Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
Ďakujem zo srdca všetkým, ktorí reagovali na moju včerajšiu prosbu o myšlienky a modlitby za našu babku, veľmi si to vážim a verím, že sa Vám to všetkým 100násobne vráti. Naša babka pred 45 minútami obklopená svojimi blízkymi odišla ku svojmu nebeskému Otcovi.
http://www.hlavnespravy.sk/preco-nove-„ludske-p...
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/289608-da...
tak ma napadlo, ze ked P.Maria povedala, ze zbran proti diablovi je modlitba ruzenca, citanie Pisma, sviatosti a post, ze by sme okrem podpisovanie roznych peticii proti, mohli kazda z nas aspon jeden ruzenec denne obetovat na tento umysel, aj ked viem, ake je to niekedy tazke sa prinutit, clovek bez problemov surfuje na nete, ale na modtlitbu akosi "nezvysi" cas. Neviem ci by ste boli ochotne sa na to dat, lebo vyzera to na dlhsie. Nam sa raz podarilo po navrate z Medjugoria skoro dva roky denne 3-4 ruzence zvladnut. Velmi pomaha, ked sa ten ruzenec modlia dvaja spolu nahlas, lebo sa clovek lepsie sustredi a nerozptyluje sa. Kludne aj s detmi.
Dňa 14.08. Svätého Maximiliána Márie Kolbeho, kňaza a mučeníka Č
(spomienka)
Dt 34, 1-12
Ž 66, 1-3a. 5+16-17
Refrén: Nech je zvelebený Boh; on dal život mojej duši.
Mt 18, 15-20
Aleluja, aleluja, aleluja.
V Kristovi Boh zmieril svet so sebou a nám odovzdal slovo zmierenia.
PRIKÁZANÝ SVIATOK – Nanebovzatie Panny Márie B
(slávnosť)
Vigília:
1 Krn 15, 3-4. 15-16; 16, 1-2
Ž 132, 6-7. 9-10. 13-14
Refrén: Vstaň, Pane, zaujmi svoje miesto, ty a tvoja vznešená archa.
1 Kor 15, 54-57
Lk 11, 27-28
Blahoslavení su tí, čo počúvajú Božie slovo a zachovávaju ho.
V deň slávnosti:
Zjv 11, 19a; 12, 1-6a. 10a-c
Ž 45, 10. 11-12. 15-16
Refrén: Po tvojej pravici, Pane, stojí kráľovná ozdobená zlatom.
1 Kor 15, 20-27a
Lk 1, 39-56
Mária bola vzatá do neba; plesajú zástupy anjelov.
@igiana je to naozaj utok na krestana ale asi uz aj na ludsku dostojnost a na prirodzeny chod prirody s tou rodovou ideologiou.....
keby sa tak niekto z nasich predstavitelov zaoberal pravom nenarodeneho dietata na zivot ako tieto neofeministicke popletenosti riesia...
Dobra relacia na tuto temu Rodova rovnost a feminizmus s Mariou Raucibovou a Annou Veresovou
http://www.lumen.sk/live-detail.php?id=53
Takisto davam do pozornosti BUDTE OSTRAZITI...
sekta ktora chce rozvratit katolicku cirkev, vravia si Dom viery a prekrucaju svate pismo siria, nepravdy a lakaju hlavne v radoch pochybujucich a sklamanych katolikov
http://www.domviery.sk/cirkev/
20. nedeľa v Cezročnom období Z
Jer 38, 4-6. 8-10
Ž 40, 2-3a. 3b-d. 4. 18
Refrén: Pane, príď mi čím skôr na pomoc.
Hebr 12, 1-4
Lk 12, 49-53
Moje ovce počúvajú môj hlas, hovorí Pán; ja ich poznám a ony idú za mnou.
ahojte dievcata dlho som tu nebola...... tak vas idem precitat a popriat krasnu slnecnu nedelu 😵
dávam do pozornosti Pochod za život v KE nasledujúci víkend
oprava,pochod je až v septembri
Aj ked je toto forum pre mna miestami pohorsenim a neprijatelnym a nezlucitelnym s presvedcenim krestana..
Viac menej prilezitost na hriech. 🤐 ...neodisla som ako som povodne chcela..a dakujem za povzbudenie Terezke a Evkesus ,a v poslednom case sa hram s myslienkou vytvorit skupinu na temu ochrana zivota pred narodenim...PROLIFE...mal by niekto zaujem ist do toho so mnou???
http://www.svetkrestanstva.sk/2013/08/benedikt-...
Čo si o tom myslíte?????
Vobec nepochybujem ze ho k tomu rozhodnutiu stiahnut sa do uzadia viedol Duch svaty, akokolvek uz mu to dal vediet.....nie je to uzasne mat dvoch svatcov dvoch papezov vedla seba????.......len ked sa modlime na umysel sv Otca...predstavujem si modliacich sa papezov ...kolko dobrych umyslov BenediktXI a Frantisek spolu iste maju ked sa modlia ...
a ked som videla tie prenosy z Ria....
nikdy nebola cirkev silnejsia..si myslim
Navzdory tymto nezmyslom co sa u nas a v celej Europe siria...
http://alojzhlina.blog.sme.sk/c/335174/Kniha-o-...
dnes som pocula na Lumenku vyzvu podte protestujme proti tymto novodobym ludskym pravam..ideologii rodu...juvenilnej justicii a proti posliapavaniu prav nenarodenych deti.....tak ako ludia protestovali v Chorvatsku..odvratili to...
http://translate.google.sk/translate?hl=sk-SK&l...
ospravedlnenie za automaticky preklad aj za ten proti cikrevny ton..ale lepsi clanok o tom som nenasla
Dobra správa pre Slovensko 😉 .
Po rôznych ťažkostiach sa nám podarilo zorganizovať vlak na Národný pochod za život. Vlak Fóra života pôjde z Bratislavy do Košíc už v sobotu 21.9. ráno a vráti späť po pochode v nedeľu. Cestujúci tak budú mať možnosť zúčastniť sa chystaného bohatého programu pochodu, ktorý zahŕňa aj množstvo sobotňajších svedectiev či workshopov na zaujímavé témy ako napr.
Som mladý a som za život
Čakáš nečakané dieťa?
Pomoc tehotným ženám v núdzi
Látkové vs. jednorazové plienky
Prirodzený prístup k plodnosti v gynekológii a pôrodníctve
Prijatie postihnutého dieťaťa
Zo života prolife novinára
Sexuálna výchova doma a v škole
Ako rešpektovať ľudskú dôstojnosť až do konca?
…
Pre cestujúcich bude pripravený program aj vo vlaku. Viac informácií o vlaku ako aj NUTNEJ REGISTRÁCII môžete nájsť na http://www.forumzivota.sk/registracia-na-vlak/
Tešíme sa na spoločný čas.
http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=201308...
Okrem účasti na spoločných modlitbových stretnutiach vás pozývame zapojiť sa osobne do modlitbovej podpory Národného pochodu za život – kdekoľvek, ktokoľvek a kedykoľvek – aj dennou modlitbou jedného desiatku radostného ruženca – Ktorého si, Panna, z Ducha Svätého počala.
Môžeme tak byť spojení nadprirodzeným spôsobom na celom Slovensku, či svete a veľmi účinne prispieť k šíreniu kultúry života v našej krajine a spoločnosti.
Aj “Tvoj Zdravas” sa počíta…
Viac na: pochodzazivot.sk
Panny Márie Kráľovnej B
(spomienka)
Sdc 11, 29-39a
Ž 40, 5. 7-8a. 8b-9. 10
Refrén: Hľa, prichádzam, Pane, chcem plniť tvoju vôľu.
Mt 22, 1-14
Nezatvrdzujte dnes svoje srdcia, ale počúvajte Pánov hlas.
Prosím podpíšte petíciu
http://www.cbreurope.sk/peticia.html
Hromadná pripomienka Centra pre bioetickú reformu k Dodatku k Štatútu Rady vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť
Zásadné pripomienky:
Navrhované znenia na doplnenie tzv. LGBTI výboru žiadame vypustiť a navrhujeme zriadiť „Výbor pre práva počatých detí“.
Odôvodnenie:
Neopodstatnenosť výboru LGBTI
Tzv. LBGTI ľudia predstavujú asi 1000 ľudí na Slovensku (0,02%), čo naznačujú preferenčné hlasy prvému homosexuálnemu poslancovi Stanislavovi Fořtovi v parlamentných voľbách na kandidátke SaS, ktorý sa napokon do Národnej rady ani nedostal. Zo zdravotného poistenia je preplácaná psychiatrická liečba transrodovým osobám, ktoré tvoria ak vôbec promile v spoločnosti.
Porušovanie rovnosti a práva na slobodu prejavu a svedomia
LGBTI ľudia majú rovnaké postavenie a práva ako ostatní občania, vrátane práva na manželstvo, ktoré môže existovať len medzi mužom a ženou vzhľadom na dizajn ich vzájomne kompatibilnej sexuality. Zvyšovanie ich práv nad práva ostatných ľudí by bolo v rozpore s rovnosťou všetkých pred zákonom. V niektorých krajinách (Švédsko, Veľká Británia, atď.) takéto „zvyšovanie práv LGBTI osôb“ viedlo k potláčaniu základného ľudského práva na slobodu prejavu a svedomia, keď dokonca prijatá legislatíva núti občanov ku kolaborácii na análnych perverznostiach a ich propagácii, ktoré sú v rozpore so svedomím a hodnotami mnohých.
Nové právo = zdehonestovanie manželstva
Snaha LGBTI aktivistov v zahraničí viedla k predefinovanie inštitútu manželstva, čo je životné spoločenstvo dvoch osôb založené na kompatibilnom sexuálnom spojení, ktoré jediné je naplnením reprodukčnej dimenzie sexuality. Homoaktivisti nútia spoločnosť, aby akceptovala, že sodomia, teda análne a tiež masturbačné ukájanie sexuálneho príslušenstva jednej osoby na nesexuálnom alebo prostredníctvom nesexuálneho príslušenstva druhej osoby má byť podstatou manželstva... Nazvať sodomistický vzťah manželstvom je ako vyhlásiť, že Dunaj tečie do Viedne.
Ako mohlo Slovensko prijať medzinárodné záväzky bez toho, aby v tak závažnej veci, akou je predefinovanie manželstva a výchovy detí, nebolo potrebné hlasovanie volených zástupcov v parlamente? Nútiť spoločnosť, aby všetci predstierali, že dve osoby toho istého pohlavia sú navzájom schopné manželstva (a teda kompatibilného sexu a vzťahu), hoci je to evidentné už dieťaťu, že nie sú, je medveďou službou týmto osobám. Povedie to len k ich oveľa väčšej frustrácii. Namiesto klamania sa potrebujú pochopiť, ako zlyhala ich psychosexuálna identifikácia.
Právo na liečbu
Práve pre niekoľkonásobne vyššiu mieru závislostí na drogách a alkohole, depresií, samovražebných sklonov1 a domáceho násilia2 v porovnaní s tzv. heterosexuálmi takto „orientované“ osoby vyhľadávajú odbornú pomoc, vďaka ktorej môžu pochopiť zlyhania svojho psychosexuálneho vývinu, pochádzajúce zväčša z narušených väzieb v rodine. Mnohé štúdie potvrdzujú, že homosexuáli sú vlečení nevyriešenými zraneniami z minulosti. Štúdia, ktorá tvrdila, že je to kvôli zastrašovaniu pre ich „orientáciu“, sa zdiskreditovala pre vymyslené výsledky3.
Údajná „orientácia“ je premenlivá 4(LGBTI experimentovania v mladom veku veľká väčšina ukončí), mýty o jej dedičnosti boli vyvrátené5. Dokonca homoaktivisti vyvracajú tieto politicky motivované mýty. 6
Existuje psychiatrická evidencia, že sa úspešne takéto osoby liečia. Mnohí LGBTI odmietajú liečbu (podobne alkoholici odmietajú uznať svoju poruchu), spochybňujúc jej výsledky, ktoré sú porovnateľné s úspešnosťou liečby iných psychiatrických porúch. Z lesieb až vyše 50% sa vráti po liečbe k heterosexualite7. U mužov 30% dosiahne úplný návrat k heterosexualite, ďalších 30% má úľavu, hoci celkom nie je ok ako heterosexuáli. U mužov je liečba komplikovanejšia8, lebo často homosexualné sebaukájanie spôsobí aj sexuálnu závislosť. Liečba viacerých vážnejších somatických alebo psychických ochorení (rakovina, schizofrénia, AIDS atď.) je takisto náročná a má častokrát obdobne nízku úspešnosť.
Hlavná riziková skupina HIV
Miera novodiagnostikovaných HIV nákaz medzi mužmi, ktorí obcujú s mužmi, bola 44-násobne vyššia ako u iných mužov a 40-násobne vyššia ako u žien - podľa dát prezentovaných na Národnej konferencii prevencie sexuálne prenosných chorôb v Atlante v roku 20109. S takýmito štatistikami miery nákazy nevyliečiteľnou chorobou by iné rizikové skupiny boli izolované a nie, aby dostávali priestor v médiach a zákonoch propagovať svoje rizikové správanie. Tieto osoby dokonca žiadajú spoločnosť nielen súhlasiť, ale aj kolaborovať na praktikách, ktoré ohrozujú zdravie! Análny styk je nehygienický a spôsobuje poškodenia konečníka, čo vedie k chorobám, vrátane rakoviny konečníka, žltačky, atď.
Nezdravé prostredie pre dieťa
Tvrdenia ako nedávne vyhlásenie Amerického kolégia pediatrov sú na západe už politicky nekorektné: „Viac ako tridsať rokov vyskumu potvrdzuje, že deťom najlepšie prospieva, keď ich vychovávajú dvaja biologicky rodičia v milujúcom manželstve s nízkou mierou konliktov. Deti ľahšie navigujú cez vývinové stupne, sú pevnejšie vo svojej rodovej identite, majú lepšie akademické výsledky, menej emocionálnych porúch a stávajú sa lepšie fungujúcimi dospelými, keď vyrastajú v prirodzenej rodine.“10 Ten istý zdroj poukazuje na nestabilnosť a problematickosť homosexuálneho prostredia pre deti (vysoká miera depresií, násilia a pod.). Väčšina štúdií, ktoré odobrili adopciu detí homosexuálom, neporovnávala homosexuálne páry so zosobášenými biologickými rodičmi detí, ale so slobodnými matkami a ďalšími problematickými situáciami pre dieťa.11 Je naozaj nešťastím, keď dieťa príde o rodiča, ale zámerne vytvárať legislatívou také nešťastné prostredie, ktoré dieťaťu neprospieva, porušuje ich právo vyrastať s matkou a otcom. K tomu má štát podnecovať a nie inak.
Skutočne diskriminovaná menšina
Počaté deti, ktorých základné právo na život je porušované komunistickým zákonom o umelom prerušení tehotenstva, predstavovali takmer 9 000 osôb len v minulom roku. Okrem toho dochádza k zabíjaniu týždňových počatých detí chemicky – hormonálnou antikoncepciou (mechanizmus zlyhania blokovania ovulácie a teda usmrtenie embrya je vedecky vyčíslené na 28-65% v závislosti od typu antikoncepcie12). Embryá, vyrobené umelým oplodnením, sú zabíjané v laboratóriach, ak sú nevyhovujúce, a to napriek tomu, že tu nedochádza k údajnému konfliktu s právom ženy na rozhodnutie o svojom tele (ešte nie sú implantované). Je zároveň potrebné zvyšovať starostlivosť o počaté deti, aby sme vďaka medicínskemu pokroku predišli ich predčasnej prirodzenej smrti v lone matky (spontánny potrat), čo má negatívny dôsledok na zdravie a psychiku aj týchto matiek a rodín. Ďalšou náplňou Výboru pre počaté deti by malo byť zlepšiť podmienky pre adopciu ako i propagovať rodiny k veľkodušnosti adoptovať si deti, ktoré ich matky neboli schopné vychovávať. Samozrejme, vďaka právnej ochrane dieťaťa by bolo potrebné podnecovať k adopcii namiesto k potratu a tiež k zodpovednej sexualite.
Technológie, veda a zákon
Menšina počatých v našej spoločnosti, hoci skrytá v lone matiek, je dnes viditeľná vďaka novým technológiam – ultrazvuk, video, foto. Ide o malé osoby, ktoré sú diskriminované pre svoj vek, veľkosť, genetické predispozície. Komunistický zákon ich oberá o akúkoľvek zákonnú ústavu, garantovanú ústavou, v prvom trimestri, keď má dieťa vyvinuté všetky končatiny a životné funkcie. Ústavný súd vyhlásil, že je na parlamente stanoviť, odkedy je človek človekom a teda, kedy ho má zákon chrániť aj proti rozhodnutiu matky, ktorá by sa ho chcela zbaviť. Túto hranicu začiatku života jasne určuje embryológia, keďže vznikom nového embrya dochádza ku kontinuálnemu a samočinnému rastu za predpokladu potrebnej výživy. Táto závislosť na prostredí nie je dôvodom na to, že sa bezbranného človeka možno zbaviť. Dieťa nie je majetkom matky, ani pred ani po narodení. Nie je ani jej telom. Je telom v tele matky. Tak ako človek vzniká počatím, môže vzniknúť tiež umelo klonovaním. Niekedy sa z embrya vplyvom prostredia a génov môže oddeliť ďalšie embryo (monozygotické dvojičky), čo je nesexuálna forma rozmnožovania bežná v prírode u niektorých druhov a v embryonálnom štádiu aj u cicavcov. Embryo, či plod má jedinečný fenotyp, odlišný od genetickej informácie matky (napr. pohlavie), a schopnosť kompletného vývoja na dospelého jedinca, akú nemá žiadna iná bunka v tele matky. Ide o potenciálne batoľa, adolescenta, dospelého, no nie potenciálneho človeka. Ľudské embryo, či plod už človekom je. Zákon, žiaľ, nereflektuje toto vedecké poznanie z oblasti genetiky a embryológie, lebo spoločnosti vyhovuje zbavovať sa nechcených detí, aby tak mohla holdovať neviazanému sexu, egoizmu a honbe za konzumizmom aj cez mrtvoly. Štát, legalizujúci zabíjanie nevinných, podnecuje ľudí k egoizmu a násiliu.
Ahoj, som tiež uprimný kresťan katolík , z tejto stratégie ochrany ľudských práv som zhrozená, preto som aj založila tému ochranme naše deti........ aby sa čo najviac ľudí o tom dozvedelo a konalo, len ma tak napadlo že sa to moc neujalo, komu sa bude chcieť tak len niečo k tomu napíšte, aby si to mamičky všimli a boli oboznámená, či už veriace či neveriace. Veľmi som z toho smutná a robím čo môžem aby sa to zastavilo..........
ešte ma napado, že stratégia má byť prerokovavaná 4.9. a môže sa tam zučastniť aj verejnosť, keby niekto chcel pošlem podrobnejšie info, ževraj stačí aj obyčajné státe v kute
Kto sa chce dozvediet viac, nech pocuva. Konecne diskusia zastupena oboma stranami.
Radio Lumen:
Občan (3.9., čas 11:00 - 12:00) – Stratégia ochrany a podpory ľudských práv - verejná diskusia - pripomienky krestanskych inštitúcii.
Hostia: právnik Martin Dilong, Maria Raučinová (členka Výboru pre rodovú rovnosť), Pavol Kossey (FKI), Iva Vranska Rojkova (Matica slovenská),
Za prípravný tím Stratégie - Barbara Illková, generálna riaditeľka Sekcie právnej a konzulárnej MZVaEZ SR (+ hovorca Peter Susko)
Motto:
"Môžeš oslobodiť veci od cudzích alebo náhodných zákonov, ale nie od ich prirodzených zákonov. Keď chceš, môžeš vyslobodiť tigra spoza mreží, ale nie od jeho pruhov. Neskúšaj ťavu oslobodiť od jej hrbu, ak nechceš riskovať, že ju zbavíš bremena jej vlastnej existencie. Nehraj sa na demagóga, ktorý obieha trojuholník a podnecuje ho k vyslobodeniu z väzenia jeho troch strán! Ak sa vyslobodí, zistí, že jeho život mal žalostný koniec." (Keith Chesterton)
http://www.kuby.sk/
V utorok, 8. októbra 2013 o 19.00 hod v Kňazskom seminári v Badíne navštívi Banskú Bystricu matka troch detí, nemecká sociologička, publicistka a spisovateľka (Daj láske šancu, Globálna sexuálna revolúcia) Gabriele Kuby. Sleduje vývoj spoločnosti a angažuje sa za budúcnosť nasledujúcich generácií. Hovorí o Globálnej sexuálnej revolúcii a o vývoji spoločnosti dnešnej doby. Mnohí ju už určite poznáte.
Jej návšteva je spojená s prezentáciou novej knihy Globálna sexuálna revolúcia
Prezentácia knihy s účasťou autorky:
Bratislava (7. októbra 2013)
Banská Bystrica (8. októbra 2013)
Ružomberok (9. októbra 2013)
Košice (10. októbra 2013)
http://rodinabb.sk/wp-content/uploads/2013/08/p...
Gabriele Kuby úprimne a vecne argumentuje v prospech kultúry života. Na príkladoch so západnej Európy ilustruje, aké rozsiahle sú negatívne dôsledky nášho “moderného” sexuálneho zmýšľania a správania, ako ničia našu identitu a budúcnosť. Núti nás zamyslieť sa nad takýmito otázkami:
Existuje univerzálna pravda, alebo má každý svoju?
Podľa čoho rozlišujeme dobro a zlo?
Je pohlavie určené biologicky alebo si ho môžeme slobodne vybrať?
Naozaj je rodina v ohrození?
Čo je to rodová rovnosť? Je to dobrá alebo zlá správa?
Ovplyvňujú médiá naše sexuálne cítenie a správanie?
Je ideál sexuálnej zdržanlivosti mimo manželstva prekonaný?
Prečo potrebujú deti rodičov oboch pohlaví?
Prečo vymiera naša západná civilizácia?
Aký je Boží plán s ľudskou láskou a telom?
@olejka ahoj,
sledujem trochu tieto veci o homosexualite, rôznych snahách a pod., ale v poslednom čase som si uvedomil, že si človek musí dať pozor na zdroje informácii, mnohé veci sa mi nezdali - akoby niektoré kresťanské zdroje používali v článkoch preháňanie, prifarbovanie, tendenčnosť, extrémizmus, prekrúcanie a pod. Nechcem tým povedať, že svet často nejde zlou cestou a že by sme nemali byť opatrný, ale že by sme mali byť čestní a seriózny aj pri skúmaní informácii a viac preverovať. Viď príklad v tom obrázku: podľa Štandardov pre sex. výchovu WHO vyzývajúvychovávateľov, aby videli deti už od 4 rokov k masturbácii.
Tu je odkaz, kde sa dá v nagličtine dokument stiahnuť, skús to tvrdenie tam nájsť:
http://sexualnavychova.wordpress.com/2011/10/24...
na strane 40 je tabuľka, kde sa o tom hovorí, znamená to však naozaj, že WHO odporúča učiť deti od 4 rokov masturbovať?
alebo napr. je zaujímavý názor na:
http://jezny.blog.sme.sk/c/335960/Klamat-ako-kr...
Necháp (nechápte) ma zle. Ja som na tej istej strane ako ty, tiež mi ide o rovnakú vec, len je potrebné si dávať pozor na spôsob, nemyslím, že účel svätí prostriedky...
@jaron Verím že čítame podobné blogy 😀 a nie všetkému treba veriť, to máš pravdu a rada si to prečítam celé keď budú decká spať lebo teraz to nejde... ale skús aj Ty toto napríklad...
výňatky z knihy ,,With Pleasure: Thoughts on the Nature of Human Sexuality od autorov Paul R. Abramson a Steven D. Pinkerto čítame v chorvátskej verzii na strane 146 neuveriteľné slová: „Napriek útokom a zákazom zo strany rodičov sexuálne uspokojovanie predstavuje dôležitý element detstva. V dejinách bolo detstvo považované za akési útočisko chránené na báze starostí a zodpovednosti dospelých … a pritom je to čas, kedy sa najlepšie dá užiť si sexuálne pôžitky rovnako ako iné veci patriace do ľudskej prirodzenosti. Keď si uvedomíme, že v detstve nie je možná reprodukcia, možno si užívať sexuálnych praktík multidimenzionálnym spôsobom – orálne, análne, genitálne, atď. – bez možnosti otehotnieť.“ Na strane 215 autori ďalej tvrdia: „Pornografia ma didaktický cieľ, pretože zvyšuje sexuálne povedomie a používanie pornografie na terapeutické účely môže umenšiť zábrany, ponúknuť nové inšpirácie, naučiť techniku a zlepšiť komunikáciu medzi partnermi. Okrem toho, pornografia vizuálna, audiálna alebo aj jej čítanie je viac menej sprevádzané masturbáciou, čo taktiež predstavuje bezpečný sex.“
http://www.mojakomunita.sk/web/vrablova.eva/blo...
,,,,Čo sa má diať na hodinách Výchovy k zdraviu?
Na vyučovacích hodinách sa majú vytvárať pracovné skupinky, ktoré si vyžadujú aktívne zapájanie žiakov do rôznych aktivít, ako napríklad dotýkanie sa jeden druhého, hranie scénok, a praktické cvičenia, ktoré majú rozvíjať v triede diskusiu.
V tretej triede základnej školy, teda deti vo veku 9. rokov, sa učia, ktoré dotyky sú „akceptovateľné“ a ktoré nie. Učitelia majú vyzvať deti, aby sa jedny druhých dotýkali na istých partiách, a kvôli názornej ukážke aj na tých „neprijateľných“; po tom nasleduje diskusia, v ktorej majú žiaci analyzovať svoje pocity.
Vo štvrtej triede je deťom predstavená gender ideológia, ktorou sa budú zaoberať až do ukončenia školskej dochádzky. Žiakom sa majú predstaviť pohlavné a rodové „stereotypy“, diskriminácie a „nálepkovania“ sexuálnych menšín. Dievčatá sa majú naučiť a názorne predviesť, ako si zaviesť tampón. V piatej triede rozoberajú masturbáciu „ako integrálnu súčasť človeka, ktorá bola kvôli tmárskym vierovyznaniam zaznávaná ako škodlivá“. Dvanásťročné deti v šiestej triede majú analyzovať pornografiu. Musí sa viesť učiteľom diskusia tak, „aby žiaci pochopili, že pornografia poukazuje na sexualitu človeka a nie na mužské a ženské roly.“"""
@olejka ....tak a kde je nejaka mala skulinka pre rodicov?ja ako rodic chcem byt pri prvych otazkach a odpovediach ohladom vsetkych,aj intimnych otazok....ja ako rodic viem akou formou a kedy mam tuto-tieto temy zacat rozoberat 😠
....strasne,ale jasne......doba ide dopredu....ked chceme byt IN,musime sa prisposobit 😠
lenze ja sa prisposobovat kadejakej hluposti,co si niekto vymysli,len aby si urobil ciarku,ze podal nejaky vykon a vytvoril nejaky navrh na zakon a zviditelnil sa,nebudem.....a je jedno ci je to na slovenskej alebo europskej urovni....uz pomaly aj rodit a plodit deti budeme podla schvaleneho harmonogramu a nejakych patrocnic,kt.vyda EU 😠 😠
22. nedeľa v Cezročnom období Z
Sir 3, 19-21. 30-31
Ž 68, 4-5ac. 6-7b. 10-11
Refrén: Vo svojej dobrote, Bože, pripravil si dom chudobnému.
Hebr 12, 18-19. 22-24a
Lk 14, 1. 7-14
Vezmite na seba moje jarmo, hovorí Pán; a učte sa odo mňa, lebo som tichý a pokorný srdcom.
Blog Richarda Vasecku a Narodny pochod za zivot:
Pápež vyhlásil 7.september za deň pôstu a modlitby za mier v Sýrii
http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=201309...
Od dnes je v predaji kniha: Gabriele Kuby, GLOBÁLNA SEXUÁLNA REVOLÚCIA, Strata slobody v mene slobody
Zatiaľ v Kníhkupectvách LÚČ v BA - SNP a Križkova, Žiline a v Nitre
Kniha je učebnicou o rodovej rovnosti, ani jedna veta v nej nie je navyše. Na 400 stranách obsahuje fakty a tiež autorkine konklúzie k jednotlivým témam.
Autorka bude v dňoch od 7. do 11. októbra 2013 na Slovensku; V Bratislave vystúpi 7. 10. večer o 19,00 h, pravdepodobne v UPC .
https://www.luc.sk/

@pia22 ☹ 😔 😔 modlím sa, aby tá cesta k Láske bola čo najkratšia.....práve som si zapla túto pieseň:
https://www.youtube.com/watch?v=qaagZ2s7MBUa cítim v nej symboliku toho, o čom píšeš Ty i ja 🙂