icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

amonet
30. mar 2014

@kamca25 nahlas. Slovo medzi nami(redemtoristi) milujte sa. Miriam. Rozmer je uz taky odbornejsi ale mava velmi zaujimave temy 🙂

kamca25
31. mar 2014

Dakujem

zuzkat1
31. mar 2014

@mama518 ja len k tej homeo a nocnym moram. Vacsina deti to ma v obdobi do cca 4 rokov (nie cele 4roky ale dakedy v ramci toho obdobia). Je to bezne a vola sa to nocny des. Ja som to mala ako rocna-trvalo to cca pol roka a moja to mala ako 3rocna asi 3mesiace. Netreba vsetko pripisat carom-marom...😉

belasy_motylik
12. apr 2014

Zajtra prichádza Santa Semana - Svätý týždeň, čas nad všetky časy, Božie milosti prýštia z nebies, ponorme sa do jeho tajomstiev, nech je pre nás všetkých milostiplný a požehnaný +
Aké aktivity pripravujete pre seba a svoju rodinu? Ja sa budem snažiť prispieť inšpiráciami, ktoré vás možno zaujmú 🙂
Odporúčam osobne Jeruzalemský ruženec, modlí sa v čase nastávajúceho týždňa, začína sa zajtra na Kvetnú nedeľu, končí sa na Bielu sobotu.
Tu je tiež aktivita pre deti na Kvetnú nedeľu a taktiež detská Krížová cesta s omaľovánkami a krátkymi zamysleniami 😉
http://deti.vira.cz/Liturgicky-rok-kalendar/Pos...
http://deti.vira.cz/Liturgicky-rok-kalendar/Pos...
Požehnaný deň všetkým ♥

alami
12. apr 2014

@belasy_motylik jéj, ďakujem krásne, Jeruzalemský ruženec som našla http://www.modlitba.sk/htm/poboznosti/ruzenec/m... Určite sa budem modliť, dávam aj ostatným do pozornosti, určite stojí za to 🙂 🙂 🙂

epana31
13. apr 2014

Baby idem 1x v zivote na spoved potrebujem poradit ako mam pozdravit ked vojdem do spovednice? Mozem -pochvaleny bud Jezis Kristus? Dakujem za odpovede 🙂

margarita
13. apr 2014

@epana31
jasne, to je asi aj najlepsi pozdrav. ale myslim, ze aj ked povies Dobry den, knaz Ta nevyhodi 😉

epana31
13. apr 2014

@margarita dakujem tak dufam ze to tam nedokazim mam tremu ako keby so isla maturovat 🙂

margarita
13. apr 2014

@epana31
to chapem, ja to mam tiez a kazdy raz a to tam chodim uz tolko rokov, ale skus mysliet na to, ze sa nespovedas knazovi, ale Bohu, a ten Ta ma rad a knaz je tam len ako sprostredkovatel 🙂

epana31
13. apr 2014

To si stale hovorim ale aj tak sa trochu bojim 🙂 ale dako to zvladnem a idem aj so sesternicou ta ide tiez 1x tak sa nestresujem len ja 🙂 a napriklad mam vacsiu odvahu idem sa prva vyspovedat 🙂 ona az po mne ze aby vedela ako to tam prebieha 🙂

belasy_motylik
13. apr 2014

Na inšpiráciu 😉 Naša dnešná rodinná aktivita na Kvetnú nedeľu /link som dávala včera/: vyrobili sme Ježiša na oslíkovi a palmu, cestou z kostola natrhali pár čerešňových kvetov a vytvorili scénku o príchode Ježiša do Jeruzalema. Najskôr sme si prečítali danú pasáž z Biblie, potom za spevu Hosana sme Ježišovi hádzali kvety na cestu a pokloniť sa mu prišli viaceré postavičky z detskej izby 🙂 Podľa zapojenia sa a nadšenia drobca účel splnený a obývačku nám doplňuje pekná scenéria 🙂

belasy_motylik
13. apr 2014

Keďže je dnes "termín" ešte raz odporúčam Jeruzalemský ruženec, ktorý sa dnes začína modliť 😉

alami
26. apr 2014

nezabudnite, že zajtra je nedeľa Božieho milosrdenstva 🙂
http://www.skmbrussels.be/bozie-milosrdenstvo/

belasy_motylik
15. máj 2014

Dúfam, že toto raz bude aj názor môjho syna 🙂

SLOVÁ MUŽA O SVOJEJ BUDÚCEJ MANŽELKE:

Byť opravdivým mužom pre svoju budúcu ženu v tejto presexualizovanej a zvrátenej dobe je veľmi náročný, namáhavý boj. Ale Boh nás stvoril ako mužov stvorených pre boj, aby sme sa prebojovali cez prekážky v našom živote.
Ty, najmocnejší, pripáš si meč na bedrá. (Ž 45,3)
To BOH ma silou opásal.....Mojim nohám dal rýchlosť jeleňa a postavil ma na výšinu. Ruky mi na boj vycvičil... (Ž 18,33-35)

A ja som odhodlaný nezložiť zbrane, popasovať sa s tým, bojovať za každú cenu a nikdy sa nevzdať, pretože viem, že moja žena nepotrebuje rozmaznaného chlapca, ktorý chce sebecky naplniť len svoje potreby ale práve naopak: potrebuje pravého muža, ktorý ju bude viesť a pomôže prekvitať jej srdcu 🙂

.......aj keď síce ešte svoju manželku nepoznám, som pripravený rásť pre ňu ako opravdivý muž, zabojovať o jej srdce a urobiť ju po svojom boku šťastnou Božou princeznou.
Boh si nás oboch formuje a keď nastane ten správny čas budem pripravený držať jej srdce, chrániť ho a postarať sa o neho s pomocou Nebeského Otca.

PS: Veľmi sa na teba teším a chcem ti povedať, že už teraz cítim cez Boha od teba silu tvojich modlitieb a lásky ktorú mi cez neho posielaš. Teším sa na stretnutie s tebou aby sme mohli byť jeden pre druhého darom a pripravený pre náš spoločný život 🙂
Nezabúdaj, že pre mňa a Boha si výnimočná a vzácna žena 😉 Buď svätá, odvážna, odpúšťajúca aj silná ako každá žena – POŽEHNANÁ BOŽIA DCÉRA + zostávame naďalej spojení v modlitbách +

Tvoj Budúci manžel

belasy_motylik
15. máj 2014

Amen 🙂

vladulik2
25. máj 2014

Ahojte baby. Chcem sa opýtať hlavne tých , ktoré ste boli v Medžugorí. Je to vôbec vhodné pre deti vo veku 8, 7 a skoro 4 roky? Nie je to náročné? Ako to zvládli vaše deti? Budem vďačná za akýkoľvek názor.

molka
25. máj 2014

@vladulik2 boli sme tam s 8-ročnou dcérou a tá bola nadšená. Záleží samozrejme od detí, ale ja to tam s deťmi určite odporúčam. Na druhej strane je to tam fajn aj bez detí, človek sa môže sústrediť len na modlitbu.

vladulik2
25. máj 2014

@molka ďakujem 🙂 .... no ja stále váham, ideme do HR na dovolenku 1. krát a známi nás tam ťahajú .... ak by záležalo odo mňa, tak by som možno aj šla, ale desím sa troška s deťmi, ako to zvládnu hore .... tak preto sa pýtam .... inak sami ísť by bolo super, len kam s deťmi .... nemáme možnosť ísť sami

molka
25. máj 2014

@vladulik2 nemusíš ísť s deťmi až hore, robte len tak, ako vám to bude vyhovovať, hlavne si to tam užite bez stresu. 🙂

belasy_motylik
29. máj 2014

Kopírujem pozvánku na super akciu Riška Vašečku a dávam tiež avízo o jeho novej brožúrke 😉 🙂

Milí priatelia, bratia a sestry v Kristovi,

chcem Vás pozvať na ďalšie stretnutie zo série sérii MILOVAŤ A CTIŤ, ktoré majú za cieľ povzbudiť k hlbšej a zrelšej manželskej / snúbeneckej láske. Avšak vhodné je aj pre osoby, ktoré sa nachádzajú vo vážnom vzťahu.

S podobnou udalosťou máte už viacerí skúsenosť z februára tohto roka. V Diecéznom centre Žilinskej diecézy ste sa počas Národného týždňa manželstva mnohí zúčastnili akcie Milovať a ctiť - navždy. Stretnutia mali na diecéznej úrovni veľký úspech a pozitívny ohlas. Aj otec biskup Tomáš bol veľmi povzbudený, keď na vlastné oči videl, aká veľká bola účasť. Na každom z dvoch stretnutí bolo viac než 200 ľudí.

Tentoraz vás pozývame na pokračovanie Milovať a ctiť s témou Sexualita.

Rovnako ako aj v prvom prípade, aj teraz organizujeme 2 stretnutia. Obidve sa uskutočnia počas dvoch po sebe idúcich pondelkov v Diecéznom centre Žilinskej diecézy.

1. sa uskutoční v pondelok 2. júna o 17:30 s nosnou témou "Neodopierajte si navzájom" (O manželskej sexualite).

2. sa uskutoční v pondelok 9. júna o 17:30 na tému "Úspešná sexualita" (Ako to naplánoval Boh).

Predpokladaná dĺžka stretnutia je 90 minút. Odporúčame zúčastniť sa oboch stretnutí, ideálne v páre.

Hlavným prednášajúcim bude opäť Mgr. Richard Vašečka, vedúci kresťanského spoločenstva Nový Jeruzalem, otec a učiteľ, v súčasnosti poslanec NR SR.

Na stretnutí budú k dispozícii aj "staršie" brožúrky Milovať a ctiť - navždy (máme už len posledné kusy) a tiež nové "čerstvé" vydanie brožúrky Milovať a ctiť - Sexualita. Obidve sú za dobrovoľný príspevok. Odporúčaná cena je 1 eur.

Po letných prázdninách (ak Pán, Boh dá) plánujeme vydať ďalšiu brožúru v sérii Milovať a ctiť o výchove detí a usporiadať podobné stretnutie.

Ak celé toto dielo pokladáte za prínosné, prosíme vás, informujte vašich priateľov a známych o tejto udalosti.

Plagát o udalosti MaC - Sexualita je priložený v prílohe. Môžte ho aj vytlačiť a distribuovať aj vo vašej farnosti, hnutí, spoločenstve.

Prikladám aj linky o udalosti MaC - Sexualita

Udalosť Výveska

http://www.vyveska.sk/milovat-a-ctit-sexualita-...

Udalosť Facebook

https://www.facebook.com/events/516666801796332/

Funpage Milovať a ctiť Facebook

https://www.facebook.com/milovatactit
(prehľad o novinkách, udalostiach a pohybe Milovať a ctiť na Slovensku)

Ďakujeme za váš čas, ochotu a spoluprácu.

Prajeme vám požehnaný deň +

vevet
29. máj 2014

@vladulik2 ja si myslím, že by to mohli zvládnuť, hlavne ak sú k tomu aj vedení, môžu mať zážitok na celý život. Keď som tam bola pred 7.rokmi tak boli tam deti v takom veku s nami v autobuse. Treba ich myslím sa ých na to pripravovať, rozprávať im o tom, spýtať sa ich či by to zvládli, čo všetko to obnáša. Ak zvládajú aj menšie túry, myslím, že by mohli zvládnuť i Križevac, prípadne pre najmladšieho nejaký nosič zobrať. Kamarátka tam bola s ročným a toho mali v nosiči(šatke).

evkasus
30. máj 2014

@vladulik2 Urcite sa nebojte ist s detmi do Medjugoria. Ja som tam uz videla kopec babatiek a malych deti ako isli s rodicmi na Podbrdo. Ti starsi to zvladnu do pohody a to najmensie s vasou pomocou.
A je super uz len byt na tom mieste, aj keby ste nesli na vrch zjaveni.

oskvarka
30. máj 2014

@vladulik2 ja som tam bola bez deti ale podla mna je to v pohode.. tie 4 roky podla mna nebude probelm ani sam aby to presiel...

vevet
30. máj 2014

@vladulik2 pozri čo som našla, možno by ich to zaujalo 🙂 http://www.donbosco.sk/tovar/pekny-pribeh-o-med...

evkasus
16. jún 2014

FKI (Forum krestanskych institucii) vytvorilo web stranku k hromadnej pripomienke k Celostatnej Startegii ludskych prav. Moze ju podporit kazdy z nas. Pripomienkove konanie trva do 19.6., takze casu vela nie je.
Prosim, ak vam na tychto veciach zalezi, tak nielen podporte, ale aj sirte dalej:

http://ludskeprava2014.sk/

vevet
26. sep 2014

Zaujímavý projekt pod záštitou Saleziánov http://familygarden.saleziani.sk/najblizsie-akcie/
Mala som možnosť zúčastniť sa na niektorých prednáškach a sú veľmi zaujímavé, hodnotné pre každé manželstvo

zuzkalenka
2. okt 2014

Október je mesiac modlitby posvätného ruženca

zuzkalenka
2. okt 2014

Sv. ANJELI STRÁŽCOVIA, orodujte za nás! (spomienka 2. októbra)