Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@zuzkat1 v tomto s tebou úplne súhlasím ("nieco hlasat a robit druhe tak to by sa nemalo ") a mňa to mrzí tiež, ako u cirkevných hodnostárov, tak aj u bežných veriacich - v ich postojoch, hodnotách, mnohí rkc žijú spolu bez uzavretia manželstva, schvaľujú zabitie nenarodeného človeka, v podstate každý hriech, ktorého sa dopúšťame, v tej chvíli poukazuje na rozpor medzi tým, ako by sme mali žiť a ako skutočne žijeme. U niekoho je to okaté, u niekoho skryté, niečo sa nám zdá ako ťažký priestupok, niečo ako úplne banálny. Lenže naša viera nestojí na ľuďoch, my máme ako vzor evanjelium a Ježišovo učenie, toho sa máme držať. 😉
@katja78 prepac teraz som sa dobre zasmiala... Zivot je len na zemi... Od narodenia po smrt... Ani pred tym ani potom a prave preto mi nie je jedno ako zijeme..lebo len tych par rokov mas na to aby si zila,ci stastne,alebo nie,v chudobe alebo bohatstve,pokrytecky alebo uprimne.... Tym co veria ze po smrti budu sediet na oblaciku tak tym to moze byt jedno ze co sa deje tu chvilu na zemi...lebo Ved potom ich caka vecnost
@veve39 iste, male dti nemaju nikdy pravdu, nikto im nikdy neuveri... preco? skus hadat...
nebudem polemizovat, odkial mam info, neboli od olgy p. mimochodom. tak ako je prehnita cirkev, tak isto je prehnite nase sudnictvo a prokuratura. to by si si uz mohla vsimnut a nieiba na tomto pripade, ked sa obycajny clovek pravdya spravodlivosti nedovola... 😀 chela by som ti o tom napisat viac, nie ze nechcem, alee nemozem s ohladom na cloveka ktory tam bol osobne.
v rade som sa zmylila, aj som v posteli nad tym rozmyslala 😲 to priznavam.
@maja22 ja to mam jednoduchsie. ja sa ako hriesnik vobec necitim. nikdy som nic neukradla, neobohatila som sa na ukor ineho, nikdy som nikdy nikomu neublizila, to ze si (obcas) zahresim, zo mna v ziadnom pripade hriesnucu neurobi 😀 . hm, co sa tyka zivota po smrti a bozskeho sudu, mozno budes prekvapena, ze nic po smrti neexistuje. cize ziadne heaven°s door, ziadny sväty peter a ziadny sud... hmmm verit v mytus, no neviem ci sa to oplati. ale pokial to z teba (a inych) robi lepsieho cloveka, peco nie... 🙂
@zuzkat1 ja osobne neviem momentalne tvrdiť niečo stopercente. Mbna udivuje čo ťa tak stopercentne presvedčuje, že skutočne po smrti nebude nič... teraz nehovorím o tom, že musiš veriť vnebo peklo či oblačiky... Ale proste ako vieš, že naše bytie je skutočne viazané, len na tneto hmotny svet okolo nas a čas, ktorý preživame, ked už je viac menej jasne, že niečo bolo aj pred tym ako vznikol naš časopriestor - lebo napriklad aj vakum je niečo. Vieme toho tak strašne malo, že mi pripada brutal tvrdiť so stopercentnou istotou, že takto to bude... resp. nič nebude
aktuálna téma viery v dnešný deň a v dnešné evanjelium🙂
kto zažil nejaký osobný prejav Boha, tak ho to nemôže nechať neveriacim... darmo budeme presviedčať niekoho o našej viere, kým nazažil Boha...
Utekali psy na lúke za zajacom. Bolo ich strašne veľa. Prvý pes utekal za zajacom, ktorého zočil a chcel ho chytiť. Keď ho začal naháňať, štekal pri tom a rýchlo bežal. Počuli to iné psy, ktoré sa k nemu pridali, hoci zajaca nevideli... tak ich bolo veľmi veľa. Od únavy sa niektoré psy vrátili, no za zajacom utekal ten, ktorý ho naozaj videl a nakoniec ho aj dolapil...
buď som toho psa videl a idem za ním, alebo robím to, čo robia aj ostatní a ani neviem prečo...
@zuzkat1 Áno, aj... Vieš, vo Svätom písme je množstvo Ježišových viet, kto príde do neba, alebo čo máme preto robiť. Jedna vec je, že zomrel za naše hriechy, čím nám tú cestu do neba otvoril a druhá vec je, že nikoho tam nestrká nasilu, chce od nás vyjadrenie súhlasu, nielen slovné, ale aj skutky. Keby si chcela, dala by som sem výňatky z Písma, kde sa o tom hovorí, ale najlepšie je, ak to človek číta v celom kontexte.
Podla mna nesmrtelnu dusu ma vsetko zive, nielen clovek, ale samozrejme aj zvierata, rastliny, kamene, planety...Nie vsetko ma vsak individualnu dusu, niektore "entity" ju maju zcasti alebo uplne kolektivnu. Paradoxne sa mi javi ze vacsina ludi sa svojim vyvojom nedostane na stupen kedy ju zacne mat individualnu, taku ktora by po smrti vydrzala, nakolko si to treba zasluzit. To co vzniklo, to musi aj zaniknut, nezanikne len to nezrodene 🙂
Urcite pes nie je menej ako clovek, len su obdobia kedy antropocentrizmus ako forma egoizmu u ludi prevazi natolko ze vpravde zivych uznavaju iba inych ludi, co je teda fakt taka slepota vnimania ze az. Ono nie je tak davno, kedy sa dusa oficialne nepriznavala ani zenam 😀
@zuzkat1 ale ja sa ťa nepytam či veriš v rozpravky... Ja sa ťa pytam, ako si môžeš byť ista, že po smrti nemôže byť nejaka ina forma existencie. Ak si to zobereš , že energia nezanika iba sa mení jej forma, tomu veriš, nie? či aj toto su rozpravky? Veriš v relativitu času? Napriklad? Alebo to, čo si jednoducho nedokažeš predstaviť, automaticky odmietaš.
Ahojte, rada sa pridam do takehoto virtualneho spolocenstva - o tom to povodne malo byt - alebo sa to uz zvrhlo len na dohadovanie o viere-neviere? v tom musim s marusik suhlasit, to nejde takto teoreticky. kto nezazil, neuveri. a zaroven - ked Ho milujes, nie je co riesit 🙂
pozehnany den vsetkym!
@zuzkat1 kto mi dáva právo? Sväté písmo 😉 Lebo človek bol stvorený na Boží obraz, len o človeku sa píše, že mu Stvoriteľ vdýchol nesmrteľnú dušu 🙂 Neviem, čo myslíš pod tým, že pán tvorstva sa má čo učiť. Zvieratá konajú inštinktívne, nevedia sa dopustiť hriechu. Ak sa má človek čo učiť, znamená to, že robí niečo zlé, teda pácha hriech a potrebuje svoju dušu očistiť a obnoviť.
@zuzkat1 tak potom nieje o čom, niesi teda presvedčená o tom, že po smrti isto nič nieje ako tu prezentuješ a navyše si mysliš, že ak nemôže byť pravda, že budeme po smrti sedieť na oblačikoch, tak okrem ateizmu je tu ešte jedina možnosť a to prevtelovanie, ktorému si ochotná uveriť, ak by si to študovala... Spravne som pochopila?

@zuzkat1 predstav si, že nie je nič, potom náhodou vznikneš, žiješ zopár rokov a potom zase nič
skús sa do toho dobre vžiť, neodbýjaj to tým, čo je teraz, že teraz môže byť život naplňujúci a pod.
ak je to takto, je naozaj úplne jedno ako kto prežije ten "chvíľkový záblesk vo vesmíre", dokonca je jedno, či sa niekto trápil, či niekto žil šťastný život, pretože vo chvíli tej ničoty "po", sú na tom úplne rovanko, nie sú ani spomienky, nič, je to ako keby nebol život ani býval
to má zmysel?
pre mňa je to úplný nezmysel