Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@magimary Díky za zkopírování toho jejich stanoviska!!! Já bych asi neměla na to držet zmítající se dítě, ale hlavně, když jsme byli malí, tak si naši takhle s náma hráli, a já mám absolutní hrůzu z toho, když mě někdo chytne, drtí v náruči a já nemůžu dýchat...z toho bych umřela, takže na dítě to asi zkoušet nebudu, ale moje kamarádka s tím koketuje, poslala jsem jí odkaz.
Jinak diksuze ke knize "Kdybyste věděli jak vás miluji" se opravdu týkala spíš té části Hellingerových konstelací (i když jsem moc vděčná za vaše reakce na pevné obětí), a konstelace podle Hellingera budou pro věřícího člověka asi opravdu průser (teda i pro nevěřící, ale ty si s tím většinou hlavu moc nedělaj a negativní dopad přisouděj jiným okolnostem) Našla jsem něco jako seminárku na téma těchto konstelací, holčina na nich byla a moc se jí to nezdálo, tak po tom pátrala hloubš a pěkně mi v té její práci odpověděla na spoustu otázek, takže já mám jasno, rozhodně nee! Zjistila jsem že existuje asi i klasická psychoterapie, která má hodně podobný název: systemická rodinná terapie, ale zatím jsem neobjevila, v čem to spočívá a mohlo by se to plést. KAždopádně rodinné konstelace jsou asi celkem nebezpečná věc, dělat to může kdejaký šarlatán, když si to zadáte do vyhledavače, tak v jednom podniku (nebo jeden "terapeut",) se zabývá tímto a zároven čakry, reiky, bylinky léčitelství, a pak s tim jede na veletrh Esoterika, no tak co víc k tomu dodat!
odkazna tu práci: ta holčina asi jede v různých "alternativách", podle jejích divokých stránek, ale pro "zájemce" o konstelace stojí její práce za přečtení, spolehlivě odradí🙂 Proto Bůh nechává růst plevel, aby s ním nevytrhal i to dobré obilí🙂
http://www.jitrnizeme.cz/view.php?nazevclanku=r...
@lili_mia zaujalo ma, čo pišeš ohladom rôznych zjavení. Ja neviem, či veriť či nie. Viem, že nieje "povinne" veriť zjaveniam podla RKC. Ale nasledne na to hned hovoriš o panenstve MArii, a tak rozmyšlam, z čoho uzakonili dogmu (tušim je to dogma) o panenstve MArie? Nie prave z nejakeho zjavenia? Takže na jednej strane zjaveniam veriť nemusiš a na druhej strane dôsledkom zjavení boli uzakonene dogmy, ktore už RKC uzakonila za nemenne.
Tak napr v Biblii sa piše:
KEd sa Jozef prebudil, urobil, ako mu prikazal panov anjel, a prijal svoju manželku. Ale nepoznal ju, kym neporodila syna, a dal mu meno JEžiš.
Takže podla mna nieje vylučene, že po narodeni JEžiša krista spolu Jozef a MAria žili normalne ako muž a žena. A koniec koncov, mne osobne to je jedno. Nevidim nejaky velky vyznam zaoberať sa tym. Či MAria bola panna až do smrti alebo nie, čo to zmeni na mojej viere, na tom, že nas Ježiš vykupil? Proste nič....
@vejula 🙂
.. Ale nepoznal ju, kym neporodila syna, a dal mu meno JEžiš. .. toto je vraj chyba prekladu, tak nám bolo povedané na hodine náboženstva .. vraj keď študuješ Bibliu z už neviem akého jazyka, vraj latinčina, ale mne sa to nezdá, ved tam sa mohla stať chyba v preklade, tak z tých pôvodných textov, nie je jasné, či niečo spolu mali.. aspoň u nás v škole sexuálny rozmer ich vzťahu razantne odmietajú, to by bol nonsens, aby mal JK súrodencov, hoc aj nevlastných .. aj na tom stojí vysvetlenie reálií danej doby, že bratom nazýval aj suseda, aj človeka z tretej dediny od nich, proste rodina podľa srdca, nie podľa krvi .. a keby aj mal súrodencov, prečo nie sú spomínaní v Biblii? takto nás odpálkovali s našimi otázkami, stále keby bolo keby .. a ked už tak rozmýšľame, svadba v Káne Galilejskej .. čo je to za svadbu, že tam Mária hovorí svojmu synovi, že došlo víno .. je hosť a má upozorňovať ženícha, aby doniesol ďalšie víno? ja mám dojem, že to je náznak možnosti, že JK sa predsa oženil .. s kým? s Máriou z Magdaly? a čo nonsens, že bola pobehlicou? bola vôbec pobehlicou? tvrdím, že sme ľudia, každý máme svoj názor, alebo ho iba rokmi preberáme? nechcem prevrat, chcem len, aby ľudia pripustili, že nie všetko je tak ako tvrdia kňazi .. na jednej strane cirkev posilňuje rodinu a na druhej, cez kňazov, cez ľudí, ktorí pre celibát nemajú reálnu fyzickú rodinu, manželku svoje deti, pretože postarať sa o niekoľko detí na fare niekoľko hodín do týždňa je niečo iné ako prísť z práce domov, postarať sa o deti, dať ich spať, obriadiť domácnosť a ešte zažiť, že partner chce pozornosť .. ja, čo som nikdy neoperovala, ale videla som Pohotovosť, Ordináciu, House si idem zoperovať otvorenú zlomeninu .. na mňa to tak pôsobí
@lili_mia
@vejula
podla protoevanjelia bol sv.Jozef vdovec a mal už deti z prveho manzelstva...akurat je nepochopiteľné pre dnešného človeka že by ich s Pannou Mariou nechali v Izraeli a ušli by do Egypta bez nich...
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
. Nato Anna povedala: „Či porodím chlapca alebo dievča, odovzdám ho Pánovi, svojmu Bohu a bude po celý život slúžiť jemu“ (Prot Jak 4, 1). Keď prišiel čas narodenia dieťaťa a Anna sa dozvedela, že sa jej narodilo dievčatko, povedala: „Tento deň povzniesol moju dušu.“ Dala jej meno Miriam – Mária (Prot Jak 5, 2).
Keď mala Mária jeden rok, usporiadal Joachim veľkú oslavu a pozval kňazov, ktorí ju požehnali: „Bože našich otcov, požehnaj toto dievča a daj, aby jej meno bolo večne s úctou vyslovované po všetky pokolenia.“ – a všetci ľudia volali: „Nech sa tak stane! Amen!“ (Prot Jak 6, 2). Podľa ďalšieho rozprávania Jakubovho protoevanjelia, rodičia odviedli trojročnú Máriu do chrámu, kde ju prijal kňaz s požehnaním: „Pán vyzdvihol tvoje meno pre všetky pokolenia. V tebe Pán ukáže synom Izraela na konci vekov svoje vyslobodenie“. – A postavil ju na tretí stupeň oltára a Pán Boh na ňu zoslal svoju milosť a jej nohy sa roztancovali a celý dom Izraela v nej našiel zaľúbenie“ (Prot Jak 7, 2 – 3). Dvanásťročnej Márii veľkňaz vybral muža spomedzi vdovcov – Jozefa. Tento mal v tom čase deti z predchádzajúceho manželstva (Prot Jak 9, 2). Týmto sa v diele vysvetľuje totožnosť „Ježišových bratov“ spomínaných v kanonických evanjeliách. Pri podrobnom opise Ježišovho narodenie v Betleheme sa uvádza, že Mária dieťa porodila bez bolesti a bez porušenia panenskej blany.
Záverom možno hrnúť, že Jakubovo protoevanjelium nadväzuje na tradíciu kanonických evanjelií, rozširuje ju a rozvíja o nové údaje, legendy a vysvetlenia. V diele sa autor snažil doplniť údaje o Ježišovom zázračnom narodení, pričom významnú pozornosť venoval jeho matke Márii a jej rodičom – Joachimovi a Anne. Ako celok predstavuje dielo ľudovú formu ústnej tradície s legendárnymi rysmi. Preto ani nebolo Cirkvou prijaté do kánonu posvätných kníh Nového zákona. """"""""""""""""""""""""""""
@lili_mia nechceš prevrat, len aby ľudia pripustili, že nie je všetko tak, ako tvrdia kňazi... a čo to potom je, ak nie prevrat? Ak by sme kňazov obvinili z klamstva a podvádzania ľudí, v teologických otázkach, v tom, na čom naše náboženstvo stojí, čo iné, ako prevrat by to prinieslo? Ak sú to teologické veci, v ktorých vidíš klamstvo, aký by to malo dôvod - takto ľudí klamať? Nejako mi žiadny rozumný argument neprichádza na um... Inak, stačí si prečítať opis svadby v Káne a je jasné, že Ježiš bol na ňu pozvaný. Neviem, prečo Mária povedala Ježišovi, že nemajú víno, ale možno rád pomáhal ľuďom a ona mu naznačila, že niekto ich blízky (asi boli s mladomanželmi v nejakom vzťahu, keď boli pozvaní) utŕži hanbu... Asi dúfala v jeho pomoc, aj to je možné vysvetlenie, no nie?
@olejka ale tento citat z biblie je z evanjelia podla Matuša, však si pozri 1,24 - 1,25. Tak neviem, prečo hovoriš o JAkubovom protoevanjeliu 😕
@lili_mia tak chyba prekladu, fakt neviem.... Hlavne prečo to ešte nezmenili, ked si RKC na tom tak zaklada. PRe mna je tento fakt viacmenej nepodstatny. Čo zaleží na tom, že MAria bola alebo nebola panna. Ved Ježiš Kristus bol synom Boha ale jeho surodenci (ak ich mal) boli splodení dvoma ludmi - MAriou a Jozefom, čiže nevidim dôvod, prečo by nemohol mať Ježiš surodencov(z tohto sveta, tych ludskych), normalnych ludí, nie Bohov ani polobohov, pretože MAria nebola bohyňa ale človek a Jozef to iste.
A čo sa tyka svadby JEžiša, tak tomu už neverim, to by bol už iny HArdcore, keby medzi nami pobehovali potomkovia Boha 😀 čiže z časti Bohovia? 😅 Neviem, tymto pribehom neverim, viem, že fantazia ludí pracuje a proste život krista je skutku zaujimavy namet na rozšírenie, ale pre mna je toto čisto len fantazia par ludí, ktorí sa proste nemali kde inde realizovať a toto je predsa tak zaujimave
@acacia ale spytaj sa samej seba, zavisi nejako tvoje spasenie na tom či Maria bola alebo nebola Panna? Prečo, z akeho dôvodu je to take dôležite. Ved už to, že si ju Boh vybral aby mu porodila syna je užasny dar.... A ked je to take velmi dôležite, prečo v celej Biblii nieje o tom zmienka, že MAria bola panna... Ved JEžiš nam zvestoval všetko potrebne pre našu spasu, ked tu bol, nechapem potrebu stale jeho slova o niečo doplnať... Ale ok, nechcem tu zbytočne rozkoly. To je môj nazor, pre mna absolutne nepodstatna zaležitosť to panenstvo, ale ked to niekto pociťuje ako nejaku dôležitu sučasť diela našej spasy, tak ok.
@vejula Ptát se sama sebe nehodlám... subjektivismus je mi docela vzdálený. Spása přišla skrze Ježíše a Duch ji v církvi nese dál. Pokud nebudu brát vážně, co církev říká, tak to můžeme zabalit.
No prosím Tě, co to je za dotaz? Proč to není v Bibli... jsi snad evangelička? Pokud ano, pak to chápu, pokud ne, pak jistě víš, že pramenem není jen Bible, ale taky Tradice a Magisterium.
O doplňování nikdo nemluví... Tradice a Magisterium nesou víru prvotní církve, to jsou ovšem všeobecně známé věci.
Nejde o panenství, ale o celkový přístup analogicky.
@acacia ja som pisala celkom slušne, neviem prečo mam pocit, že niečo bereš odomna ako utok. Nemyslim si, že pokial si dovolim povedať, že pre mna su niektore veci jednoducho nepodstatne, teda pre moju vieru, tak môžem radšej všetko zahodiť???? Tymto by si mohla velmi vela ludi odradiť 🙂
Ale ja tento postoj viacmenej poznam. Niesi prvy človek, ktory mi povedal, že s mojim zmyšlanim si nemam hovori kresťanka katolička a mam isť radšej predavať stražnu vežu 😀 😀
Pbčas mam pocit, že v RKC nieje moc možnosť individuality človeka a pokial na všetko nepritakam, tak mam radšej všetko zabaliť ako si napisala... JE mi to aj trochu luto, ale je to proste tak.
@vejula Útok? No, jestli to není "podle sebe soudím tebe". Neútočím, říkám fakta. Každý si věří, jak chce, ale normy jsou dané a smysluplně.
Nepotřebuji se lidem zavděčit nebo podbízet. Získat lidi můžeš jen pravdou, kterou církev hlásá. Jedna věc je ekumenický dialog a druhá věc je interní diskuse mezi věřícími.
Ať hledám, jak hledám, nikde ve svém příspěvku jsem neřekla, že by sis neměla říkat křesťanská katolička. Ptala jsem se jen, jestli nejsi evangelička, protože mi přišlo, že pro Tebe existuje jen "sola scriptura", což je v katolické církvi přístup pomýlený.
Nevím, třeba je to na Slovensku jinak, že musíte na všechno přitakat, nicméně mám dojem, že věžný laik si může myslet co chce a církvi je to vlastně jedno. Církev individualitu nicméně podporuje a příklade jsou ty hory svatých co máme, vždyť tam "každý pes, jiná ves". Stačí srovnat třeba Tomáše Akvinského a Jana od Kříže, třeba... jejich cesty k Bohu...
@acacia reagovala som na to, že si pisala, že to môžem zabaliť pokial neberem cirkev važne. A to len preto, lebo som napisala, že je mi jedno či MAria bola alebo nebola panna.
Ja neviem prečo by mi na tom malo zaležať, v biblii sa piše niečo ine - ten uryvok som tu davala v prispevku hore. Ale, koniec koncov je mi to jedno, či to tak skutočne je ako piše matuš, alebo to je len zly preklad. Nejdem si tym lamať hlavu, lebo moju vieru to neovplyvni či je to tak či onak. To je všetko.
@vejula,,,,,,,,,,,, ale tento citat z biblie je z evanjelia podla Matuša, však si pozri 1,24 - 1,25. Tak neviem, prečo hovoriš o JAkubovom protoevanjeliu """""""""""""""""
Áno, ale pisala som o Jozefovom stave...ze bol podla protoevanjelia vdovec-odtial asi aj fakt že existovali Ježišovi bratia...
Iný-teologický pohľad na vec je tu: http://redemptoristi.kske.sk/CLANKY/0038 Sv Joz...,,,,,,,,,,,,
Zobrazit ho ako velmi starého muza, domievali sa, bude najlepsou cestou ako zachovat vieru vo vecné panenstvo Márie a Jozefa. Nuz tento trend pokracoval az do dvadsiateho storocia.
V poslednych desatrociach je medzi nábozenskymi umelcami zmena v myslení. Moderní umelci dávajú prednost zobrazovaniu Jozefa ako silného a zivotaplného mladého muza. Tento zdravy postup, ktory pomohol mysleniu krestanov, aby odvrhli ako bezcenné bájky mnohé legendy o svätom Jozefovi, ktoré sú obsiahnuté v apokryfnej literatúre, predovsetkym v Evanjeliu Pseudo Matúsa a v Evanjaliu o narodení Panny Márie, je v súlade s modernou náukou o Písme """"""""""""""
http://redemptoristi.kske.sk kategoria clanky..sv jozef
..je tu toho veľa na vysvetlenie vztahu Jozefa a Panny Márie naozaj dost zaujímavé čítanie.. 😉
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Co sa tyka panenstva Panny Márie, hovorí nám o tom prorok Ezechiel, teda nielen cirkevná tradícia:
Potom ma viedol naspät cez vonkajsiu bránu svätyne, bola vsak zatvorená. A Pán mi riekol: "Táto brána bude zatvorená; neotvorí sa a nik cez nu neprejde, lebo cez nu vtiahol Pán, Boh Izraela; preto bude zatvorená. (Ez 44:1-2)
Preto Cirkev nazyva Pannu Máriu "bránou zatvorenou".
Ci nevysiel Jezis z hrobu, hoci bol hrob zatvoreny? Ked anjel odvalil kamen, ukázal zenám iba prázdny hrob. Podobne Jezis prichádza k apostolom po svojom zmrtvychvstaní cez zatvorené dvere. Preco, by to Jezis neurobil aj s Pannou Máriou, ked táto "brána" má zostat zatvorená?""""""""""""""""""""
@lili_mia Myslím že si svojimi otázkami neurobila prevrat...len už je to tak otrepané ...keď si pozrieš na internete...že by si sa možno viac dozvedela na
http://redemptoristi.kske.sk/Q 001-050/000_otaz...
@olejka ono to je strašne ťažko sa takto baviť, LEbo to čo tebe pride ako jasne z vysvetlenia RKC, mne až taky zmysel davať nemusí.
Ved pod textom biblie je vela vysvetlivok ako navod na pochopenie, pre mna je to niečo nepochopitelne. Asi sme každa celkom inde, takže to zoberme tak.
Možno ked umreme budeme nad sebou krutiť hlavou, že sme tu stracali čas o dohadovaní sa na nepodstatnych veciach, zatial čo sme mohli robiť niečo, čo je pre našu spasu užitočnejšie 😅 😀 😉
Tak pekny den prajem
Ospravedlňujem sa tie linky v mojom predošlom príspevku nefungujú je to na
http://redemptoristi.kske.sk/ Články....Sv.Jozef
a ten druhý pre @lili_mia tá istá stránka http://redemptoristi.kske.sk/ Otázky...
@vejula áno, máš pravdu ,každý človek je niekde inde...veď by tu nebolo o čom písať keby sme boli na tom rovnako...rovnako sme na tom len v jednom smere...že nás všetkých Boh ľúbi...aj s našimi omylmi...
dáva nám čas na nich prísť...takže zadrž so zomieraním... 😅 ja už teraz nad sebou tu krútim hlavou čo som tu popísala .... 😎
V téme o homeopatii riešime okultizmus a strašné sny...podvedomie...nechceš sa o tom baviť radšej tu...?
čo si myslíš o tomto?
http://mariaem.ic.cz/bytls/bytls.html
@olejka tak o tom podprahovom vnimani viem... že takto v USA lakali mladych mužov do armady - to bol tušim začiatok...
No a čo sa tyka hudby, väčšina z tych Satanistickych skupin sa netaji, že služia satanovi.
Čo sa tyka mna amojich snov od detstva viem zrejme čim to bolo. Ver mi, že určite tam nehrala ulohu žiadna podprahova manipulacia môjho mozgu, kedže som byvala u starkej, kde sme nemali ani telku a v radiu sa počuvali len ludovky . Jubilantom 😀 😀 😀
Napriek tomu sa mi ako malej často snivalo o "čertovi" - neviem či to môžem nazvať satan, alebo rôzne mory. Ktorych som sa bala. Možno teraz už nevyzeraju tak strašne , ale ako dieťa som z nich mala stres. Napr o peknej tete s peknym čepečkom ku ktorej som prišla a povedala jej aky ma krasny čepečk, chcela mi odpovedať ale namiesto slov vystrčila z ust jazyk, ktory nebol ludsky ale hadi a zasyčala s nim na mna. Alebo o čertovi, potom tie sny o ktorych som pisala v teme o homeopatii - o tom zjavovani čerta v strieške a o tom ťahani nohy do pekla po mojej smrti - to som mohla mať okolo 4 rokov možno.... Potom sa mi snivavalo o tom ako mi pijavice piju krv z celeho tela a taketo šlehy. A to som vyrastala s mojou silno veriacou Babkou, s ktorou sme sa každy večer modlili ruženec, cely den som bola len vonku so zvieratami alebo sme okopavali alebo ine veci okolo urody.
Najhorší sen čo sa mi snival - snivalo sa mi to na velky piatok, zaspala som poobede, skusim tak v skratke, že som bola na nejakej oslave, zrazu mi tam niekto chybal, mne v hlave skrsla myšlienka, že ta osoba sa išla zabiť, tak som utekala rychlo von z bytu, stala osm na schodoch čo vedu z panelaku a strašne pršalo a ja som pozerala pookoli. Nikde nikto, len v dialke som zbadala miništranta, na voditku mal dobermanov, ako sa približoval zbadala som, že na krku ma križ otočeny naopak - satansky. Tak som sa zlakla, zrazu som sa ocitla pod tymi dobermanmi, ktory začali do mna kusať....
KEd som sa zobudila začalo ma niečo vťahovať, velmi mi pišťať v ušiach a akoby som sa dostavala do nejakej špirali, nemohla som sa z toho vytrhnuť. Musela som mobilizovať všetky svoje sily, lebo som s tym vťahovanim bojovala možno par minut, neviem, ťažko sa mi hodnoti čas, može to byť subjektivne a možno ma to trvalo len par sekund. KEd som sa ako tak ustabilnila v "normalnom svete" kričala som na mamu, potrebovala som nejaky podnet z tohto sveta, lebo som mala strach, kde by som sa dostala.
Bola to haluz. Som sa zobudila a išla na adoraciu a hovorila to aj knazovi, tak tušim nadomnou vyriekol nejaku modlitbu. Neviem či to ma s tym niečo spoločne od vtedy sa mi nesnivalo nič take.... Neviem čo to mohlo byť. Podotykam nebrala som nikdy žiadne homeopatika, ani nebola u žiadnej veštice či nejakej pofidernej uzdravovatelke....
@vejula Nečetla jsem dozadu, jen poslední asi tři příspěvky. Ale tohle "obtěžování" zlým duchem prostřednictvím snů apod. může nastat i bez Tvého zavinění - může to třeba být na dálku přes nějaké známé, nejčastěji příslušníky rodiny, kteří praktikují různé esoterické riatuály apod. Velmi hezky se tomu věnuje kniha Uzdravení rodových kořenů. Není vůbec na místě si takové věci dávat za vinu. Jen je potřeba trochu popátrat v okolí a rodině, pakliže by se to i navzdory modlitbě za uzdravení opakovalo, protože tam pak je jasné, že to působení trvá.
@werumka vieš potom čo sa mi tiesto sny opakovali som zistila určite skutočnosti, ktore na mna mohli pôsobiť, ešte počas prenatalneho vyvoja. Celkom by sa tym vysvetloval aj ten posledny sen. JEden knaz mi poradil aby som obetovala Bohu danu osobu.... Urobila som to vtedy na velky piatok, mala som to aj v plane, len tesne pred tym ako začala adoracia som zaspala a snival sa mi ten sen a potom tie divne stavy. Bola som popri tom všetkom taka vyčerpana, ako chora, že som rozmyšlala či vôbec chodiť do kostola, lebo som sa citila velmi zle. Ale teda išla som a zda sa že to pomohlo. Už to môže byť zo 6 rokov dozadu a nič take sa mi nesnivalo.
Ale mala som aj pekne sny, sice bez deju ale emocie trvali velmi dlho. Pripadalo mi to ako raj (aj ked zrejme to oproti tomu bol len odvar) Všetko bolo jasne, farby boli ovela ostrejšie, to čo mame tu je oproti tomu všetko vyblednute a ošumele... Mala som pocit, že tu chcem ostať, bol to pocit obrovskeho šťastia a naplnenia, akoby mi zrazu nič nechybalo, len tu ostať navždy. Neviem to popisať, ale z toho šťastia mi bolo skutočne až do plaču, take to bolo super. 🙂
@vejula Jojo, vím o čem mluvíš, prošla jsem něčím podobným. A taky to štěstí, při kterém je Ti až do pláče. Taky jsem to zažila. Hezky k tomu pasují slova " Kdybyste věděli, jak vás miluji, plakali byste radostí." Jsou v takové chvíli dost trefná 🙂 Lidé, kteří jsou právě kvůli zlořečení nějaké osoby trýzněni zlým duchem, tak často říkají dost podobné věci - sny o tom, že by se měli zabít, že je chce někdo zabít, pohnutky k sebevraždě různého druhu... Nevysvětlitelné nemoci, které člověk brání jít do kostela a přijímat eucharistii... Bohužel i mezi kněžími se o tom málo mluví, i když exorcisté na to velmi apelují.
inak to s tyjmj vťahovanim do tej špiraly a hučanimv ušiach sa mi stalo dva krat v živote. PRvy krat to bolo ked mi umrela babka, ja som ležala na posteli a z ničoho nič mi v hlave skrsla myšlienka - taka ta bez pochyb- babka, ja ťa citim, ukaž mi kde si, tužim po tom bez akejkolvek pochybnosti. V tom momente som sa začala vnarať do tej špiraly začalo mi piskať v ušiach. To piskanie sa zosilnovalo a ja som išla hlbšie a hlbšie ()neviem definovať do čoho) Vtedy som sa strašne zlakla, že odtial kam sa dostanem sa už nevratim a chcela som sa vratiť spať. Tak som sa začala vytrhavať z toho stavu, ale vôbec mi to nešlo, akoby som bola slaba, stale som sa dostavala do tej špiraly a moje telo slablo a slablo, duševne som nevedela vynaložiť energiu aby som sa vytrhla. Neviem po ako čase bojovania som to dokazala a dostala som sa odtial, ale bola som tak vyčerpana, len už som nemohla ani prižmuriť oči, lebo som mala pocit, že sa tam zas budem dostavať. , musela som nasilu vnimať realitu.
@vejula Je to zajímavý. V poslední knize Gabriela Amortha (italský exorcista) on naráží právě na to, že podle jeho zkušeností tak trochu vyplývá fakt, že existuje ještě další rovina mezi těmi třemi nebe-očistec-peklo. Kdy může zlý duch využít duše zemřelého (mluvit jeho jménem, vydávat se za něj), aby živého člověka získal na svou stranu. Ten zemřelý v tom není třeba dobrovolně. A dále právě říká, že člověk, který je pokřtěný a tím křtem se zříká působení zlého ducha, nikdy nemůže spadnout tak hluboko, aby se odtamtud nemohl dostat (což vypadá jako Tvůj případ). Výjimkou jsou samozřejmě lidé, kteří se zlému duchu vydají dobrovolně. Ale to už se dostáváme do roviny, která je neprobádaná a nerada bych v tomto dávala nějaký prostor ke spekulacím.
@werumka inak tiež ma prave napadlo, že tam kam som sa dostavala, tak to vôbec nemusela byť moja babka, ale kludne niekto iný 😖 možno teraz zniem najivne... Niečo ako vyvolavanie duchov, tiež môžeš vyvolavať napr svojho dedka, ale pochybujem, že ten, kto vraví, je prave ten ktoreho ten človek vyvolava. Toto teda bolo niečo ine, ja som nikoho nevyvolavala, ale v tom zmysle ma to tak napadlo....
@vejula Právě, to je ta určitá naivita lidí, kteří vyvolávají duchy a mají pocit, že duše, se kterou mluví, je ta správná. Pro zlého ducha není nic jednoduššího, než se za někoho vydávat. Je to otec lži. A lidé vyvolávající duchy jsou pak jedni z nejčastějších "návštěvníků" exorcistů... bohužel.
Ahoj holky, sem tam nakouknu do diskuze a je to opravdu zajímavé čtení 🙂
Chtěla jsem se vás zeptat - jaký máte názor na homeopatika? Já do té doby, než mi švagrová nenaznačila, "co je to zač" a nezačala jsem si sama k tomu hledat informace (především stránky Vojtěcha Kodeta když jsme u těch exorcistů), tak jsem vůůůbec netušila.. Docela mě to teda dostalo a do té doby jsem byla homeopatii dost nakloněná.. Teď vůbec nevím, co si z toho "vybrat". Budu ráda za jakýkoliv názor či zkušenost 🙂
@werumka tebe zdravím jmenovitě, kdysi jsem od tebe dostala moc pěkný vzkaz do IP a nezapomněla 😉
@pampeliska1 Podle mě to je holý nesmysl. Ani bych to nepovažovala na "škodlivé", protože to je prostě nesmysl. Nejsem typ "věř a víra tvá tě uzdraví" (v cokoliv jiného než v Boha).
No a Vojtěch Kodet... nevím, ale jeho předmluva k právě zmíněné knize Uzdravení rodových kořenů... mám jisté pochybnosti o něm, byť je velmi uznáván.
@acacia Můžu se zeptat, co konkrétně je ta postavené na hlavu? Nějak mi to nejde sesumírovat 🙂
@pampeliska1 Osobně bych homeopatika dělila na ty, o kterých mluví Vojtěch Kodet - a která budou bezesporu škodlivá. A pak na ty, které označuje @acacia jako blbost. Protože základem homeopatik je namíchání substancí přímo na tělo dotyčného. Což ovšem při plošné velkovýrobě jaksi postrádá smysl. tudíž bych řekla, že to, co z opravdových (a škodlivých) homeopatik udělala velkovýroba, je pouhé placebo. Protože pod pojmem "homeopatikum" se bude dobře prodávat i neškodný bylinný výrobek.

19. nedeľa v Cezročnom obdobíZ
1 Kr 19, 4-8
Ž 34, 2-3. 4-5. 6-7. 8-9
Refrén: Skúste a presvedčte sa, aký dobrý je Pán.
Ef 4, 30 – 5, 2
Jn 6, 41-51
Aleluja, aleluja, aleluja.
Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba, hovorí Pán; kto bude jesť z tohoto chleba, bude žiť naveky.