Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@maja22 nieje to pravda zadarmo dostali zadarmo davaju....dokonca som bola v kontakte s jednou liecitelkou, ktora mala v byte rozvesane ruzence. Ak by ste stretli niekoho takeho, tak ho poproste, aby sa s vami ten ruzenec pomodlil - to nedokaze, pretoze diabol sa boji mena Jezis v modlidbe. A dalsia vec skuste sa opytat na karmu a dalsia vec ked hovoria o Bohu, opytajte sa ci hovoria o Svatej Trojici. Vtedy spoznate ci ide o liecenie od praveho Boha - Stvoritela. Lebo oni Satana nazyvaju Bohom a maju vychytane par citatov z Biblie - zadarmo ste dostali a zadarmo davajte....
videli ste? Nadherne!!!
@jaron
@laaska
@ewellina
@maja22 ked som sem zacala prispievat tak ste ma nalomili...a myslela som ze si kupim daku literaturu a mozno aj nazriem do biblie... Nie ze uverim ale aspon precitam,ale teraz som sklamana lebo som sa utvrdila v tom ze krestanstvo podnecuje a podporuje nenavist a diskriminaciu inak orientovanych,ine nabozenstva vyznavajucich... Boh nie je o laske ale o strachu...strachu z neznameho,nepoznaneho-tam vsade je zlo a diabol.. nepaci sa mi to...
dievčence, sledujem vás, čítam, premýšľam....
teraz ste sa dostali do bodu - témy exorcizmus, rodové prekliatie
no a tu ma to celkom zaujíma
dlho som o exorcizme nevedela, ak som započula, tak som to priraďovala k niečomu ako "veštenie"
zostala som (ne)milo prekvapená, že vlastne exorcisti sú aj kňazi RKC (na to určení)
pátrala som trošku ďalej a zistila som, že vedia pomôcť od posadnutia diablom,....
akože neviem, mne to nejak "nesedí" do RKC, ale nevadí, no
a teraz taká otázka pre tie, čo sa v tom vyznajú
exorcista vie napomôcť aj pri rodovom prekliatí?
@zuzkat1 rozumiem ti, aj vo vnútri cirkvi u nás niekedy prebiehajú diskusie o správnom pochopení odlišnosti od iných a zároveň nepovyšovania sa, lásky voči všetkým a pod.,
ako byť verný svojmu presvedčeniu a zároveň neodsudzovať, neponižovať a pod. ľudí s rozdielnym presvedčením, napr. vyznávačov východných náboženstiev - to je určite zaujímavá otázka
napr. teraz v tebe niečo vyvolalo dojem nenávisti a nelásky kresťanov voči iným, samozrejme nie je to tak, Boh je Bohom všetkých, i keď rešpektujem dojem, ktorý v tebe vznikol
Opakujem - Boh je Bohom všetkých, nenadržiava niekomu, zhora je jeho pohľad trochu iný ako ten náš zdola z tých naších "chlievikov" (tým nechcem uraziť žiadnu cirkev, len niečo zdôrazniť), z ktorých pozeráme niekedy na tých druhých s pocitom, že my sme tí naj.
Na druhej strane keď nevyznávam mnohé iné učenia napr. z vých. náboženstiev, že dokonca niektoré pokladám za rizikové pre život, ešte to neznamená, že nemilujem tých ľudí a už vôbec to neznamená, že by ich nemiloval Boh...
@zuzkat1 to závisí od uhla pohľadu. Rodičia povedia, že nepustia trinásťročnú slečnu na diskotéku, lebo o ňu majú strach, chcú, aby bola staršia, poznala všetky nástrahy a vtedy jej dovolia aj nejakú nočnú párty. Je to z lásky k nej. Ona to môže vidieť tak, že rodičia sú sto rokov za opicami, len ju obmedzujú a nič jej nedovoľujú... Lebo jej kamošky rodičia pustia... Proste, ťažko si môžeš utvoriť názor, keď máš málo dostupných informácií a potrebuješ aj určité skúsenosti, aby si pochopila druhú stranu 🙂 Keby bol Boh taký, ako ho opisuješ a ľudia by sa ho mali báť, nechceli by v neho veriť, hľadali by alternatívy. Ale tie milióny kresťanov majú zrejme aj trochu iné skúsenosti, keď sa k nemu hlásia. Neboj sa ho, prináša odpustenie, pokoj a lásku. 🙂
@zuzkat1 to je iba moj nazor, neviem ako to v skutocnosti je s tymi homosexualmi. Mam par takych kamaratov a okrem toho, ze stale maju nejake depresie su v pohode. Nemam s nimi najmensi problem. Nikdy som ich neodsudzovala, len az teraz som pochopila, ze su naozaj chori.
Ked sa chces dozvediet viac o Bohu a laske mne pomohli knihy od Dr. Joseph Murphy http://www.martinus.sk/knihy/autor/Joseph-Murphy/. Pomohli mi pochopit Bibliu, ma jedinu chybu, ze autor neveri na diabla, veri na dobro a zlo, ale diabla neveri. Veri vsak v lakaveho Boha, Ducha svateho, ktory v nas posobi. Autor prezil rakovinu, dostal sa do klinickej smrti a o 4mesiace sa uplne vyzdravil. Potom popisoval ako sa mocou viery v podvedomie dostal z tejto choroby. Dalsia kniha ktora hovori o vete z biblie - tomu kto ma sa prida a tomu kto nema sa zoberie aj to co ma - vdacnost - je od Rhonda Byrne Zazrak. Ak vsak ide v rodine o kliatby a ak v rodine niekto navstevoval ludovych liecitelov vtedy pomoze uz iba Jezis, presne tak ako to popisuje clanok od eweliny. To co mi tu prezentujeme su nase nazory, ak mas moznost popros Ducha svateho aby ti ukazal cestu. On najlepsie vie co potrebujes. Ak hladas Boha najdes ho. Ked sa Jezisa opytali kde je bozie kralovstvo odpovedal im - je medzi vami - to ako zijeme je Bozie kralovstvo, ak je v nasich zivotoch laska, tak bozie kralovstvo je medzi nami, ak vsak v nasich zivotoch vladne nenavist a alkoholizmus - tam Bozie kralovstvo nie je. Ked nieco nemam tak mam o to prosit. Ja som sa pytala Boha co mam urobit a Boh mi pomohol otvorit manzelovu Bibliu a hned na nahodnej stranke som nasla napisane - kto neodpusti svojmu otcovi ani tomu neodpusti moj otec, ktory je v nebesiach. Ja som zacala odpustat otcovi. Ako velmi som ho potrebovala ked som bola mala a on bol stale prec, potom po nas krikal....toto vsetko som musela zo seba dostat, vyplakat sa, a odpustat a odpustat. Mali sme vlazny vztah, teraz je to lepsie, ale stale to nieje tak ako by som si to predstavovala, preto stale prosim Pana, aby mi ukazal situacie v ktorych spoznam, co vsetko mi este treba napravit. A dakujem Panovi, ze ma vohnal aj do situacii, ktore sa mne nepacili, ale jedine tam som mohla spoznat co este treba napravit.
Ja ti zo srdiecka prajem, aby si nasla tu pravu lasku, lebo iba na nej zalezi a k pravej laske sa clovek dostane tym pravym lutovanim - ja som lutovala a lutujem tak, ze velakarat placem a lutujem ako som mohla ublizit svojim najblizsim, ale aj inym ludom. A potom sa citim lepsie, Boh mi tieto rany vylieci. A opat odpustam sama sebe a inym, kazdu situaciu na ktoru si spomeniem zvlast. Nieje to jednoduche a vobec nie rychle, ale je to jedine co mi pomaha. Bohu vdaka za toto pozehnanie.
@macamac čo ti na tom nesedí? Exorcizmus je vyháňanie diabla z človeka, do ktorého sa usalašil... Robil to Pán Ježiš, robili to jeho nasledovníci a robia to kňazi (na to určení) aj dnes. Myslím si, že vedia pomôcť pri väčšine duchovných problémov, ktoré človek má a nevie si s nimi poradiť sám.
@zuzkat1 v súčasnosti spolupracujem s jednym vyznavačom jógy. Máme niektoré veci spoločné, preto sme sa spoznali. Je to pre mňa výborný človek a v mnohom ma inšpiroval. Tiež jeho známi. Sú mi príkladom v niektorých veciach - ako svoj voľný čas obetujú pre veci užitočné pre spoločnosť. Jasné, že jógu cvičiť asi nebudem. A ani sa nesnažím mu niečo brať alebo dávať niečo kresťanské nasilu (jedine, ak ho niečo zaujíma a spýta sa, vtedy samozrejme odpovedám).
Som veľmi vďáčný za neho Bohu, lebo má mnohému naučil, som rád, že i keď v náboženstve sme rozdielni, je v nás aj niečo silné, čo nás spája - vnímam v ňom veľa lásky a túžby pomáhať iným. Pre mňa osobne je to prejav Boha, ktorý pôsobí v jeho srdci. Mám úprimnú túžbu žiť s ním raz navždy v nebi.
@zuzkat1 este jeden citat ohladom lasky k bliznemu
ČOKOĽVEK STE UROBILI JEDNÉMU Z MALIČKÝCH, MNE STE UROBILI
Až príde Syn človeka vo svojej sláve a sním všetci anjeli, zasadne na trón svojej slávy. Vtedy sa pred ním zhromaždia všetky národy a on oddelí jedných od druhých, ako pastier oddeľuje ovce od capov. Ovce si postaví sprava a capov zľava. Potom Kráľ povie tým, čo budú po jeho pravici: „Poďte požehnaní môjho Otca, zaujmite kráľovstvo, ktoré je pre vás pripravené od stvorenia sveta. Lebo bol som hladný a dali ste mi jesť, bol som smädný a dali ste mi piť, bol som pocestný a pritúlili ste ma, bol som nahý a priodeli ste ma, bol som chorý a navštívili ste ma, bol som vo väzení a prišli ste ku mne... Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili.“ (Mt25, 31-46)
Ale znamena to i opak, ak sme niekomu zle urobili, Bohu sme zle urobili.
@zuzkat1 v tomto máš pravdu, naozaj keby som sa narodila v Indii, z pohľadu kresťana som pohan. A neviem, pri mojej povahe, či by som nejakým misionárom uverila ich reči o Ježišovi a Bohu, ako sa poznám, asi by to šlo ťažko. 😅 Preto som veľmi vďačná Bohu, že som sa narodila tu a v katolíckej rodine a dostala som vieru na zlatom podnose 😵 Nemala som k nej takú namáhavú cestu ako niekto iný, beriem to ako dar z nebies 🙂 .
@zuzkat1 jasné, to je pravda, že narodím sa inde a pohan som ja, aj diablovo dielo bude to moje vyznanie z pohľadu tých druhých
jedno je však isté - nemôžu mať pravdu všetci (teraz neriešim, či mám ja a to moje vierovyznanie), ale napr.:
prídeš do reštaurácie - prinesú ti pizzu, rozmýšľaš, ako asi vznikla - jeden ti povie - priniesol ju ufón, druhý ti povie, že sa zrazu sama objavila v kuchyni, ďalší, že vraj to priniesol tvoj sused, ďalší, že to urobil kuchár v kuchyni...
ale len jedna z týchto možností je skutočne pravdivá, to je len príklad, tým chcem povedať, že musí byť aj niečo objektívne, nejaká podstata bytia, Boh a pod., nemôže mať napr. pravdu aj hinduizmus aj kresťanstvo - jeden z nás je tým "pohanom" objektívne - samozrejme kto, to je už o tom hľadaní každého z nás...
(dôležitá poznámka - a aj keby sa samozrejme zistilo, že ten "pohan" je ten druhý, to neznamená, že mám právo vziať mu slobodu a použiť voči nemu násilie, pretože podstatou toho "pravého bytia", tej "jedinej Pravdy" by mala byť určite hlavne Láska, tak aspoň tomu verím)
@zuzkat1 podla teba je homosexualita normálna ? Boh povedal plodte sa a mnozte a naplnte zem..toto u homosexualov nie je mozné a nikdy nebude, pretoze to nie je prirodzené. Dokonca ked sa na to pozeras aj ako neveriaci clovek, nemoze to byt normálne, lebo takto by ludstvo veeelmi rychlo vyhynulo. Homosexualita má korene v pvotnom hriechu samozrejme ako vela inych vecí
@dedikatessa blahozelam za homofobny prispevok. boh ta musi mat strasne rad, ze ti dovolil toto vypustit.
pre mna ako nekatolika, cize podla teba neveriacej je ulpne normalne, ze sa ludia rodia aj s opacnou orientaciou. vzdy sa rodili a vzdy sa rodit budu. su to normalni ludia.
nezabudaj a aj pre ALL vas/nas boh ma vsetkych rad bez rozdielu sexualne orientacie!
@maca_p nie som katolicka a mas pravdu boh miluje hriesnikov a nenavidi hriech, ktorym homosexualita je.
@maca_p A kto píše, že Boh nemá rád ľudí s odlišnou sexuálnou orientáciou? Samozrejme, že má. Aj pedofilov a zoofilov a pod. On nemá rád hriech. To, že my ľudia sme povýšili homosexuálne správanie sa na životný štýl, len vypovedá o nás samých... Nebolo by to prvýkrát, čo si ľudia povýšili hriech na cnosť... Bohužiaľ, také útoky na kresťanov, ktorí sa neboja povedať pravdu, ako sa dostalo od teba dedikatesse, tu už boli a a ešte aj budú... Ale neboj, aj teba má Boh rád, hoci si si dovolila toto vypustiť... 😉
@dedikatessa @maja22 preco sa vzdy ohanas, ze niekto utoci? je to moj nazor, ja tu nikoho ani nebijem ani nic.
len mi nehovorte, ze nie je okliestene si mysliet, ze homosexualita je zivotny styl. ved si uvedomte, ze jedinec sa s tym narodi, on/ona si nevyberaju, co je vam mile. a bohu to urcite nevadi, ak teda existuje. to nie boh urcuje pravidla, ale clovek. boha este nikto nikdy nevidel....
@maca_p použila si iróniu a nehovor, že do teba nevošiel hnev, keď si čítala tie slová a písala svoj príspevok 😉 Cítiť to z tých tvojich slov, takže ja sa neoháňam, ale odpovedám v zmysle - ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva 😝
Boha síce (kedysi) nikto nikdy nevidel, ale Ježiš povedal - kto vidí mňa, vidí i Otca, takže kto videl Ježiša, videl i Boha 🙂 . Pravidlá boli dané, veľmi dávno, ale človek si ich postupne upravoval, ako sa mu hodilo...Ja si uvedomujem, že homosexualita je aj vrodená, ale vravím, že to správanie je hriechom. Ale to je ťažko v dnešnom svete vysvetľovať, keďže v intímnej oblasti už takmer neexistujú zábrany a pojem "čistota vo vzťahu" mnoho ľudí chápe niečo ako sprchu pred a po akte, duchovný zmysel hľadá oveľa menej ľudí ako kedysi.
@jaron a kde beries istotu ze nema pravdu hinduista aj krestan... Ano boh je len jeden ale pre krestanov... To vy nemate uznavat inych bohov
@dedikatessa nemam slov... K tebe keby si prisadne gay tak sa asi ficis okupat nech sa nenakazis vsak? Hej je to normalne ze sa dakto rodi tak a clovek si to nevyberie sam... Tak sa narodi...
Popravdě mně je dost smutno, úzko z toho jak čtu ve zprávách kde všude se řeší povolení homosexuálních sňatků. Tak nějak jsem se srovnala s registrovaným partnerstvím, protože tam nejde jen o homosexuály, ale využívají to i jiní lidé.
Obecně...Bůh má každého rád, a já osobně se snažím nikoho neodsuzovat a být tolerantní k chybám druhých..mně se zpovídat nebudou a nemusí..i pár homosexuálů znám..ale spíš to vidím tak, že ne každý je předurčen k manželství, rodičovství..a homosexuálové jsou jendou skupinou.
@andelka ja nie som proti tomu aby mali deti... Myslim ze mnohe heterosexualne rodiny su menej schopne vychovat dieta nez podaktore homosexualne. Homosexualita nie je nakazliva ani sa ju clovek nenauci pocas detstva od rodicov... Dieta Potrebuje lasku a starostlivost a to mu moze dat aj homosexualny par...

@ewellina nedocitala som to... Nesuhlasim s tym... Preco pohansky vychod? keby si sa narodila tam tiez by si v tie veci verila...