icon

Silnejšie ženy a letné šaty

30. máj 2023

Ahojte žienky. Tie, ktoré ste pri sebe, mám na vás otázku. Ako dokážete v lete nosiť šaty, sukne, kraťasy? Priznám sa, ja som celý život pri sebe, a naposledy som mala kraťasy keď som mala 13 rokov. Od vtedy nemám odvahu. Nepekné kolená, veľký zadok, stehná. Nedokážem to. Šaty detto. Bruško sem, zadok tam. Každé leto sa potim v legínach alebo nejakých iných dlhých nohaviciach. Skúšala som aj šaty úplne po zem, ale znechutene pohľady ľudí mi dali jasne na javo že teda ani toto nie. Dokonca ani holé ruky nenosím. Vždy mám nejaký prehoz na sebe ktorý si dám na tielko alebo tričko. Ako prosím vás 🙏 ako so užiť konečne leto a cítiť sa fajn? Ja už nevládzem.
PS. O chudnutí mi tu písať nemusíte, o tom táto téma nieje.

natalia000
3. jún 2023

Hlavne sa nauč mať sama seba rada, to je jedno akú máš postavu, či si plnšia alebo nie...pozri napr aj vychrtle dievčatá keď majú šaty nepôsobí to vábne 😉 ráno sa postáv pred zrkadlo , povedz si že si pekná a pohľady iných nerieš

daisylucky
3. jún 2023

Ked som bola mladsia, tiez mi to bolo trapne a stresovala som z toho. Teraz po detoch som mozno sebavedomejsia, hoci este tucnejsia. Na doma v pohode uplne kratke gate a tricko na ramienkach, ale necitim sa tak atraktivna. Do roboty mam najradsej saty pod kolena, ale nosim aj dlhe, po kolena. Niektore aj nad kolena, ale to mi je uz trochu trapne. Volne tricko na ramienka v pohode. Vsetko kupujem A strih, lebo ja mam najhorsie brucho, co mi ostalo po detoch. Ale ked sa pekne nalicim, upravim vlasy, dam vyrazne nausnice, topanky na opatkoch, citim sa pekna aj s tymi mojimi 110 kg.

daisylucky
3. jún 2023

@vieronika14 presne ako ja, ja 173 cm, 110 kg a bonprix ❤ Odkedy som asi pred 15 rokmi objavila bonprix konecne mam pocit, ze aj ja som clovek. Priberiem - svet sa nezruti, pozriem o cislo vacsie a dtrih co mi sedi. A znovu sa citim pekna 🙂

anett9
3. jún 2023

Ja som zasa nikdy nepochopila tie legíny na korpulentných ženách... čím obéznejšia, tým otrasnejšie to vyzerá.A v tých horúčavách v lete to musí byť paseka.Pekné letné šaty sú pre tento typ určite vhodnejšie a krajšie... dá sa zvoliť vhodný strih aj farba podľa typu postavy, či je tzv.hruška , alebo jablko....k tomu vhodné doplnky a bude to super.

daisylucky
3. jún 2023

@luckynat ale chapes, ze tie kila mozu byt nasledkom zdravotnych problemov a pod. Napr. u mna: 4 tehotenstva jedno skoncilo spontannym potratom, mame ZŤP dieta, dlhodobo som na antidepresivach, kopec stresu a emocne prejedanie do toho. Takze som rada, ze som a som vdacna svojmu telu, ze toto vsetko zvladlo. Ked (ak) bude menej strssu, zacnem riesit chdnutie.

V kazdom pripade radsej budem mat moje telo ako tvoju zlobu a mozog pubertiaka, ktory vidi vsetko ciernobielo.

otvorena
3. jún 2023

Vyskočilo to namna na Facebooku 🤦🤷
Ja som vždy bola pri sebe .. a vždy sa našli ľudia ale sranda že väčšinou len ženy čo zazerali .
Myslím že je to len v hlave naozaj . Bože..sú aj iné a vážnejšie veci len človek si to neuvedomuje..
Viem sa vcítiť úplne do autorky, tiež som mala niekedy také pocity aj som sa hanbila ale postupne mi asi tak začalo byť všetko jedno.
Či už kto čo ako kedy povedal a ako pozeral .
Žijeme len jeden život , možno 🤷a chceme sa tešiť že je pekné počasie leto
🌞

ahhola
3. jún 2023

Môžem sa opýtať na výšku a hodnotu v páse,

príp. napíš stranu, keď sa už riešilo.

Je správne, ze sa nad tým zamýšľas, ale kuk reklamu tej slonice zo sajfom. ▪️

linduska86
3. jún 2023

Podľa mňa je to o nastavení v hlave, že čo nato povedia ľudia..... Sak sa na nich vyser a zober si letné šaty aj kratasy a nerieš....
Tiež sombola kedysi ako palica a momentálne mám 186/93kil a zo začiatku po ťažkej chorobe som proste pribrala každý sa pozastavoval, ty si tak pribrala???? Nie si tehotná a dristy.... Nerieš ľudí, pokiaľ ti neplatia účty nech idú kade ľahšie daj si na seba co chceš a maj sa rada

linduska86
3. jún 2023

@lenuska9999 prečo by mala nosiť šaty pozem??? Iba preto ze ma faldy a rit ako nehnevaj sa na mňa, keď chce nech si dá aj krátke šaty a nech nerieši tieto úzko prse názory

nikinkals
3. jún 2023

@daisylucky aku velkost mas a objednavas prosim z Bonprix?chcela by som si objednat..ale neviem sa orientovat ci vacsie/mensie..dakujem

paladia
3. jún 2023

Normálne si oblečiem čo chcem a mám srdečne v riti,kto si co myslí. Chodím aj s deťmi na kúpalisko. Mám celé decentne plavky, ale inak to neriešim. Pre predstavu,moja veľkosť je tak 54,takže som fest tučná. Nikdy nebudeš dosť dobrá iným,kým nebudeš spokojná sama so sebou....a možno ani potom. Vždy budeš pre niekoho príliš tučná,príliš chudá,príliš dlhé ruky,príliš krátky trup a neviem čo všetko...Rob tak,aby bolo dobre hlavne tebe. Ak sa ty budeš cítiť fajn,aj ľudia ta budu vnímať inak.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
victory1
3. jún 2023

@evamarek77 vypada to tak 😳🤣
Ja este nie,este si neviem zvyknut na to brucho,este ho maskujem 🙈

elis309
3. jún 2023

Ahoj, ja mam 168cm a 91kg. Presne toto aj mne chodi cely cas v hlave. Ze co si idem v lete obliekat. Ja by som najradsej nosila burku. Ako v Indii ci kde. Len oci by mi trcali 😂 potom som ale videla jednu mamicku u nas ktora prisla oblecena uplne uzasne a sebavedome. Obtiahnute tricko biele a k tomu dlha plisovana sukna. No a postavou je ako ja. Len je nižšia a ma mensie prsia. A vyzeralo to na nej super! Jednoducho bola pekne oblecena aj ked mala faldy na bruchu. Vobec mi to nevadilo. Ozaj bola velmi pekna. Videla som ju uz aj v leginach a obtiahnutom tricku. A stale to nosila sebavedome. Bola pekne upravena, plet,vlasy,nechty. Takze vsetko to spolu hralo. No a odvtedy sa snazim hladat aj ja oblecenie nie len take co na mne visí a vyzeram v tom este vacsia ale nieco priliehavejsie nie vsak vypasovane. Dokonca som zistila ze si nemusim kupit rifle 46 ale obliekla som aj 44 a vyzerali lepsie lebo som ich nemala nazberkane na kolenách a v rozkroku. 😃 Sice ma tlacia kus na bruchu ale to sa spravi😃 no ale stale to neni tak ako by som chcela. Mne sa na druhych zenach nieco páči a ja sama si to tak nedokazem zladit a kupit. Sledujem tera ale na ig profily ako lilkamackanic tusim sa to tak pise alebo barbiplussize a tie tiez vedia svoje kila super nosit. Tak mozno skus tam pohladat inspiraciu. A kludne mi mozes napisat súkromnú spravu, rada pokecám s niekým kto ma rovnaky problem. Lebo mam pocit ze som v okoli jedina 🙄

elis309
3. jún 2023

@paladia 👌👏 krasna odpoved. Verim ze aj ja raz k takemu postoju dospejem ☺️
Ozaj velmi vystizne napisane🫶

mircalla
3. jún 2023

@skusihu Nerozumiem ako moze niekto pouzije na obeznu osobu ci silnejsiu osobu slovo pevnejsia. Pevnejsia je nieco uplne ine - vyrysovana, nemlandrava

victory1
3. jún 2023

@mircalla ved nemusis rozumiet vsetkemu,ci? 🤷‍♀️

jana_eyre_2
3. jún 2023

@jablkovastrudla ja som sa z deodorantu aplikovaného inde ako v podpazuší strašne vyhadzala.. tak aj na to niekedy treba dať pozor..

sendyle
3. jún 2023

@jana_eyre_2 ja som cez leto aby sa m istehna nesuchali davala decky puder , tiez mi nevyhovoval dezodorant ma to stipalo vyhadzala ssom sa

evamarek77
Autor odpoveď zmazal
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
foda111
3. jún 2023

Nečítala som čo ti písali... ale ja za mňa ti napíšem len toľko, že by som sa nepotila v dlhých gatiach len preto čo si myslia o mne ostatný, je mi to úplne jedno. A ani nevážim 50kg, Ja nosím šaty veľmi rada, neviem akú máš váhu, ale teraz už naozaj nájdeš oversize šaty, xl, xxl šaty všade. Ja najradšej nosím po kolená max dlĺžku. Ja ti viem odporúčať za seba napr.h&m, c&a, reserved, mám odtiaľ desiatky šiat, a každý deň si dávam iné a iné a je to super pocit, načo sa trápiť? Ty sa musíš cítiť dobre, nie ten čo sa na teba díva. Hádam kvôli cudzím pohľadom sa teraz nebudeš škvariť celý život 🙈 šup nakúpiť a užívať si slniečko.

lilapes
3. jún 2023

@kiki68 Toto je správna odpoveď na Tvoju otázku, kľudne aj šaty, ale strih ktorý Ti naozaj sadne a budeš sa v nich cítiť ako kočka.
Stačia dvoje super, nemusis mat plnú skriňu.

lenrol001
Autor odpoveď zmazal
mircalla
3. jún 2023

@victory1 Nie, nemusim chapat, preco si obezne zeny hovoria pevnejsie a nenazyvaju veci pravym menom, to je pravda. Ja ked som mala nadvahu po porode som si povedala, ze som jednoducho tucna, a aj som vtedy bola

jana_eyre_2
3. jún 2023

@sendyle áno púder je fajn..

mircalla
3. jún 2023

Nazlerova, ktora ma z obezity obrovske zdravotne problemy a sama to priznala ako krasna a inspirativna zena? Fuuu, co je na tom inspirativne prosim Vas?

simsalabim
3. jún 2023

@sendyle toto je fajn na suchajuce sa stehna https://www.angrybeards.sk/busyb/antirub-move-i...

simsalabim
3. jún 2023
natali0702
3. jún 2023

Ahoj, u mňa to je roky podobné, meriam 171 a váha mi skáče celý život. Po pôrode sa to ešte zhoršilo, ochabla koža, vybehli strie… A samozrejme váhu aj stále riešim ale za tie roky som sa naučila obliekať, zistila čo mi pristane, v čom sa cítim dobre a aj na čo dobre reaguje okolie. Upratala som si hlavu, zmierila sa s tým, že nebudem mať nikdy miery modelky a keď mám “pochnurnejšie” dni si spravim taky ženský deň, vlasy, nechty, pleť, pokožku 🙂, zacvičím, bike, korčule, pozriem inšpirácie na pintereste…u mňa to zabralo a oblečiem si aj šaty, aj kraťasy, aj tielka, ale samozrejme všetko v rámci