Sčítanie obyvateľstva 2011. Aký na to máte názor?
máte už tlačiva v sčítaniu? dnes sme dostali, ale čo ma zarazilo, tak to až taka anonymita nie je!
je to riadna evidencia, ešte aj s čiarovým kódom 😠
aký mate na to názor???
@ypsinkova ja viem, že si nebola proti tomu, ja som to myslela v dobrom 🙂 že s tebou súhlasím
Tak mame to vyplnene - bez kodu a vyplnili sme az pohlavie a statnu prislusnost. Nic viac o sebe nebudem vyplnat, tak ako vravi mm, uz neraz sa v dejinach stalo a stale sa deje ze ludia su prenasledovani kvoli narodnosti, jazyku, vierovyznaniu...a nechcem aby tieto veci spolu s mojim menom boli niekde v nejakej dazabaze..hoci elektronickej... kto mi zaruci ze pocas spracovania to niekto nehackne a nevypusti do sveta... 😒 Ved furt sa niekto niekde nabura do nejakeho systemu.
Este ma "pobavila" ta kolonka ze vztahy medzi clenmi domacnosti - to akoze budu posudzovat komplexne celu rodinu? A to im je naco? Lebo keby neposudzovali nase 4 harky spolocne, tak im je tato informacia uplne zbytocna.
Tetuska bude urcite zdesena ked po to pride, ale ma smolu - ozaj - ako mozem vediet ze ona tam nieco nedopise?? to ma az teraz napadlo 😕
@denduska mňa to napadlo vtedy,keď si písala,že si vypísala len niečo....a podľa toho čo viem,tak kód ti môže dopísať aj ručne...
ja som to vyplnila elektronicky a počas klikania do tých kolóniek som si uvedomila,že koľkokrát som vypisovala rôzne dotazníky či už kvôli členstvu,alebo nejakej výhry a boli tam oveľa súkromnejšie otázky.....okrem dochádzky do práce a zamestnávateľa som vypísala všetko...
no ja som vyplnila všetko a pravdivo, čo budem pri pár otázkach šaškovať , oproti počtu otazok u naších západných susedov.
bola som presvedčena , že kod nenalepím, a ak chcu nech si ho dopišu alebo dolepia, ale skutočnosť je dnes už iná, prišla ku nám sestra nalepila kody 😕, že čo vymyšľam 😀 .
Tam som už aj sčítana a papiere v nedeľu zozbierali
o 10 rokov opäť dovi.... 😉
@majina.b takže ak sa dostanem k tvojmu dotazníku (pri spracovávaní údajov napríklad) tak nevadí,že budem vedieť,kedy máte voľný byt,že ? alebo ak chodíš pešo a viem kde bývaš a pracuješ,nevadí,že si bez problémov zistím tvoju trasu bez toho,že by som ťa musela sledovať ,že ? To nie je o šaškovaní..... 😉
@ani3012 no to je vsetko pekne ale dotaznik do vyhry ta nikto nenuti vypisovat 😅 Keby to bolo uplne anonymne, vyplnim im aj 20 stranove lajstro. Viem ze mi moze kod dopisat, ja ho uz nenalepim, uz ho odniesli smetiari 😀 Inac aj ked keby som vsetko poctivo vypisala, ako si mozem byt ista, ze niektore odpovede mi niekto neskrtne a a neprepise...ze preco by to robil...no bohvie kde to kto potom triedi a neviem co..ludia su zlomysleni. Tym ze je to na meno a kod - sorry. Ale dom a byt sme vyplnili skoro cely, tak nech maju radost...aj tak sa chystame stahovat, skor nez budu vysledky 😀
@ani3012 ja som tiez chcela a potom som niekde citala nejake nevyhody, uz nepamatam ze co to bolo..tak sme to nechceli vobec podavat ani tak ani tak.......tak mozno im odovzdam len dom a byt...alebo vsetko nevyplnene zamalujem tusom 😀 ja ludom v takych veciach neverim, a uz vobec nie u nas, kde si kazdy vidi do hrnca 🙄
@denduska takže vôbec nevadí,ak niekto vezme nový čistý sčítací hárok,napíše tam to čo si myslí,vypíše tam ten tvoj kód ..ako sa dozvieš ,či niečo také sa nestalo? Ale toto sú len dohady,čo keby,čo keby......takže to nechajme tak..
kto to sem už písal ? že či bolo skôr vajce alebo sliepka 😀
Pekný deň všetkým 🙂
no bud som blba alebo čo????
aj chcem niečo zverejniť či už lož alebo pravdu, tak je uplne jedno či je to elektronicky alebo na papieri.
pri buducom sčitani prijmu zakon o povinnosti každeho i s pokutou, a všetci budeme spokojní.
zneužiť sa dá všetko, napr. keď niekto nenalepí kód, neuvedie úplné alebo pravdivé údaje (tie ktoré je možno objektívne zistiť, či sú pravdivé) môže to neskôr štát obrátiť proti nemu, že porušil zákon... (ten hovorí o povinnosti vyplniť údaje pravdivo a úplne) 🙂
je to hlúposť samozrejme, ale takto sa môžeme predbiehať v paranoických teóriach, kto vymyslí väčšie ohrozenie, prinajmenšom je to 1:1 🙂
@ani3012 su to len dohady, co keby.... ale podla mna je to celkom realne.
Pozri, mne prisli scitacie papiere na adresu na ktorej uz niekolko rokov nebyvam. Na trvaly pobyt kde byvam mi nikto nic nedoniesol. Na starom pobyte boli taki mili ze scitacej komisarke povedali, ze tam uz davno nebyvam a tr. pobyt tam tiez nemam a povedali, nech mi ich odnesie na moju terajsiu adresu. Unuvala sa? Kdeze. Povedala im nech sa so mnou skontaktuju a nech si po to pridem sama, alebo nech mi to oni odnesu 😠 😠 😠 😲 ... no iste, tak ja mam za nich este robit ich robotu.
Takze nas byt neexistuje, ani moja rodina neexistuje, scitani nie sme.
Kolko ludom takto odniesli harky na zle adresy??? Kolko ludi je takych milych ze ich nezneuzije a nevypise bludy za teba???? Mohli ich kludne vypisat a odovzdat.
A ta komisarka este ked sa vratila, pytala este aj tie moje harky od neho vypisane 😕 😕 😕 😕 😕
@hajanka tak to je teda fakt super...a co maju ti co byvaju na tvojej starej adrese s tebou spolocne...? ja ani neviem kto byva v nasom starom byte kedze sme ho predavali realitke a siel do prenajmu...mozno uz x-ti ludia za tie roky.
Aj v tomto ohlade by bolo menej problemov a aj mylnych udajov ak by to bolo anonymne.
@jaron je to chyba celeho toho systemu, toho kto to dal vytlacit na moju staru adresu, toho kto si moju trv. bydlisko neoveril na mestskom urade, toho kto mi to nedoniesol a mal doniest, ako aj toho komisara, ktory to automaticky nenahlasil dalej a neposlal mi ineho komisara! Vsetko je to ako v cirkuse, cele toto scitanie ludu je jeden velky cirkus a bordel.
Len jedno nechapem a bola by som rada ak by mi to niekto vysvetlil a to podla coho sa tie harky adresovali?
😉
a co je to ta centralna databaza? odtial mame kazdy kod? takze sme uz niekde scitani davno a pohromade nie?
predpokladam ze vychadza z udajov matrik.....ale mozno hovorim blbost
neviem kto tu pisal ze o sebe zverejnujeme ovela sukromnejsie udaje. tak mne napr. vierovyznanie pride sukromnejsie ako rodne cislo. ved to je najsukromnejsia informacia.rod.c. je tajny udaj a ma ho matrika aj ine urady.moje vierovyznanie nebude mat nik.
a kto si mysli ze to je saskovanie, nech ide na exkurziu do osviencimu, lebo sa velmi rychlo zabuda coho vsetkeho je schopny clovek ako zivy tvor. ake zviera sa z neho stava v boji o moc.
iste aj zidia , cigani ... by si klopali na celo pred vojnou keby im niekto povedal co sa s nimi bude onedlho diat aky sialenec sa v Europe objavi. Kamaratka sa mi smiala ze " ved sa na to pytaju vsade" tak toto je pre mna otazka ktoru vobec nekladiem na uroven ostatnych a nou zacalo moje presvedcenie ze to malo byt cele anonymne. nech mi skusi niekto za takyto udaj dat pokutu. mnoho ludi by bolo schopnych sa obratit na sud pre ludske prava 😖
@ada32 ahoj, prenasledovanie na základe vierovyznania je naozaj reálne (hlbšie sa o tom rozhovoriť by bolo tak trochu už mimo tejto témy), ale veľmi pochybujem, že sa bude diať na základe sčítania niekedy v minulosti, ak bude, tak bude na základe momentálneho presvedčenia človeka, ktoré bude nejakým spôsobom vidieť navonok, taktiež je to niečo, čo je možné zmeniť, prenasledovanie židov, rómov a pod. je trochu iná vec, nie je to vnútorné rozhodnutie (viera...) ale niečo nemenné (rasa), ja som napr. v sčítaní uviedol príslušnosť k jednej menšinovej cirkvi, kde je určite teoreticky väčšia šanca prenasledovania, ale pre mňa je to niečo, čo nakoniec aj tak bude vidieť ( a ja chcem, aby to bolo vidieť), čiže ak budem prenasledovaný, nebude to preto, lebo som to uviedol v sčítaní, ale preto, že tak jednoducho verím a žijem, opakujem však, že toto je už skôr téma náboženská, nie téma sčítania, týka sa toho, kto ako chápe otázky viery a pod. (že napr. to nie iba niečo napísané niekde na papieri, ale princíp v každodennom živote...)
Problém je v tom, že zákon č.263 je plný povinností obyvateľa, či komisára, ale nikde nie je v zákone napísané, že čo sa stane, ak sa nesčítame, teda si nesplníme zákonom stanovenú povinnosť. Taktiež v zákone 263 nie je zakotvená možnosť sankcionovania, či stíhania za nesplnenie tejto povinnosti...čiže ak toto sčítanie bude neplatné, a to druhé bude riešené štýlom, ako popisuje Jaron, jednoducho štát nebude mať žiaden právny podklad na to, aby tieto sankcie aj uplatnil....to by museli zákon novelizovať...čo ako vieme trvá u nás neskutočne dlho, a možno to táto vláda ani nestihne..teda pravdepodobne....čiže v skratka, nemenovaná vláda, ktorá v roku 2008 prijala tento zákon prijala vlastne úplnú hlúposť... ďalej nútenie uvedenia mena, priezviska, rodného čísla, atď je podľa môjho názoru tiež v rozpore so zákonom o ochrane osobných údajov, ktoré nedávno tiež prijala jedna nemenovaná vláda...asi vedela prečo. 🙂 idem do terénu, respondenti ma už čakajú, hehe.

@ada32 😕 😕 😕