene z pultu, neviem, kolko to tam stoji a ako to skladuju. (viem ze to musi byt z toho dna a co sa nepreda, to musi ist prec ale aj tak). Salaty a podobne veci nekupujem, takze tam neviem ako by som si pytala, ze coho kolko a ci by som bola s tym OK. Tesco uz napriklad postupne konci s tymito masovymi/salamovymi/salatovymi pultami v predajniach, maju uz len balene.
@zuzulka558 A čo ste si presne povedali? 😊🙏
Ja vôbec nerozumiem otázke, prečo by som toto riešila. Aj keď mi dá OO 5 viacej, poviem ok. My si doma jedlo nevazime
@abcmajacba nech si kúpi balenú ale treba ju prevazit a prerat lebo oni nevedia vo výrobe koľko chce
nie neriešim a ani nikdy riešiť nebudem stane sa.
@muchotrafka298 môžem ti zaručiť, že to balené je 1000x horsie a dlhšie skladované než na pulte. A preto je to jeden z dôvodov preco končia s pultovym predajom lebo to čo sa zvysi musia vyhodiť. Balené jednoducho "prebalia". A má oveľa dlhšiu trvanlivosť a je oveľa nezdravsie.
A propos, dkg alebo gramy? V nadpise je deko, teraz som to prečítala poriadne, neriesila by som, zjeme ale to sa mi nestalo, pár gramov áno
@bbshop ako prebalia original balene vo folii zatavene od vyrobcu?
u nás v práci v bufete keď som si pýtala salámu na desiatu tak že 4 krúžky ( napr.) - salámu nejedávam a keď som ju kupovala tak fakt som nepotrebovala viac krúžkov na 1 chlieb … ale dali mi koľko som chcela ☺️
Pár dg navyše neriešim, ani keď berie nakrájanú. Už vôbec by som neriešila, keď mi to krája. Minule sa mi stalo, že som kupovala Debrecínku, chcela som 10dg, bola nová predavačka, krájala a nevážila si, nakrájala 25dg , chcela hneď odobrať, ale vzala som v pohode.
Čo ale riešim vždy je, ked pekne poprosím natenko nakrájať a ona mi nakraja hrubé falaty pre drevorubača. Raz som tak vrátila 30 dg šunky a od vtedy mi tá pani predavačka ukazuje hrúbku šunky pred tým, ako ju nakrája.
U nás hlavne v Bille majú nakrájané vela druhov šunky a všetky neskutočne nahrubo. Človek môže 1 plátok pomaly obaliť a vypražiť. Toto neznášam a vrátim aj keby mala predavačka prasknúť.

Nie, ani som nevedela, že taký človek existuje ktorý to rieši 🤣