icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

evkasus
21. sep 2013

Hlavny program Pochodu za zivot v Kosiciach vysielaju online prave teraz tu:

http://pochodzazivot.sk/nazivo/

terezka1947
21. sep 2013

@evkasus zajtra idem 😉

evkasus
21. sep 2013

@terezka1947 zajtra aj ja 😉

petamaj
21. sep 2013

Ja som doma s dieťatkom - tak podporujem v modlitbe 🙂 a srdcom 🙂

terezka1947
22. sep 2013

@evkasus atmosfera na pochode uuuuuzasnaaa....

evkasus
22. sep 2013

@terezka1947 ja este sedim v autobuse smerom na zapad a zijem z tej atmosfery 🙂

terezka1947
23. sep 2013

@evkasus hmm,tak vidim,ze si navahala aj dlhsie cestovat...no ale dobru myslienku podporit treba....o to vacsia cest ludom,kt.to mali do KE daleko a nevahali prist 😉

olejka
23. sep 2013

Tiez este zijem z tej uzasnej atmosfery...bolo to prilis dobre pre nase media..pamatate este ako rozpitvavali Bezaka a Sokola v proticirkevnej kampani...vydavali o tom specialne programy a huste diskusie..?
O 70 tisicovom dave ludi a miliony doma pri telke ktori su s cirkvou a za zivot ,za tradicnu rodinu o tom informuju len okrajovo...

ale nevadi, Vieme ze mame pravdu a Boh je na nasej strane 😉

olejka
23. sep 2013
maca_p
24. sep 2013

@olejka akoze rozpitvavali? ved je nad slnko jasne, ze sokol je stary estebak, zabil pri soferovani cloveka a jeho spis sa zahadne vyparil, dalej ze ma min. jedno dieta - malo spoluziacku za manzelku, ale uz su rozvedeni 😀 .

kdezto bezak bol liblingom väcsiny slovenskeho katolickeho i nekatolickeho naroda. ved si spomen v den, ked vysvecovali oroscha za noveho biskupa, ako katolici v trnave protestovali.

sokol a jeho pätolizaci to je vrchol organizovanej cirkevnej mafie na slovensku.

@adal tento pripad bude zmietnuty pod koberec tak, ako nedavne obtazovanie deti mnichmi. 3-4 roky do zadu to bolo.

olejka
25. sep 2013

@maca_p A pritom je to take jednoduche...papez Frantisek sa pyta {sam ma rozvedenu sestru}

,,,,Patria do cirkvi len svatci???" ...odpovedaju mu nadsenci hlasne
,,NIEEEEEE"
, patria tam hriesnici????
,,AAAAAAANO....."

napriek pocitu ze ja som lepsia a mozem sudit estebakov. 😎 ..emeritny Pan biskup Jan Sokol sa podielal na dobrych veciach ako bolo obratenie doktora Husaka tesne pred smrtou sa byvaly ministrant Husak a potom zanietenec proti cirkvi a spoluucastnik na zlocinoch odsudeniahodneho rezimu, pomocou biskupa Sokola vratil k Nebeskemu Otcovi..

V tejto teme si zakladatelka nepraje rozooberat emeritneho biskupa Bezaka...respektujme to...ak chces pokecame inde...
je fajn ze veriaci idu za nim a chcu pre neho spravodlivost ale je nepekne co spravil a ako ociernil svojho predchodcu Jana Sokola ktory nie je nic ine ako on...OBYCAJNY HRIESNIK..pekny dnik Maci....tesi ma ze Ta stretavam aj tu....rozvedeni su pre cirkev stale milovane deti...nezabudaj 😉

,,,, V jednej svojej homílii pápež František povedal o pravej a nefalšovanej milosti vyznania hriechov toto:
"Choď za Ježišom. Bude šťastný, ak mu o tom povieš! Odpustí ti, pobozká ťa, objíme ťa a povie ti: ‚Ani ja ťa neodsudzujem; choď a viac nehreš.‘ To bude jediné, čo ti poradí. Ak sa po mesiaci ocitneš v tej istej situácii, zájdi za ním opäť. Pána totiž nikdy neunaví odpúšťať, nikdy! Naopak, nás unavuje prosiť o odpustenie. Vyprosujme si milosť, aby sme sa nikdy neunavili prosiť o odpustenie, pretože Pána nikdy neunaví odpúšťať."
Ďakujem ti, Otče, za tvoje nekonečné milosrdenstvo. Pomôž mi nevyhýbať sa sviatosti zmierenia. Naopak, pomôž mi chápať ju ako vzácny prostriedok tvojej lásky a uzdravenia""""

😉....apropos nic nebolo ,,zmietnute pod koberec" kto to sleduje vidi ze prave BenediktXI bol ten,,inkvizitor" ako ho spolubratia volali posmesne ktory poriadne zatocil s vinnymi knazmi a reholnikmi ....bol to aj jeho napad exkomunikovat zeny po potrate napr. este ako kardinal ked bol papezom Jan Pavol II.....bol neoblubeny kardinal pre svoju nekompromisnost a prave preto mu dal Pan toto poslanie byt papezom ktory vyzameta tu spinu von...a tak samozrejme bude ten NEOBLUBENY...Zvladom svoju ulohu na jednotku....

TUTO CIRKEV ZALOZIL PAN BRANY PEKLA JU NEPREMOZU...
ani ohovaranie a osocovanie...takze marna snaha...sorry

,,,,
Keď mal Peter Srsich 17 rokov, diagnostikovali mu agresívnu formu rakoviny. Na röntgenových snímkach jeho hrude objavili asi 11 cm veľký tumor, ako si spomína Petrova matka. Diagnóza lekárov znela, že ide o „Non-Hodgkinov lymfóm“ v štvrtom štádiu. V tomto pokročilom štádiu sú zasiahnuté aj orgány, ktoré primárne nepatria k lymfatickému systému.

Prostredníctvom nadácie, ktorá plní ťažko chorým deťom a mladým priania, mohol sa Peter v rámci audiencie stretnúť v máji 2012 s pápežom Benediktom XVI. A Peter v interview pre 9News spomína:

„Skromnosť, a akou sa so mnou Svätý Otec stretol, ma hlboko dojala. Pápež si vypočul môj príbeh a potom ma požehnal. Pritom položil svoju ruku presne na to miesto, na ktorom bol tumor, hoci mu to nikto neukázal.“

O rok neskôr bol Peter z rakoviny uzdravený. Teraz študuje na jezuitskej univerzite Regis University v Denveri a chcel by sa stať katolíckym kňazom. """"
http://www.magnificat.sk/2013/09/uzdraveny-bene...

evkasus
25. sep 2013
orchidis
25. sep 2013

@olejka Není tam těch děcek nakreslenejch málo 😀?

ewellina
25. sep 2013

@orchidis Veru, aby sme nevymierali, tak dve je málo, treba aspoň tri.

terezka1947
25. sep 2013

@ewellina
@orchidis aby sme pomohli a boli empaticki aj k homosexualnym parom,mali by sme mat aspon styri...

orchidis
25. sep 2013

@ewellina
@terezka1947

Já jsem si prostě musela rejpnout 🙂, ale v dobrým holky...🙂.
Moje katolická sestra čeká pátý dítě a jsme z toho dneska úplně vyvalený a nemůžem to vydejchat, tak mi to tak přišlo na mysl 🙂.

ewellina
25. sep 2013

@orchidis Sestre teda blahoželám. 🙂 Je to krásne, mať veľkú rodinku. Prečo to nemôžeš "vydejchat"?

terezka1947
25. sep 2013

@orchidis ...bohuzial aj ja som si rypla...nemam to tu na MK vo zvyku,ale tentokrat mi to nedalo....
vies,pre mna je zivot v akelkolvek forme zazrak a obdivujem ludi,co dokazu mat aj tych pat deti...ja bohuzial taku moznost nemam a priznam sa,ze by som to asi ani nezvladla....ale sestra ma moj plny obdiv....vzdy hovorim,radsej 10deti ako ani jedno....moja kamoska mala 2 deti,potom 2x otehotnela,bola na potrat...lebo uz dalsie nechcela...neviem ci nahoda,ci jujej rozhodnutie "dobehlo"....ale pred tyzdnom jej synceka zrazilo auto a druhy ma velmi vazne problemy...lekari mu velku sancu nedavaju....kazdy mame svoj zivot,svoje rozhodovanie...zodpovednost...

orchidis
25. sep 2013

@ewellina Jj, je to krásné, ale podle mého názoru už je to fakt moc. No, naštěstí maj velkej barák, peněz dost a tak to nějak zvládnou 🙂.

orchidis
25. sep 2013

@terezka1947 Ok, Tvůj názor 🙂, ale víš, co Ti na tohle řekne každej psycholog? Že už seš na cestě do blázince 🙂.
Jako mít 10 dětí jen proto, že mi jich pár může srazit auto, je podle mého názoru naprosto choré 🙂.

Ale respektuji Tvé názory a přeju Ti pěkný den 🙂.

ewellina
25. sep 2013

@orchidis no pre niekoho moc, pre niekoho splnenie sna. Tak nech Boh žehná to malinké. A keďže našťastie majú aj veľký dom, aj dosť peňazí, tak zvládnu iste aj reči tých, ktorí ich nechápu.

olejka
25. sep 2013

@orchidis
tu ich je viac..logo Pochodu za zivot o dve strany spat...Tvoja sestra je ,,in" 😀 😀 😀

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/rimsko-katolicka-cirkev/
To logo bolo o tradicnej rodine ktoru tvoria muz a zena a nie ine ,,divne dvojice"...

To vlastne nie je o tom mat deti ako vlastnictvo,
ale ich prijat a byt za zivot...zial dnesne konzumne myslenie nas nabada cez media si vysvetlovat ze normalne je mat blahobyt.... a viac deti by znamenalo chudobu..a to je hanba...mat vela deti asi...ani moja prababka a pradedko by tu neboli ani babky a dedkovia , ani mama a otec , ani ja moji surodenci a nase deti....keby si ich rodicia stanovili strop dve deti a dost...

Dlhujeme to predoslym generaciam a dlhujeme to buducim..., u nas je najhorsia porodnost v celej Europe..1,25 co znamena ze vymrieme ako narod ...

zatial co vlani zabili interupciami 8443 deti na Slovensku,23 032 v Cechach.

mnohe matky potracaju samovolne 5172 u nas a v CR 37 734 ale u Vas je samozrejme vela cudzincov...takze o vymierani naroda sa neda konkretne vraviet....ja myslim ze to co u nas neprejde , aspon sa modlime vsetci aby to nepreslo...je prave v CR uz normalne tzv.registrovane partnerstva...ako to vnimas..???

http://gloria.tv/?media=502881&connection=tablet

terezka1947
25. sep 2013

@orchidis ...pockaj 😀 kde som napisala,ze treba mat vela deti,lebo co ak? 😀 😀
iba som tym myslela,ze kazdy z nas ma svoje ciele,svoje tuzby,ze zodpovedame za svoje rozhodnutia a ze nas casto nase rozhodnutia ovplyvnuju cely zivot...resp.znasame nasledky svojich rozhodnuti....a nikde nie je napisane,ze kazda zena je schopna mat vela deti...ale treba brat do uvahy aj ten fakt,ze ta,kt.sa ich rozhodne mat viac to tak citi...a myslim,ze pocet deti vobec nezavisi od svetonazoru,nabozenstva,ale od presvedcenia partnerov,manzelov......takze ja obdivujem taketo pary...a naozaj uprimne priznavam,ze ja na to nemam(nemyslim teraz financnu otazku)...
pekny den aj tebe 🙂
a pred sestrou klobuk dole 😉

evkasus
25. sep 2013

Brano Skripek o genderovych pravach (video):

https://www.youtube.com/watch?v=uF5M2Job_b8
katja78
25. sep 2013

@olejka - sa mi páči ten nový vietor v Tvojich slovách 😉

maca_p
29. sep 2013

@olejka hriesnici AAAAANO???
ved toto je smiesne...
to ani to, ze zavinil smrt cloveka a to, ze ma nemanzelske minimalne jedno dieta nezmeni nazor niektorych veriacich, ze nie je bezuhonny tak ako by mal celny predstavitel RKC byt?
v seredi, kde dlhe roky posobil by ti vedeli ludia porozravat, ako zmenil osudy niektorych ludi a nie v tom poztivnom svetle, ako by sa od neho vyzadovalo. myslim, ze je zbytocne pisat, aby farari a celni predstavitelia isli prikladom v chudobe, v ucte, v pokore, ked vidime ich "skromne pribytky, konta vo vatikane, male lacne auticka, nezdanene peniaze od babiek a je toho oooovela viac"
btw. sokol sobasil mojich rodicov, ale ja nim opovrhujem ako cirk. hodnostarom.

a vy veriaci by ste mali menej velebit predstavenych a viac kontorlovat cirkevne ucty, a viac sledovat cirkevnu politiku a nie len tu v nasej krajine.

evkasus
29. sep 2013

Svätí archanjeli MICHAL, GABRIEL a RAFAEL, orodujte za nás!