Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
7. nedeľa v Cezročnom období Z
Lv 19, 1-2. 17-18
Ž 103, 1-2. 3-4. 8+10. 12-13
Refrén: Milostivý a milosrdný je Pán.
1 Kor 3, 16-23
Mt 5, 38-48
Aleluja, aleluja, aleluja.
Kto zachováva Kristovo slovo, v tom je Božia láska naozaj dokonalá.
Aktuálne O 5 minút dvanásť na RTVS1 na tému rodiny, odporúčam sledovať 😉
Ja chcem reagovať na tie homeopatiká. Mám s nimi veľmi zlú skúsenosť v súvislosti s mojim dnes už 13-ročným synom. Keď bol malý, tak mal časté zápaly dýchacích ciest a rôzne virózy, ako dieťa bol dosť chorľavý, ale v podstate nič také vážne. Ale ako starostlivá maminka som pod vplyvom reklamy, že " bylinky a prírodné produkty..." siahla po homeopatikách. Zaberali perfektne a bola som nadšená. Až po nejakom čase začal mať v noci nočné mory, veľmi sa bál a nevedel spávať. Nemal ani 3 roky a keď mi niekedy hovoril, čo sa mu snívalo, tak to bolo ako z hororu. Býval aj veľmi nervózny až agresívny voči sebe. Nevedela som dlho, čo sa deje. Navštevovali sme psychológov aj psychiatrov a všetko márne. Som veriaca. Tak som sa začala za syna intenzívnejšie modliť. Až sa mi raz "náhodou" dostala do rúk kniha od E. Wellu: Zdravie za akúkoľvek cenu. A tu som sa dozvedela o pôvode homeopatie, jej zakladateľovi a na akom princípe funguje. Veľa som si okolo toho načítala aj od iných autorov a poviem Vám. Naozaj to je veľké svinstvo. Pretože homeopatia neobsahuje žiadne bylinky, ona neobsahuje ani jenu molekulu účinnej látky, keďže sa to riedi napr. 1:1000 a zasa 1:1000, až dovtedy, kým tam zostane (podľa odborníkov - homeopatov) len "pamäť vody", t. j. voda si pamätá, že tam niekedy bola účinná látka. To znamená oni zaberajú, ale nie je tam účinná látka. Teda - čo lieči, čistá voda, ktorá si niečo pamätá? Vedecky to neobstojí. Ale oni naozaj fungujú. Pretože oni to nejako pretrepávajú a potencujú (nabíjajú ich akousi kvázi energiou) čiže lieči tá energia. A tu je vždy veľké riziko kde sa to vymkne. Väčšinou to prejde do psychiky, ale niekedy sa môže stať, že sa nežiadúci účinok dostaví len po rokoch a ľudia sú nadšení. Viem, že to znie možno fanaticky, ale zažila som si to a veľa som si o tom načítala. Rim. kat cirkev som kedysi považovala za puritánsku, ale teraz si radšej vždy zistím aký má názor, lebo to bolo strašne. POdotýkam, že sme sa z toho dostávali postupne pomocou kňaza, ktorého sme pravidelne navštevovali. Modlieval sa za môjho syna modlitbu oslobodenia pri ktorej sa raz moje dieťa až neprirodzene nadmerne spotilo. Keď sa doma veľmi bál, tak som mu dávala do postieľky posvätený ruženec a potom sa bál menej. POstupne to prešlo. Mali sme veľké šťastie, že vôbec som sa dozvedela, že existuje aj duchovná liečba. Tí psychiatri môžu pomôcť len čo sa týka psychiky, ale duchovné záležitosti nepatria do ich kompetencie. Problém je, že väčšina psychiatrov sú neveriaci, je lepšie keď sa spolupracuje aj so psychiatrom, ale pochopiteľne nájsť veriaceho. A poviem Vám, odvtedy si dávam veľký pozor nielen na homeopatiu, ale na všetky "energie", (to mi povedal ten kňaz zo svojich skúseností) pochopiteľne nemerateľné. napr. akupunktúra, akupresúra, reiky, joga, transcendentálna meditácia, všeliaké masáže (okrem tých obyčajných), a ešte ľudoví liečitelia, a objímanie stromov, atď.
8. nedeľa v Cezročnom období Z
Iz 49, 14-15
Ž 62, 2-3. 6-7. 8-9b
Refrén: Iba v Bohu spočiň, duša moja.
1 Kor 4, 1-5
Mt 6, 24-34
Aleluja, aleluja, aleluja.
Živé je Božie slovo, a účinné, rozsudzuje myšlienky a úmysly srdca.
Popolcová streda F
(Pôst a zdržovanie sa mäsitého pokrmu. Je deň pokánia v celej Cirkvi.)
Joel 2, 12-18
Ž 51, 3-4. 5-6a. 12-13. 14+17
Refrén: Zmiluj sa, Pane, lebo sme zhrešili.
2 Kor 5, 20 – 6, 2
Mt 6, 1-6. 16-18
Chvála ti, Kriste, Kráľ večnej slávy.
Nezatvrdzujte dnes svoje srdcia, ale počúvajte Pánov hlas.
Požehnaný a milostiplný pôstný čas všetkým
Dievčatá boli ste daktorá na generálnej spovedi? Už dlho nad tým rozmýšlam, len neviem ako na to...
@belasy_motylik Ty blaho, to padani na kolena mi prijde velmi nedustojne a pro me nepripustne 😠
@megies777 Určitěto pomůže. Mám plno známých kněží, ale hledám toho, který by mne pochopil a poradil. Nejsem ze své situace nadšená, jak se nehodí do křesťanského modelu..je mi to líto, ale nevím, jak by se to dalo ,,opravit". Stejně je to zajímavé...dvoum jsme psala, ale bylo z tech odpovédéí cítit, že nemají moc času...kdoví co si myslí, že jsme asi v pohodě..nebo to naní tak nutné. To je prostě nešvar...mají toolik práce a lidí, a starostí...:(
@bonavoxa no môj kmotor je kňaz, len žiaľ žije v Austrálii a tak skoro sa nestretneme a práve on mi poradil, že najlepšie poprosiť o pomoc s prípravou kňaza u ktorého túto spoveď vykonám. Tak som oslovila jedného kňaza a práve som dostala odpoveď že je rád a bude mi k dispozícii keď budem pripravená alebo ak budem potrebovať s niečim pomôcť. Super tak už len dať sa do prípravy
mala by to byť taká spoveď, kedy človek za dlhe obdobie zhodnoti podrobnejsie svoj zivot, ci hriechy, ktore mozno predtym nevnimal, neodhalil, alebo uvidi az po case, ze nieco nebolo dobre.
No a toto je priamo od môjho kňaza: základ je si zosumarizovať, čo chcete povedať. Môžete a nemusíte pritom využiť nejaké spytovanie svedomia. Dôležité je vysloviť veci, ktoré sa (možno len podvedome) vracajú a sú trápením. Klasická schéma doporučuje rozdleiť to na na tri otázky: láska k Bohu, láska k druhým, láska k sebe. A keby sa Vám aj nepodarilo úplne na všetko si pomenúť, to nevadí. Ide o poctivé chcenie.
@laurital My katolíci máme pôstne obdobie kajúcnosti a vtedy je táto poloha myslím že viac než žiadúca a potrebná. Či máš iný názor?
2. pôstna nedeľa F
Gn 12, 1-4a
Ž 33, 4-5. 18-19. 20+22
Refrén: Tvoje milosrdenstvo, Pane, nech je nad nami, ako dúfame v teba.
2 Tim 1, 8b-10
Mt 17, 1-9
V žiarivom oblaku bolo počuť Otcov hlas: Toto je môj milovaný Syn, počúvajte ho!
Ahojte poviete mi prosim svoj nazor? Idem na birmovku, a pozerala som si mena ktore si mame vybrat zaujala ma Fina vela urobilo to ze mam postihnuteho syna a ona bola patronkou postihnutych. Ide oto ze to meno je nezvycajne aby si nemyslel pan farar ze sa chcem dako odlisovat ,poradte mi prosim co mam urobit ci si mam dat meno ktore ma oslovilo alebo dake tradicne. Dakujem
@epana31 Birmovné meno by sa malo vyberať nie podľa toho, či je zvyčajné alebo nezvyčajné, ale práveže po nejakom svätom, ktorý Ti je blízky. Myslím, že Tvoj výber je veľmi dobrý. Keďže však ide o relatívne menej známu sväticu, môže sa stať, že ju ani pán farár nebude poznať. Preto by bolo vhodné, keby si mu v takom prípade povedala, o koho ide a prečo si si ju vybrala. Potom by už nemali byť žiadne námietky. 🙂
Dakujem ,mame dobreho fararka tak dufam ze mi to schvali 🙂
Dnes sv. Jozefa.... 🙂
Pochod za zivot pokracuje v krajskych mestach
Pri príležitosti kampane “25. marec – Deň počatého dieťaťa” sú vo všetkých krajských mestách počas marca a apríla naplánované verejné zhromaždenia, v zmysle hesla “Slovensko za život!”. Pozvaní sú všetci, ktorým nie je ľahostajná otázka ochrany ľudského života od počatia, budeme sa tešiť ak sa rozhodnete účasťou na niektorom z týchto stretnutí dať najavo svoj postoj a podporu dobrej veci.
Program bude zahŕňať hudobné vystúpenie, príhovory zástupcov Aliancie za rodinu, Fóra života, zástupcov pro-life a pro-family organizácií a inštitúcií z regiónu, prezentáciu konkrétnej pomoci tehotným ženám a matkám v núdzi spojenú so svedectvom konkrétnych žien… Organizáciu zabezpečujeme v spolupráci s miestnymi organizáciami, združeniami, FKI, eRkom a s projektom Godzone.
Regionálne združenia zamerané na ochranu života a podporu rodiny budú mať možnosť prezentácie svojej činnosti v stánkoch pri pódiu v podobe malej burzy nápadov a aktivít. V prípade záujmu o aktívnu účasť kontaktujte p. Elenu Miškovičovú na adrese: ela@forumzivota.sk, alebo telefonicky na čísle: 0904 738 411.
Termíny a miesta zhromaždení:
22. marca – Žilina, Námestie A. Hlinku, začiatok o 15:00, vystúpenie žilinskej kapely OFF
23. marca – Košice – www.detike.eu
29. marca – Prešov, námestie pred Konkatedrálou sv. Mikuláša, začiatok o 17:00, vystúpenie kapely Peter Milenky Band
30. marca – Banská Bystrica, presné miesto priebežne aktualizujeme, začiatok o 16:00, vystúpenie speváčky Janais
5. apríla – Trenčín, Mierové námestie, začiatok o 15:00, vystúpenie kapely Peter Milenky Band
6. apríla – Trnava, Trojičné námestie, začiatok o 15:00, vystúpenie speváčky Janais
12. apríla – Nitra, Námestie na Kalvárii, začiatok o 14:00, vystúpenie speváčky Janais
13. apríla – Bratislava – www.bratislavazazivot.sk
Pozvanka na konferenciu tema-rodina a ludske prava.moznost stretnut nazivo annu zaborsku http://anoprezivot.sk/event/medzinarodna-konfer...
3. pôstna nedeľa F
Ex 17, 3-7
Ž 95, 1-2. 6-7. 8-9
Refrén: Pane, daj, aby sme počúvali tvoj hlas a nezatvrdzovali si srdcia.
Rim 5, 1-2. 5-8
Jn 4, 5-42 alebo kratšie Jn 4, 5-15. 19b-26. 39a. 40-42
Pane, ty si naozaj Spasiteľ sveta; daj mi živú vodu, aby som už nebola smädná.
Ahojte, chcela by som poradit dobry casopis pre mladu krestansku rodinu, aby tam bolo z kazdeho trosku, doteraz sa mi ziaden do ruk nedostal, okrem casopisu ktory asi poznate: "Prebudte sa". Hladam nieco podobne, ale "nase". Dakujem
@kamca25 Tento bol kedysi dobrý, asi aj teraz je, hoci už som ho dlhší čas nečítala. http://www.milujtesa.org/
@kamca25 aj tento je dobrý:
http://nahlas.sk/

Odkaz dieťaťa kráľovi: Zastavte eutanáziu detí
http://www.lifenews.sk/content/odkaz-dieťaťa-kr...