Sčítanie obyvateľov - pokuta
Je pravda že keď neurobím ten formulár tak bude pokuta? 😁
@hederamonstera presne toto aj mne napadlo a odradilo ma to..
@hederamonstera
@makakova myslim, ze ščítanie ľudu nikdy nemôže a nebude uplne anonymne, myslim, že až tie odpovede budú nejak "anonymizované" (ak je to spravny vyraz), ale pri sčítaní sa vždy vie kto vyplnil udaje a kto nie ( a to tak bolo vzdy). A ked tie udaje potrebuju kvoli statistike, tak proste potrebuju a vobec nevidim dovod nepovedat im, ze som ateista a zijem s dietatom a druhom v rodinnom dome :D ostatne veci uz tahaju z obce, nescitava sa to.. napr. infosky o domoch/bytoch.. ako kedysi boli otazky, aj na to ci mame televizor ci co sa kedysi pytali :D
@simca06022011 potom co staty porobili svojim obcanom, sa s nim nemienim delit o moje vierovyznanie a pod.zalezitosti, lebo neverim, ze si to rod.cislo nenaparuju na odpovede. Clovek nevie co bude o par rokov a dobrovolne sa so statom delit o taketo info nemienim. Hlavne v ked tom nebude ziadny vyznam, kedze vela ludi si aj tak povymysla veci.
@hederamonstera tak je to anonymné alebo nie? ja som ešte na tej stránke nebola (ani neviem, kam to mám vlastne ísť) a pravdupovediac, som neskutočne sklamaná, že to má byť pokutované. nerozumiem sčítaniu obyvateľstva, keďže štát má údaje o nás všetkých už dávno skrz sociálnu poisťovňu či zdravotnú. bezďáci sa tak či tak nemajú ako sčítať a ani o to nebudú mať záujem. neviem, aké tam sú otázky, ale ak sa pýtajú na príjem, či životnú úroveň, myslím, že do toho ich nič nie je. nech si pozrú moje odvody v SP a pochopia, aký mám príjem (alebo lepšie povedané nepríjem, lebo to sa ani poriadnym príjmom nedá nazvať).
@hederamonstera no tam nevypln vierovyznanie... :D nemusis.. pytalo sa ma pri nejakej otazke, ci to chcem nechat nevyplnene;)
@panelacikova co tak nebyt sklamana a pozriet sa tam, nebudes musiet nad tym uvazovat.. pretoze na prijem ani zivotnu uroven sa nepytaju... je tam par otazok, na par minut, ked nechces neodpovies. Ako ja nie som nejaky obhajca kadejakych tychto "somariniek", ale najskor je hadam lepsie si to pozriet a potom byt "sklamany"
@simca06022011 no vsak preto to nebudem vobec robit, lebo to nema zmysel, ked nemusim ani na vsetko odpovedat
@simca06022011 ak si dobre pamätám posledné sčítanie, tak tam boli aj takéto otázky... teraz som sa ešte nedívala. sklamaná nie som z otázok, ale z toho, že je zase niečo "povinné" pod hrozbou pokuty. áno, vadí mi to. pretože ak by šlo o počet obyvateľstva, tak ten majú denno-denne k dispozícii.
@hederamonstera jasne, je to tvoja volba 🙂
@panelacikova prezentuju to ako anonymne ale prihlasujes sa rodnym cislom (ktore zevraj nesparuju s tvojimi odpovedami, ha ha). A uz len to, ze vedia dat pokutu je tiez otazne - ak je to anonymne, nemozu to vediet a je to len bububu (vsak sa mozem prihlasit aj vymyslenym rodnym cislom) a ked to teda vedia, tak to anonymne nie je a ocividne klamu, co poslusnym ovcanom teda nevadi
@hederamonstera aha jasné, rodné číslo, to mi nenapadlo.... no a teda prečo to mám zvlášť vyplniť za neplnoleté dieťa? sú k tomu nejaké inštrukcie, nevieš?
Je to.v pohode, mna tam len prekvapilo,ze cislo bytu, som musela hladat, bo som nevedela 🙂 tak ma to zdrzalo.
@panelacikova scitanie nie je len o celkovom pocte, ale napr ine veci ako narodnosti, materinsky jazyk, nabozenstvo,a lebo ako dochadzas do prace.. to su udaje ktore su napr. pre statistiku podstatne, a nemaju ich z kade mat. A samozrejme ano vyplnuje to rodic aj za dieta, aj to obyvatel, vsakze? 🙂 ak by si to sledovala, ohladom kazdej otazky mali diskusie kym scitanie zacalo a dali len to co bolo nutne. Uz sa nescituju domy, byty.. to robi obec. Scita sa iba kazdy "clovek"...
@simca06022011 nesledovala som to, fakt nie. OK, takže keď mám dieťa v starostlivosti, vypĺňam to ja?
Boooze,uz je tu zase zopar blbov,ktori na truc nebudu robit nic o co ich stat poziada. Aj ked ich to nic nestoji. Toto je tak drbla mentalita. Mnohych to naprillad zaujima,je to uzitocne,pomozem,nic ma to nestoji... Proste nic nemozte urobit bez frflania? Len brat pandemicku ocr a davky? Na to vam je stat dobry?? Normalne ako prvoky.
@panelacikova to je jedno ktory rodic to vyplni, alebo babka, alebo dedko... viackrat to rodne cislo dietata nevezme, cize nik iny ho nescita uz (teda predpokladam, skusila som to ked som zadavala dceru a vyhodilo ma to von... ) :D
@stanulienkat 😂 dobre, uz si kludna?
Zlepsi sa ti zivot, ked to vsetci vyplnia? Nebud naivna😂
@lauritka Kde sa to dá sledovať kolko ľudí to už vyplnilo? A nevieš kedy budu výsledky? 🙂
@lenkakravcova neviem,to hovoria priebezne kolko ludi uz sa scitalo
Keď dá niekto pokutu mojím 80ročným starým rodičom alebo xy ľudom ktorý nemajú možnosť internetu, tak im gratulujem k ich neľudskosti a primitivite. Na hlavu tento štát už načisto.
@anavipredam oni mozu poziadat o asistenta od 1.4.
@anavipredam veď to za nich môžeš vyplniť ty. Môj otec má 81, nemá internet, tak všetky veci cez internet riešim za neho ja. Nadiktuje mi údaje a ja vyplním.
@anavipredam štát robí ohľadom sšítania "reklamu" už dlho a prosili rodinných príslušníkov o pomoc s tým, tak hádam to zvládnete ;) zase mne to príde pohodlnejšie takto ako pomocou formulára a návštev pracovníčok v domácnosti, ako to bývalo 🙂
inak tvoji starkí zažili za život už nejaké to sčítanie, takže určite im to také divné nepríde...
@petamada nie každý o tom vie. Proste sú ľudia ktorý nie sú non stop nad telkou a nad internetom. Buď nato nemajú alebo nežijú úplne v najmodernejšej dobe.
@anavipredam Prečo by tvoji starí rodičia mali dostať pokutu, keď majú teba a ty im s tým určite rada pomôžes, keďže máš internet 😄
@matabb73
@simca06022011
@katkati ide o pointu že sa nemajú ako dostať k tomu tak prečo by mali byť pokutovaný. To pokutovanie ma štve. Áno pokiaľ chcú vyplním. Ale ťahať peniaze od takýchto ľudí? Nasrala by som im na hlavu.
@anavipredam to že nemajú tvoji starí rodičia internet je ich vec...ja poznám ľudí aj po 85 tke a vedia na nete robiť... 😉
nesleduješ vôbec správy? od apríla do októbra budú vytvorené skupiny, ktoré budú týmto ľuďom k dispozícii - urobia to miesto nich....

@kayyaa palec hore ...🙂