Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@voskovka adventný veniec posvätený a už aj obed bol pri jednej zapálenej sviečke 😵 Teším sa na krásne obdobie pred nami. Príchod niečoho vzácneho, krásneho, výnimočného....
ahojte nezabudli........ 🙂 🙂 🙂.........advent........... ten kľud mi troška chýba........popri dvoch nezbedníkov........nedávam si novoročné predsavzatia .............. čase adventu..............harmónia,pokoj,pomoc....... sa snažím....... 😉
@zdraviezprirody dnes sme sa prebudili do krasneho bieleho rana,samozrejme synatori chorí,tak to vidim na dlhsiu dobu.nech len riadne mrzne aspon sa tie potvory nemnozia....
@ewellina pocuj ty ako to zvladas s detmi???normalne klobuk dole pred tebou.chodia ti do skolky?mne chodili obaja kym ten mladsi bol nonstop doma,tak som na predlzenej rodicovskej ale este stale aj pracujem,ale uz len do konca roka koli papierom....A ked su obaja doma to je ako urvate z retaze 😀
@sendy182 ani ja si predsavzatia nedavam lebo ich nedodrzim....a som tento rok nejaka ina...chcem byt doma na vianoce nechcem moc trajdat po navstevach a proste si to vychutnat doma s rozpravkami,koledami atd....aj na silvestra sme mali ist na chatu,ale nejdeme.doma si s muzikom dame sampano,pozrieme ohnostroj z okna a pohoda,pianko.nebudem sa nahanat za nicim.....darceky mam kupene priebezne co sa mi paci a ked ludia chcu stresovat nech....ved to vidiet uz teraz v tych obchodoch..Co ako nerozumiem naco je niekomu 10kg pomarancov 10kg mandariniek atd atd na zaciatku decembra....ked to aj tak nezjedia ...ale hlavna vec ze maju... 😕 😕 😕
Naše najkrajšie Vianoce boli tie, keď sme sa dohodli, že budú bez darčekov...
Žiadne behanie po preplnených obchodoch, upratovala som priebežne a štedrý večer sme spievali koledy a rozprávali sa pri stromčeku.
Aj teraz máme dohodu, že iba jeden kus pre radosť 😉
@zdraviezprirody aj my....muzikovi som dala urobit u jedneho kamosa krasny kriz taky vyrezavany a ja som si uz darcek vybrala....no a chalani darceky-auticka knizky,puuzle a take pre nich....oblecko im stale kupujem tak nech si nezvykaju na moc darcekov lebo neskor budu velmi narocní.... 😉
@voskovka Zvládam ako zvládam - veď vidíš, že sme aj na ten adventný veniec zabudli. 😀 Najstaršia už chodí do prvej triedy do školy a syn je škôlkár. Doma mám len najmenšiu. Keď sú starší v škole a v škôlke, tak je to úplne v pohode a keď sú doma, tak vtedy toho stihnem menej. Ale ja som vždy chcela mať veľkú rodinu. Dvoch chlapcov a dve dievčatká, medzi ktorými by neboli veľké vekové rozdiely. Tak uvidíme, či to tentoraz bude chlapec. 😉
Ahojte, tak pripájam sa aj ja do tejto skupiny 🙂 včera sme s manželíkom začali adventnú prípravu...každý deň si čítame také zamyslenia....tak verím, že sa dobre pripravíme na tieto vianoce 🙂 bude to pre nás niečo úplne iné vzhľadom na to, že očakávame bábenko každú chvíľku 🙂
@sunflower87 Ahoj. Takže tieto Vianoce budete mať doma živý betlehem. 😉
@sunflower87 jeeej to bude teda krasny darcek na vianoce 🙂
@ewellina no tak verím, že áno 🙂
preco som neplodna?preco mi Boh nepomaha?za co to mam?
@voskovka že načo je komu 10kg pomarančov? 😀 😀 😀 ... poviem ti, ked sme boli minule na dovolenke na juhu kupili sme od majiteľov, čo mali pred domom stoličku s domácimi pomarančami 6kg, slovom 6 kíl, behom hodiny už neboli a to sme my s mužom len trochu ochutnali... žaludky pubertakov nemajú dno 😝 😝 😝
mna by najviac potesilo, keby bol uz konec sveta
@timona myslím že nemusíš pátrať "za čo" to máš ... napríklad Jób bol spravodlivý človek a ked ho postihlo nešťastie, jeho priatelia si mysleli že musel urobiť niečo zlé... a neurobil...
.
Toto video poznáš?
no a ja mam odpoved pre seba , ze sa Boh na mna vysral a vsetky tie nabozenske keci su nezmysly. Proste to tak momentalne citim.
@voskovka ja si ich tiež chcem vychutnať no neako sa to nedarí............ 😉 často spomínam na Vianoce môjho detstva....a detské omše v treskúcej zime..........aj v kostole bola patričná zima.........nekúrilo sa........ale tá atmosféra......ľudia boli poskromnejší........častokrát u starších ľudí vianočný stromček s jablčkami a orechami..........na stole modlitebná knižka.....sviečka..........len si už nepamätám či bol aj adventný veniec........
@timona
a pomaha Ti to? 😉 ta Tvoja odpoved?
nerozumiem potom ale tomu, preco este nejaku inu hladas tu... 😉
@fra Ti dobre napisala o Jobovi, to je uzasna kniha, dost tazka teda, ak ju chces naozaj do hlbky pochopit, velmi obrazna a lyricka, ale napr. mne osobne veeeelmi prospelo ju studovat po 2.potrate, a aj po 3.potrate som sa k nej rada vratila...
neplodnost je kriz, nieco malo o tom viem 😔 , no ver tomu, ze aj ini maju problemy, hoc maju "bez problemov" deti, kazdy si to svoje tu odzije, a moc s tym nenarobi.
Hnev na Boha je prirodzeny, a pochopitelny, otazka len je, kam Ta to posunie...

@voskovka Zabudli. ☹