Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@ewellina ale ano, mozem sa vyhnut, len my chodime spolu do jedneho kostola, tiez chodia na nacvik spevokolu na detske omse, byvaju tesne pri nas, takze staci ze my vyjdeme von a ona uz miska vola k nim, lebo s malym sa nechce nikto hrat, lebo prides na navstevu a on nepozicia ani jednu hracku a to uz ma 6 rokov, ze by uz sa aj mohol vediet podelit 😉 je to neprijemne, lebo na jednej strane nechcem byt zla a neprijemna ale na druhej strane,nie je mi jedno,s kym sa stretava moje dieta.
ale co uz...vyhybam sa, ako viem a mozem 😉)) chvala bohu mame aj inych kamaratov, ktori su v pohode.
@mizulienka Hm... Snáď Miško časom aj sám príde na to, že to nie je až taký dobrý kamarát.
@ewellina verim tomu, ze ano 😉
@mizulienka u nas aj na detskej omši hocikedy p. farár kazen preruší a povie, že vzadu za oltárom sú kláštorné chodby, ktoré sú ozvučené a vyzve rodičov, ktorých detičky už skutočne nevládzu počúvať a sú hlučné, že sa tam možu ísť poprechádzať a že rodičom nič neutečie...
a ked si spomeniem že ked sme byvali na dedine- ticho v kostole take že by mohol špendlik padnuť a bolo by ho počuť, pri prvom šuchote som deti vliekla von 🙂 ale to bol extrem, myslim že žiadna rodina tam nechodila rada, radšej chodievali aj autom do susedných dedín...
Myslienky Benedikta XVI na post cez sms....na 19.2.
"Pokoj je stav cloveka,ktory zije v sulade s Bohom,
zo sebou samym,svojim bliznym a s prirodou."
Ako poraziť diabla
Peter Kreeft: Ako vyhrať kultúrnu vojnu, Redemptorist
útla knižočku od Petra Kreefta1 s názvom Ako vyhrať kultúrnu vojnu – Kresťanský bojový plán pre spoločnosť v kríze.
Prosím teraz ateistov a nekresťanov, ktorí snáď čítajú tento text, aby „tu a teraz“ ukončili čítanie, lebo nasledujúci text nie je určený pre nich. Kniha je „hlučná a surová“ a nie je tiež určená ani pre „expertov“, ani pre ľudí, ktorí nenávidia, keď sa im hovorí, že je tu vojna. Ak chcete podľa autora vyhrať vojnu, musíte vedieť deväť vecí:
1. že ste vo vojne,
2. kto je váš nepriateľ,
3. v akej vojne bojujete,
4. čo je hlavným pravidlom,
5. aká je nepriateľova stratégia,
6. kde je hlavné bojisko,
7. akou zbraňou porazíte nepriateľa,
8. ako tú zbraň získate a
9. prečo vyhráte.
Tieto otázky tvoria aj štruktúru knihy.
To, že sme vo vojne, je snáď každému (kto ešte stále číta) jasné. Slovami Kreefta „nachádzame sa v nebezpečenstve duchovného bojového poľa, kde sa rozhoduje, či prežijú alebo zomrú naše duše“. Našimi nepriateľmi nie sú ani židia, ani moslimovia, ani liberáli, ani protikresťanskí zaslepenci, ani mediálne papule kultúry smrti ako Larry Flynt, ani bludári vo vnútri Cirkvi. Viacerí z nich sú našimi pacientmi, nie protivníkmi. Našimi protivníkmi sú démoni, padlí anjeli, zlí duchovia. Na konci 19. storočia mal Lev XIII. víziu o nadchádzajúcom 20. storočí. Videl diabla, ako mu bolo dovolené vybrať si storočie, v ktorom by najviac škodil. A on si vybral dvadsiate. Zlo spáchané v 20. storočí bolo nesmierne a naši predkovia by si ho ťažko vedeli predstaviť. (Dnešné zlo sa sústreďuje viac na „aktraktívne“ oblasti ako sexuálna politika, politika životného prostredia a zdravotná starostlivosť.) Druhým naším protivníkom je hriech.
Základným zákonom všetkých kultúrnych vojen je podľa autora tzv. Colsonov2 zákon. Je to zákon štyroch „C“ (v angl. community, chaos, conscience, cops) – spoločnosť, chaos, svedomie, polícia.
Podľa Colsona sú polícia a svedomie dvoma možnými stratégiami brániacej sa armády – spoločnosti proti útočiacej armáde – chaosu. Čím viac svedomia má spoločnosť, tým menej policajtov potrebuje. Vonkajším štítom spoločnosti je pozitívny zákon, ktorý sa prejavuje fyzicky, políciou. Vnútorným štítom je prirodzený zákon, morálny zákon, nevytvorený človekom, ale objavený a presadzovaný duchovne, svedomím. (Je svedomie natoľko dôležité, aby sa oplatilo pre jeho hodnotu aj napr. vystúpiť z vlády?)
Vnútorným štítom je láska k dobru, vonkajším je strach z trestu. Colsonov zákon hovorí, že spoločnosť s menším počtom „vnútorných policajtov“ potrebuje viac „vonkajších policajtov“. Tento zákon predpovedá, že dĺžka trvania spoločnosti je priamo úmerná jej morálnosti (konfuciánska spoločnosť – 21 storočí, Rímska ríša – okolo 700 rokov, islamská viac ako 14 storočí, morálny poriadok postavený na Mojžišovom zákone – už viac ako 35 storočí).
Ďalšia kapitola – „diablova stratégia pre tretie tisícročie“ – je napísaná ako prejav „oddelenca“ svojim démonom. Pre autora trochu nebezpečná, ale pre čitateľa atraktívna forma podobne ako u C. S. Lewisa v knihe Rady zkušeného ďábla. Jadrom prejavu je stratégia pekla v 7 krokoch: „
1. najvyšším cieľom je získať duše pre peklo,
2. treba dosiahnuť skazu ich spoločnosti,
3. najmocnejším prostriedkom na zničenie spoločnosti je zničenie rodiny,
4. rodina sa najlepšie ničí rozpadom jej základu – stabilného manželstva,
5. manželstvo sa ničí stratou svojho spojiva – sexuálnej vernosti,
6. vernosť sa ničí sexuálnou revolúciou,
7. sexuálna revolúcia sa propaguje hlavne médiami, ktoré sú dnes v obrovskom rozsahu v našich rukách.“
Autor ďalej tvrdí, že kultúrnu vojnu nevyhráme, pokiaľ nevyhráme sexuálnu vojnu, pretože „sex je účinným náboženstvom našej kultúry“. Podľa neho sex znamená viac než peniaze, moc či povesť. Sex je jedinečný, je svätý, sex symbolizuje Boha, pretože vytvára nové obrazy Boha. Aj preto sú potraty najhlbšou a najšokujúcejšou morálnou porážkou a prehrou našej kultúry. Pre správne rozlišovanie a rozhodovanie je potrebné vedieť pravdu o posvätnom tajomstve sexu.
Ako je už z názvu knihy zrejmé, autor navrhuje riešenie, ako vyhrať kultúrnu vojnu. Tajná zbraň, ktorá vyhrá túto vojnu, je podľa neho svätosť. „Atómovou bombou tejto vojny sú svätí.“ Svätí sú Kristus v malom, sú nedokonalými bunkami v Kristovom dokonalom tele. Spoločnosť – Kristovo telo, tak ako ľudské telo, bojuje proti chorobe a produkuje protilátky. Ak telo trpelo chorobou nenásytnosti, vyprodukovalo sv. Františka. Ak trpelo chorobou ľahostajnosti, produkovalo misionárov lásky, ako bola Matka Tereza. Aj kultúrna vojna vyprodukuje svojich svätých.
A čo pre to treba urobiť? Autor ponúka podľa neho jednu z „najúžasnejších a najzarážajúcejších viet“, aké kedy počul (z knihy Wiliamsa Lawa: Vážne pozvanie k oddanému a svätému životu):
„Ak sa úplne čestne pozrieš do svojho vnútra, musíš pripustiť, že jestvuje jeden jediný dôvod, prečo ešte nie si svätý, taký svätý, ako boli prvotní kresťania: nechceš celkom byť svätý.“ Toto kruté a šokujúce obvinenie je však zároveň aj ponukou, že každý z nás sa môže stať svätým. (Posolstvom Opus Dei je, že je možné posvätiť každú poctivú prácu, nech je vykonávaná v akýchkoľvek podmienkach. „Majster pozýva všetkých ku kresťanskému životu, k životu svätosti, k životu vyvolenosti, k večnému životu.“ Josemaria Escrivá, Vyhňa, 13.)
Na otázku, ako sa stať svätým, autor odpovedá, že stačí sa rozhodnúť, nebáť sa. „Povedz áno a urob, čo treba“. A ponúka v ďalšej kapitole rozhovor so svojím anjelom strážnym. Na jeho záverečnú otázku: „Najpodstatnejšie je stať sa svätým?“, anjel odpovedá „Áno. Pretože nikto, kto mu hľadí do tváre, nemôže hrešiť.“ Autor garantuje víťazstvo v kultúrnej vojne, pretože pravda je silnejšia ako klamstvo (oddelenec je „otcom lži“), pretože láska je silnejšia ako nenávisť, pretože Ježiš je Pán, Kristus je Kráľ.
Pripomínajúc Winstona Churchilla, keď počas druhej svetovej vojny na svojej alma mater predniesol pozoruhodnú vetu: „Nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy sa nevzdať.“, hovorí Kreeft, že „my v tejto kultúrnej vojne vyhráme, pretože vôbec nezáleží na tom, koľkokrát padneme, koľkokrát neuspejeme v úsilí stať sa svätým, koľkokrát zlyháme v láske. Zvíťazíme, pretože my sme Kristovým telom a Kristus je Boh a Boh je láska a láska sa nikdy, nikdy, nikdy nevzdá!“
Kniha je napísaná „americkým“ spôsobom, snažiac sa zaujať používaním silných výrazových prostriedkov, napriek tomu podľa mňa podáva veľmi jasný, hlboký kresťanský pohľad na dnešnú situáciu nielen v USA, ale aj v Európe. Nie každému musí vyhovovať štýl profesora Petra Kreefta, ale určite sa mu nedá uprieť úprimné hľadanie pravdy – ťah za pravdou, udržiavanie si detského údivu – čudovania sa, vysoká filozofická a teologická výbava. Často v knihe odkazuje na Sv. Písmo, na pápežské encykliky, cituje Jána Pavla Veľkého a používa atraktívnu sokratovskú formu dialógu. Pre každého kresťana, ktorý sa zaujíma o to, ako vyhrať dnešnú kultúrnu vojnu, by sa mala ponúkaná knižka stať povinným čítaním.
Rudolf Bauer
.Peter Kreeft je profesor filozofie na Boston College a na King’s College v meste New York. Pôvodne kalvín, v mladosti konvertoval na katolícku vieru. Je autorom viac ako 55 kníh vrátane titulov Príručka kresťanskej apologetiky, Kresťanstvo pre moderných pohanov, Základy viery. V slovenčine existuje ešte kniha Návrat k čnosti (Redemptoristi, 2007) a kniha Ach, ten Sokrates (Res Claritatis, 2009). Viaceré jeho prednášky v angličtine je možné nájsť na: http://www.peterkreeft.com
ahojte,
práve som dopozerala úžasný film FIREPROOF, videl niekto? Tu je v češtine: http://www.pomocnudznym.sk/fireproof
to tu ale žije ženy! 🤐
Dávam do pozornosti aktuálne vysielanú reláciu o manželstve a vernosti na rádiu Lumen - veľmi dobrá 😉
Tak ja sa pripajam do diskusie s otazkou???
Co si myslite o rezignacii Papeza?
S manzelom sme to rozoberali a podla nas ho k tomu doviedli 2 veci:
- uznanie homosexualneho partnerstva/manzelstva
- natlak spolocnosti k povoleniu knazov zenit sa
@digysa nuž, k tomuto by sa možno viac vedeli vyjadriť baby, ktoré čítali všetko to, čo napísal ešte ako J. Ratzinger a aj to, čo povedal ako pápež Benedikt. Ja som to všetko nečítala, ale čo o ňom viem, je to človek s veľmi konzervatívnymi názormi, nie je včerajší, vie, a aj vedel už pri nástupe do úradu, čo všetko sa od pápeža čaká, ako v cirkvi, tak aj vo svete a podľa mňa s takými nátlakmi počítal. Nemyslím si, že by bol slabý a rezignoval preto, aby toto nejako ľahšie "prešlo". Skôr si myslím, že ak by sa malo k niečomu takému schýliť a vedel by o tom, radšej by vo svojom úrade vytrval. Ja ho beriem ako muža modlitby a verím mu, že je unavený a chce umrieť v pokoji, nie pred očami celého sveta.
@digysa akože uznanie v niekoľko málo krajinách sveta? Lebo za Benedikta XVI sa otázka homosexuality riešila dosť veľa a dosť obšírne a v intenciách učenia RKC veľmi prísne, napr. za Jána Pavla II neboli také prísne pravidlá ohľadom homosexuality v seminároch aké zaviedol B16. Dosť obšírne sa o tom píše napr. tu: http://www.stjoseph.cz/homomafie-v-cirkvi-a-bezak/ . Podľa mňa terajší svätý otec zvládol túto tému dostatočne, on nemohol zabrániť tomu, aby sa homoloby nepresadila v zákonoch niektorých štátov, ale vo Vatikáne tomu tak robil.
Neveriaca časť spoločnosti podľa mňa zvysoka kašle na to, či sa kňazi môžu, alebo nemôžu ženiť. Ak sa takéto debaty začnú odvíjať medzi veriacimi, tak také isté sa vedú o nepochopení mnohých iných vecí v RKC. To je sekularizmus dnešného sveta, ktorý pomaly infiltruje duše mnohých ľudí.
Môj súkromný názor je, že tak, ako bol prísny a náročný hlavne na iných kňazov a biskupov (faktom ostáva, že za jeho pontifikátu odvolal z rôznych dôvodov viac biskupov ako všetci ostatní pápeži pred ním spolu, niečo cez 70), tak je prísny aj na seba, podľa mňa to vyplýva z jeho perfekcionalistickej povahy, a minulý týždeň som z jeho úst počula, ako vraví, že počul, ako mu Boh hovorí, aby odišiel z Petrovho stolca a viac sa venoval modlitbe za Cirkev. Nemyslím, že by klamal.
A tiež je menej známa vec, že aj JP2 chcel odstúpiť, ale bol na neho vyvíjaný tlak, aby zotrval (to som počula z úst Stanislava Dziwisa, jeho osobného tajomníka a priateľa). Toto sa z jeho tváre dalo čítať, keď na Veľkú noc v roku 2005 posledný raz žehnal mestu a svetu, a médiá si už nedávali servítku pred ústa, vraj "načo také trpenie? načo ešte?" A Boh si ho nasledujúcu sobotu povolal k sebe 😔
@digysa
"Rezignácia pápeža (Benedikta XVI.) je možno posledným štádiom dve storočia trvajúceho zbavovania sa svetskej moci a prechodu k duchovnej monarchii. Pravdepodobne najsilnejšou emóciou, ktorú vyvolala ohlásená rezignácia Benedikta XVI., bol šok. Je to pochopiteľné, šlo o prvú pápežskú rezignáciu po stáročiach a svet si zvykol na myšlienku, že tento úrad je na doživotie. Napokon, zdá sa, že predchádzajúci pápeži si na to zvykli tiež. Druhou reakciou je podozrenie, že za odstúpením je niečo viac. Moderná myseľ nemôže celkom uveriť vo vlastnosti ako skromnosť, pokora a rezignácia. Možno až povinnosť."
John O’Sullivan, britský novinár.
Mne to prirovnavanie Jana Pavla II a Benedikta VXI pripomina toto:
Luk 7,33-34
33 Prišiel Ján Krstiteľ, nejedol chlieb a nepil víno, a hovoríte o ňom, že je posadnutý zlým duchom. 34 Prišiel Syn človeka, je a pije, a hovoríte o ňom: Pažravec a pijan, priateľ mýtnikov a hriešnikov.
Zo vcerajsej poslednej generalnej audiencie sv. Otca:
"Po ôsmych rokoch môžem povedať, že Pán ma viedol, bol pri mne, denne som mohol vnímať jeho prítomnosť. Na tomto úseku cesty Cirkvi boli chvíle radosti a svetla, ale i momenty neľahké. Cítil som sa ako sv. Peter s apoštolmi v loďke na Galilejskom jazere. Pán nám daroval mnohé slnečné dni a jemný vánok, dni hojného rybolovu. Boli i chvíle, keď sa voda dvíhala a dul protivietor - ako počas celých dejín Cirkvi -a zdalo sa, že Pán spí. Vždy som však vedel, že Pán je v tej loďke prítomný, vždy som vedel, že loďka Cirkvi nie je moja, nie je naša, ale jeho. A Pán nedovolí, aby sa potopila."
"Dostávam však i mnoho pozdravov od jednoduchých ľudí, ktorí mi píšu zo srdca a prejavujú mi svoju náklonnosť, rodiacu sa zo skutočnosti, že sme spolu s Kristom, v Cirkvi. Tieto osoby mi nepíšu tak ako sa zvykne písať nejakému vládcovi či niekomu veľkému, koho nepoznáme. Píšu mi ako bratia a sestry alebo ako synovia a dcéry s vedomím silného láskyplného rodinného puta. Tu sa môžem rukou dotknúť Cirkvi – nie ako organizácie, ani asociácie s náboženským či humanitným cieľom, ale ako živého tela, spoločenstva bratov a sestier v Tele Ježiša Krista, ktoré všetkých zjednocuje. Zažiť Cirkev týmto spôsobom a môcť sa takmer dotknúť sily jej pravdy a jej lásky je dôvodom pre radosť v čase, keď mnohí hovoria o jej úpadku."
"...kto nesie Petrov úrad nemá viac žiadne súkromie. Patrí vždy a úplne všetkým, celej Cirkvi. Z jeho života takpovediac zmizne jeho súkromný rozmer. Mohol som to zakúsiť a prežívam to i teraz, že svoj život nájde ten, kto ho daruje. Spomenul som pred chvíľou, že mnohí ľudia, ktorí milujú Pána, milujú i Petrovho nástupcu a prejavujú mu náklonnosť. Pápež má naozaj bratov a sestry, synov a dcéry po celom svete a cíti sa bezpečne v objatí vášho spoločenstva, pretože už viac nepatrí sebe, ale patrí všetkým a všetci patria jemu.
„Vždy“ znamená i „navždy“ - nie je viac možnosť návratu k súkromiu. Moje rozhodnutie zanechať aktívne vykonávanie úradu neznamená toto. Nevrátim sa k súkromnému životu, k cestovaniu, stretnutiam, prijatiam, konferenciám atď. Neopustím kríž, ale novým spôsobom ostanem pri Ukrižovanom Pánovi. "
3. pôstna nedeľa F
Ex 3, 1-8a. 13-15
Ž 103, 1-2. 3-4. 6-7. 8+11
Refrén: Milostivý a milosrdný je Pán.
1 Kor 10, 1-6. 10-12
Lk 13, 1-9
Sláva ti, Kriste, ty Božie Slovo.
Robte pokánie, hovorí Pán; priblížilo sa nebeské kráľovstvo.
Satan zvolal celosvetové zhromaždenie démonov. Vo svojom úvodnom prejave
povedal:
'Nemôžeme kresťanom zabrániť, aby chodili do kostola. Nemôžeme im zabrániť, aby
čítali Bibliu a poznávali pravdu. Dokonca im nemôžeme zabrániť ani v tom, aby si
vytvorili dôverný vzťah so svojim Spasiteľom. Nechajme ich teda, nech si chodia do
kostola.'
'ALE pripravme ich o čas, aby nemali čas budovať si vzťah k Ježišovi Kristovi.'
'Práve toto od vás chcem,' povedal diabol:
'Zabráňte im v tom, aby boli v kontakte so svojim Spasiteľom a po celý deň udržiavali
toto životodarné spojenie!'
'A ako to máme urobiť?' zvolali jeho démoni.
'Snažte sa, aby boli stále zaneprázdnení nedôležitými vecami a vymyslite si spústu
možností, ako zamestnať ich myseľ,' odpovedal diabol.
'Pokúšajte ich, aby utrácali, utrácali a utrácali a vypožičiavali si peniaze. Presvedčte
ich ženy, aby chodili do práce a trávili tam mnoho času a muži, aby pracovali šesť až
sedem dní v týždni, desať až dvanásť hodín denne, aby si mohli dovoliť žiť prázdny
život. Zabráňte im tráviť čas s deťmi. Keď sa ich rodiny rozpadnú, nebude už v ich
domovoch skoro úniku od pracovného stresu! Pôsobte neustále na ich myseľ, aby
nepočuli ten tichý, nenápadný hlas. Zlákajte ich, aby si na cestách neustále púšťali
rádio alebo magnetofón, aby mali doma stále zapnuté televízory, DVD prehrávače a
počítače a dohliadnite na to, aby v každom obchode a reštaurácii stále vyhrávala
svetská hudba. To úplne zamestná ich myseľ a preruší ich spojenie s Kristom.'
'Dbajte, aby mali na stolíkoch pri káve množstvo časopisov a novín. Dvadsaťštyri
hodín denne útočte na ich mozog správami. Pri šoférovaní ich vyrušujte billboardami.'
'Naplňte ich e-mailové schránky hlúposťami, katalógmi tovarov, tipovaním a
všelijakými novinkami a ponukami zliav a výrobkov, služieb zdarma a falošnými
nádejami.'
'V novinách, časopisoch a v televízii stále ukazujte štíhle pekné modelky, aby ich muži
začali veriť, že najdôležitejšia je vonkajšia krása a aby začali byť nespokojní so
svojimi manželkami.'
'Snažte sa, aby boli manželky príliš unavené, než aby mohli v noci milovať svojich
mužov. Pridajte im k tomu i bolesti hlavy! Keď nedajú svojim manželom potrebnú
lásku, začnú si ju hľadať inde. Toto ich rodiny rýchlo rozbije.
'Dajte im Santa Clausa, aby ste ich odviedli od vysvetlenia skutočného zmyslu Vianoc
ich deťom. Dajte im veľkonočného zajačika, aby nehovorili o Jeho zmŕtvychvstaní a
moci nad hriechom a smrťou.'
'Veďte ich k tomu, aby boli nezriadení i pri odpočinku. Snažte sa, aby sa z rekreácií
vracali vyčerpaní. Zamestnávajte ich, aby nemali čas ísť do prírody a premýšľať o
Božom stvorení. Posielajte ich miesto toho do zábavných parkov, na športové akcie,
hry, koncerty a do kina.'
'Hlavne ich stále a stále zamestnávajte!'
'A keď sa zídu k duchovnému spoločenstvu, naveďte ich, aby viedli plané reči a
klábosili, aby tak odišli domov so zlým svedomím.'
'Naplňte ich život množstvom dobrých vecí, aby nemali čas čerpať silu od Ježiša. Tak
budú skoro na všetko sami a kvôli týmto dobrým veciam obetujú svoje zdravie a
rodinu.'
'TO ZABERIE! Bude to fungovať.'
'To bol ale plán!'
Démoni sa pustili horlivo do diela a snažili sa, aby boli kresťania stále viac a viac
zamestnaní a uponáhľaní a stále pobiehali sem a tam. Aby mali málo času na svojho
Boha a svoje rodiny. Aby nemali čas druhým povedať o tom, že Ježiš má moc zmeniť
ich život.
Uspel diabol v tomto pláne? Posúď sám. Znamená byť 'ZANEPRÁZDNENÝ' byť
otrokom diabla?
PS Požehnaný pôst.
Keď si ma poslal na zem z neba,
rozhodol si, že budem žena.
Najprv dievčatko, dievča a potom veľká zmena,
narástla vo mne jemná ženská neha.
... Materstvo si do mojej duše vdýchol tiež,
že túžim po deťoch, to veľmi dobre vieš.
Jemnosť, láskavosť, obetavosť , ochota-
sú takisto súčasťou ženského života.
Ďakujem Ti za tieto dary, Pane,
nuž ako sa Ti odvďačím za ne?
Dovoľ, Pane, aby som Ti svoju vďačnosť prejavila tým,
že na svet zopár detí porodím.
Už teraz Ťa prosím za tých anjelikov nevinných,
aj keď ich ešte vôbec nevidím.
Ich jemné rúčky, bruško i nožičky,
budú sa vyvíjať pod srdcom mamičky.
Zaplavuj Láskou moje malé detičky,
veď sú to pre mňa tie najkrajšie dušičky.
Dušičky, ktoré sú teraz pri Tebe, Pane,
a keď mi ich pošleš, budem Ti vďačná za ne.
Bože, povedz im, ako veľmi ich ľúbim,
že každý večer si ich k srdcu túlim,
že teším sa na ten deň,
keď ich s láskou na svet privediem.
A ktorýže Otecko sa im najviac hodí?
Veruže neviem, kde teraz chodí.
Nech od Teba k nemu požehnanie letí,
veď bez neho by som nepriviedla na svet krásne deti...
Amen ~~
Modlitba ženy za svoje deti
(G. Barčáková)
4. pôstna nedeľa R/F
Joz 5, 9a. 10-12
Ž 34, 2-3. 4-5. 6-7
Refrén: Skúste a presvedčte sa, aký dobrý je Pán.
2 Kor 5, 17-21
Lk 15, 1-3. 11-32
Sláva ti, Kriste, ty Božie Slovo.
Vstanem, pôjdem k svojmu otcovi a poviem mu: Otče zhrešil som proti nebu i voči tebe.
Na TV Noe prave zacina spanielsky dokum. film - Konklava, jak se voli papez... odporucam. Taktiez v priebehu celeho dnesneho dna priame prenosy zo zacinajucej Konklavy. Nezabudnime sa dnes pridat modlitbami k tomuto vaznemu dnu.

@mizulienka Možno niekto zas povie, že mi chýba kresťanská láska a nejaký cit, ale podľa mňa takýmto ľuďom treba "povedať na rozum".
A nemáš možnosť sa tým susedkom nejako vyhnúť? Povedzme, hrať sa viac len na svojom pozemku...