Sčítanie obyvateľstva 2011. Aký na to máte názor?
máte už tlačiva v sčítaniu? dnes sme dostali, ale čo ma zarazilo, tak to až taka anonymita nie je!
je to riadna evidencia, ešte aj s čiarovým kódom 😠
aký mate na to názor???
Ahojte.Je zvlášť formulár na dom a zvlášť na byt, alebo je to jedno, ktorý vyplním? Ďakujem.
nie, ja ich vypĺňať nebudem. To som potrebovala vedieť kôli susedke. Ďakujem za odpoveď.
no tak pred chvilou k nam prisla nasa komisarka a vycistila mi zaludok...ze sme jej narobili problemy, ze ked sme nechceli vyplnit vsetko tak sme nemali vyplnat nic a vratit jej ciste harky aj s kodmi (no urcite aby ich ona vyplnila za nas len aby mala vsetko zozbierane 🙄 ) mm jej to dal vcera a ze ona to skontrolovala a ze tam nemame kopu veci - a to sa stavila predvcerom a on sa jej pytal co ked kod tam nechceme dat..vtedy vravela ze to je jedno, ze ona ho tam nedopisuje, tak sme este vyplnili nejake veci okrem asi 5... ze ked je taka mila ze tam nenapise kod tak ze vyplnime co sa da........a dnes toto, taka som bola vyhukana ze som vyhabkala len nejake zvuky ale uz som sa pozviechala idem si od nej poobede opytat nase harky a pred nosom jej ich roztrham za tento pristup...a nech si to vysvetluje komu chce a ako chce to teda fakt nie je moj problem 😠 😠 😠
cize aj prazdny harok s kodom je v poriadku - mozu si cloveka najst a potom vysetrovat preco ho nevypisal...ale vyplneny harok bez kodu je bezcenny lebo nevedia konkretne o koho ide...co na tom ze maju vela potrebnych info.....su bezcenne ak nemaju MENO.... nech sa strcia s tym scitanim niekam
@denduska správanie komisárky bolo hlúpe, ak niekto nechce nalepiť ID, mám ho upozorniť, že je to jeho povinnosť a až potom hárky zobrať aj bez ID a vždy sa správať slušne, aj keď je to niekedy ťažké (hlavne, keď sa slušne nespráva obyvateľ, čo ale asi nebol tvoj prípad)
Technicky je však možné priradiť meno aj bez nalepenia aj bez napísania ID, lebo komisár je povinný hárky uložiť v presne určenom poradí, preto som tu stále vypisoval, že celá polemika okolo lepenia či nelepenia je zavádzajúca, ľudia len žijú vo falošnej predstave, že tým niečo riešia, preto mi to osobne táto aféra okolo lepenia či nelepenia hlavne vadila a úrad na ochranu os. údajov... celkom nerozumel, čo vlastne vyhlasuje, len si tým falošne vzbudil dojem, že obyvateľov chráni (gen. prokurátor nakoniec aj tak rozhodol o nezákonnosti tohto vyhlásenia, ale chaos medzi ľuďmi sa tým už napraviť nedá)
@jaron moje spravanie bolo asi take ze som stala a pozerala ako puk 😀 a ved sa tu pisalo, ze kod sa da aj tak rucne dopisat, ci nie? tak som to nepochopila naco jej prepanakrala je?? keby uz sa bala sama o seba, tak ho tam jednoducho dopise, ja sa to nedozviem a vec vybavena. To je jedna vec a druha ze ake problemy som jej ja osobne sposobila? ze musi dopisovat kod? tak to je fakt problem...inak som to vobec nepochopila a zaklincovala to psychologickou hlaskou ze "to som si o vas nemyslela!" 🙄
Ale potom ma napadlo, ze doteraz ked sme sa stretli (3 krat) vzdy bol pri tom aj moj manzel a vzdy prisla vecer a dnes som bola sama a prisla doobedu sa tu na mna vyvrsit, vedela ze nie je doma...lahsie sa huci na 50-kilovu v teplacikoch odetu mamicku na materskej ako na 2metroveho vyse 100kiloveho uhladeneho pana doktora....no bohuzial to je ta nasa natura 😝
@denduska žiaľ, je to často tak, s tou našou náturou
ja som tiež niekedy zostal len stáť v nemom úžase, keď sas na mňa na schodišti vyrútil jeden muž, keď som ich chcel sčítať, pričom som mal takých, čo síce mali iný názor ako ja, ale správali sa slušne a inteligentne.
Chápem ťa, že také správanie vždy človeká zabolí, aj ja som potom bol chvíľu dezorientovaný
no mna by velmi zaujimalo,ze co ti obcania,ktori nemaju "nikde" trvaly pobyt .. napriklad, maju v obcianskom preukaze uvedene len mesto - mestska cast ,nemaju ulicu,cislo,nic. tak to akoze oni sa budu scitat kde?? kde ich budu scitaci komisari hladat a bude takychto ludi niekto hladat.toto sa tyka ludi ktori maju zruseny svoj "povody"trvaly pobyt na nejakej adrese a novy trvaly pobyt nemaju nahlaseny ziadny.takych ludi je neurekom...a kto a ako ich bude niekto postihovat ked sa nescitaju?? zato mna ked sa im nevrati moj identifikator s harkom budu nahanat,ze som si nesplnila obciansku povinnost??tak to ma teda dost irituje ..
tak môj prípad je taký, že komisárka mi doniesla neskoro hárky, pretože ževraj som nebola doma a ona u nás bola 3krát, ale nechápem prečo neprišla večer a nie cez deň , ke´d je jasné, že všetci pracujú. no a najlepšie bolo že mi to doniesla pred víkendom, kedy bol posledný deň na podanie elektronicky a nedala mi kódy, chcela som to poslať elektronicky, ona mi povedala, že oni tam budú lepiť tie kody, lebo staré babky si to nevedia nalepiť, tak som sa s ňou pohádala, že je to jej povinnosť mi tie kody doniesť a že ja som není žiadna stará babka, ktorá nevie kam si to má nalepiť. nakoniec povedala, že ich môže doniesť až v pondelok, lebo sú na úrade, takže som kvôli nej vôbec nemohla poslať elektronicky a nakoniec ich doniesla až v utorok, lebo že v pondelok nestíhala prísť. tak čo je to za kravu? a za to je ešte platená? a som zvedavá kedy si príde pre tie hárky, ke´d 6. je posledný deň na odovzdanie, dúfam, že jej ich budem musieť zaniesť niekam na úrad.
no tak tato tema azda je uz ukoncena 🙂 🙂 🙂
no sčitanie ukončené, ale výsledky nas ešte len čakaju, ktore určite aj prekvapia 😉 buď v dobrom alebo v zlom.
tak ako budu zverejnovať vysledky tak debata do 2014 😀 😀 😀
no tak u nas bol komisar vseho vsudy dva krat ,prvy krat ked harky doniesol a druhy krat ked ich zbieral,kto v tom case sa doma nenachadzal,mal smolu,takze ja mam harky stale doma 😒
u nas komisar vobec nebol, nedoniesol harky a ani nie sme scitani🙂 mozno vyzerame ako neprisposobivi obcania, ktori nechceli spolupracovat a nevyplnili harky, ale ako sme ich mali ked u nas nikto nebol?
@titkovamiriam tak zajtra opäť 😂

@molka dobréééé 😀
@ada32 neskrývame sa v katakombách, dnes ak niekto svoju vieru žije, tak väčšinou je vidieť ako, kde a s kým sa stýka 😉 Presne ako píše @jaron a @ani3012 ... Ak sa dostane k moci nejaký šialenec, ktorý pôjde po niekom, pôjde po celej rodine, po okruhu známych a pod... Aj keď ja dúfam, že sa to u nás už nestane, hoci ktovie, o dvesto - tristo rokov to môže byť realita, stačí si všimnúť, akým smerom ide demografický vývoj, kresťanská Európa už dlho svoj prívlastok nebude nosiť, môžeme si tipnúť, ako radikálne voči iným vierovyznaniam bude postupovať väčšinové moslimské náboženstvo... Potom bude jedno, čo kde napíšeme alebo nenapíšeme, aj tak bude každému jasné, či k nim patríme alebo nie 😝