Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@laaska @zuzkat1
Ahojte, ak by sa vám chcelo niekedy venovať trochu času (alebo aj ďalším), o liečiteľstve a nielen o ňom, ale aj o prútkarstve, jasnovidectve atď. existuje výborný dokument - osobná skúsenosť jedného človeka, je to kvalitne a pútavo natočené a myslím, že vhodné pre ľudí bez rozdielu vierovyznania:
nie je to krátky dokument, ale je to také zaujímavé, že keď si to človek začne pozerať, väčšinou si to chce pozrieť celé (my sme si to pozreli po častiach)
@zuzkat1 ale pisala som aj, ze ti to neviem presne vysvetlit, chcela som to uviest na priklade, ze hriech je tma, niekedy v takom hriechu, pivnici zotrvavaju cele generacie, potom dostane niekto dar Bozieho milosrdenstva a moze sa dostat na svetlo. Ale nasledky toho hriechu - tmy ked bol v tme tak si ponesie so sebou.
A ohladom tych rusiciek http://www.biorelax.sk/?l1=somatex pisu tam, ze sa telo da odparazitovat za 21dni az 3 mesice....ale ono to sluzi ako prostriedok, ktory ovplyvnuje podvedomie. Ked klasicka medicina nedokaze znicit niektore virusy a parazity tak uz len nejaka rusicka to dokaze? Kazdy, kto ma ezotericke schopnosti uzavrel zmluvu s diablom, plati za to svojou dusou a ma diablovi prinasat dalsie duse, preto ten je to diablov vymysel - rusicka. Vnutri sa nachadzaju kamene - polodrahokamy a kristal. Nieco take ako orgonity, ktore su teraz popularne. Oni tam popisuju, ze zaruka sa nevztahuje na vyssiu moc - pisu blesk a zemetrasenie....no vobec to tym nemyslia. Vyssia moc je Boh, Boh niekedy nedovoli aby sa dusa dostala k diablovi, preto pouzije vsetky prostriedy na to aby taku dusu zachranil.
V Biblii tiez Jezis povedal - zvedu mnohych aj vyvolenych, ale nebojte sa, ja ich ocistim. Inak rusicky su previnenie proti prvemu prikazaniu Nebudes mat inych bohov okrem mna, ktorym by si sa klanal.
@zuzkat1 Niekedy je vplyv zla a diabla úplne očividný a niekedy skrytý. S tým úplne očividným sa stretávame často cez obyčajné správy. Sú ľudia so sadistickými sklonmi - ubijú, utlčú iného a bez náznaku ľútosti, ide z nich hrôza. Pri vyšetrovaní sa zistí, že pochádzali z rozvrátených rodín, otec alkoholik, bil matku i deti. To je proste "otvorený kanál" cez ktorý sa zlo šíri. Nehovorím, že každý človek, ktorý bol týraný je posadnutý diablom, ale hovorím, že zlo môže nabrať také rozmery, až k tomu posadnutiu prísť môže. Lebo každý sme originál. Sú deti, ktoré boli v detstve týrané a ako dospelí sa z toho dostanú, dokážu normálne žiť a prejavovať svoju lásku vlastnej rodine. Ale sú dospelí, ktorí preberajú správanie, akému boli sami vystavení. Nechcem sa do toho zamotať, len som chcela naznačiť ten vplyv diabla a zla, ktorý je zjavný. No vplyv zla môže byť aj "neviditeľný". Človek spolupracoval s diablom "nenápadne", napr. navštevovaním rôznych veštíc, alebo prechovával k niekomu celoživotnú nenávisť, dokonca z nenávisti niekoho preklial. O tomto nemusí nikto z rodiny vedieť, ale cez tohto človeka má zlo tiež "otvorený kanál" do jeho vlastnej rodiny. To nie je o pomstychtivosti Boha, Boh práve naopak, žiada od nás presný opak - lásku k sebe a blížnemu. Ak si však zvolíme "spoluprácu" s diablom, so zlom a nie s Bohom - dobrom - sami si volíme, čo do nášho života vstúpi. Preto je možné, že sú rodiny postihnuté zlom a prejavuje sa to napr. aj tými chorobami, fyzickými či psychickými. No určite nie každá choroba má takúto "genézu". Ale možné to je. Dúfam, že som bola zrozumiteľná. 🙂
No, ako to po sebe čítam, až taká zrozumiteľná som nebola 😅 Napísať veľa vecí do krátkeho príspevku pôsobí chaoticky 😒
@jaron rada si to pozriem, dakujem za tento link, kedze ja som mala spominanu rusicku doma tyzden, citila som sa ako v raji az kym som neprisla k svokrovcom a bavili sme sa na temu krestanstva a ze Boh nemoze konat proti nasej voli a na to, aby Maria pocala z Ducha svateho musela dat suhlas. Ze aj diabol potrebuje nas suhlas, aby nam mohol cez bielu magiu ublizit. Ja som si vtedy uvedomila, ze ja som si doniesla domov tu rusicku a ten ludovy liecitel sa ma pytal, ci ma moze liecit, ja som dala suhlas, ze ano. Vtedy som si v myslienkach povedala, ze sa liecit nechcem, zacalo mi byt zle, jednoducho to bolo nejako napojene na moje nevedomie alebo podvedomie.... Vtedy som mu zavolala, ze sa liecit nechcem a ze nechcem ani tu jeho rusicku, on mi povedal, ze to sa mu este nestalo, ze by niekto nechcel rusicku atd..... nakoniec som zo zufalstva isla ku katolickemu fararovi, vtedy som este nepoznala silu modlidby, povedal mi, ze sa ma pomodlit, ale stale to bolo malo, nepomahalo mi to, nakoniec som zacala cvicit 5 tibetanov. Zistila som, ze je to tiez modlidba k satanovi... Asi po 2 mesiacoch som dostala 1 ruzenec a rozne modlidby. Uz vtedy som citala bibliu a dozvedela som sa, ze kto sa prehresi voci Duchu Svatemu tak sa mu neodpusti, tak som sa zacala modlit tuto modlidbu. Bolo to 7 ruzencov denne- kym som sa to naucila trvalo mi to asi mesiac, teraz sa modlim stale a viem, ze tato modlidba ma mimoriadnu silu. Uverila som, ze na Zivcakovej sa zjavila panenka Maria, ked som bola v podvedomi tak oslabena velmi mi toto carovne miesto pomohlo. Nepriala by som nikomu aby sa dostal do takejto situacie a ak je mojim posolstvom pomoct ludom dostat sa z moci ludoveho liecitelstva, tak rada pomozem. Dostala som dar viery a kazdy den dakujem, ze mi katolicka cirkev velmi pomohla, som vdacna za kazdy den, ktory mozem stravit so svojou rodinou. Mne v tom centre pan povedal, ze nosim v sebe nenavist - nikdy by som si to sama nebola priznala, ved tak ako som zila ja, ziju mnohi ludia, maju nezhody, ktore sa ako tak vyriesia, ale pokial si ty nevyriesime v nasom vnutri sami tak sa z toho nikdy nedostaneme. Kazda jedna nezhoda s clovekom nam velmi ublizi na tele, preto ludia namiesto takeho praveho odpustenia radsej hladaju pomoc u inych. A ako spoznat prave odpustenie? To, ze ked ten clovek, z ktorym sme mali nezhody cokolvek povie, uz nam to vnutorne neublize, nezdvihne tlak, nenahnevame sa na neho. Ak citime akukolvek nezhodu a cokolvek co povie sa nas dotkne alebo ak na neho povieme co i len krive slovo - stale sme neodpustili.
@ewellina nie, krstom sa zmýva len dedičný hriech, dedičné zaťaženia, hriechy našich predkov, ich previnenia voči Bohu či cirkvi ktoré neboli odčinené, prekliatia a pod. sa krstom nezmývajú a pretrvávajú ich následky mnohé generácie.
Žalmy 51:7 Hľa, v neprávosti som splodený, a v hriechu ma počala moja matka.
Žalmy 58:4 Bezbožníci sa uchýlili na cestu neprávosti hneď od života matky; blúdia hneď od narodenia tí, ktorí hovoria lož.
No neviem. Cele mi to pride ako velke bububu od boha...ak je zle len on da silu ak je dobre je to jeho zasluha... 5Tibetanov? diablovo dielo? Mama to roky cvicila ma problemy s klbami od narodenia a velmi jej to pomahalo...
@laaska takze svokra ta presvedcila ze konas zlo... A to ti nenapadlo ze ona ti vsugerovala a jasne ze sa ti zhorsil stav ked si to mala potom uz stale v podvedomi?
@ewellina nemám o tom nejaké hlboké teologické znalosti, tak sa nemôžem relevantne vyjadriť. Ale môj laický pohľad (ktorý vôbec nemusí byť správny, musím si to niekde overiť) - sila krstu zmýva z nás hriechy, ale nie je to zázračná vec, ktorá by nás úplne a doživotne už chránila pred vplyvom zla. Čiže ak niekto zvolá na niekoho prekliatie, môžu sa isté zlé veci prejavovať aj po krste, počas života. Na druhej strane sila modlitby a eucharistie dokáže všetko zlo potlačiť, Boh je víťaz nad smrťou, zlom a diablom. Len mu treba plne dôverovať.
@zuzkat1 neviem, prečo ti toto príde ako bububu od Boha 😕 Akože Boh môže za úplne všetko? Že keby bol Boh milosrdný, tak nedovolí, aby schizofrenický narkoman vystrieľal svoju rodinu? Prišiel by blesk z neba a zabil by toho narkomana skôr, ako tú strašnú vec stihne vykonať? Fakt neviem, ako si predstavuješ milosrdenstvo Božie, ale je to tak, že okrem Boha má vo svete veľkú moc aj diabol. To nie je len v rozprávkach, žiaľ...
@maja22 nepochopili sme sa... Narazala som na tie alternativne liecebne postupy... akoze je to diablovo dielo a uznavanie ineho boha... Mi to pride akoby nasilu drzal ludi v strachu... Ze ked ich nevylieci on tak radsej nikto... Toto je to bububu... Ze pojdes do pekla ak ti zachrani zivot liecitel...
Ahojte, som Vas tu prave objavila, mozem sa pridat?
@zuzkat1 aha, takto si to myslela 🙂 Ale v podstate je odpoveď tá istá. Sú liečitelia, ktorí majú dar od Boha a sú liečitelia, ktorí dostávajú pomoc od zlého. Je dôležité vždy starostlivo prehodnotiť, ku komu idem, komu sa zverím, od koho chcem žiadať pomoc. Lebo Boh uzdravuje telo i dušu, diablovi sa na čas možno podarí uzdraviť telo. Snaží sa Boha napodobniť, ale veľmi mu to nejde, vždy sa niečo "pokazí", resp. nedokáže uzdraviť dušu, on ju pomaly trávi, ničí, vzďaľuje od Boha, lebo to je jeho "náplňou práce". Čiže nie je to o tom, že by Boh chcel niekomu zle. Ide o to, koho človek o tú pomoc a uzdravenie požiada. Niekedy sa zdá, že Boh naše prosby nepočuje, neuzdraví, ale jemu ide hlavne o našu dušu, tú chce uzdraviť v prvom rade, aby sme s ním mohli byť večne.
Trocha sa zapojím do diskusie.
Aj pri spovedi sa odpúšťajú hriechy, ale nie všetky tresty. Toto by mohol byť problém pri hriechoch našich predkov.
Preto existuje očistec - miesto kde si odpykávame tresty za naše hriechy
@ewellina @maja22 @evkasus toto je velmi tazka tema - uzdravenie rodovych korenov.....aj knazi maju na nu castokrat uplne rozdielny az protikladny nazor a pohlad...ja sama sa zatial nazorovo drzim bokom, nejako ma nechytila a popravde, nerozumiem jej (pravdepodobne preto ma ani nechytila)...je to taky tenky lad a skutocne vyzaduje zrely teologicky vyklad...osobne suhlasim s @ewellina ze modlitba za uzdravenie nemoze byt silnejsia ako krst
Niečo o aktuálnej téme náhodne z netu 😉 http://blog.tyzden.sk/tomas-hupka/2009/07/05/o-...
Ja si nemyslím, že je to ťažká téma, nepríjemná možno ale pred nepríjemnými vecami človek nesmie zatvárať oči, dlhšie sa jej venujem a jej podstata je veľmi logická.
Ja tiež niečo k téme náhodne z netu:
"Z hlediska katolické nauky je však nepřijatelné – jak to vyplývá i z dokumentu Francouzské biskupské konference – předpokládat nějaké duchovní zlo pocházející z minulosti už nežijících, ale nám blízkých osob, a odstranitelné nějakou modlitbou druhé osoby. Z minulosti může pocházet nějaké zlo, i duchovní, jako je například zlý příklad a pohoršení, nevhodná výchova, špatné návyky…, to má hlubší kořeny a s tím je třeba dlouhodobě pracovat, usilovat se změnit svou mentalitu některými i asketickými cvičeními, často se modlit a přistupovat ke svátostem. Je třeba dobře si to uvědomit a nepřenášet své hříchy a hříšné náklonnosti jenom na druhé a pak očekávat osvobození opět jenom od druhých. To by popíralo naši svobodnou vůli a naši vlastní zodpovědnost za spásu! Osvobodí nás jenom Bůh, jeho milost, ale ne bez naší aktivní spolupráce! Nepodléhejme iluzím rychlého a jednoduchého řešení svých někdy i velmi závažných problémů, ale s pomocí Boží milosti se usilujme dělat vše, abychom to – pokud je to vůle Boží – změnili," uvádějí v úvodu publikace členové Komise ČBK pro nauku víry Mons. Dominik Duka, arcibiskup pražský, Mons. Jan Baxant, biskup litoměřický, a Mons. Ladislav Hučko, biskup-apoštolský exarcha.
@ewellina Neviem sa k tomu celkom vyjadrit, ale je jasne, ze Bohu sa budeme zodpovedat iba z hriechov, ktore sme spachali my osobne a nie niekto iny. My nemozeme a nenesieme vinu za hriechy nasich predkov, ale prax okolo nas ukazuje aj na uplne jednoduchych prikladoch, ze deti trpia nasledkami hriechov svojich rodicov. Ako aj Majka spomenula.
Niektori teologovia aj exorcisti vysvetluju nieco v tom zmysle, ze su aj zle veci (hriechy) ktore su pripocitatelne a tie ktore nie su ... neviem presne akymi terminom to oznacili, musela by som zistit kde som to citala. Ale su proste veci, ktore robia v nasom zivote sarapatu a hriech ale my za ne nenesieme uplnu zodpovednost.

@laaska poznam vela ludi aj veriacich,ktorym ludovy liecitel pomohol... A To aj s vaznymi chorobami...