icon

Šaty robia človeka?

begees
11. nov 2018

Máte skúsenosti s tým, že sa k vám niekto správal odlišne podľa toho, ako ste boli práve oblečení? K vám alebo vášmu partnerovi?

alexandraalexandrova
13. nov 2018

@tinaa64 prepac, neda mi...ako osoba, ktora tiez kedysi upratovala hajzle, ti musim napisat ze to, ci zachody su zas..ne alebo nie, vobec nesuvisi s tym kto na nich sedi. Upratovala som kancelarie kde pracovali pravnici v oblekoch a kravatach a tiez v kancli kde pracovali iteckari v rifliach a trickach a v mimovladke kde pracovali normalni ludia, obleceni formalne aj menej formalne, kto ako chcel. Zachody boli niekedy spinave, inokedy neboli. Niekto kefu pouzival, niekto nie. Ked idem na wc na autobusovej stanici, tam je to detto, niektore su osra..e, ine zas nie su. To kto ma ake hygienicke navyky a burlive travenie, absolutne nesuvisi s vizazou danej osoby. Ani nahodou.

mircalla
13. nov 2018
tinaa64
Autor odpoveď zmazal
niky21
13. nov 2018

Ako v tej rozprávke. "Šaty nedělají člověka. Člověka šlechtí práce." !!!

tinaa64
Autor odpoveď zmazal
iguaza
13. nov 2018

@tinaa64 Napadlo ta to ako prve, ale v jednom kuse to omielas ako pokazena platna 10ty krat
Zrejme budes asi jedina, ktora chape svoje prispevky, ostatne to ozaj nepochopili, pretoze to nema ziadnu logiku. Nezmyselnu debatu si zacala sama. Pani nenapisala, ze sa s tym za 25 rokov nestretla.
Akurat ked idem na toaletu, nie som schopna povedat, ze kto konkretne tam po sebe neporiadok zanechal a suhlasim s nazorom, ze to nema nic spolocne s vizazou a deje sa to vsade, v kazdom prostredi.
V podstate si sa uz zhodila dost, takze asi ozaj ahoj.

dskjhfdlkdjhl
13. nov 2018

@tinaa64 ja myslim, ze uz vsetci pochopili, len Ty sa stale branis😉

tinaa64
13. nov 2018

@iguaza
@dskjhfdlkdjhl ano omielam lebo uz neviem ako to mam vysvetlit ..ja som s tym zacala?ja som samu seba oznacila alebo niekto iny?????neviemna co vobec niekto na to reagoval...cp tale hrozne som napisala???dobre idem pimazat tie prispevky aby to niekoho neiritovalo

iguaza
13. nov 2018

@tinaa64 To je najlepsie, strapnit sa na celej ciare a potom to alibisticky zmazat - mala by si si za svojimi nazormi stat, nie ich mazat, ked nemali zelanu odozvu

0silvia0
13. nov 2018

@tinaa64 ty napíšeš príspevok, niekto na neho zareaguje a ty kričíš to ona začala!!! Toto je úroveň maximálne materská škola. Veď normálne konštruktívne diskutuj nie sa celú diskusiu potom vykrúcaš štýlom: ale to mi kamarátka povedala, to ja niééé, to oni ma označili, oni začali, oni mi tu nadávajú, ja nič ja muzikant 🤒

tinaa64
13. nov 2018

@iguaza ja si za nimi stojim..a na co by to tu bolo?na to aby sa nasli dalsie 2 3 premudrele a navazali sa ?a ked by som to zas vysvetlovala nasli by sadalsie 2 3 ze to omielam 10 kratdookola?ani sa necudujem ze aj aj diskuusie mazu.nie nepotrebujem mat positivne odozvy...ale tiez nemam za potreby aby mi niekto vypisoval ze som hlupa a bez mozgovej kory..a preco?preto ze som napisala par viet?a ze sa to niekomu nepacilo?a ze som sa strapnila?a cim ?tym ze som napisala ze su aj takí ludia?a s cim som sa aj ja realne stretla?

tinaa64
13. nov 2018

@0silvia0 vykrucam?ved som napisala skusenost inej osoby..a
Kazda jedna tu napisala prispevok..problemom mk je ten ze ak niekto niecp napise co sa nezhoduje z 95% prispevkami v jednej diskusie tak to iz treba zakopat pod ciernu zem...nadavat urazat a ponizovat lebo jednej sa to nepaci a ostane sa pridaju a pritakavaju...cely mk je na urovni materskej skoly..kazdy clovek sa na danu vec pozera inak..a to ze ja sa nieco pozriem inak alebo sa stretnem s niecim inym neznamena to je to zle a treba hned nadavat....
Ok nabudice sa radsej priklonim k väcsine aj napriek tomu ze budem mat iny nazor aby som zas niekoho neiritovala

viera27
13. nov 2018

@begees nemusia robiť človeka. Ale ako stále hovorím, častokrát je vzhľad jediný vstup, ktorý človek dostane. Človek musí byť známy, aby ľudia o ňom vedeli viac ako na prvé videnie. Tak sa snažím prezentovať to co mam vo vnútri navonok.

bmuller
13. nov 2018

napisem to v obratenom garde - je skoda, ak niekto pekny dojem zo svojho zovnajsku pokazi spravanim nie az na takej top urovni .... 😉
teda, saty robia cloveka na prvy dojem - prijemny vzhlad uradnicky, pani v banke za prepazkou, a pod. - to je jednorazova interakcia, kde su dalsie veci "v zakulisi" nepodstatne. ale ak ma clovek dlhodobejsie docinenie s kolegynou ci spolubyvajucou, ktora sice dba o seba, no nie az tak o poriadok po sebe, tak tam znie "saty robia cloveka" ako bajka 😝
@mircalla neviem, preco si treba mysliet, ze niekto si riesi nejake komplexy zo svojho vzhladu tym, ze poukaze, ze nie vzdy pekny vzhlad koresponduje s ostatnym spravanim ...
@dskjhfdlkdjhl ked ide o nieco, okolo coho len prechadzam - neumyte riady v kuchynke, necitim sa byt kompetentna na usmernovanie dospelej osoby, ani nie je moj ciel to riesit... len skratka, neda sa to nevsimnut)

mircalla
13. nov 2018

@bmuller tu šlo o niečo úplne iné.

beky1813
13. nov 2018

@tinaa64 je dost smiesne, ked si dospela zena nestoji za svojim a komenty pomaze, ale u teba nic neobvyklé 🤔

tinaa64
13. nov 2018

@beky1813 este nokdy som som nezmzala za takymto ucelom komenty jedne ak som sa pomylila.alebo som tp chcela napisat inak....a to ze ja zmamzem nieco neznamena ze si za svojim nestojim..stojim..ale nemam za potreby aby dalsich 10 zien ma tu oznacovalo a urazalo.(pre somarinu ) som svojpravny clove a mam pravo vymazat co len ja uznam za vhodne...(mazala som to aj kboli tomu aby tp tu niekoho neiritovalo..)ci uz ani to nemozem aby sa mudrlatnky neozvali ze si nestojim za svojim??tu na mk uz kazdemu vsetko vadi..zmazane komenty zmazane diskusie,iny nazor ako ma väcsinaa. ani sa necudujem,ze sa to tu maze....necudujem sa ze kazdy sa smeje z Modreho kona..a u teba nieje neobvykle ze stale a v kazdej jednej diskusii si do niekoho rypnes..mna udivuje kolko tu na mk je dokonalych zien a nikto na nu nema...(akurat som si spomenula na pesnicku od scamby nikto na mne nema😂)asi tak....uvazujem ze si zrusim ucet..lebo toto je cisty slepicinec

iguaza
13. nov 2018

Pointa bola, ze zeny, co o seba dbaju nemaju nemaju zakladnu hygienu, ostatne skupiny obyvatelstva ich maju - toto totiz ona vypozorovala. Neskor sa snazila z toho nejako vykrutit, ze tak to nemyslela.
@beky1813

beky1813
13. nov 2018

@tinaa64 netvrdim, ze mazes, tvrdim, ze vzdy zacnes urazat, alebo napíšeš dost odveci koment a potom sa tu hras na chudatko, ktorej chce kazdy zle. A ucet si uz chcela tolko krat zrusit a furt si tu

beky1813
13. nov 2018

@iguaza aj somsi myslela, ze nieco take vypotila

tinaa64
13. nov 2018

Kriste pane..vy sa mi tu asi zdate...ja som nikdy nikde nepisala ze len take sa spravaju tak ako spravaju..ale ze su AJ takí ludia...a neviem koho som ti jaurazila..nehram sa na chiderku kt.vsetke ublizuju...neviem co bolo zle na tom ze kamoska sa mi stazovala ze u nich vo firme chodia zeny oblecene ako modelky a za sebpu nechavaju vsade bordel..dobre baby ja vas tu kaslem..idem ja prec z toho slepicinca..
@beky1813
@iguaza

beky1813
13. nov 2018

@tinaa64 ahoj

tinaa64
13. nov 2018

@beky1813 servus

iguaza
13. nov 2018

@tinaa64 zbohom a konecne, uz si sa lucila asi 10 krat a stale si tu. je zabavne, ze jedina sliepka v tejto diskusii sa odvolava na slepacinec

alexandraalexandrova
13. nov 2018

@iguaza uz tu nie je, ma zruseny profil...

bmuller
13. nov 2018

@beky1813
@iguaza a vy mate pocit moralnych vitaziek 😎

dskjhfdlkdjhl
13. nov 2018

@bmuller myslis, ze toto niekto ponal ako sutaz? 😕 Inak, tipujem, ze dotycna je uz spat, len pod inym nickom😉

iguaza
13. nov 2018

@bmuller Ja si len myslim, to co som napisala. Niekto sem pride, onalepkuje ludi akoby nic, je argesivny, nakoniec zmaze, co napisal a zrusi si nick. Mam ho snad z nejeho dovodu lutovat? Myslim, ze sa hras na samaritanku na nespravnom mieste. Keby som si mala zakazkym, ked mi niekto povie narovinu, co si o mne mysli mazat nick, uz to davno nie som.
Byt utocna a agresivna ano, ale zniest kritiku uz nie

bmuller
13. nov 2018

@iguaza
@dskjhfdlkdjhl nuz, zda sa, ze kazdy ma inu mieru potreby reagovat na diskutujucich vo virtualnych diskusiach 😎 aj ked sa mi niekoho nazory nepacia alebo ma irituju, tak ak mu nepotrebujem "domrtva" pisat nieco oponujuce, ako sa odohravalo tu medzi zopar zienkami (ved nielen tu, to sa vidi v mnohych diskusiach)
ale inak, tema je - ci saty robia alebo nerobia cloveka 😉

dskjhfdlkdjhl
13. nov 2018

@bmuller ja neviem, casto mam iny nazor, ako druhe zeny, casto sa mi kadejakych urazok uz uslo, ale pisem vzdy tak, ako to citim, nehanbim sa za to, nemazem po sebe a neodchadzam z MK. Tak mi je nejako tazko pochopit, ze toto tu moze niekto chapat ako sutaz. Dnes som tu takmer nebola, ale nejako nevidim, ze by sa tu odohral virtualny lync na spomenutu kocku. Proste nevidim ziadneho vitaza, ani porazeneho, ani nikoho lyncovaneho. Ale je pravda, ze kazdy ma inu povahu a to, co sa jedneho ani nedotkne, to dalsieho privedie k slzam-len mi to pripada zvlastne ze aj takto virtualne, kde fakt o nic nejde.
Ano, tema je o satach, len potom neviem preco tu boli 2-3 strany o zachodoch😀Takze ak to nebolo mimo temu, tak potom uz asi nic😉