Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
http://spravy.vyveska.sk/p/4011096736/2013/11/1... to je laska..... to je tuzba po dietati.....to je obeta
@inkinka prepac ale ty so dala tusim zmazat aj moje tabulky potratovych vakcin a firiem ..zartujem 😎
.kam zmizlo co som sem dala hned pred tvojim prispevkom???recnicka otazka
tak uz vadi adminom aj ked poukazem na korporacie podporujuce potratovy biznis...tomu sa povie demokracia 😝
zaplat si pro ale ked so pro life tak ta zmazeme 😠
@olejka ja len, že čo sa týka tých "synov Božích" ešte by som tam pridal možnosť č. 4 a to je: že odpoveď nevieme, nie sme si istí...
myslím, že pri niektorých problémových otázkach je dobré nesnažiť sa za každú cenu, napriek nedostatku informácii a faktov dať jasnú odpoveď, serióznejšie je povedať si, že zatiaľ si nie sme istí
nehovoriac už o problémoch pôvodného textu a rôznych prekladov, len pre zaujímavosť:
הַנְּפִלִ֞ים - výraz pre "obrov", ktorí žili na zemi a ktorí je v preklade dosť problematický, čo vlastne znamená
הַגִּבֹּרִ֛ים - výraz pre "obrov", ktorí sa rodili dcéram a ktorí by mohol znamenať aj mocní mužovia a ktorí sú zároveň v pokračovaní označení za slávnych mužov, hrdinov dávnych čias
@jaron dost nejasny preklad Syn Bozi je predsa Jezis
KKC
504 Ježiš sa počal z Ducha Svätého v lone Panny Márie, lebo je nový Adam, ktorým sa začína nové stvorenie:(359) „Prvý človek zo zeme je pozemský, druhý človek je z neba“ (1Kor 15,47). Kristova ľudská prirodzenosť je už od svojho počatia naplnená Duchom Svätým, pretože Boh mu dáva Ducha v neobmedzenej miere. „Z jeho plnosti,“ vlastnej tomu, ktorý je hlavou vykúpeného ľudstva, „sme… dostali milosť za milosťou“ (Jn 1,16).
ako može anjel ,, obcovať !"so ženou ak nemá telo ani rod???
takisto v pribehu Sodomy a Gomory mali anjeli homosexuálne sklony???
http://www.svatepismo.sk/listovat.php?kniha=1&k...
Verim ze tento preklad je nespravny
evanjelicky podobne
http://www.biblia.sk/index.php?akc=biblia_sk&hl...
asi s tym nenarobime vela 😨
@olejka myslím, že pri hlavných témach Biblie (poznanie Božej vôle pre svoj život, Božia milosť a záchrana človeka atď.) určitá náročnosť prekladov a tým i drobné nepresnosti nie sú až tak dôležité, neverím, že človek musí byť perfektný znalec hebrejčiny, starej gréčtiny a pod., aby mohol Boha spoznávať a byť spasený... 🙂
to "štiepanie vlasov" je dôležité asi väčšinou len pri tých "menej dôležitých" veciach, špecifikách, zvláštnostiach...
myslite si, ze ak da lekar spravit odbery vrámci interného predoperačného vyšetrenia pre pacientku ktora ide na interupciu je to spolupráca pri interurpcii?
@gagik to je asi otázka na konzilium církevních právníků a lékařských etiků a kdoví, zda by se jednomyslně shodli i tito odborníci...za mě spíš ne, tam ty konsekvence jsou hodně široké a dotaženo ad absurdum by se ten okruh "viníků" mohl rozšířit na desítky lidí, ale bude to určitě názor od názoru 🙂
Obetovanie Panny Márie B
(spomienka)
Zach 2, 14-17
(Ž) Lk 1, 46-47. 48-49. 50-51. 52-53. 54-55
Refrén: Blahoslavená si, Panna Mária, lebo si nosila Syna večného Otca.
Mt 12, 46-50
Aleluja, aleluja, aleluja.
Blahoslavení sú tí, čo počúvajú Božie slovo
UPOZORNENIE PRE RODIČOV.
V týchto dňoch prebieha v Bratislave prvý divadelný festival, ktorý otvorene presadzuje rodovú ideológiu. Ide o experimentálny divadelný festival s homosexuálnou a transexuálnou problematikou pod názvom Drama QUEER (= divný, zvláštny, nesvoj, homosexuálny). Queer divadlo ako hnutie zahŕňa ľudí, ktorí nemajú predpísanú rodovú identitu, rodovú rolu a sexuálnu orientáciu.Viac na www.dramaqueer.sk a http://kultura.pravda.sk/divadlo/clanok/299887-...
Zmätok v oblasti sexuality prináša aj do detského sveta a myslenia. V sobotu, 23.11. o 10.00 je totiž do programu zaradené predstavenie Bábkového divadla na Rázcestí pre deti z materských a základných škôl pod názvom: ANIČKA RUŽIČKA A TONKO MODRINKA alebo AKO SA Z ANIČKY STALA FAGANIČKA A Z TONKA BABEC.
Bábkové divadlo na Rázcestí z Banskej Bystrice je prvým tzv. rodovo citlivým divadlom na Slovensku a ponúka túto experimentálnu hru s cieľom nabúravať rodové stereotypy u detí a rozohráva situácie, ktoré sú pre ne nové. Toto ideologicky zaťažené divadlo spolupracuje s radikálnym feministickým združením Aspekt. Jeho tvorbu preto ovplyvňujú rodové teórie, že sa nerodíme ako muži a ženy, ale sa nimi stávame (preto biologický rod môže byť iný ako ten sociálny, záleží na tom, čo si vyberieme). Viac na http://www.lifenews.sk/node/5604
Dej: Anička je odvážna, má rada futbal, nebojí sa myší a nechce nosiť šaty. Tonko je bojazlivý a radšej kreslí ako hrá futbal. Mamička sa trápi, ocko sa hnevá. Príde k nim víla zo zázračnej krajiny a vyhreší rodičov za ich správanie voči deťom. Pokropí ich rodovo citlivou vodičkou a zbaví ich stereotypnej drevenosti. Rodičom sa zrazu otvoria oči. A deti im namaľujú dúhový dom. Lebo "dúhový dom je dom pre všetky faganičky a babcov, pre všetkých ocinov a maminy, ktorí veria na farbiny. A čomu veríš ty?“
@jaron ano mas pravdu ja som to opacne napisala...tam mali hs sklony obyvatelia mesta a anjeli boli ti ktorych Lot preed nimi ochranoval, ale je to len symbolika ako vela veci v Biblii tak ak je
,,anjel" posol ktori moze jest...bojovat s Jakubom (Gn 32,23-25) splodit obra s ludskou bystostou...asi nebolo spravne prirovnavat to ku klonovaniu ludi...
aj ked ako som listovala uz ktosi predomnou o tom uvazoval 😀
http://www.upc.uniba.sk/index.php/forum/28-otaz...
Ty poznas grectinu??? Lebo ja som si zohnala na vyklad Matusovho evanjelia jednu knihu kde sa luska grectina ,aj rada zavitam na liturgiu ku grekokatolikom , oni maju ten obrad taky nadherny...da sa porozumiet nazvom na ikonach a je to celkom zaujimave...trochu mi to pripomina rustinu miestami...
ale toto je asi hebrejcina co si dal, ci???
Povodna Biblia bola v aramejcine, tu je povodna modlitba Pana Otcenas ..velmi zaujimave, vsak? 😉
.
Tabulka ktoru som dala a bola bez verejneho vysvetlenia zmazana .... 😉
dakujem za ip vysvetlenie, ospravedlnenie adminom 😉
je zo stranky
a ak by ste chceli viac o biznise ockovania
@olejka áno, Biblia je v gréčtine, aramejčine, hebrejčine a nie som si istý, či nie ešte aj v iných jazykoch (alebo nárečiach uvedených jazykov), záleží ktorá časť
Gréčtinu nepoznám, ani hebrejčinu, ale používam výbornú stránku aj spôsob, napr. ti vyhľadá, kde všade je konkrétne slovo ešte použité v originály, potom podľa kontextu a prekladu toho slova na iných miestach z časti môžeš veciam lepšie porozumieť (a samozrejme je ešte možné toto "pátranie" doplniť kontrolou prekladu slova podľa niektorých slovníkov)
napr. to slovo, že sa im rodili obri, je v slovníku skôr mocní mužovia, mužovia alebo hrdinovia a na iných miestach RKC Biblie je to slovo tak aj preložené. Aj keď zase zaujímavé je, že v hebrejčine to prvé slovo "Obri", ktoré však má nejasný význam (Nephilim ?), je prvé a posledné písmeno totožné s tým slovom, že sa im rodili obri - mocní mužovia, hrdinovia (stred slova je iný)
Samozrejme ako laik - neznalec jazyka - je dobre konzultovať veci s teológmi (čo sa učili hebrejčinu, dejiny atď.), ale zároveň ako sa hovorí - dôveruj ale preveruj, pokiaľ by náhodou teológ chcel svoju robotu odfláknuť 🙂 (či už vedome alebo nevedome, kvôli zaujatosti), tak myslím, že v dnešnej dobe internetu a všeobecnému prístupu k informáciám by už neobstál 🙂
tu je tá stránka:
http://biblehub.com/text/genesis/6-4.htm
a tu príklad použitia slova v iných častiach Biblie:
http://biblesuite.com/hebrew/haggibborim_1368.htm
@olejka minule sme sa o tej časti Biblie bavili s rodinou, bolo to super, zábavné, aj napínavé, normálne ako traja pátrači 😀 (aj doslova, lebo Simonka spala, to by už boli štyria), aj keď sme nedošli k ničomu 🙂
môj názor tiež je, že aj Adama a Eva boli vyššieho vzrastu oproti dnešným ľuďom, že oni samotný boli obri.
@voskovka To je silny zazitok so zlom, ja by som isla k exorcistovi kvoli modlitbe a pozehnaniu. Myslim, ze netreba hovorit o posadnuti skor, ako v pritomnosti exorcistu. Kazdodenna modlitba za deti a celu rodinu, zasvacovanie a pozehnavanie svatenou vodou by nam rodicom malo byt co najsamozrejmejsie. Doma mame 2 svatenicky so svatenou vodou a hocikedy, ked prechadzame popri nich sa prezehname, nehovoriac o odchadzani z domu.
Ak by som zazila to, co vy, urcite by som volila exorcistu, aby som vedela ako dalej. Dieta si nevymysla a takyto citat od svojho dieta by som nenechala len tak na psychologa.
Zelam vam vsetko dobre, pokoj s vami!
@jaron Diky to si urcite pozriem
Dnes vecer na Luxe 20,25 film Bella s Eduardom Verastegui 😉
34. nedeľa v Cezročnom období – Krista Kráľa B
(slávnosť)
2 Sam 5, 1-3
Ž 122, 1-2. 4-5
Refrén: S radosťou pôjdeme do domu Pánovho.
Kol 1, 12-20
Lk 23, 35b-43
Aleluja, aleluja, aleluja.
Požehnaný, ktorý prichádza v mene Pánovom! Požehnané kráľovstvo nášho otca Dávida, ktoré prichádza!
Podporte anketu...ak mozete...aj ked sa to tyka CR
http://www.lidovky.cz/homosexualove-chteji-adop...
Nevadi , tu sa da 😉
http://cs.gloria.tv/?media=420243&connection=mo...
dievčatá možno to sem nepatrí, no ja som sa práve vás chcela opýtať čo si myslíte o antikoncepcii. Mám 3 deti a viac s manželom neplánujeme, hoci ak by prišlo ďalšie tak by sme ho samozrejme prijali. Zaujímala som sa aké sú možnosti chránenia sa z kresťanského hľadiska, no každý mi poradil niečo iné...
@megies777 Su zname rozne metody, ktore pomahaju pri planovani ... od Bilingsovej metody az po najnovsiu FertilityCare - info na adrese www.plodar.sk . Ja osobne ti odporucam osobne stretnutie s mamickami, ktore su v tychto metodach zabehnute.
Rozhodne som proti antikoncepcii...ako spravna katolicka 🙂
@megies777 každopádne v RKC máme jasne dané -vo všeobecnosti (teraz nepíšem o individuálnych prípadoch)- že KAŽDÁ antikoncepcia je proti Bohu a ak ju niekto používa, dopúšťa sa hriechu (nutnosť vyspovedať sa).
V RKC sú povolené prirodzené spôsoby plánovania rodičovstva (STM, BM ai.), pár strán dozadu sme to rozoberali 😉,
pribl. od str. 184 (a určite aj skôr)
veľa sa dá dozvedieť aj na stránke Liga pár páru (LPP), stačí klik do gooogla 😉

@voskovka zaujimave ako teraz z troch genov ,poskladaju cloveka, tak maju sancu aj homosexualne pary mat svojich biologickych potomkov...len je otazka casu ake problemy takyto clovek bude mat ked geneticky modifikovane rastliny su zdravotne nevyhovujuce a zvieratka gm takisto trpia kedajakymi chorobami...co asi clovek???...ktory je geneticky vyrobeny z troch dna/ciek ....ked hovorime o fyzickych problemoch u rastlin zivocichov...ako take dietatko pride k tomu ze ma dve mamy a otecka...??? 😕 😲
je dost problem ak ,,prirodzene splodene dieta" zisti ze je adoptovane, ak mu to jeho adoptivni rodicia nevraveli odmala...casto je ta vzbura kruta a narazi na poriadne otrasenie identity ak nepozna biologickych rodicov a zije v klamstve...co asi dieta ktore ma troch rodicov...???
ach jaj...dusa cloveka udajne si pamata podla psychiatrov a ich vyskumov , uz od pocatia...teda aj tu skumavku do ktorej tlacia super geny tretieho ,,rodica" no Paaaaani.....teda ako asi sa toto nesie psychikou tohoto dietata...musi to byt strasne ....no ved cas ukaze...
takisto uz je to o novej rase....to mi pride ako biblicka hroza ked anjeli s ludmi splodili,,obrov" 🤐
http://www.gotquestions.org/Slovencina/synovia-...