Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@andelka 😀 nitěnka v tunelu je teda fakt epesní představa. To se Ti povedlo.
mě v podstatě nenapadá nějaký důvod, proč by opravdu měl být nesoulad v sexu důvodem k rozpadu vztahu. Vše běžné myslím se dá řešit...ať už rozdílné potřeby frekvence, anatomické záležitosti nebo i ty fyziologické (impotence nebo naopak předčasná ejakulace, na straně ženy pak frigidita atd.). Jediné co teda věřím, že nemusí někdo (obvykle žena) skousnout, jsou případně stimulační techniky, které se jí hnusí, odpuzují ji nebo jí prostě a jednoduše vadí (např. sado-maso). Ale tak s tím se chlap asi většinou taky na první schůzce nevytasí, možná ani na druhé a na osmé. Takže jestli přijde po několika letech manželství (nebo vztahu, kde jsou již děti) s tím, že by to mohli okořenit a jí se z toho zvedne kufr, tak už je stejně pozdě 😒
@andelka
no ved jasne, že sa to asi da riešiť, len tak ťažko môžem hovoriť za ženu v ktorej koži niesom. A horšie je, ked to partner riešiť nechce, lebo je to taka neprijmna vec.
@elana Ale myslim si, že chlap, ktorý dokaže na ženu čakať napr 2 roky kym sa vezmu, tak je natolko vyzrety že ženu nebude nutiť dajme tomu k sado masu 😅
inak sa na to tu troška zvrhlo.... 🙂
@elana ja si myslím, že to je len taka pekna frazička ako si oddobriť predsvadovný sex 🙂 Ale tak ja moc ohladom tohto tu kecať nemôžem, ale myslím si, že to môže byť pekné. Sa moja kamaratka tak vydavala, že proste čakali, a asi uplne inak vnimala to všetko, sa musela tešiť, a teda o tom chlapovi ani nehovorim 😀 😀
@elana
@vejula já myslím že tohle se dělí na praktiky, kterou jsou příjemné oběma a praktiky, které jsou příjemné jednomu a druhému nevadí a praktiky, které jednomu jsou příjemné a druhý je odmítá (asi by to chtělo třeba jendou zkusit, člověk nikdy neví 😅 ..) a to by měla být stopka, a tohleto nedělat, protože k ničemu nemůže být nikdo nucen, nebo manipulován, vydírán..a to už jsme zase u lásky, tolerance, úcty..
Ehm, kdyby si někdo nanečisto vyzkoušel soužití když jsou u toho dvě živé nespací děti..tak by si asi ledacos rozmyslel 😀 a stejně se to dopředu nacvičit nebo poznat nedá..nedá se vstoupit do téže řeky.
Jo, to musí být zajímavý úžasný pocit..
Já znám jen ten pocit ze svatebního rána..večer jsem byla nesvá, že můj manžel nejde domů 😀
@vejula my jsme cestou z veselky ještě šli odprovodit kamarádku domů..zalehli jsme asi ve 2h (jen než jsem vymotala všechny sponky z vlasů, tak to trvalo půl hodiny)..a fakt spali. Bylo až svatební ráno 😵 a kafe a dort do postele. Nejlepší snídaně. 🙂
My jsme spolu před svatbou nežili. A první mimčo bylo plánovaně necelé 3roky po svatbě. 🙂 Já jsem se vdávala studující. to bylo keců tehdy... 🙄
@zuzkat1 dnes som si pozrela link od @jaron
https://www.youtube.com/watch?v=bWNwlUBUVmEa uplne s tym suhlasim, presne tak to je s tym ludovym liecitelstvom, ktore je vysvetlene v 2 casti.
@zuzkat1 zvonku nemusíš vedieť čo je to slušná rodina, všade može byť zakopany nejaky pes... istá moja dobra priateľka pochadza z napohľad celkom slušnej rodiny (neboli to kresťania, ale inak velmi slušní ľudia), nikto by to nikdy nepovedal... až po 30-ke sa zdoverila že ju jej otec v puberte pohlavne zneužíval... cele roky trpela pocitom viny a menejcennosti ktoré sa snažila kompenzovať tym, že chcela byť dokonala v uplne všetkom- a fakt sa jej to aj darilo, posobila dojmom že vie všetko zorganizovať, všetko stíha- len ona sama vie aku dan za to musela platiť vo svojom vnutri... potom sa obratila k živému a skutočnému Bohu a všetka tato ťarcha z nej spadla, samozrejme nie naraz ....ale teraz je konečne slobodná, s tym všetkym vyrovnaná, aj otcovi z hlbky srdca odpustila, dokonca to nechala tak, hoci podla spravodlivosti by mal asi sedieť... čim nechcem povedať že to nejako takto mohlo byť aj v rodinach ktoré spomínaš, ale nikdy nevieš- isty psycholog spomina, že stačí, že otec z chlapca chce mať "poriadneho chlapa", cele detstvo ho drezíruje ako na vojne, neprejaví mu dostatok lásky - a na niektoreho chlapca to može posobiť tak, že sa stane homosexualom... nevravím, že je to tak vo všetkych prípadoch, ale verím že aj to može prispieť k vzniku homosexuality
Uz som to tu pisala,ale na tuto temu fakt koncim... Nema to vyznam... Vsetci omielame dokola to iste..
však dobre, zuzka... len chcem ešte podotknuť to, že to že ju otec zneužíva nevedela ani kamoškina vlastná matka ktora s nimi žila v jednej domacnosti - sice to nechapem, možno to skor nechcela vedieť, možno čosi aj tušila, každopadne to nevedela ...ale to sa temy homosexuali tyka len tym, že nikdy nevieme čim ktory človek v detstve prešiel...
myslím že tohle fakt nevyřešíme...opravdu nikdo nevíme, čím kdo jako dítě prošel a(le)! nevíme ani, čím prošel jako plod. Já mám totiž dojem, že je víc gayů než leseb a tudíž se nabízí otázka, zda homosexualita opravdu není vrozená (nikoli dědičná, neplést pojmy). Ale matka mohla mít v těhotenství z nějakých důvodů nadbytek estrogenů, které dlouho působily na vyvíjející se mozek plodu mužského pohlaví a mohly způsobit tak jeho změnu, úpravu, přepnutí na "ženský" model myšlení, současně ale působící androgeny po celý zbytek života se mu do toho pletou a pak z toho vychází ten typicky homosexuální projev, který bývá často až parodován, prostě ty sklony k lehké hysterii, neadekvátním reakcem, chování "baby" v tom negativním slova smyslu.
zkrátka já nemám pocit, že by homosexuálové co znám (tj. nevím 2-3 osoby, asi jako každý z nás) byli nějak šťastní se svou orientací, bývají to lidé nezakořenění, spíš nevyrovnaní, častěji střídají partnery-ač velmi touží po dlouhodobém vztahu (mmch. to je důvod, proč třeba nesouhlasím s adopcemi těmito páry a pravděpodobně bych nesouhlasila ani kdybych nebyla věřící). Prostě si myslím, že si to nevybrali, že se homosex. nedá naučit (viz. ty již zmiňované věznice-možná se naučí krátkodobě sex. frustraci kompenzovat s mužem, ale sociolog. průzkumy jasně ukazují, že po návratu do společnosti se vrací opět k heterosex. způsobu života).
A myslím že tady je bod (a opět už několikátý), kde @zuzkat1, coby nevěřící, musí zůstat pomyslně stát, protože dál přichází "půda svatá" , které ona již nevěří a nerozumí. Modlitba za úzdravu atd...ano, Bůh dokáže i nemožné, podle SZ dokázal dát děti ženám neplodným celý svůj fertilní věk a nyní již po přechodu, dokázal vzkřísit i konkrétní mrtvé, takže ano, jistě by dokázal přeorientovat homosexuála, ale v tom smyslu, jakým výraz "je to léčitelné" chápeme my, tak to, podle mého názoru, těžko.
@dobromila clanok je mysleny dobre ale je viditelne jednostranny existuje vela vedeckych studii (nie mytov a google clankov) o tom ze je homosexualita vrodena - jednoducho sa tak clovek narodi ... a je neliecitelna... aj ked suhlasim s tym nazorom ze to bude u kazdeho inak a niekto moze mat veciu predispoziciu a niekto mensiu (jednoducho u niekoho je to lahsie potlacit u niekoho nie a niekto ma vseobecnu orientaciu.. ) .. skratka moze tam byt urcity vpliv okolia ale zaklad je v tom cloveku tak ako sa narodil ... ja som tiez o tom vela nevedela a dostala som sa k takym veciam uplne nahodou.. citala som si o prenatalnom vyvoji dietata a co vsetko sa s nim deje a nedeje a okrem kopca inych veci islo aj o tuto problematiku - ide skratka o vpliv hormovov v urcitych mesiacoch na vyvoj plodu a nemyslim si ze takuto vec moze nejako negativne ci pozitivne ovplivnit rodina a okolie... aj ked z toho clanku to tak znie aj ked je tam teda pouzite aj slovo "nezapricinenych faktorov" ale stale sa tu predpoklada nejaky faktor zvonka ako by... preto s tym clankom niesom spokojna rodina v ktorej vyrastie taketo dieta by potom mohla byt obvinovana alebo samodeprimovana nejakou vinou na tomto co podla mna nieje spravne...
Zdravím, zabloudila jsem na Vaši diskuzi spíš omylem, ale nedá mi to trochu nepřispět. Nejsem praktikující katolička, ale počítám se mezi věřící křesťany. Byla jsem vychována ve velmi tolerantním světě, tatínkem lékařem, který se s homosexuální orientací setkával velmi často a mám v této "komunitě" i 3 páry přátel. Všechny tři páry tvoří harmonické a pevné svazky (počítáno na roky až desetiletí), partnery nestřídají. Nikdo z nich není afektovaný (ikdyž znám i ty které by člověk s chutí parodoval), A všichni v sobě mají spoustu lásky, kterou věnují svým rodinám a zvířatům okolo sebe. A kdybych jednou musela volit, kdo se o mé děti postará a rodina by se tohoto úkolu zhostit nemohla, byla bych šťastná, kdyby to udělal právě jeden z těchto párů. protože nepochybuji, že by jim dali lásku a výchovu takovou, abych na ně byla hrdá a jejich orientaci ani sebevědomí by neutrpělo. Rozhodně mi přijde lepší náruč dvou milujících lidí (byť stejného pohlaví), než dětský domov (ve kterém jsem mimochodem jednu dobu pracovala a i přes všechnu snahu všech, to domov nepřipomínalo ani vzdáleně).
@oskvarka tak s tím si troufám nesouhlasit. U ženy hyperandrogenní syndrom vyvolává nadměrnou chlupatost, hrubší hlas, polycystózu vaječníků (a tudíž ztíženou plodnost) atd. atd., ale tyto ženy jsou často právě pacientky CAR, tudíž ženy heterosexuální, marně se snažící o dítě. Naopak muži se syndromem XYY, kde se dá předpokládat nadměrné množství androgenů opět nebývají homosexuální, naopak, popisuje se zvýšená agresivita, nepřizpůsobivost, nekreativnost-stereotypní myšlení atd. Mě tedy homosexuální projevy u mužů sedí spíš logicky na nadbytek estrogenů (který ale není po narození, ale měnil vyvíjející se mozek)- jak už jsem psala výš-jemná, "zženštilá" povaha, neadekvátní reakce, hysterie, někdy úskočnost, vypočítavost, atd.
@terulin to máš (nebo oni mají spíš) opravdu štěstí 🙂 a to myslím fakt v dobrém. Co já znám právě homosex., tak jak jsem psala, jsou spíš nešťastní a neukotvení, chtěli by milovat, opravdu moc touží po lásce, ale nějak se nedaří (někdy mi přijde, že jeden z důvodů je i ten, že mají dost horkou hlavu, vše řeší radikálně, snadno je člověk zklame, stejně jako se rychle zamilují, tak to jde zas honem do háje)...jeden tu potřebu lásky kompenzuje velkou farmou (netuším jak to zvládá ještě při svém povolání, každé zvířátko má pojmenované a dýchal by za něj) a druhé neznám tak dobře...ale spokojeně, naplněně, nepůsobí ani jeden. Samozřejmě, určitě jsou i stabilní páry (z českého showbyzu mě napadá např. P. Vítek a J. Sidowský), stejně jako všichni moc dobře víme, jaká je dnes trvanlivost párů heterosexuálních...spíš jsem tím reagovala na ty názory, co se tu v tomto týdnu objevily a z nichž plynulo pomalu to, že být homosexuálem je in, že je to nějaká zpovykanost (už nevím čím bych upozornil, jo bingo, najdu si kluka místo holky)a že je to léčitelné a není to diagnoza (v tom slova smyslu, v jakém se to běžně chápe).
@elana no ako ja chapem ze homosexualne spravanie je v danom momente asi sposobene vyssou hladinou estrogenu ale myslela som ze v prenatalnom vyvoji v nejakom obdobi posobil moc testosteron alebo tak... inak vraj existuje aj taky pripad ze telo nedokaze reagovat na testosteron vobec (to co pouzili aj v dr. House raz) vraj v pripade XY to sposoby ze je to uplne dokonala zena len zial nemoze mat deti ale nemusi na to ani cely zivot prist ze je vlastne genovo XY - ale teda ze totalne ze ani ziadne ochlpenie a ine veci co trapia aj niektore zeny (nie ako moje chlpate brusko gulate 😉 😝 ) su to zaujimave veci ... ale je mozne ze s tym testosteronom som si to pomylila s tymi dievcatami v prenat. vyvoji.. ista si niesom ... ja len nemam rada ked sa robia zaveri ako v tom clanku napriklad a niesu dostatocne podlozene vedecky, tak ma to ako veriacu dost mrzi, lebo sa tym formuje krestanska verejna mienka s ktorych zial niektory su viac fanatici ako krestania... a to sa nikoho nechcem dotknut ale najveciu krizu svojej vieri som zazila ked som zila na "krestanskej orave" kde boli kostoli plne na prasknutie a ludia neprivetivy a neotvoreny.. doslovne fanaticky .. cest vynimkam......
@elana Myslím, že složitost vztahů je stejná jak u hetero tak homo párů. Neznám nikoho, kdo by si život gaye nebo lesbičky vybral, protože je to zajímavé. A myslím, že jejich frustraci způsobuje většinová společnost, která není schopná odlišnost přijmout jako fakt, přírodní omyl, nebo vyšší záměr.. Ono je těžký smířit se s tím,že jsi jiný, obzvlášť, když to ostatní odsuzují. A to že si homosexuál uvědomí, kdo vlastně je až v pubertě nebo později, je také dáno tím, že všichni předpokládají, že není a tak musí překonat vlastní bariéry.
Kdysi jsem četla jednu studii, že homosexualita vzniká z důvodu prevence přírody před nežádoucí mutací genů určitého živočišného druhu. Stejně jako pozná trvale poškozené embryo a způsobí samovolný potrat, tak odhalí možnost určité mutace a brání se jí zamezením přirozeného množení. Pokud by to byla pravda, tak bychom měli být za homosexualitu vděční 🙂

@jaron ještě je jedna možnost..že by byl v ženě jak nitěnka v tunelu...ale to obvykle bývá když už, tak problém vícerodiček, ne mladých bezdětných holčin s prvním partnerem. Anebo to sám chlap ví, že byl málo obdařen, a to už pak taky záleží na otevřenosti vůči slečně..