icon

Samostatnosť dieťaťa

9. máj 2020

Moja svokra tvrdi, ze jej syn chodil ako dvojrocny uz sam na ihrisko, ktore maju pred domom a ako 4 rocny uz sam do obchodu. Vtedy bola ina doba, byva sice na dedine, ale moze byt toto mozne?

Strana
z2
stanulienkat
9. máj 2020

@deti95060810 a teraz by mamicky chceli ocr dobreze do 16 rokov. Co toto bude za generaciu nesamostatnu a neschopnu....

janulik2008
9. máj 2020

@marca12 ja si pamatam ako sme chodili von so susedmi ... vek medzi 4 az cca 10 mozno aj viac rokov ... pamatam si ako som spadla z bicykla a rozbila si hlavu. Mala som cca 5 rokov bicyklovala som sa s bratrancami a zrazu BUM!!! a hlavou o beton ... vzali ma domov samozrejme nastastie bolo vsetko ok. Sestra mala malinku ranku nad okom co spadla z bicykla boli sme kamosi jednoducho deti ale krv sa liala mama soky ze sestra nema oko.
Mala ma 4.5 roka je sama na dvore ale zamykame branku a sem tam zakricime na nu ona sa ozve a vsio ok.
Pravda vsak je ze pred 20timi rokmi presli mozno 2 auta za hodinu po ulici trz uz odvahu nemame.

janickacrazy
9. máj 2020

moja neter išla "sama" do obchodu kúpiť rožky, ked mala 2 roky, bola veľmi šikovná, veľmi chcela byť samostatná, tak sme jej dovolili, obchod bol hned pri dome, samozrejme sme ju sledovali, aby sa jej nič nestalo, za socíku bolo úplne bežné, že 4-ročné dieťa bolo samé vonku, dohliadli nanho staršie deti do susedov, bola to bežná prax, keby si počula, čo moja svokra rozpráva, ako ona nechala doma 3mesačné!!! dieťa v kočíku spolu s 1,5 ročným v postieľke a išla cez pol dediny do obchodu nakúpiť, že jej sa nechcelo ich trepať so sebou, tak som mala dosť

marca12
9. máj 2020

@janulik2008 presne volakedy sme sa hravali na ulici,za cely den presli mozno tri auta. Dnes ma problem aj dospely clovek ist pi ceste,tak jazdia niektori ako blazni. Doba sa zmenila a dnes by som veru nenechala dieta len tak za dalsie sme informovany a aj pod tlakom negativnych sprav sa bojime. Preto neznasam,ak babky porovnavaju co bolo volakedy a co teraz. Vtedy mam chut im vykricat,ze nas tak nemojkali a nedovolovali nam tolko,co dovolia vnucatam😀

margaretka_
9. máj 2020

Ja si pamatam, ze som ako 4, maximalne 5 rocna chodila sama do obchodu. Trebalo prejst cez cestu, taku bocnu ulicu, kde auta nechodili, bezne sa tam deti hravali. A v obchode som ledva na pult dovidela, nebola to samoobsluha. A iba som predavacke dala listok, ze co treba. Do tetaz si pamätám, ze som bola minimalne raz po vajicka a raz po maslo 😀

janulik2008
9. máj 2020

@marca12 na druhú stranu ... bolo nám super ☺☺☺ pamätám ako sme do potoka liezli napr 😀😀😀

Strana
z2